Tjejmiddag och barnkalas

Igår var jag på tjejmiddag :) Vi hade det såååå mysigt. Åt gott, drack gott och skrattade gott. Tack Ulle!!!! Det blir inte så ofta längre så när man väl träffas uppskattar man det verkligen. Visst har vi setts, men då tillsammans med våra barn och med ett gäng skrikande ungar kring sig blir det inte direkt att man kan sittta och prata avslappnat. Igår var det bara vi 4. Jag syrran, Malin och Ulle. Ulle hade slängt ut karl och ungar så vi hade huset för oss själva. Å va härligt det var att bara sitta och skratta av sig lite....

Idag står barnkalas på schemat. Barnen är bjudna på 5 års kalas till Tyra som är hos mormor Sonja i Mora. Ser verkligen fram emot att få träffa dem igen. Nu ska jag kila iväg och få klart lite annat av dagens sysslor.....
Sol Jenny                  

En första inblick i våran Spanienresa....

Okey... Jag ska inte gräva ner mig i ett inbrott. Här kommer litet sammandrag från spanienresan!!!

 
Min Kille.... och våra sambos

...Tillsammans drog vi till Spanien för att njuta av sol, bad, godmat och dryck... F1 från insidan och utsidan mm mm.

Våran lägenhet var helt ok. Havsutsikt, även om bil var att föredra för att ta sig till stranden (då Pga backlutning). Dessutom tillgång till pool, men havet lockade oss mer. Med alkotoppar kring 14.00 på dagarna blev det tidiga kvällar... men också tidiga mornar. Med Micke bakom ratten och JOn som kartläsare hade vi snart avverkat varje liten småväg runt hela costa del sol.... vackert så. Mona och jag läääängtade till havet och ölen, där vi tillbraingade stor del av tiden. Söndagens F1 i Valencia gav oss damer en promenad genom "hela" Valencia, innan vi stöp ner på stranden utanför F1 banan...


Våran underbara strand... stenig men vacker. Notera mig och Mona i mitten av bilden, några meter ifrån varandra med en väska mellan oss... :)

  
Medan killarna tittade på F1.               Man skulle ha haft takvåning!!!!

Det kommer säkerligen fler detaljer.... och framför allt bilder senare i bloggen.
See U
Sol Jenny


Upp som en sol, ner som en... åsksmäll!!!

Jaha... Här kommer man hem ifrån värsta underbara semestern. 5 härliga dagar i Spanien med roligt resesällskap, god mat, svalkande drycker, vackert område och härligt väder. Det skulle kunna vara som upplagt för värsta, bästa blogginlägget... men jag har tappat lusten.
VARFÖR!!?
Vi har haft inbrott... Som tur var inte i huset, men i garaget. JÄVLA SNORUNGAR!!! Tagit Jons fiskeutrustning. ALLT. Nu blir det larm. Nästan hoppas att dom kommer tillbaka och det börjar tjuta så vi får se vad det är för dårar.

Visst är jag såååå trött på det där fisket ibland, spön hit och draglådor dit. Bäckfiske hela våren, havsfiske på försommaren, trolling sommaren igenom... fram till Älgjakten (trevligt med omväxling på bytena), kanske också en å annan fågeljakt/rådjursjakt innan isarna lägger sig och pimpelfiske och angelfiske tar vid. Ja du Tin, förstår dig vi fiskeänkor imellan....

Men jag vill ju inte att sakerna ska försvinna för det. Dessutom känns det minst sagt olustigt att veta att någon varit och rotat i våra saker. Dessutom får jag dras med en gubbe som är allt annat än road av situationen... och jag tycker synd om han den här gången. Jag har ju förstått att fiskespön är personliga... man lär sig känna sitt spö och det är inte alltid "bara" att byta. Som att provköra någon annans cykel, det känns konstigt innan man blir van. Har man då blivit av med fiskegrejer för X antal tusen är det inte bara att köpa nytt...

