Superhjältar...

Imorgon ska Kalle på maskeraddisco. Kalle ska vara Spindelmannen, mest för att jag inte orkade engagera mig mer än att köpa en färdig dräkt... fast kanske var det till Kalles stora glädje. När jag frågade honom vad han ville vara sa han först "julgran". Jag asgarvade och var nästan, nästan på väg att ringa svärmor och fråga om hon hade en stor bit grönt tyg att skänka mig... men NEJ. Anledningen var att Kalle idag besökt Tomteland med femårsgruppen och ville klä ut sig till något han sett där. Men visst hade det varit coolt! Ebba var snabb att hänga på storebror i maskeradtanken, "Jag ska vara björne". Nu ska Ebba inte med på maskeraden, men för att hon också skulle få känna att hon får göra något fixade jag till en "Björneutstyrsel" till henne. Mamma hade kvar min snigel jag fíck i 1-års present och i garderoben hittade jag en gammal lurvig huvtröja. Två gummisnoddar runt lite av tyget på huvan och vips fanns det öron. Med Ebba "tältande" i den, dragandes på snigel och med rotax (hunden) hack i häl kunde det inte bli annat än Björne...

"MY SUPERHEROS"

Roligast var ändå när Kalle sprang runt, eller halvt flygande, och ropade "SPIDERMAN" så skräckinjagande en 5-åring kan... och en 2,5 årig lillasyster kommer springandes efter och ropar "BJÖRNE", så skräckinjagande hon kan!! Visst har jag två underbara "superhjältar" ändå.

Maskeraddiscot är för Irma. I november, när de andra barnen på dagis hade spökfest, befann sig Irma i Göteborg där hennes lillebror genomgick en hjärtoperation. Lilla Mille föddes med hjärtfel, hans högra kammare hade inte utvecklats riktigt, och utan hjärtoperationer skulle han inte överleva. Efter drygt 2 veckor på sjukhus är familjen äntligen hemma igen och allt har gått bra. För Mille väntar fler operationer, men framtiden ser ljus ut, (se. Milles blogg). Nu när Irma är tillbaka vill hon självklart också spöka ut sig med kompisarna. Ett maskeraddisco är ju den perfekta lösningen, jag är nästan lite avundsjuk att inte jag stod med på inbjudningslistan...

Med mina små superhjältar som sprang runt här idag. Med Irmas maskerad, som annordnats som en följd av att hon följt lilla Mille på hans resa. Med tankarna på min "lilla" kusin (Nu på 20:e året och 2m ö.h.) som gått igenom samma resa. Med ständiga tankar på min vän som förlorade sin 2,5 åriga dotter i somras... fick jag lov att skriva den här dikten idag. Kanske får den oss att lite extra uppskatta den skatt som våra barn är, i alla fall hoppas jag det!

Har du någongång drömt om en egen superhjälte.
En som gjorde att isen i ditt hjärta smälte.
Varken sorg eller rädslor hjälten flydde,
och det du sa han faktiskt lydde.
En varelse som bara gott besatt.
och fanns vid din sida, dag som natt.
Den hjälten finns i våra barn, kille som tjej.
Dom kämpar sig genom livet, så svik dom ej.

Sol Jenny

Utmaning... OK då!!

Jag har blivit utmanad igen, nu av Eliana. Liksom med kedjebrev man får på mailen brukar jag bara radera "skiten" och inte bry mig om det. Idag gör jag ett undantag. Först och främst för att jag inte orkar fundera på vad jag ska blogga om, men även för att jag faktiskt gillade frågorna. Får passa på att be om ursäkt för alla mail jag inte returnerar, liksom utmaningar jag inte tar. Utmana mig gärna... om det är ok att jag inte tar den. Fast man vet ju aldrig, plötsligt händer det :)

3 saker jag skäms över:

1. att jag går arbetslös
2. att jag ibland skäller på mina barn, obefogat.
3. När jag gräver ner mig över saker jag INTE har, istället för att glädja mig åt det jag har.


3 saker jag är stolt över:

1. Min familj. (från mina barn till min mormor, och resten)
2. Mina vänner
3. Min blogg


3 saker jag vill göra 2009:

1. Få ett jobb, och därmed lite mer ordnad tillvaro.
2. Renovera vårt stora badrum (bygga altan, slå ut vägger, göra nytt kök, fixa barnens rum...)
3. Umgås med mina barn.


3 händelser 2008 jag aldrig kommer att glömma:

1. Våran Spanienresa
2. När min underbara vän förlorade sin 2,5 åriga dotter.
3. Att min bästa bror och hans gulliga fru fick deras tredje prins.


3 saker jag inte kan klara vardagen utan:

1. Kärlek
2. Mina barn (OK jag kan vara borta från dom, men inte utan att minst tänka på dom)
3. Mat

3 personer jag avundas:

1. Astrid Lindgren, för hennes otroliga förmåga att trollbinda barn ,världen över, med sina fantastiska sagor och berättelser.
2. Sofia Westman, för hennes jobb, hennes nyrenoverade hus och nya bil :) Jag vill också ha jobb, nyrenoverat hus och ny bil!!!
3. Christer Fuglesang, för att han har varit på rymdpromenad!!

3 personer som jag utmanar:
1. X
2. X
3. X

Jag tänker inte utmana någon speciell. Först till kvar gäller :) Känner du dig manad? Skriv en kommentar och ta på dig "jobbet"!!!! Kanske får jag ändå ihop 3 frivilliga.

