Trött

Klockan är över 9 och jag har precis kommit hem. Började dagen med att skjutsa barnen till dagis. Därefter hade jag en snabb frukostdate med Mona innan det bar av mot Falun och skolan.

Jag vet att jag har sagt det förr, men det måste bara vara världens roligaste skola. Ingen av oss vill gå på lunch. rast eller ens ta en kaffe. Idag mer eller mindre slängde läraren ut oss och sa att vi fick lov att ta en paus... hur ofta har man kännt så i skolan. Det känns så himla bra. Vi har gått i 2 veckor nu och redan hunnit klippa dockor, tränat styling, gjort slingor och pluggat teori. I morgon blir det fler slingtekniker... :)

Skolan slutar först fem på onsdagar vilket idag innebar att vi rullade in i Orsa vid 18.30. För mig blev det bara att parkera utanför daisys för en hamburgare med strips och sedan springa över till skolan för att möta kommunpolitikerna och disskutera den framtida skolan i Orsa kommun. Drygt två timmar senare kunde jag åter starta bilen och rulla hemåt.

Tro mig när jag säger att jag är trött och tänker krypa ner i sängen. Klockan 5 i morgon bitti ringer väckarklockan och då är det åter dags att bege sig till Falun.... JJIIIPIIIIIIII!

Go natt.
Sol Jenny


Klipp(sk) unge... men jag ville ju ha en söt tjej med flätor!

Jaha. Man hinner inte ens vänja sig vid de små tussarna som blev kvar efter tuggummibortklippningen i håret förra helgen, förren den där jäntan är framme igen. Idag när jag kommer hem fann jag en hop oroväckand korta hårstrån i luggen på min kära dotter. Efter en närmare titt kunde jag konstatera att minst TVÅ klipp med saxen har gjorts på huvudet. Jag blir tokig. För 2 år och 8 månader sedan var jag en lycklig nybliven mor till en liten dotter. Jag drömde om hur söt hon skulle vara om några år. Men ljust lockigt hår. Ett hår som jag skulle fläta. Pryda med rosetter. Sätta upp i tofsar... Nu ser hon ut som en liten trollunge med små hårtussar i diverse längder som spretar åt alla dess håll. På det lägger hon huvudet på sne, flinar och säger "mamma jag har inte klippt mig, du har klippt mig".

-SKITUNGE!!!!



Det är bara att le åt eländet.
När man tror att det är slut på hyss, hittar hon på ett nytt. Men säga vad man vill, den tjejen ger oss i alla fall många glada skratt. Tur att storebror är lugnare och förståndigare... men jag älskar dem båda sååååååå mycket.

Sol Jenny

Blivande frisörer.

Vid det här laget har nog de flesta förstått att jag har börjat utbilda mig till frisör. Jag har dock fått lite bannor att jag inte uppdaterat bloggen nog med bilder från mitt "nya liv". Jag får passa på att be om ursäkt och ska försöka bättra mig. Kruxet är att jag är helt dö när jag kommer hem på kvällarna. Tydligen är det något ALLA i klassen upplever och de "äldre" eleverna bekräftar även de att första tiden på skolan tog på krafterna. Man sitter tokkonsentrerad hela dagarna, bombaderas med nya termer och fakta och ska praktiskt försöka utföra jobb. Men herre gud va kul det är :) Dagarna bara rusar iväg. Dessutom är det urgulliga tjejer i klassen, och på hela skolan.

Så här kan det se ut på dagarna. I mitten ser ni min "skolbänk". Vi tränar klippning på hårremsor och till veckan ska samma remsa få slingor. Håret är äkta och kommer från asien. Eftersom asiaterna ofta har mycket tjockare hår än oss har hårstråna delats både en och två gånger längs med. Jag tycker det är helt fantastiskt. På bilderna ser ni även tre av mina klasskamrater Sara (som förövrig visat sig vara tremänning med min systers barn) och till höger har vi Sara och Emelie.

Det kan nog komma och bli en hel del hårsnack på bloggen framöver. Jag ska försöka att inte bli överdrivet tjatig, men risken finns att jag inte lyckas så bra.