Ja ja... bara hoppas att polisarbetet ger resultat!! Jag har ju hört att brott inte lönar sig... eller!????

Hoppas morgondagen blir bättre. Då ska jag fixa håret, till läkaren med Ebba för att kolla hennes öra (efter öroninflammationen) och sen på tjejmiddag.

Vi hörs
Kram
Sol Jenny

3..2..1.... å iväg!!!!

Väskorna står packade i hallen. Kamerorna är tömda och laddade. Barnen sover. Passen är på plats. Nu återstår bara en lugn natts sömn. Barnen ska lämnas hos farmor kl 7 i morgon bitti... sen drar vi :)

Har tom laddat ur min telefon för att göra plats åt nya bilder. Lämnar några till er att njuta av. Har vi tur hörs vi i Spanien... men jag har nog ingen större lust att sitta på något unket internetcafe och uppdatera när solen gassar och drinkarna skriker efter mig.... Men vi får väl se, kanske går solen i moln för någon minut :)

Kram till er alla.
Sol Jenny

           

Resfeber

Nu börjar det närma sig riktigt ordentligt, vår Spanienresa alltså. Men jag har sååååå mycket att göra. Barnen ska till dagis efter lunch. Fram till dess blir det att kolla över kläder, lägga fram pass, förbereda toalettväska, leta fram väskat till handbagage... osv. Jon hämtar efter jobbet och jag får fara en sväng till Mora. Måste få tag på en kofta att ha med mig, har upptäkt att långärmade tröjor lyser med sin frånvaro i min garderob (fast det är ganska mycket som lyser med sin frånvaro där, jag har en helt lysande garderob faktiskt). Sen ska det vara en (två, tre) bra bok också.Skor har dock löst sig efter att jag får låna ett par av mamsen (tack mamma). På "to do" listan finna även tömma kameran, ladda batterier, tvätta, stryka, packa barnens väskor (som ska vara hos farmor och farfar) och gärna få undan lite här hemma. Vem vill komma hem till en rövarkula efter semestern?? Dessutom jobbar jag i morgon, slutar strax efter fem, och sen vill jag ägna lite tid till barnen då eftersom vi åker tidigt onsdag morgon.

Nej jag har inte tid att sitta här

Sol Jenny

Prinsesskalas... temat för dagen


*Maja, mosters goa prinsessa*

Idag ska jag på kalas, och inte vilket kalas som helst utan på prinsesskalas. Ja igentligen är det kanske mina barn som är bjudna men jag har fått tillåtelse att följa med. Det är i alla fall min prinsessa som fyller år. Min goa Maja. Mosters älskling :)

Har ni tänkt på va vanligt det har blivit med teman på allt. När jag var liten hade man på sin höjd pjamasparty, och var det fest kunde det möjligtvis handla om en maskerad. Idag verkar det som ALLA kalas har teman. Prinsesskalas är kanske ett av de vanligaste, men jag har även varit på/hört om Pippikalas, brandmanskalas, piratkalas, fotbollskalas, osv. För att inte tala om alla temafester. Det är inte bara kräftskivor som får en röd tråd igenom festkvällen. Det är 70-atls fester, glamorfester, kändisfester, osv. Visst är det toppenkul!!! :) Jag har lagt märke till att tom bröllop numera följer teman... jag tycker det är skitskoj.

Nu gäller det bara att hitta lite kläder till barnen. Ebba är kanske lättast, en vacker klänning, glitterskor och ett diadem med prinsesskrona på. Kalle får jag klura lite mer med. (ja det är prinsess och prins kalas). Alltid hittar jag väl något till min stiliga prins... annars får han vara okysst och klä ut sig till groda... KVACK KVACK!!

Sol Jenny

När får vi tjejer fira, med cigarr och bira????

Halloj. Nu har jag funderat hela helgen på en sak. Det är igentligen konstigt att tanken inte slagit mig tidigare. Jag tar det från början.