Sol Jenny


Klappjakt

i går kväll kom bara ett barn med hem från besöket hos farmor. Kalle skulle sova kvar vilket innebär att jag och Ebba nu är själva. Därför tänker jag ta dagen i akt och sticka till Mora för att reka lite julklappar. Måste ju faktiskt sätta igång nu. Det är samma visa varje år. Nu ska jag komma igång i tid och så står man där två dagar före julafton och har PANIK!!. Tro hur det blir i år. Jag har lite koll på vad vi ska köpa Ebba, tror det blir ett pippihus m tillbehör. Kalle är värre. Visst är det massor han behöver, men vad behöver han MEST! Man vill hu att det ska vara något vettigt, men inte BARA kläder. Och så fyller ju pojkstackarn år på självaste julafton också....

Nej jag måste nog ta och sticka.



Det hjälper inte att jag sitter här och slappar.
Måste ut och fixa lite klappar.





Sol Jenny


Kalle sovit i sin säng = Badhuset idag!

Vet inte hur många nätter han försökt, men i natt kämpade han ordentligt. Jag pratar om Kalle och hans försök att sova en hel natt i sin egen säng. En "normalnatt" somnar barnen i sina sängar, vid 22-23 kommer Ebba intassandes och någon timme senare gör även Kalle oss sällskap. Vi har lovat Kalle ett badhusbesök när han sover en HEL natt i sin säng. I natt lyckades han, men det var jobbigt. Mer än en gång kom han in till oss, var kissnödig, stod och tittade på oss... för att sedan återvända till sin egen säng. En gång sa Jon t.o.m åt honom att komma och lägga sig hos oss. "Men pappa jag VILL till badhuset" svarade Kalle och lomade tillbaka till sin säng. ÅÅÅHH fyyyyy vad det kändes i ett modershjärta. Gissa om jag packade in mina barn i bilen och begav mig raka vägen till Mora och Simhallen direkt efter frukosten,
MIN DUKTIGA LILLA SON!

Mer bloggande än så blir det inte idag. Har redan setat här för länge och fixat nya headern till Michaelas blogg. Det blev bättre än vad jag hade förväntat mig så jag hoppas hon blir nöjd. Det ska fixas lite nya färger runtom också, så det passar ihop, men det får bli en annan gång. Kika gärna in till henne.

Kram på er alla

Sol Jenny

Inga prickar i Thailand!!

Jag sitter här och vrider mig av skratt. Som många av er vet är halva orsa i Thailand. Jag läser Monas dagboksinlägg i resedagboken och det är sååå bra. Jag skrattar ihjäl mig. Fatta vad små små prickar kan göra för en text... eller rättare sagt vad frånvaron av prickar kan göra för en text. Inte nog med det. När jag försöker kommentera Monas inlägg tas inte mitt meddelande emot för det anses vara SPAM!! JAG... SPAM!!! Nej nu...

Undra hur jag ska tolka det här!!! Vet inte om jag ska ta mig en ännu en "självanalys" :). Ingen av mina läsare, ingen av mina vänner har idiotförklarat mig på grund av mina tankar och inlägg, fast jag mer eller mindre bett om det. Men så blir jag idiotförklarad av EN DATOR!!!! Mitt inlägg är INTE SPAM! GRRRRR!!!

Ja ja... Ni får läsa min kommentar här istället. Här skriver jag i alla fall vad jag vill. Det är MIN blogg

Ha ha... du är sååå rolig!! prickarnas frånvaro får mig att vrida mig. I första inlägget berättar du följande: " bara att skada Kattis och Krister är vart varenda ore" (hoppas de inte är svårt skadade). Nu skriver du "jag ska försöka få han till doktorn for han har inte sovit alls i natt... horrni... jag tycker faktiskt synd om honom" (Har han tagit de där thailandsviagra nu, stackarn!! Hjälper inte ens att frun tycker synd om honom ha ha.. jag dööör haha ha. )

Lycka till ;)


Sol Jenny


Michaelas blogg



Satt och lekte fram en "header" till michaelas blogg. Jag lägger ut den här så att Michaela själv ska kunna se den, ifall hon vill ha den tills vi gjort en bättre... och så får ju ni möjlighet att ge era synpunkte också :)

Sol Jenny


från Foooooot, till dagens boktips

har precis varit ute på promenad. Har blivit riktigt dukitg "hundägare" :) ...kanske inte jätte, men en riktig promenad om dagen tycker jag är bra (självklart rastar jag den stackars rackarn mer en en gång, men då blir det "bara" en tur runt gården, typ). Just ikväll fick jag för mig att Rotisen skulle få in i sin skalle att man går fint, dvs inte drar som om... ja  jag vet inte vad. Under våran lilla runda på 2 km (...kanske, mätt med ett kort måttband... ÖH!) blev det "GÅ FOT" "FOOOOT" 1 584 gånger. DVS mer än tre gånger var fjärde meter....
Någonstans vid 1500:e gången tyckte jag mig kunna ana en viss tendes till mindre dragning i kopplet, alternativt hade jag då ökat min muskelmassa vilket bidrog till att jag inte längre uppfattade dragningen lika hård... Fast då borde det ha varit träningsvärk först, vilket skulle ha resulterat i att dragningarna borde ha uppfattats som STÖRRE eftersom armen då skulle ha varit trött. Så kanske hundrackarn fattade vinken ändå!!

Kan någon förklara för mig varför jag jämt måste fara iväg i tanken och vända och vrida på allt. Upptäckte det själv när jag läste stycket. Jag MÅSTE bara förklara saker på minst 3 olika sätt, och vända och vrida på situationer. Till detta måste ALLT ifrågasättas. Varför?  ...se nu gjorde jag det igen!