Svärmor (som också varit frisör) gav mig en flaska rysk rosa champange i fredags så jag ska kunna fira in min utbildning , snällt va!!! Så nu är det bara att försöka bli kvitt den här envisa förkylningen och boka in en redig fest :)

Tjingeling

Sol Jenny

Heja Mora

Är man uppfödd i Mora, har ett förflutet i 717-klubben och fortfarande har ett hjärta som klappar för Mora IK kan man inte annat än gå med ett flin på läpparna idag. Mora slog Leksand igår, om än med straffar. Jag är i och för sig inget maniskt hockeyfan, men jag tycker det är kul att titta på det ibland inte minst live. I och för sig så är jag inte HELT trogen. Jag småhejar faktiskt lite på Leksand med... även om Mora är mitt nr 1. Så gårdagens resultat föll mig verkligen i handen, oavgjort där Mora tog hem sista poängen.

Själv tillbringade jag fredagskvällen med min familj hemma hos svärföräldrarna. Där bjöds det på plankstek och god dryck. Till efterrätt päronhalvor med grädde och baja päron (en 15% gräddlikör med tequila och päron), verkligen supergott :)

Idag har jag dock legat utslaget på soffan och sovit näst intill hela dagen. Inte för att jag varit fyllsjuk utan för att förkylningen har nockat ner mig. Hur länge ska den hålla i sig???? Har varit sjuk sedan nyår nu.... SUCK! På de veckorna har det endast vart ett par dagar som jag känt mig lite piggare, men inte en enda dag jag känt mig helt frisk. Idag har jag troligtvis även haft feber.... JAG HAR INTE TID MED DET HÄR!   GGRRrrrrrrrrrr!
Jag hoppas verkligen mina nyinköpta vitamintabletter hjälper mig att friskna, annars blir det doktorn snart.

Sol Jenny

Vad gör hantverkare???

Det blir väldigt mycket bilåkande på dagarna nu. Närmare bestämt dryga 10 mil till skolan på morgonen, och lika många mil hem på kvällen. Att få tillbringa mer än 2 timmar per dag i min sprillans nya bil är dock inget jag lider av. Är det bara bra väglag och inte trafikstockning kan det faktiskt vara riktigt skönt. Ibland har jag dessutom sällskap så då går tiden av sig själv.

De senaste dagarna har dock radion fått vara mitt sällskap... jag är alldeles för dålig på att lyssna på radio annars. Idag när jag åkte hem var det en intervju med Andreas Carlsson (han i idoljuryn nu vet!!!) Han fick bla svara på vad han skulle vilja jobba med om han inte hade blivit låtskrivare, samt vad han absolut INTE skulle kunna jobba med. Andreas avslöjade att han INTE skulle passa som hantverkare. Och förklarade det hela med:
-"då skulle varenda tavla bli hängande snett eller bak och fram".

Vad menade han????
Sätter hantverkare upp tavlor????

Kanske var det jag som hörde fel, men jag är i alla fall glad att Andreas valde låtskriveriet. Det är han i alla fall kung på, sen om ramarna med guldskivor hänger snett det må så vara.

På tal om hantverkare så har jag reflekterat över en till sak idag. Det verkar vara så att det är hantverkare som kör fortast på våra vägar. När jag kör mellan Falun och Orsa är det till största del Skåpbilar och andra firmabilar som kör förbi mig, och jag kör bara förbi vanliga bilar (och långtradare och traktorer förstås).  Och om nu hantverkare kör så himla fort, varför kommer de då aldrig när man behöver dom??????

Sol Jenny 

hår var man än går.


Efter tre introduktionsdagar på skolan var det riktigt skönt med helg. Någon vila från hår, frisyrer och salonger blev det dock inte. Redan på lördagen befann jag mig på Hårteamet för att vara med och fota Emma när hon skulle kläs till brud. Med en brud, en brudgum, två tärnor och en svärmor som skulle stylas räckte dock inte tiden till för Anna, så jag fick ställa mig och locka håret på Tigge, puman, Persson.. vilket var ett rent nöje. Dessutom blev hon såååå snygg när Anna var klar.