Våra vänner, P-Å och Tin, fick i fredags morse en tjej. Stort grattis. Är sååå glad för deras skull. Detta MÅSTE, självklart firas. Därför har killarna i kväll samlats ute i kartnäs med öl, whiskey och självklart cigarrer. Enligt senaste rapporten, sitter de och firar på en båt i den härliga sensommarkvällen. Vilken underbar känsla att få sitta där med sina närmsta vänner och fira att man fått ett barn... en liten krabat som man själv skapat. Det är fantastiskt!

Det här är en fest som vi tjejer, SJÄLVKLART, ska acceptera. Som nybliven mor är det ganska lätt att låta pappan fira av sig medan man själv är på BB (det säger jag med egen erfarenhet). Det är när man kommer hem man behöver pappan. Men till firandet krävs polarnas närvaro.... detta betyder i sin tur att polarnas flickvänner/fruar (dvs bla jag) också snabbt och utan protest måste tycka det är ok att det ska firas. Ok, jag tar det... Herre gud, P-Å är även en av mina närmaste vänner. Det är inte mycke jag inte skulle ställa upp på honom för och jag vill inget annat än att P-Å ska få känna lyckan av att ha blivit far.

// Jag måste ju poängtera att detta inlägg inte har något att göra med just P-Å och Tin. Denna situation uppstår alltsom oftas när en liten krabat kommer till livet. Men det faktum att P-Å och Tin har fått en liten prinsessa har gjort ämnet aktuellt//

*Att bli pappa är STORT. De har haft nio månaders väntan, kanske nervös väntan. De har fått stå ut med en svällande flickvän med vankande gång och öm rygg. En tjej vars humör får värsta PMS-monstret att framstå som rena ängeln. Ändå har de stigit upp mitt i natten för att köpa choklad eller sura äpplen. För att inte tala om all planering och renovering och babyshopping och förlossningsböcker och föräldrakurser och namnförslag och disskutioner hit och dit som den blivande fadrn får utstå under dessa nio månader... KLART MÄNNEN MÅSTE FIRAS SOM STÅTT UT MED ALLT DETTA I VÄNTAN PÅ SITT BARN!!!*

Min åsikt är alltså att killarna/papporna måste få he dessa fester, inte minst när de blir pappa för första gången. Vad jag däremot INTE förstår är varför vi mammor aldrig har dessa fester. Jag vill också sitta i badtunnan med mina vänninor, dricka champange och skåla för de små liven...!!!

* Men det är klart vi mammor har ju redan fått allt serverat på silverfat i NIO hela månader. När, förutom när man är gravid, skulle ens pojkvän sticka till macken halv tolv en onsdag bara för att man är lite chokladsugen??? Orkar man inte får man tvätten upphängd, maten tillagad, sängen bäddad osv. "berusningen" får vi redan under själva förlossningen då vi glatt drar i oss av lustgas tills taket snurrar och vi yrar på som värsta 70-tals hippit.*

KLART KILLARNA SKA FIRA!

Visst kanske är det vårt eget fel, men kan vi ändra på det???? Rent fysiskt skulle det ju inte funka att lämna ungen på BB och sticka ut samma vecka som förlossningen varit... Hallå jag behöver inte ens skriva varför. Men när det där första året har gått... när pappan inte längre kan skylla på att de saknar "mjölkkassar". Borde det inte då vara dags för oss att fira!??
Vi måste också få hyllas och fira med våra vänner. En riktig brakfest med champange, jordgubbar, choklad, bra musik, fniss och snack. Ja banne mej, vi borde röka cigarr också...!!!!