Nu borde jag krypa i säng. Önskar att min syster kunde ta och läsa ut sin bok så jag kan sno den snart. (andra boken i Millenium-serien, Flickan som lekte med elden). Älskade första boken, män som hatar kvinnor, och längtar efter att få läsa fortsättningen. Har redan tagit en bok imellan, predikanten som var helt ok eller rent utav bra, men jag kan liksom inte släppa tanken på fortsättningen i milleniumserien. Får ringa och skynda på henne i morgon.
Ingen annan som har den liggande hemma!!!

   

Sol Jenny

softisar.... men inte busy!!!*


Så här såg det ut i sängen i morse. Ebba på Rotax, Rotax på mig. Minna på kudden, bakom henne Jon och Kalle. Eftersom Rotax kan vara oberäknelig var det många (även matte och husse) som var oroliga för hur det skulle gå, inte minst med barnen. Men här ser ni! Efter bara några dagar ligger, bokstavligen, Ebba på Rotax och myser. Visst kan Rotax morra lite fortfarande, men igentligen inte mer än vad Minna gör. Med tanke på att vi ska ha honom i 2 hela veckor har jag stor förhoppning om att barnen och Rotax är riktiga polare innan vi måste lämna tillbaka honom.

Det blev ingen cirkus i natt, 02.30, när Jon kom hem. Skönt! Och sen vi vaknade i morse har vi haft en riktig softardag. Både skönt och inte. Skönt, för att det är så skönt att bara softa. Inte, för att man känner att det är så mycket man borde ha gjort. Men nu väntar en ny vecka, så det är bara att ta nya tag.

Sol Jenny

(* Softisar= smeknamn på rasen som Busy, Jons syrras hund, är)

Ensam hemma... med huset fullt!

Skulle kunna sitta här och blogga... men det tänker jag inte. Jag tänker sova. Eller först läsa, sen sova. Barnen sover, hundarna sover... Jon är på krogen. Det är TYST!!!

Lite tomt att Michaela åkte idag. Det är så mysigt med någon här hemma. Någon som hjälper till med barnen. Någon att prata med.

Nej, som sagt. Nu ska jag njuta av lugnet, före stormen. Jon dundrar väl in och lucktar rödvin om några timmar, väcker hundarna... som i sin tur väcker barnen. Sen är det cirkus igen :)


Men nu, NU är det lugnt.

NICE *ler*

Sol Jenny

Så här såg vägen ut idag. jag må v

MMS

Så här såg vägen ut idag. jag må vara gnällig, men är det inte konstigt att barnen inte längre får vistas i köket på dagis enligt nya regler. Det är ju tydligen helt ok att de måste tråckla sig igenom en hel byggarbetsplats med farliga maskiner för att komma till dagis! Hjälp vart är vi på väg? Sol jenny


När jag tar tag i något, så är det onödigt!

I förrgår ringde jag min handläggare på arbetsförmedlingen för att avboka min tid idag. Jag skulle vara där (dvs i Mora) kl9 och 10 öppnar jag affären, tycker det blev lite tait med tid. Min handläggare fick jag dock inte tag på, men ett meddelande skulle skickas att hon skulle ringa upp. Hela gårdagen väntade jag och kvart i 4 ringde jag själv upp henne, dock utan resultat. Jag kopplades vidare till någon telefonist och bad att få avboka tiden. Hon kopplade mig vidare till någon annan som skulle hjälpa mig. "när var det du ringde sa du".... "Igår" svarade jag, men det fanns ingen notis om att jag hade ringt inte. Efter tusen och en frågor (när måste du öppna? hur långt är det till orsa? hur lång tid tar det att öppna?) avbokade han dock min tid och skrev in att jag ringt. Jag fick lov att fråga hur jag kunde veta att det var gjort eftersom det tydligen inte fanns något spår av mitt samtal dagen innan. Han sa att jag bara kunde lita på hans ord!! Jag fick dock mailadressen till min handläggare och igår kväll mailade jag henne själv för att vara säker.

Vid 8.30 i morse ringde min telefon. Såg att det var från arbetsförmedlingen. När jag svarade förstod jag dock att det inte var min handläggare (jag har en kvinnlig, det här var en man). Han började med " du skulle ha haft en tid idag" mmmm, "Tyvärr så är din handläggare hemma för vård av barn". Jag blev nästan full i skratt och det enda jag fick ur mig var "Men nu är ni väll roliga". Jag förklarade att jag i två samtal försökt avboka min tid + skickat eget mail, så jag kunde inte annat än att undra om det fortfarande inte hade gått fram. När han kollade datorn hittade han, FAKTISKT, en anteckning om att jag ringt... GRATTIS!!. Han ville dock vara snabb så jag inte hann åka från Orsa.

TACK FÖR DET ARBETSFÖRMEDLINGEN :)

Sol Jenny

Varför är inte min drömkille min drömkille????

Jag har ju inte blivit idiotförklarad hittills... så jag tänjer ytterligare lite på gränserna och avslöjar (dalar av) min senaste dröm. Jag får varna känsliga läsare, min sambo stoppade mig redan vi inledningen med orden "jag vet inte om jag vill höra mer".

Skit samma, jag kan väl inte vara den enda som sitter inne med konstiga drömmar som "måste" ... redas ut??!! Eller???