Även onsdagkvällen befann jag mig på salongen. Då för att fota frisyrer och mingel när Hårteamet fyllde 5 år. Många snygga modeller blev det, i varierande stil. Min "favvo" var nog Annas rockinspirerade kreation.

Veckans värsta får dock min egen dotter stå för. När mamma är borta och pappa sover på soffan kan allt hända. Den här gången hoppade tuggummit upp på huvudet och fastnade i håret. Faster fick rycka ut, mitt arbetet med att fixa dagens brud, för att klippa bort missödet....



Ny hårresande dag väntar i morgon, så jag ska krypa till kojs.

Sol Jenny

När livet leker :)

Det här året har verkligen varit... annorlunda. På ett possitivt sätt. I och för sig började det med ögoninflammation, som sedan gick över i en envis förkylning, och mitt humör var ganska lågt. Oroade mig för vad jag skulle göra. Oroade mig för nästa besök på arbetsförmedlingen. Oroade mig för pengar. Jag var orolig hela jag.

Men plötsligt händer det!!!!
Storyn känns lååång, eftersom mycket hända på kort tid, men jag ska försöka hålla tillbaka....

Måndag för en vecka sedan såg jag ändå fram emot en vecka med heltidsjobb på leksaksaffären. Det var den enda ljusning som fanns, men därefter såg det mörkt ut. När jag precis hade tänkt klä barnen ringde telefonen. Det var arbetsförmedlingen som erbjöd mig att börja läsa till frisör vid frisörcentrum i Falun. Kruxet var att jag fick lov att börja onsdag samma vecka, den veckan jag lovat jobba heltid eftersom Malin var borta. Jag fick dagen på mig att ge ett svar. Svaret var i och för sig enkelt, men vissa detaljer fick lov att ordnas. Samma eftermiddag togs beslutet och efter att lärarna "godkänt" mig under torsdagen är det nu klart att jag ska bli FRISÖR.

Jag är så lycklig att jag får lov att bita mig i tungan för att inte skrika rakt ut.

Efter 10 år som arbetslös, 1 år som utstämplad och med svag tro på framtiden... har nu allt vänt!!! Jag har svårt att fatta hur det har gått till, men samtidigt vad spelar det för roll.... Jag är TOKLYCKLIG!!!


Det känns inte ens jobbigt att jag behöver pendla till Falun, och det beror inte bara på att jag "fått" (dvs köpt) en ny bil till ändamålet. En NY BMW (-08) Riktigt snygg!!!! Aaaah!

Detta är alltså anledningen till att Måndagen firades med ett glas rött. Så om någon varit orolig för att mitt alkoholintag blivit helt okontrollerat, kan ni nu slappna av. Slappna av är precis vad jag ska göra nu. I soffan, med lite kvällsfika och en film...

Sol Jenny

2008, det var då...

Mitt 2008

Nyåret firades i Storfjäten med goda vänner, nya vänner, fyrbenta vänner och Tyska vänner.


Kärlek

Redan i slutet av 2007 öppnades det för romantik. På våran 10-årsdag (juldagen) överraskade Jon mig med en förlovningsring. Redan ett par veckor senare bokade vi en resa till Spanien tillsammans med Mona och Micke. Till Alla hjärtans dag överraskades jag dessutom med en blombukett. Vet inte om Jon hade ramlat och slagit sig, eller om han faktiskt efter 10 år har förstått att vi tjejer behöver detta fjäsk. Det återstår och se vilket det var, 14 februari är ju inte långt borta. Med dessa toppar, och utan större stormar, får Kärleksåret 2008 sammanfattas som bra, lugnt och tryggt. Vad mer kan man begära??


Barnen

Med två av världens underbaraste barn finns det inte mycket att klaga på. Men vem har sagt att jag ska klaga...

Kalle började på fotbollsträning och därefter på innebandy. Omän lite blyg så gillade han det. Under hösten har han även börjat i femårsgruppen, där fröknarna berömmer honom för att han är så duktig. (Stolt mamma!!!). Vid årets slut fyllde Kalle full hand, 5 år.