Kom igen tjejer!!!, bjud in till "jag har slutat amma fest", "pappans första dygn med barnet på egen hand fest", "partyprinsessan är tillbaka fest" eller vad ni nu vill kalla det. Jag kommer vara den först som tackar JA :)

Hoppas ni haft en härlg kväll killar... om ett år är det våran tur :)
Sol Jenny

PS. Det bör kanske påpekas att * är inte direkt MINA åsikter utan ironins.... :)

I hemmets lugna vrå

Nu är gubben på jobbet, barnen på dagis och jag kan njuta av lite egentid här hemma. Egentid JIPIIIIII!!! Det är precis vad jag behöver nu. Förkylningen gör mig helt förslöad. Orkar inte annat än att slänga mig på soffan... så det är precis vad jag ska göra nu. Men först sätta på lite kaffe, göra en smörgås, ta med en apelsin och hämta min bok. Är det sen något skapligt bra på tv (kanske lite OS...) så blir det ännu bättre.

Så skönt när man på soffan får slappa,
med missen som jag gärna kan klappa.
I min kopp har jag kaffe så hett,
på tv något bra jag inte har sett.
Får huvudet dessutom vila mot kudden så mjuk,
då gör det inte så mycket att man faktiskt är sjuk.

Sol Jenny

Morfar 85 år

Idag skulle min kära Morfar ha fyllt år. Morfar har alltid stått mig nära och det känns fortfarande tomt efter honom. Visst är det lätt att människor sätts på en pedistal efter sin död, men för mig var morfar verkligen något extra och jag var hans lilla flicka. Det har gått drygt två år sedan morfar gick bort, endast 9 dagar efter att Ebba föddes. Kändes så hemskt att sitta där med min lilla bebis och samtidigt sörja min älskade morfar. Idag är jag dock glad att Morfar hann träffa Ebba, och framför allt att Ebba hann träffa morfar. Jag är så glad att jag tog fram kameran den där dagen och knäppte kort på dem tillsammans. Även om Ebba inte själv kommer att minnas min morfar så finns i alla fall kortet där och vi kan prata om det.

Jag åkte till mormor idag och tillsammans besökte vi kyrkogården, där vi lämnade en ros till morfar. Mamma hade varit där tidigare med en bukett ringblommor. Det var riktigt fint.

Jag saknar dig Morfar, Bruks Calle.
Kramen då!

Sol Jenny

Mumsfillibabba....

Dukat och klart för kräftskiva. MMmmmmUMS!!!!  Dukat och klart för kräftskiva. MMmmmmUMS!!!!  Dukat och klart för kräftskiva. MMmmmmUMS!!!!                     

Visst är det konstigt att man helt plötsligt kan lära sig tycka om vissa saker. Fast man har försökt och försökt i flera år, och då tyckt det smakat hemskt. När jag var liten var det mycket jag inte tyckte om. Visst, ibland kunde vara så att man inte åt fisk i skolan bara för att man inte skulle tycka om det (fast man i hemlighet tyckte det var helt OK). Grupptrycket liksom. Men oftast tyckte jag inte om. Några exempel på saker som fick det att vända sig i magen på mig var tex broccoli, blomkål, bönor (vita bönor i tomatsås gick däremot bra) räkor, inlagd sill och faktiskt en hel del fisk (utom fiskpinnar).

Men så vips händer något... Maten börjar smaka bra. Allt jag räknat upp är råvaror/rätter jag numera äter, mer än gärna. Jag kan till och med få broccolibegär numera. Jag bara ÄLSKAR mat. Förr var jag dessutom rädd för att pröva nya saker... nu är det maten jag ser fram emot när vi ska ut och resa, ja mer än solen (ok maten OCH drycken, den ena får inte utesluta det andra). Jag kan tom bli sugen på att beställa in sniglar till förrätt om jag är på en finare restauranger, ( ja jag har provat och tyckte det var gott, nu går vi dock sällan på finare restauranger eftersom plånboken inte riktigt tillåter det...)

Hur kom jag nu in på det här ämnet...! Jo jag laddade ur kameran idag. Där hade jag bilder på våra fantastiskt GODA kräftor som vi åt förra helgen. Kräftor är en annan sak jag inte ätit mer än ett par år, och nu ÄLSKAR jag det. Kan inte ens fatta att jag inte tyckte om det förr, ännu mindre när man ser storleken på härligheterna.