Det började med att jag och X flirtade för att X fru flörtade med någon annan... Så far (så good höll jag på att skriva???)
Men sen, vet igentligen inte ens om det var i samma dröm, så höll jag på att inleda en romans med Ma Lu (jag tänker faktiskt inte skiva ut hela namnet, fråga så svarar jag. Det är en bekant, många av er kan säkert lista ut det). Det jag minns av det hela är att vi låg och pratade och jag frågade Ma Lu vad hans barn skulle säga om de såg oss. Han svarar "skulle de se oss en gång skulle de inte reagera, det är de så vana vid". "dåså" svarar jag. Men han fortsätter "fast det finns nog risk att det blir fler gånger".

Ja ja, till mitt bekymmer. Om jag nu ska ligga och drömma att jag är "otrogen" (fast i drömmen var jag faktiskt inte tillsammans med Jon) kan jag inte då få drömma om en snygg, rik, romantisk.... DRÖMKILLE! typ Brad Pitt!!!! Det skulle liksom vara lättare att förklara varför jag drömmer om honom. Om inte annat är reaktinerna helt olika när man säger:
-Jag drömde att jag hade ett förhållande med Brad Pitt i natt! (Åh va mysigt)
Och när man säger:
-Jag drömde att jag hade ett förhållande med Ma Lu i natt! (Ha ha, va rysligt)

Inte så illa, jag diggar Ma Lu... men har lite svårt att se honom som min... öh "drömprins".

I kväll ska jag rabbla mig till sömns med min nya ramsa:
I natt ska jag såva, Brad Pitt är min gåva. I natt ska jag sova, Brad Pitt är min gåva. I natt ska jag sova, Brad Pitt.. ZZZzzZZzz ZZ Zzzzz  zzzzzz!!

Sol Jenny

Irriterad på dessa byggfirmor

Barnens dagis byggs ut. Det här har jag haft STOR förståelse för. Jag tycker det är ok att vi får gå lite längre när vi lämnar barnen. Jag tycker det är ok att vi har fått lov att tillbringa en månad i lägenhet. Jag tycker det är ok att det är lite provisoriskt... Men idag blev jag irriterad. Irriterad på dessa byggfirmor som tror att hela världen ska kretsa kring deras behov. Vad jag menar är följande:



Vi har fått stränga order att det är FÖRBJUDET att parkera efter staketet. Denna väg (som lastbilen här blockerar) får absolut inte blockeras. Vi MÅSTE parkera på avvisad plats bakom dagis (se pilen), en parkering som idag var omöjlig att nå. I alla fall för oss som inte har råd med hellikopter. Barnen ska sedan lämnas och hämtas genom grinden och dörren på baksidan, för att barnen INTE ska befinna sig PÅ byggarbetsplatsen.

Som förälder blir jag mer än irriterad när jag möts av denna syn. Jag tvingades parkera på åkern före dagis. Sen tråckla mig förbi lastbilar och byggfordon för att ta mig in på dagis. Värst är när jag ska tillbaka samma väg, då med två små barn.

Jag nämner detta och det ska BARA vara idag (enligt dagispersonalen). OK. Gubbarna behöver få dit sina baracker. Men jag känner mig fortfarande irriterad. Borde inte byggfirmorna också ha vissa restriktioner att fixa dessa saker när barnen INTE är där, för att det ska flyta på med hämtning och lämning??????? En del av mig säger "OK, det är bara idag. Inget att haka upp sig på." Men  den andra delen kokar. En dag är en dag för mycket. Det räcker med EN dag, EN timme för att en olycka ska vara framme....

Blir detta två dagar, då hoppas jag för deras skull att jag har en bra dag!

Sol Jenny


Dr. sol Jenny... avvaktar!!!

Nu är alla Ebba läkarbesök avklarad

1. Hud (falun). Ingen klar diagnos kunde göras eftersom hon inte har några utslag i dagsläget (suprice). Munsår tyder dock på någon herpes... och utslagen på kroppen en reaktion på samma sak (det fanns ett namn men det har jag glömt). Detta var dock ofarligt, och ingen oro fanns för smittorisk) vilket jag också hela tiden hävdat eftersom Kalle aldrig blivit smittad. Läkaren kändes dock trovärdig och hon förstod vår frustation med att ha åkt hela vägen för, INGENTING! Bra är dock att nästa gång, om det återkommer, finns vi nu med i deras papper och är välkomna raka vägen till hudmottagningen. Inga mer läkarstations AT-läkare för den åkomman :)

2. Barn och ungdom medicin (Mora). Ebbas "astma" skulle kollas upp igen, dock inget nytt. Eftersom det inte varit några större problem, Ebba har ju varken andnöd eller är trött utan hostar bara, så ska vi fortsätta ge medicin vid besvär. Kanske växer det bort, kanske är det ansträngningsastma. Bara framtiden kan utvisa. Om ett år blir vi kallade igen, men händer något, vi undrar något så får vi höra av oss.

3. Öron hals (Mora). Efter flera öroninflammationer ville man kolla upp Ebba ordentligt. Öronen såg dock ut att vara tipp-topp och hon verkar inte höra sämre. Att barnen har öroninflammationer ofta är OK så länge det inte påverkar hörseln, eller om det ligger vatten kvar i örat. Hade det senare varit fallet hade det kunnat bli aktuellt med rör. Nu var det bra så... vi får avvakta och återkomma om det blir sämre.

Med andra ord. Jag ska börja söka jobb som läkare. Det måste vara superenkelt: Besök 1,2 och 3 beskriver man symptomen med ord som ingen människa förstår (hellst med brytning där bara var tredje ord är på svenska) sen ber man patienten avvakta... 4e gången skriver man en remiss till specialist!!! (och då har hälften av patienterna troligtvis blivit av med sina symptom innan de fått tid).