Ebba, som under året fyllde 2 år, har utvecklat sina "ebbaegenskaper" allt mer. Detta innebär förtäring av diverse oätbara saker, små och stora hyss och glada spratt. Det har även blivit några läkarbesök, samt lasarettsvistelser för bla hudutslag. Inget har dock varit allvarligt.


Karriär

Året började med en hel del jobb åt Marcus vid KM legoteknik. För mig, som gillar utmaningar och att lära mig saker, var det riktigt kul att få erfarenhet av lödkolvar, kretskortsmontering och mycket mer. Detta varvades alltmer med jobb på leksaksaffären under sommaren och fortsatte under hösten då jag jobbat minst 2 timmar per dag. Inte mycket men alltid något. Jag har dessutom varit på min första arbetsintervju (Magazin) även om et inte gav något var det en bra erfarenhet.

Jag har även ägnat viss tid åt min hobby, såväl skrivande (genom bloggen) som foto. Tillsammans med mamma gick jag en kvällskurs inom digitalfoto. Även om mycket var sånt  jag redan kunde så gav det i alla fall en del nya tips.


Resor

Största resan var vår Spanienresa, underbara dagar i värmen tillsammans med toppenvänner. God mat och mycke dricka. Killarna såg F1 och vi tjejer "Shoppade" (drack öl i varje gathörn och flamsade runt) i Valencia. Underbart.

Sommarsemestern blev inställd när Leia hastigt gick bort. Däremot fick vi flera härliga vändor upp till fjällen  (Storfjäten) där vi åkte skoter, myste på fjället, grillade, fiskade, lekte i snön och umgicks.


Sämst 2008

Högst upp på den listan och som saknar motsvarighet var  Leias bortgång. En glad liten tjej på 2,5 år ska bara inte ryckas ifrån sina föräldrar på det där viset.


Bäst 2008

Året 2008 har ändå varit ett ganska bra år. Svårt att sätta fingret på något konkret, det har varit lite mer "många bäckar små"...  men bäst måste nog ändå vara att brorsan och hans fru Helen fick deras tredje son.  Sen har vi alla andra barn i vår bekantskapskrets som föddes detta år!


Det var mitt 2008. Jag har säkert missat MASSOR, men det kan jag skriva om en annan gång :)

Sol Jenny


I say no more...

Min måndagkväll.

Visst, lapa vin en måndagkväll kanske är på gränsen, men idag var det befogat.
Årets konstigaste, mest fullbokade, knasigaste, roligaste (typ), mest oväntade, förvirrande och sjuka dag hittills...

Jag får reda ut allt när morgondagen är slut, om jag orkar!

Sov Gott
Sol Jenny

Det är bara att bryta ihop och komma igen.

Jobba på lördagen gick väl sådär...

Men förutom det här lilla missödet gick mina tre timmar på jobbet ändå ganska smärtfritt förbi. När jag hade fått stänga tog jag en sväng förbi brorsan på Born för att kolla in familjens två nya medlemmar. Dessa i form av två yrväder till kattungar... inte bara lite sugen man blir :)

Därefter hämtade jag upp resten av min yra familj som befann sig i Stackmora. Där hade dom dukat upp med kaffe och selor. MUMS! Årets första kan jag säga, men fler lär det bli.
Kvällen tillbringades i hemmets lugna vrå, vad annat kan man göra när febern lurar att slå till titt som tätt, näsan snorar och huvudet värker. Dessutom har Jon fortfarande jour eftersom han som skulle ha haft jouren är sjuk.

Sjuk, sjuk, sjuk... tycker alla verkar vara sjuka nu. Kanske det är därför jag, som annars brukar klara mig undan rätt så bra, nu halkat dit... och det med råge. Det är bara att ta tag i veckan som kommer och låta den passera. Får slänga mig på soffan nu och vila inför veckan som kommer.

Höres

Sol Jenny

PS. Jag är i alla fall otroligt stolt över mig själv som har orkat slänga ut julen idag... Hoppas förkylningen följer efter.

Kämpa på... det ska nog gå!!!