Titta, njut....MUMS. Ja det är faktiskt mums.
Så ska det se ut... Lagom storlek på kräftorna :)

Aldrig mer ska jag säga att jag maten ej gillar
nu jag äter både räkor. ost och sillar.
Gastronomi är ju livets fröjd
och något i glaset så är jag nöjd.
men i surströmming jag nog fortfarande pillar

Sol Jenny

DSC00178

Oh... näsan rinner, ögonen värker, svettningar varvas med frysattaker. Huvudet dunkar.... jag mår piss.... nu är det kurering som gäller. Börjar med en portion pasta och pastasås med vitlök... mycke vitlök. Till det en stekt kyklingfile och marinerade vitlöksklyftor och lite gurka. I glaset citronvatten

Efterrätt: apelsin, som intas halvliggande med en bra bok i handen och inredningsprogram på TV.

MMS


Allt detta i lugn och ro då barnen och gubben är hos svärföräldrarna.... ÅH va jag har det BRA, bortsett från förkylningen då, men man får ju inte bli för bortskämd heller :)

Sol Jenny


One size fits all...

Jag har hittat dem... byxorna med en storlek som passal ALLA. Tro det eller ej, men det är sant. Jag och syrra tog våra två minsta och försökte oss på lite shopping i kupolen under lördagen. Alla som någongång har försökt handla med en otålig tvååring vet vad jag talar om. Vi hade varsin tvååring. Hur som haver sprang vi runt i lite affärer... sprang. Jag greppade ett par jeans till Kalle. Sara hittade kalasgrejer till Majas kalas. Maja fick en födelsedagspresent köpt på leksaksaffären. Sen en snabb vända till skoaffären... utan resultat. När Leo så somnat tog Sara med sig Ebba och jag fick fem minuter att kolla igenom JC. Hittade ett par vita korta jeans som blir (eller skulle bli) perfekta till spanien. Och endast 100 kr. En sväng till provhytten med en S och en XS. S var, konstigt nog, för stor. XS på gränsen till små... men dom fick det bli. Upptäckta dock att ena fickan var vikt utåt upptill, så innan jag gick och betalade bytte jag till en annan byxa i samma storlek. Hemma igen skulle byxorna visas upp för sambon.

BYXJÄ...... var ju för STORA. Inte lite för stora, utan FÖR stora.

GRRR. kollade storleken igen, både på byxan och lappen, men det är XS. 100 kr är i och för sig inte så mycke... men jag ville ju ha byxan. Hur kan en byxa vara såååååå olika i storleken när det är samma storlek... det måste vara det som kallas

Hemma igen...

Har precis kommit hem efter en miniresa till Borlänge. Jag och barnen, + endel släktingar, samlades i Torsång hos min morbror för att fira hans sambos 60 årsdag. Mycket trevligt!!! Nu är jag dock lite trött och ser fram, emot en middag hos svärföräldrarna... dvs maten klar, inge disk och jag kan slappa i soffan medan dom myser med sina barnbarn. Ja passar nog på att ta med min bok tror jag :) NICE!!!

Hörs när magen är fylld!!!! (Torsk från Norge mums)

/Sol Jenny

Växer så det knakar.

Jag är ju inte dummare än att jag förstår(...eller åtminstone ser) att växterna i rabatten, och även på fönsterbrädan, växer som bäst under sommaren. Allt blir inte bara härligt grönt, det drar iväg på både längd, höjd och bredd. Sol och vatten gör under med de små... Nu har jag dock upptäckt att det inte bara gäller växter, det gäller även små barn. Eller ska man kanske säga att det i synnerhet gäller barn. 