Nej, ironiskt skämtat, det känns skönt att få det här beskedet den här gången faktiskt. Vi finns ju med nu och nästa gång får vi komma på rätt ställe direkt!!! Nu hoppas vi på att det inte blir någon nästa gång!

Tjin tjong... Glöggsäsong
(dags att återuppta riminlägg tror jag)

Sol Jenny

från psykiskt störd till läkarbesök!!!

Lilla Jenny... liten och liten. (i två av kommentarerna på mitt förra inlägg blir jag kallad lilla Jenny). Jag är INTE liten längra. Men med tanke på att min oro då låg i att min hjärna var psykiskt störd, och de som börjar sina inlägg med "lilla Jenny", är;
1. Min Boss (och vän).
2. Min vän (och sedan många år anställd vid psykavdelningen).
Båda, som för övrigt bär förnamnet Malin, bekräftar därefter att jag är fullt (i alla fall nästan) normal.
... så jag kanske får ta att jag blir kallad lilla Jenny. Dom kallade mig i alla fall inte för Psykiskt störd!

I morgon har vi 2 tider till Ebba att hinna med under vårt besök i Mora Lasarett. Vi ska till Barn- och ungdom (för att kolla över astman) 45 min senare ska vi vara på öron/hals (pga att hon haft så många öroninflammationer). Jag har dock kollat upp det och vi har blivit lovade att hinna med båda besöken. :)

Sol Jenny

Drömmen om Thailand!

I Helgen var vi, som jag tidigare berättade om, till Fjäten UTAN Mona och Micke. Dom stack ju till Thailand med Krister och Kattis. Kvar hos oss är deras dotter (jag funderar starkt på att adoptera henne). Idag på jobbet kom en kund in (dagens första) och köpte "löjliga familjen"... sista stoppet innan han begav sig till Thailand med familjen. Ikväll ringde Janne och frågade när vi kunde ta hunden. Vi bestämde att jag skulle hämta Rotax efter att jag hämtat barnen på dagis. Varför??? Han ska till Thailand med familjen.

Thailand, Thailand, Thailand!!!!!!!!!!!
Vad är det för fel med Sverige???
*Kallt
*Dyrt
*Mörkt
*Tråkigt
... Ja, det räcker kanske.

ÅH, vad jag oxå vill ha råd att sticka iväg!!! Jag missunnar verkligen inte dessa människor denna resa, det är ju inte så att jag tycker dom skulle ha stannat hemma om jag hade åkt, men jag VILL OXÅ!!!!


Och samtidigt som jag känner så, så slår en bomb av dåligt samvete mig halvt medvetslös!!! För jag har det så J_ _ _ _ BRA!! Visst, ett jobb känner jag kanske att jag kan få ha på min önskelista. Jag vet nog ingen (det är faktiskt sant) som längtar så mycket efter att få jobba som JAG. Men jag är sååååå bortskämd annars.

Jag har:
*Världens bästa barn, trots?!! visst, men dom är underbara.
*En underbar familj/släkt, som ställer upp för mig.
*Ett "bra" hem, där jag trivs.
*En bra sambo, som jag älskar... och jag är ganska säker på att han älskar mig :)
*Underbara vänner, nya som gamla barndomskamrater, som alltid finns där för mig (utom när de sticker till Thailand).  

Jag kan bli helt skitso av dessa tankar, nästan som när man börjar fundera på hur stort universum är. Hela känslan som gör mig skitso kan man enkelt förklara med 3 steg. 
1. Jag får ett begär... något jag verkligen vill ha eller göra. 
2. Jag börjar fantisera hur jag vinner pengar, betalar av huslån, köper lyx... ja verkligen förverkligar min DRÖM.
3. Ångesten, jag skäms för att jag "kräver" den här lyxen... Jag skäms när jag tänker på de vänner som förlorat det bästa de har. Tänker på de vars anhöriga bär på svåra sjukdomar, kanske till och med dödliga. Jag som har det så bra, och så kräver jag MER!!!

Hoppas ingen psykolog letar sig in på min blogg för då kommer nog några män i vita rockar med krama-sig-själv-tröjan snart. Men som alltid. Jag skriver bara det som ploppar upp i min, inte alltid så väldresserade, hjärna.

Jag får ta och sova på saken!!
Sol Jenny

Home again

Som sagt... hemma igen. Helgen har varit underbar. Vi möttes av ett riktigt vinterlandskap med massa snö på träden, Härligt. Lördagens finväder fick oss att ta en liten promenad runt i området. Barnen lyste av lycka när de fick åka pulka och madrass nerför backen... och lyckan var sedan fullständig när Jon startade upp skotern. Bilder kommer kanske senare idag eller i morgon.

Nu måste väskor packas upp och veckan förberedas.

Sol Jenny

Livet i Paradiset.

Nu har jag occuperat Mikaelas dator... bloggabstinensen gör sig påmind när alla andra glor på hockey :) Visst, jag älskar också hockey, skulle jag få lov att välja en sport jag fick lov att glo på jämt skulle det nog bli hockey. Att få åka till USA och gå på NHL är en dröm även för mig... men jag är lång ifrån manisk!! Just nu känner jag att blogga ligger högre på prioriteringen... dessutom har jah hockeyn i bakgrunden så jag har ju "det bästa av två världar".

Idag vaknade vi till ett vinterland. Först med dimma som täckte fjällen, men redan innan lunch klarnade det upp och vi gav oss iväg på en promenad. Barnen slängde sig på pulkorna, fatta vad lyckliga dom var :) , och vi gick runt kvarteret i solskenet. Tillbaka i stugan fixade vi lunch till barnen, medan vi vuxna avnjöt blossa -08 till "förrätt". 