Ska åka till jobbet nu. Just nu har jag faktiskt lite förståelse för alla er som sitter och klagar på att ni måste jobba, men det är bara för att jag är förkyld och helst skulle vilja krypa ner i soffan med en kopp te och titta på en film. Hade jag haft ett fast heltidsjobb hade jag ju kunnat ringa och sjukskriva mig (nu är inte jag en sån som gör det om jag inte är halvdö, men ändå). Fast det fungerar inte när man är arbetslös och måste få ihop varje liten timme man bara kan, inte bara för att få ihop det ekonomiskt utan framför allt för att försöka få ihop en ny stämpelperiod. Det finns bara en sak som är värre än att vara arbetslös och stämpla, det är att vara arbetslös och inte ha några stämpeldagar kvar, jag vet! Sist jag var på arbetsförmedlingen hjälpte dom mig att räkna ihop mina timmar. Det visade sig att om jag hade jobbat 4,5 timmar mer i somras hade jag haft en ny period, och de timmarna hade kunnat varit utspridda över i 6 månadersperiod. Är det taskigt eller??
Nej det är bara att kämpa sig iväg och göra vad man kan. Bara att kämpa så länge man står på fötterna. När man sen ligger får man sig ytterligar en spark av samhället... men sen, sen när man krälar sig fram då kanske man får sig en karta lyckopiller.... :)

Sol Jenny


Handla på hemmaplan, det lönar sig :)

Satt just och läste en artikel i FK om Dalarnas farligaste arbetsplatser. Det låter riktigt otrevligt med farliga arbetsplatser tycker jag. Dessutom är en farlig arbetsplats defenitivt inget ställe jag vill ta mitt barn till. Med tanke på vad som toppar listan är detta minst sagt skrämmande. Följande text har jag kopierat från FK (som i sin tur angett källan Arbetsmiljöverket/Dagens Arbete)

Topplista över farligaste arbetsplatserna i Dalarna. Finns din arbetsplats med listan?

Siffran anger hur många brister som finns på företaget.


36 BR-Leksaker, Borlänge

33 Ovako Bar, Smedjebacken

33 Arbetsmarknadsenheten Borlänge kommun

33 Forsgrens timmerhus AB Borlänge

33 Gruppboende Corneliusgatan 12 Avesta

Visst, med lite tur kan du hitta en produkt som har ett något lägre pris än vi har hos "Emil och Adam", vilket absolut inte är någon regel utan verkligheten kan faktiskt vara tvärtom också. Men dessutom ska du ta dig till butiken på halkiga vintervägar med mycket trafik, vilket bara det är en riskfaktor. Att sedan släppa lös barnen och låta dem springa fritt på Dalarnas farligaste arbetsplats borde dessutom vara belagt med anmällningstvång till de sociala myndigheterna.

Välkomna till "Emil och Adam" en trygg butik på landsbygden!!

Detta är min personliga slutsats, nu är det upp till dig att göra ditt val!!

Kanske ses vi i kassan
Sol Jenny


Grammisgalan

Vilket självklart ämne en kväll som denna. Jag satte mig för att titta på denna årliga kändisfest, mer eller mindre för att ha något att vila ögonen på. Grammisgala klingar lyx i mina öron. En stor skara kända musiker som tillsammans bjuder på en fantastisk gala och delar ut priser till de bästa av de bästa. På scenen turas några av dessa fantastiska artister om att göra framträdanden. Publiken jublar och vi "vanliga" svenska bänkar oss framför Tv-apparaterna och lyfter lurarna för att skicka iväg en sista röst på årets låt.
Det är en gala som inte liknar något annat... Eller??

Mer jag börjar begrunda denna Tv-sändning, fler likheter ser jag med en helt vanlig födelsedagsskiva i bystugan. Visst Grammisgalan osar fortfarande mer, ganska mycket mer, Lyx. Men tar man bort "Lyx" är nog inte grammisgalan mer än en fest i bystugan:

Färdmedel dit/hem
Till Grammisgalan åks det limousine och när gästerna kliver ut möts de av strålkastare och kamerablixtrar från papparatsi.
Till bystugan tar man cykeln, går eller åker raggarbil och gästerna leds in till skenet från marschaller.

