GGgggggG GGgggggGGG GgGgGGG GGgg!! :)

Nu är skolan igång igen. Trött!? Ja, men det är samtidigt superkul att träffa alla igen. Vi har ju blivit som en liten familj :)
Den här veckan (och nästa vecka också) är vi dessutom själva på skolan. Det är så skönt. Ettorna har fortfarande sommarlov och nästa grupp börjar inte förren om ett par veckor tror jag. Tänk, då blir vi treor!!! hej å hå!

Den här veckan har vi haft herrklippningar. Av mina ramsor att dömma så skulle man nog kunna tro att jag riktigt hatade det... men så är inte fallet. Jag ser verkligen fram emot att få till det där med herrklippningen. Det känns som att bara man får till en klassisk herrklippning har man en bra grund... och det ska jag bannemig nöta in. Mitt största bekymmer är att jag är så envis och perfektionist, vilket inte alltid passar sig i det här stadiet av min utbildning. Jag skulle vilja ha en lång rad av vänstersidor att nöta på tills jag får till det, därefter ta högersidor... Men nu är det inte dalahästar vi håller på med där man kan slänga träbiten på brasan och börja på en ny. Däremot ska jag försöka ragga herrmodeller till mina praktikdagar så jag får till det här med finish och maskinklippning bakom öronen. Det är mitt stora mål just nu.
Någon som vill/törs ta plats i frisörstolen???!!

Idag påbörjade vi våran massagekurs. Jag har länge velat lära mig denna konst så när vi fick förfrågan om de skulle köpa in den var min röst självklar. Några tycker att kursen tar för mycket tid av vår värdefulla frisörtid på skolan, 5 heldagar, men jag tycker det är värt det. Har förvisso panik inför FC-provet, men i slutändan är det gesällen som är det viktiga och då tror jag inte de här 5 dagarna gör varken till eller från. Kursen innebär att vi får lära oss helkroppsmassage, inklusive händer, fötter och ansikte. Idag har vi lärt oss olika tekninker och masserat varandra på ryggen. I morgon fortsätter vi med skuldror och nacke.... längtar redan.

Nu blir det sängen och en bok medan regnet öser ner utanför fönstret. Har inte sett något liknande sen jag bodde i Florida och de tropiska regnovädrena drog in.

Sov gott

Sol Jenny

Crousing med min pärla...

...helt ofrivilligt!
HATAR verkligen raggare idag. Flottiga, skränande fyllhundar med bar överkropp som tycker de är skithäftiga och jublar så fort någon moonar, eller bränner sönder däcken tills de försvinner i ett moln av rök. I detta ferno fick jag tillbringa 40 minuter för att ta mig hem. 40 minuter i snigelfart genom byn, en sträcka som i vanliga fall avklaras på 5 minuter. Hela Rättvik har ju invaderats av dessa till synes IQ-befriade dårar. En chimpans är ju klart smartare... för övrigt är chimpanser precis vad de liknade när de slog med sina armar på biltaken och hoppade fram på huven medan bilen, om än långsamt, var i rullning. Hade detsamma utspelat sig i USA hade hela bunten setat inspärrade och inte släpps utan lösensumma. Men här, nej inte en polis syntes till så långt ögonen kunde se. Inte nog med det, i morgon ska det tydligen bli ÄNNU VÄRRE. Hur är det i överhuvudtaget möjligt??? Ska idioterna backa genom byn då eller?????

Här lyckades jag dock fånga några relativt fina raggarbilar på bilden. Den typen av raggarbilar som jag visst kan förstå att man vill se och beundrar... men ändå, MÅSTE man ta över en hel genomfart där vi andra icke raggande skattebetalare också har rätt att komma fram. Skulle man inte kunna anordna crousingar på travbanor eller vilka rallybanor som hellst. Raggarna gör ju inte annat är kör runt och runt och runt och runt.... ändå!!!