Att få vara här i fjällen är rena paradiset. WE LOVE IT!!! Men mitt i all härlighet kan vi inte göra annat än övertala/lura oss själva att detta är bättre än Thailand.... Varför Thailand, när vi njuter av vårt vinterland???? Jo därför att Mona. Micke, Krister och Kattis ligger där på stranden just nu och dricker paraplydrinkar och smörjer sig med solskyddsfaktor.... GRISAR :) 
En dag ska jag vara där (om inte Thailand, så i ett varmt paradis). Hatar att jag måste vara i ett kallt Sverige när "alla" stricker iväg. På tisdag åker även Janne, Jenny med familj och bihang på en 10. 15 personer till iväg till samma land... Thailand. Och vad gör jag här.... jo tar hand om barn och hundar.... HM!!!

Nu kan jag inte annat än att unna alla dessa människor denna resa. Jag skulle inte vara här (=Storfjäten) utan dom. Världens bästa kompisar... nej VÄNNER!!! Men kanske är det just därför, att vi är så bra vänner, som jag kan säga att jag "hatar" (läs älskar) dem för att de lever livet i paradiset!!!

Sol Jenny 

Fjäten

Vi har kommit till ett riktigt vinterland. Snö på marken. Snö i träden. I morgon åker skotern fram..... Vi hörs då
Sol Jenny

På väg hem från falun... I ny mös

MMS

På väg hem från falun... I ny mössa, äntligen! Allt bra m ebba, vi får åka dit akut om utslag återkommer. Hörs senare Sol jenny


Mitt i Prick


I morgon bär det av till Falun. Ebba har äntligen fått remiss till "hud" för att kolla upp utslagen hon får stup i kvarten. För tillfället har hon dock inga prickar, men jag hoppas verkligen dom kan göra något annat än säga "avvakta". Vet inte hur många gånger jag hört detta ord inom sjukvården de senaste två åren... tillräckligt för att vara trött på det för länge sen i alla fall. Som tur var har jag stått på mig dom gånger det verkligen varit något... Som när jag skulle åka hem fast hon hade nästan 41 grders feber och det visade sig att flickan hade lunginflammation, ja vad säger man. Jag är dock possitiv inför morgondagen och hoppas det blir ett bra besök!

Sol Jenny

Min bror

När jag var liten hade alla mina kompisar äldre bröder, ALLA hade en storebror... alla UTOM jag! Jag hade en lillasyster!
Länge drömde jag om en storebror. En snäll storebror som alltid ville leka med mig. När jag var 10 år skilde sig min mamma och pappa... och så småningom flyttade vi till Orsa och hem till mammas nya kille, Lasse. Där fanns han, MIN STOREBROR!! Plötsligt hade jag inte bara en lillasyster, jag hade även fått en storebror OCH en storasyster. Jag var överlycklig.

Idag fyller min bror år, och jag vill sända honom ett stort fång med kramar.
I LOVE U


Sol Jenny

Får man fråga??? ...eller är det tabu!

Jag har funderat på en sak idag. I vanliga fall slänger jag ur mig frågor om både det ena och det andra, men den här funderingen känns lite känslig. Det är i alla fall lätt att den missuppfattas i vårt samhälle. Därför vill jag här och nu klargöra att det inte är något rasistisk eller främlingsfientligt i mina funderingar, tvärtom. Det här är något som faktiskt måste vara vardag för många nysvenskar idag.

Min fundering: Var köper man slöjor???

* Finns det slöjaffärer, där det hänger rader av slöjor i olika färger och storlekar och med provrum där man kan prova???
* Smugglas dom in i Sverige av någon Arabkrösus som köpt en pickup och pendlar fram och tillbaka med den en gång i veckan (typ spritsmugglare, fast med annat gage)
* Finns det webbshopper... www.minsloja.se????
* Syr man sin egen, och var får man så fall tag på mönster???

Men mina funderingar slutar inte här. OM det nu är så att slöjorna smugglas, eller kanske ännu troligare helt lagligt importeras hit. Finns det då slöjor som är anpassade efter vårt klimat??? Det tror inte jag! Detta grundar jag på att jag för ett par dagar sedan såg en kvinna som bar slöja (svart) och på den hade hon satt en grön toppluva ...typ gammal Hammarbymössa.

Affärsidé!!!
Skulle man kanske börja tillverka fodrade slöjor, och varför inte vattentäta slöjor... kanske t.o.m. myggnätsslöjor (ok, där ballade jag ur...)

Jag tror jag måste söka igenom webben...

Sol Jenny

Svart i natt

Igår när jag satt vid datorn började plötsligt lamporna blinka, liksom pulsera, och plötsligt.... PANG POFF.... så var det mörkt, helt svart. Jon som låg i soffan och snarkade märkte så klart inget först, men blev snart varsle när jag började gorma. Jag hatar allt som har med ström att göra... även frånvaron av den. Får för mig att avbrottet kan bero på trasiga apparater börjat brinna, gett kortslutning och... PANG POFF! Som tur var hade vi lite lyse kvar, i köket och i sovrummet. Felet, som Jon kunde spåra till en trasig propp i elskåpet ute, fick dock lov att åtgärdas eftersom värmen slagit av. Det är i sånna här tillfällen man kan skratta sig lycklig att man har en extrapappa som är elektriker. (Jo vi kan faktiskt byta proppar själva men det var lite mer komplicerat än så) Fast klockan var 11 på kvällen kunde han rycka ut och hjälpa oss. VIPS var strömmen tillbaka.... men någonvärmepump ville inte starat. Efter lite pill här och lite pill där hittade pojkarna ett par glappa kablar som fästes och värmen var räddad.