Alkohol: Självklart gratis!
På grammisgalan pratar vi fina viner, god öl och troligtvis även champange.
I bystugan får man nöja sig mid hemkört och importerad pappvin och fulöl.

Gäster: Inbjudna!
På grammisgalan nominerade kändisar, kändisar och på sin höjd kändisars kändisar. Kanske kan en och annan "svensson" kika förbi, om man fått tag på de åtråvärda biljetterna.
I bystugan kompisar, kanske kompisars kompisar och, i värsta fall, en och annan objuden gäst.

Mat: Börjar alla "bra" tillställningar med
På grammisgalan bjuds det säkert på trerätters, säkert av rätter som jag varken kan stava, uttala eller ens vet vad de innehåller.
I bystugen räknar vi till trerätters när vi säger 1 chiliconcarne, 2 vitt bröd och 3 sallad.

Dukning: klart det dukas.
På gammisgalan med vita linnedukar, tygöverdragna stolar och silverljusstakar.
I bystugan med pappdukar, stapelstolar och glas med värmeljus.

Musik:
På grammisgalan är det toppartisterna som samsas och turas om på scenen.
I bystugan har man tur om det lokala källarbandet fått sig en spelning, i annat fall har kareokermaskinen dragits fram och, i likhet med grammisgalan, blir det varierad underhållning. Förutom inpå småtimarna då ALLA sjunger i kör, utom de som ligger under borden.

Tal.
På grammisgalan håller pristagarna tacktal till producenter, vänner och familj.
I bystugan gråter sig bästa vännen igenom barndomstiden och alla roliga minnen.

Ni ser själva. Hade det inte varit för "lyx" så hade jag kunnat säga att min 40-års fest  (eftersom det är det jag fyller nästa gång jag fylle jämt) kommer bli värsta grammisgalan. Men det finns en detalj där det ändå måste vara lite mer lyx med en bystugefest än med en grammisgala. För som alltid på grammisgalan är det artister som går upp där på scenen. Ska hålla sina tacktal, men sluddrar på tok för mycket. Den där gratischampangen har blandats med finvinet och sköljts ner med godölen. Nu tror jag självklart inte att det inte kommer sluddras på bystugefesten när hemkört blandats med lådvin och sköljts ner med fulölen, men snart kommer poängen. Ska jag nu stå där och sluddra. Ja, då vaknar jag nog hellre efter att ha sluddrat mig igenom en karokelåt på scenen i bystugan än att vakna upp till rubriker i aftonbladet.
Då kan man ju fråga sig vilket alternativ som är lyxigast!!

Med den tanken kanske folk kommer att se fram emot min fest mer än en grammisgala... och kanske fler klämmer i i vinnaren av årets låt...
-"JENNY LET ME LOVE YOU... ÅÅåååå, I do anything for you........"

Sol jenny

PS. Jag vet att de stavar Jenny med "ie", men det är bara för att hålla mig anonym ;)

Med ett klick, får jag honom tillbaka!

Efter ett par dagars sängliggande har Stieg Larsson nu fått lämna mig. Jag har verkligen älskat varje sekund med honom. Igår tog det dock slut. Jag har hittat en annan, men längtar redan efter att få ta med mig Stieg till sängen eller soffan igen. Har redan haft honom i två omgångar. Men eftersom mycket vill ha mer, såg jag idag till att jag snart har honom i mina händer igen, för tredje gången. Tyvärr kommer det också att bli den sista sen är det slut, för alltid.  

Om några dagr dimper paketet från Adlibris ner hemma hos mig. Tillsammans med Stieg Larssons sista bok i Milleniumserien, luftslottet som sprängdes, kommer även en bok skriven av en kvinna som miste sin familj i tsunamin och en barnbok, Ingrid och pappa.

Så snabbt och enkelt det har blivit och handla, när man vet vad man ska ha. Jag vill fortfarande helst gå in i en affär och handla när det gäller kläder, skor och annat som man vill känna på, men böcker fungerar ju utmärkt att fixa över nätet. Tänk va skönt när man kan handla matvaror över nätet. Bara klicka i vad man vill ha, betala med bankkortet och på sin höjd behöva åka ner på konsum och kvittera ut varorna.... Eller ännu bättre, få dom hemkörda. Snacka om modern variant av konsumbussen.