Under ett par veckor med HÄRLIGT sommarväder har barnen sprungir runt mer eller mindra nakna. På sin höjd med shorts och foppatofflor. Så bom bang... vips var farbror höst här. Ja ja inget konstigt med det utan det var bara att leta fram byxor, stövlar och långärmat åt de små liven. Till min förfäran upptäckte jag att majoriteten av Kallen byxor "krymt" och når knappt till fotknölarna. Tröjorna som förr var "stora" är nu på gränsen, och så var det skorna... Tog med mig Kalle till skoaffären för att kolla hur mycket vi hade "till godo" i de i våras nyinköpta springskorna. Maria på Orsa sko mätte snällt Kalles "lilla" fot. 16,3 cm. Så var det skons tur, resultat 16,3 cm. ?????? Det ska i alla fall vara 0,5 cm tillgodo... Man behöver inte vara stort mattesnille för att räkna ut att det kommer krävas endel shopping av morsan, hellst NU!!!!

Idag blev det ett par stövlar till honom i alla fall. I morgon åker vi förbi kupolen och då hoppas vi på nya springskor nu inför hösten. Kanske kan det bli ett par byxor oxå, och så skulle det behövas en höstjacka...:) Vi får nog skicka en önskelista till sömmerskan farmor....


drömmen om egentid...

... Ebba sover, kalle sover (nästan) och gubben ligger under bilen och skruvar. Det var lääääänge sedan man hade sån kvalitetstid för sig själv, nu ska jag varkligen ta det lugnt oh bara koppla av. Tro vad jag ska ta och göra först: sappa runt bland tv-kanalerna för att hitta något bara jag vill se, fixa tvätt mm som man aldrig hinner annars, läsa några kapitel i en bra bok, surfa runt på nätet och drömma mig bort bland all underbar inredning...??? Skyndar jag mig kanske jag hinner lite av varje. Först surfa lite och avsluta med en snabb titt på Tvplaneten, på det viset sparar jag tid genom att jag då redan vet vilken kanal jag ska se på. Sen tar jag med mig boken till soffan och läser/tittar på tv, SAMTIDIGT, och blir det för spännande på tv för att ha boken i vägen tar jag in tvätten och viker den medans jag tittar... phu!!!

Nej, koppla av och varva ner går inte så bra. Får göra det när jag kommer till Spanien. ÅH Spanien!!! bara två veckor kvar och sedan bär det av.... DÅ ska jag ta det lugnt. DÅ ska jag läsa min bok! Dessutom hoppas jag på en hel del god mat och dryck.... mmmmmmmmmmmmmm.

NÅGON SOM HAR NÅGOT BRA TIPS PÅ SAKER SOM FINNS ATT GÖRA I CUMBRE DEL SOL OMRÅDET ELLER VALENCIA ?????
Vingårdar, sevärdheter, utflykter, str


"Det fixar sig..." Sol Jenny i ett nötskal!!!!

Hur kommer det sig att det alltid blir så här för mig??? Jag hamnar alltför ofta i situationer där jag ska göra saker som jag "vet" (alltså tror) jag ALDRIG skulle klara.... och så svarar jag ändå -JAVISST!!! när någon ber mig göra just detta, som jag "VET" att jag inte klarar. Sen är jag för FEG för att ändra mig och krypa till korset och säga... "Du jag fixar inte det här!" eller "jag ångrade mig" eller ja vad som hellst....

Jag ska förklara med några exempel:

1. Au Pair "tabben": Fröken Jenny gick ut skolan med knappt godkänd i allmän eng. När så mamma frågade om jag inte skulle söka som au pair tänkte jag att jag i alla fall kunde skicka eín ansökan... man behövde inte åka bara för att man åkte till S-holm och lyssnade vad de hade att säga. Men där var det kört. Ett par månader senare satt man på planet på väg över Atlanten och visste inte ens vad mailbox var (nej jag fattade inte vad min värdmamma menade när hon frågade om jag tagit in posten). 13 månader gick dock innan jag återvände... något bättre på det "okända" språket.