TACK LASSE!!

Nu är det dags att ta barnen till Dagis. Sen ska jag bli ompysslad av Linnea. NICE :) Det har varit panik en längre tid att göra något åt min hårfärg. Mina blekta slingor ska nu täckas av härlig höstfärg. Vilken... ja ni får fråga Linnea. Jag vet aldrig när jag kommer hur jag kommer se ut när jag går... för har jag bestämt mig är det alltid någon som har en annan idé, och så blir det då. Så vi får se.....

Sol Jenny


Rotax... snart inneboende hos oss


Vi har blivit med hund... i alla fall från igår-idag. Men snart ska vi få ha honom i två veckor. Familjen Olsson ska till Thailand och vi får äran att agera "fosterfamilj till lilla Rotax. Testdygnet har gått bra och Rotax fann sig till rätta i våran soffa. Han är fortfarande lite reserverad för barnen, när de är för på, men både han och barnen är duktiga. Jag tror de kommer vara polare innan de två veckorna har gått... Annars kan vi ju alltid ta hit MInna som sätter honon på plats.

Sol Jenny

Lyckad glöggtest!!

Fredagens glöggtest var en stor possitiv överraskning. Inbitna "blossa starkvinsglögg-drickare" som vi är såg vi de två utmanarna mest som en rolig grej. Lite av ombyte förnöjer :) Vi satt alltså med våra tre flaskor (ja, jag vet. Det var inget STORT och fullständigt glöggtest vi utförde). Vi kommer troligtvis fortsätta mysa i soffor, framför brasor, på fjället, i hemmet, på midsommar, jul, nyår och alla andra dagar med våran klassiker blossa starkvinsglögg. Men Blossas årsglögg 2008 var supergod och kan helt klart jämföras med våran favvo. Jag kommer i alla fall springa in på systemet igen på måndag och försöka få tag på en flaska till (har hört att ytterligare en leverans kommer in då). Utbölingen i trion, Dufenkrooks Amore vanilj tyckte jag såg så spännande ut när jag hittade den på systembolagets hemsida att jag bara fick lov att ha en flaska med i "testet", och det är jag sååå glad för. Kommer verkligen använda den fler gånger, kanske som en annorlunda efterrättsdrink. Den skulle var pricken över i på en "vintermiddag". En bit vaniljglass, varma hjortron och vaniljglögg ...:) nästan så det skulle kunna vara vår bröllopsefterrätt!!!! 
(Inga förväntningar nu. Vi har inga planer på att gifta oss... nu.)

 

Vi syns runt glöggen

Sol Jenny

Glöggprovning


Produktbild: Blossa 08I kväll blir det glöggprovning på Björkbakke. Tillsammans med Micke och Mona hade vi tänkt öppna upp en flaska av årsglöggen från blossa. Mona sprang in på Systemet strax efter öppningen idag, men den var redan slut :( Som tur var har jag fått tag på två flaskor, som jag dock hade tänkt spara till längre fram, men en av dom får offras till kvällens sammankomst. (Den andra hade jag tänkt fira min och Jons ettåriga förlovningdag med, 25 dec)* Sen finns det ju en rad med andra spännande flaskor med glögg, så det ska nog inte gå någon nöd på oss.

Någon glöggpremiär är det dock lååååångt ifrån. Undra om det är någon mer än vi (läs jag och Mona) som dricker glögg året om??? Glögg på midsommar, glögg när första krokusen visar sig, glögg för att fira hösten, glögg, glögg, glögg.... och det bästa av allt Glögg i fjällen mmmm. Det här är en av alla vanor som den där kvinnan (igen, läs Mona) har "belastat" mig med. Hon är nog, om möjligt, den enda människa jag känner som dricker glögg mer än jag. Inte undra på att vi trivs så bra tillsammans.

HUMM?? Undra om hon ska få tag på glögg när hon åker till Thailand nästa vecka?????

Nu ska jag skapa lite stämmning inför kvällen!!

Sol Jenny

*Någon som reagerade på att JAG tänkte fira våran ettårsdag!! Jon har jour (som det ser ut nu) så det får bli alkofritt till honom, ha ha!

Monsters of björkbakka


Idag har barnen haftt spökfest på dagis. Hade det varit pris för bäst utklädd skulle mina barn ha vunnit. I alla fall om jag hade fått bestämma. Nu blir man väl lite osportligt partisk när det gäller sina egna ungar... men titta! Visst är dom FÖR söta. Gulligaste av allt är att Ebba själv trodde att hon var utklädd till katt och sprang därför runt på alla fyra och sa "mjau" hela morgonen. Vet inte om det var öronen/hornen som fick henne att tro det... men sött var det i alla fall. 

Eftersom jag de senaste dagarna lagt ner en hel del tid på att få dräkter klara, och engagerat mig med att sminka upp barnen, kunde jag inte annat än att åka runt med dem till nära och kära. Före dagis blev det ett stopp hos mormor och på väg hem från dagis stannade vi till hos Mona för att sedan fara vidare till farmor och farfar. 

I stackmora passade jag på att ta några extra kort på mina små "monster". Inte har väl föräldrarnas musiksmak gett några större avspeglingar på barnen... Eller????

"Monsters of Björkbakka"

Sol Jenny

Tagna, på bar gärning...