Sol Jenny

PS. Hoppas ni förstår att detta inlägg skrivits av en hungrig, trött och grinig tjej med hemlängtan....

Semestern... med andra bilder!!

Sofia efterlyste bilder på mig själv... det saknar jag också. Kan inte förstå att jag altid hamnar bakom kameran. Jag har inte alls något emot att vara med på kort, men andra verkar ha problem med det. Brukar ta lite egokort, dvs sträcka ut armen och sikta på mig själv, men då skakar bara folk på huvudet åt mig. Jons fasters man från Holland är en riktig hbbyfotograf som rest land och rike runt och fotat (just nu har han dille på svenska altaner). Han är den enda som berömt mig för att jag är linslus. "det var en exemplarisk familj att knäppa på" sa han när vi ställde upp oss... dom bilderna har jag dock tyvärr inte.

Jag slänger väl in de jag har....
he he njut!!!




...Jag vet inte vad ni tycker, men jag anser att med de här resultaten passar jag bättre bakom kameran än framför, om det sen beror på fotografen eller objektet kan vi ha osagt.

En bild hittade jag dock som faktiskt hade kunnat vara med i det tidigare semesterinlägget. Även om vi båda är rufsiga efter en både blöt och blåsig tur på havet, gillar jag det här fotot på mig och min underbara son! Observera dock att jag tagit fotot själv... egofoto!!!


Sol Jenny

Hårfager

För några månader sedan hade vi långhårsuppsättning på schemat i skolan. Våran lärare gick igenom "svinrygg" (bara att googla för den som inte vet hur det ser ut) med oss. Efter att hon hade svängt runt håret och fäst det blev det en liten hårslinga över som hon lät hänga ut i nacken. Jag tyckte det liknade en ekorrsvans och min fantasi och kreativitet skenade iväg. Som vanligt kunde jag inte hålla tyst om mina idéer utan delade snabbt med mig till mina kurskamrater.
- Tänk om man hade haft ett ekorrhuvud och två tassar som man hade kunnat låta sticka upp längst upp på svinryggen, slängde jag ut mig.
(Jag såg framför mig en söt liten ekorre som var inlindad i en bädd av hår...)
Mina kurskamrater var inte lika "på" på den idén, jag kan inte förstå varför?!

Så idag när jag skulle logga in mig på min bloggsida kom det upp ett blogginlägg med olika hårkreationer. Jag förstod då att mina idéer inte var så tokiga som mina kurskamrater ville få mig att tro. Här har ni konst på hög nivå:






Bilderna lånade från Fokis blogg

Visst är det lite coolt, å visst låter det inte lika crazy med en ekorrfrisyr längre!!
Till mina klasskompisar: Vad säger ni nu då??!! HA!! ;)

Sol Jenny

sommarsemestern 2009 avslutad

Sommaren 2009 bestod endast av 2 veckors ledighet, 2 veckor som jag sett fram emot något otroligt mycket. Ganska tidigt upptäckte vi dock att första halva veckan skulle Jon ha jour. Efter ett tag la sig irritationen och jag såg fram emot att kunna ge oss iväg så snart han gått av jouren på torsdagsmorgonen under min första semestervecka. Så gick Jons mormor bort och jag befarade att även min andra semestervecka skulle gå bort... tack vare svärmor ordnades dock begravningen på torsdagen och våran semesterresa behövde endast flyttas fram från tordag morgon till torsdag kväll.

Öland
Vi startade vår resa med ett stopp hos mamma och Lasse på Öland. Vädret var helt ok och barnen kunde bada i havet och fånga småfisk med sina hovar. Jag föredrog att hålla mig på land då temperaturen i vattnet inte nådde upp till rätt temperatur, enligt mig. 2 nätter av campingliv i husvagn blev det innan vi vinkade hej då.