Jag säger det igen, kan det verkligen ha varit bättr förr?????

Sol Jenny

En riktig nostalgidusch!!!

:)
Tänk ibland får man blogginspiration när man minst anar det. Tack vare en av mina vänner så kan jag inte gör annat än att sätta mig ner här och dela med mig av min barndom. Det som fick min hjärna att börja bläddra bland minnen var badmössan... modell astronaut! Herre Jäv----! Den hade jag helt förträngt, men idag blev jag "glatt påmind" (glatt för att jag vet att den tiden är över...) Finns det någon i vårt avlänga land som är födda på 70-talet och har missat denna uppfinning... ha ha ha.

[För alla er som klarat er från denna pryl kan jag lite enkelt förklara att det var en duschmössa av plast. Den träddes över hela huvudet och ansiktet. För ansiktet var det genomskinlig plast för att man skulle kunna se. Poängen var att man skulle kunna duscha utan att bli blöt i håret... superbra!! Eller?]


Nu, när jag tänker på det, kan jag nästan höra hur det smattrade i hjärnan när man ställde sig under duschen med astronauthuvan nerdragen över hela huvudet. Kan det vara där man fick sina första hjärnceller bedövade tro????Å andra sidan låg vi 70-talister kanske redan på plus i den åldern när det gällde hjärnceller. Vårat första år skyddades våra ännu oförstörda hjärnor av den tygbeklädda skumgummihjälmen... Kan ni förstå att det faktiskt fortfarande kommer in folk till mig på affären och frågar efter dessa hjälmar, tro om jag ska börja sy och sälja. (kanske tillsammans med mina slöjor)

Det finns så många minnen från barndomen. Tvättskärmen man satte på huvudet för att inte få schampo i ögonen, den trekantiga festisen, vilse i pannkakan, sockiplasten (som förövrigt uppfanns av min sambos mosters svärfar... ja det är en parentes). gympapåsen osv. Astronauthuvan hade jag dock HELT förträngt. Snälla hjälp mig hitta fler nostalgiprylar som glömts bort. Det finns säkert många saker att minnas från denna tid och det ger mig så många glada skratt. Jag kan dock inte påstå att jag skrattar för att det var bättre förr... ofta är nog ändå skrattet en lättnad över att dessa prylar är ett minne blott...

Sol Jenny

PS. Om någon fortfarande äger en astronauthuva skulle jag jättegärna köpa den. Är så sugen på att, om så bara för en gång till, få höra smattret mot mitt huvud. Tro om man kan sy en av ett duschdraperi???

Förkyld.

Fy och blä. Känner mig totalt onyttig idag, och orkar inte annat. Har tillbringat större delen av dagen i soffan med Stieg Larsson. Men snart är det slut på det också eftersom det endast återstår några få sidor. Det betyder att jag måste införskaffa nr 3, sista delen, i milleniumserien. Undra om den kan vara lika bra????
Jon har haft jour hela dagen, inte bara på jobbet utan här hemma också. Mellan utryckningarna till diverse skolor har han handlat och fixat mat. Jourtelefonen har verkligen gått varm de här dagarna, inbrottslarm på kyrkbyn pga att några ungdomar glömt larma av när de repade i musikrummet (detta har hänt 2 ggr), vatten stod och sprutade i slöjdsalen på Orsaskolan och nu var det något problem i ridhuset. I samma veva ska han hämta hem sonen från Stackmora.
Själv hade jag tänkt göra ett ryck här hemma medans han var borta. Jag började plocka på barnens rum men efter bara 5 minuter kom svettattacker och orken tröt...

Nej jag får gå och göra slut på Stieg Larsson, det är det enda jag orkar med idag.

Sol Jenny

Förlängd ledighet.