Hade inte tänkt blogg idag... men så läste jag av mailen och fann en rolig historia från "fru Boss".
Med tanke på inbrottet vi hade i aug, i garaget, tyckte jag det var en ganska bra historia. Nu kom vi inte på tjuvarna på bar gärning, men några poliser hade i alla fall inte tid att komma hit. Skulle jag dock komma på dom på bar gärning om det händer igen, då vet jag precis hur jag ska bete mig :)

Halvor Karlsson i Antnäs skulle gå och lägga sig när hans fru sade till honom att han hade lämnat ljuset på i garaget, vilket hon kunde se från sovrumsfönstret.
 
Halvor öppnade bakdörren för att släcka ljuset men han såg då att det var tjuvar i garaget som stal grejor.
 
Han ringde polisen som frågade om någon hade tagit sig in i bostadshuset.
Halvor sa nej.
 
Polisen sade då att alla polisbilarna var upptagna och rådde honom att låsa alla dörrarna så skulle de skicka en bil när någon blev ledig.
 
Halvor sade okey och lade på telefonen samt räknade till trettio. Sedan ringde han polisen igen.
 
- "Hej, jag ringde alldeles nyss för att det var folk som stal saker ur mitt garage. Nu behöver ni inte komma för jag sköt dom nyss".
 
Sen lade han på telefonen.
 
Inom några minuter kom sex polisbilar, en piketstyrka, en helikopter, en brandbil samt två ambulanser. De grep tjuvarna på bar gärning.
 
En av polismännen sade till Halvor,
-"Jag tyckte du sade att du hade skjutit dom".
 
Halvor svarade:
-"Jag tyckte du sade att det inte fanns några lediga bilar"


Sov gott
Sol Jenny

Det är snurrigt nu... men det rullar på

Det är snurrigt lite varstans just nu känns det som. I alla fall känner jag mig snurrig.

På jobbet är det snurrigt för att vi flyttar runt och flyttar runt. Disken har bytt plats och nu är det dags för varorna att få nya platser. Vi har en plan, även om det kanske tyvärr ser lite rörigt ut just nu. När vi är klara är vi dock övertygade om att det blir bra, riktigt bra. Dessutom trivs jag när det händer lite på jobbet. Älskar när det finns något vettigt att göra. Det är dock lite halvt frustrerande att jobba 2 timmar om dagen nu. Det tar ju ändå 30 minuter att riktigt komma igång... och vips är Malin där och byter av mig. Men som jag sagt, allt är bättre än inget.

Här hemma känns det också lite snurrigt. Har fortfarande inte fått ordning på allt jag vill få gjort. I första hand är det garderoben, men det ligger liksom i stiltje just nu... resultatet blir att det är extra rörigt med kläder överallt. Jag är dessutom på jakt efter en bokhylla, måste ha något i vardagsrummet att stapla "skit" i (typ gömma fotoalbum, böcker, cd-skivor mm). Vet inte vad jag vill ha riktigt, eller sanningen är väl den att det måste vara något jag har råd med, men det får lösa sig.

Sen har vi alla dessa papper.... BLÄ, FY och USCH!!! Men jag har i alla fall börjat få rätsida på allt nu, tror jag. Det känns i alla fall som om jag har lite koll. Men det visar sig när månaden är slut om det trillar in några pengar!

Nu rullar det på med sjukvården också.... Ebba har ju åkt in och ut sen hon var liten för både det ena och det andra. Utslag, misstänkt astma och upprepade öroninflammationer. Fast jag påpekat och önskat att var och en av dessa saker ska utredas har läkarna tyckt att det inte skulle behövas... förren nu. När så något hände verkar det som om alla specialister vaknar samtidigt. Inom loppet av en vecka damp det ner 3 kallelser till Ebba, det resulterade i ett lassarettsbesök i veckan. Men eftersom det är Sol Jenny som ska ha med dessa myndigheter att göra så måste det ju krånglas lite... I går damp därför ännu en kallelse ner i brevlådan, den här gången för att man ville flytta en av tiderna. När jag kollade upp dagen, var den nya tiden samma dag som ett annat besök, fast 45 min tidigare. Min erfarenhet av läkarbesök är att man alltsom oftast får vänta MINST 30 min efter utsatt tid. Därför drog jag slutsatsen att vi inte kommer hinna med båda tiderna. Idag har jag dock ringt och fått besked om att dessa två avdelningar (barn- och ungdomsmedicinska och öron-näsa-hals) ligger vägg i vägg och att det därför inte bör bli några problem. JIIPPIIIII vi klarar av 2 besök samma dag.... PERFEKT!!!!
Men veckan innan bär det av till Falun där hon har en tid på hudmottagningen. Nu är det ju bara det att hon inte har haft en prick sen i våras...

Nu blir det slappa i soffan ett tag.

Sol Jenny


Lördag: ommöblering, plankstek och orangino... (och "lite" vin).

Vilken dag det blev... en låååång dag som bara svischade förbi! Började lördagen med att tillsammans med Malin flytta hela disken i affären, samt byta plats på endel av varorna. Vi har i och för sig en hel del kvar, men det är sånt vi räknar med att kunna pula med under öppettiderna. Just nu är det lite rörigt, men jag tror det blir riktigt bra när vi blir klara.


Vid 18-tiden gav vi upp, åkte hem, tog en dusch, och sen väntade en härlig plankstek som våra gubbar hade ställt i ordning, MUMS. För våra hungriga magar satt det som en smäck! Därefter blev det blåbärscheescake, en perfekt avslutning på en riktig festmåltid. Kvällen löpte sedan på med sällskapsspel. Orangino, är det någon som har spelat det??? SÅÅÅÅ roligt :)

Men nu är det söndag, barnen ska i säng... och sen blir det kvalitetstid med älsklingen i soffan. I alla fall om jag får bestämma :)

Sol Jenny


RSS 2.0