2. Fallskärms(mar)drömmen: Har alltid haft en dröm att någongång göra ett tandemhopp (fallskärm) men inget jag direkt trodde skulle ske... Så befann jag mig i USA. Träffade Tess (en annan au Pair), och hennes första komentar var "Hej jag heter Tess kan du tänka dig att hoppa fallskärm???" Behöver jag tala om vad jag svarade??? Ett par veckor senare stod jag där under vingen på ett litet cessna och skulle kasta mig ut i luften..... ENSAM. Året gick och Jenny gjorde 50 fallskärmshopp....

3. föredragsskolkaren...: Det var inte bara engelska som var min dåliga sida i skolan. Att hålla föredrag kunde förstöra mitt liv flera veckor i förväg... huvudvärk och magont!!! Så fick jag erbjudande om en gratisresa till Sri Lanka om jag därefter for runt i skolor och berättade om tredje världen. Hur kan man tacka NEJ. Glömde nog en liten detalj... en hake med resan... Hur som haver iväg kom jag och föredrag höll jag. 65 stycken för att vara exakt!!! Nu har jag inga problem att prata inför folk längre.... (om det är bra eller dåligt lämnar jag till andra att avgöra)

4. Journalisten... som inte ens kan stava till sitt namn: Jodå fick ett erbjudande att sommarjobba på Dalarnas tidningar. tackade ja, åkte hem till mamma och berättade... glad så klart. Mamma sa "men jenny kan du skriva artiklar???" "Vet inte" sa jag.... Typiskt mig. Det hade inte jag tänkt på. Men repotage blev det, och komma tillbaka flera år fick jag.

... Så är det. Och nu sitter jag här igen... OCH GÖR EN HEMSIDA!!! För 2 månader visste jag inte ens att det fanns något som hette HTML koder.... Visst kanske jag överdrev nu. Jag ska fylla på en hemsida med text bilder mm. Men ändå!!! Känner mig bara sååååå bortkommen när jag letar, söker och frågar mig fram för att få allt att stämma. Tur att det finns internet, där hittar man mycket!!! Och det är ju alltid roligt att lära sig något nytt. Det har ju ordnat sig så många gånger förr, så det gör det nu också... Eller som jag själv brukar säga: "DET FIXAR SIG"


Utkast: ...

                                                   
                    Leo och Ebba i                     Solnedgång öven 
                    lekstugan                              Jäsen
                                                  
                    Fiskelycka. Maja                   vid sjön...
                    Lyckades fånga 
                    en abborre

Ja var tog det härliga vädret vägen igentligen?????? Det var ju sommar, sol och helt underbart... Men nu känns det som ett minne blott. Tog en sväng på Mora idag för att köpa nya sommarskor. (Jo visst ser du. För trots att vädret inte är somrigt har jag FEM härliga dagar i Spanien att se fram emot.) Detta inköp visade sig var allt annat än lätt. Visst var det superREA på sommarskorna... men min storlek lös med sin frånvaro i hyllorna. Visst borde jag kanske ha köpt skor tidigare i sommar... jo men nu är det ju så att 2 par av mina sommarskor har gett upp samtidigt, förra veckan. Innan det var jag inte i akut behov av nya skor. Nu har jag dock akut talat med min kära mor som lovat att låna ut några par skor inför resan. Katastrofen har därmed mildrats. Och kanske, kanske hinner jag spring igenom kupolen på lördag när vi ska till Borlänge på kalas... om det nu finns bättre utbud där!

HÖSTEN... känns såååå nära nu. Folk på stan hade t.o.m. höstjackor. Usch och fy. Nej tur att man har lite härliga sommarbilder att titta tillbaka på, minnas och njuta av. Vi hade en underbar helg, förra helgen, tillsammans med syrrans familj i våran sommarstuga på Jäsen. Barnen badade, lekte och myste hela dagarna, och jag och syrran fick till och med tid att ligga och läsa i solen... det är kvalitetsttid det.

Titta själv på bilderna så får ni en bild av vad jag menar.
En liten tröst när det blivit höst!
/Sol Jenny


Pappa Jon kastar Kalle i sjön... En av mina favoritbilder från sommaren 2008.

RSS 2.0