Idag skulle jag ha börjat jobba igen. Dom få timmar jag nu "normalt" jobbar per dag (dvs mellan 16.00-18.00 denna vecka). Vid lunchtid ringde dock Malin och sa att jag fick vara ledig. Varken hon eller jag hade tänkt på att det idag är "afton" och en riktig klämdag, därmed tänkte hon stänga redan kl. 13.00. Jag blev mer än lycklig. Inte direkt för att jag slapp jobba, jag älskar ju att jobba, men jag är helt slut. Kroppen orkar knappt bära mig, ögonen är fortfarande rinniga efter ögoninflammationen jag drog på mig och barnen hostar och snörvlar hela nätterna så jag inte får sova. Hoppas det vänder för nästa vecka ska jag jobba heltid och är dessutom själv på jobbet.

Jobba ja. Jag får panik när jag tänker på jobb. Jobb jobb jobb... Eller paniken kommer inte med jobbet, utan frånvaron av jobb. Nästa gång jag ska till arbetsförmedlingen ska jag redogöra för alla jobb jag sökt, vart jag letat jobb, hur jag sökt jobben (genom besök eller mail) vilka arbetsgivare jag kontaktat utan att de annonserat om jobb, vilka arbetsgivare jag väntar svar från och dessutom ska jag ha kontaktat skolor/utbildningar. Detta ska jag ha gjort fast jag fram till jul arbetade heltid, fast det varit jul, fast barnen ligger hemma och är sjuka och inte kan vara på dagis och fast jag kommer fortsätta heltid nu nästa vecka. Jag hoppas de har förståelse för att listan av sökta jobb inte är lika lång som barnens önskelistor till tomten.Det är ju inte platsannonser till överflöd just nu och företag verkar ju varsla till höger och vänster.

Jag har bestämt mig för att 2009 ska bli ett bra år. Jag ska försöka vara possitiv och ta tag i saker, men det känns mer som solförmörkelse än stålande just nu...

Idag börjar jag med att ta tag i mitt akuta tillstånd, förkylningen. Gubben får skickas ner till affären och inhandla apelsiner och vitlök. Sonen har redan portionerats ut till farmor och farfar och jag tar plats i soffan med en bok.

Sol Jenny

Happy new year!

Så var det nya året infirat, ordentligt.

Redan i måndags fyllde vi bilen med vinterkläder, god mat och ett stort lass gott humör och styrde färden mot fjällen. Som vanligt när vi åker med Micke och Mona till deras stuga väntar härliga dagar med god mat och dryck, tillsammans med nära och kära. På tisdagen tog vi skotrarna och mötte upp Jons fasters man och barn, som befann sig i deras stuga i Fjätervålen. Vi återvände sedan till Storfjäten dit även Jons moster Maria tagit sig med bil och Mona wookade ihop Thailandsinspirerad wook ute på gården.

Nyårsafton blev en heldag ute med skotrar, brasa vid slogboden och värmande dryck (med och utan alkohol). Tillsammans med oss hade vi förutom Mona och Micke, även deras barn, Annika Lusth med barn och deras kompisar, Jons Moster Maria med familj och Marias man (christer) bror med familj. Ett stort och glatt gäng :)
På kvällen åt vi gott i stugan, som därefter invaderades av ett ännu större gäng från grannstugan. Ännu ett nyår kunde skålas in och festen pågick ända framåt 5-tiden på morgonen.

Gårdagen var tänkt att bli en lugn historia, även om vi började dagen med en gammeldansk, därefter kaffe spetsad med dooleys och sedan öl... Men kvällen var ändå vigd åt Tv-soffan. Redan när förtexten till filmen "the day after tomorrow" började rulla fylldes dock stugan med festsugna grannar. Jag och Jon tog ändå våra förnuft till fånga och kröp ner bredvid våra barn. Ibland är det faktiskt riktigt kul att ligga "nykter" och bara lyssna på disskutionerna som pågår utanför dörren :)

Nu är vi åter i hemmets lugna vrå. I kväll SKA det bli TV-kväll. Bara barnen sover, vilket jag hoppas de gör utan problem, ska jag krypa ner i soffan och mysa med min kära sambo. Men nu ska jag först ta en varm dusch.

Sol Jenny


RSS 2.0