Aspö
Lördag morgon gav vi oss av till Aspö. Denna ö i Karlskronas skärgård är ett riktigt smultronställe, så mysig skärgårdsö. Här har Jons moster en stuga som vi är så glada att få besöka. Här har vi åkt båt på havet, fiskat, åkt flakmoppe, badat, plockat blåbär, besök sjöfartsmuseét, ätit gott, druckigt gott och bara myst. Jag låter bilderna få tala:

           
        

Anderstorp.
Här har vi ett till smultronställe. Anderstorp i sig är kanske inte den hippaste sommarplatsen, faktiskt värre än Orsa... men jag trivs så bra med att komma hit några dagar. Här blir vi så omhändertagna att man känner sig som en liten prinsessa :) Att sen få åka ut till sommarstugan i Stockanäs där Jons farmor och farfar har sina grönsaksodlingar är underbart. Där träffade vi även Jons faster Berit ochhennes man Pieter och kusin Emma med man och dotter (dom bor annars i holland). Dessutom tog Jons farfar med oss på en tur i den djupa smålandsskogen för att plocka kantareller. En dag tog vi även på oss shoppingbrallorna och begav oss till Ullared. notan hamnade på 2500 kr i första hand kläder till ungarna men även lite annat smått och gott. Det var dock tur att vi var där tidigt, jag får krupp på allt folk och gav upp när man fick lov att börja trängas, fyyyyyy va drygt!!

        

Nu väntar vardagen igen... vilket faktiskt är ganska skönt. Jon och barnen är förvisso lediga två veckor till, men jag drar ner till Falun igen i morgon!

Sooo long!

Sol Jenny

Aspö

Efter 3 nätter på aspö rullar vi nu vidare mot anderstorp. Trots några skurar har vädret ändå varit ok och vi har kunnat aktiverat oss på ön. Första dagen for den manliga delen av sällskapet ut på havet för att fiska. Jag maria och ebba for ut i skogen på blåbärsjakt. Tjejernas jaktlycka var klart bäst, killarna kunde endast komma upp med småfiskar och en sjösjuka. Ebba traskade runt I blåbärsriset med maria när 2 vandrare, typ tyskar/holländare, kom förbi. Ebba tittade på dem med stora ögon och vände sig sedan till maria. -''var det där trollen?'' Vi fick oss ett gott skratt. Jag bara älskar den där ungens tankar och komentarer. :) Sol jenny

Semesterdagar

eftersom jag bloggar från luren får ni ha överseende om det blir småfel å förkortningar :) efter 2 nätter hos mamma och lasse i husvagnen på öland, Sitter vi nu i bilen på väg över till aspö. Där väntar faster (jons)maria med mat. Nästan för bra har vi det. Vädret är dock inte det bästa, regnet öser ner och det dundrar och blixtrar runt oss. Vi har dock sol i sinnet, å det räcker långt. Solen sken i alla fall på oss igår så barnen å jon badade å fångade fisk med håvar. Jag intog dock badkrukedräkten å höll mig på land. Vattnet var iskallt. Ha det bra i sommarsverige' Sol jenny

Begravning

Idag ska vi begrav Jons mormor, Selma Bengts. Som vanligt på begravningsdagar, känns det vemodigt och tomt. Vi har inte riktigt haft tid och sörja känns det som, eller det har liksom inte riktigt gått in att hon faktiskt är borta. Därför ska det bli skönt med begravning och ännu skönare när begravningen är över. Först då brukar jag kunna bearbeta sorgen, innan är det så mycket annat. Som jag berättat tidigare i bloggen var Selma en gammal kvinna som levt klart sitt liv, 101 år hann hon fylla. Ändå blir det så klart ett tomrum.

Till Selma

På skogars stigar du har gått.
många fiskar har du fått
Så när sjön som spegel blänker
är det på dig som vi tänker.

Vila i frid.

Sol Jenny

Min syster

Jag säger bara det, bilar, punktering.... eller ej, eller jo... skumpa ;) 
Fram för TV.
allt tar ett nytt steg.... 
par tyst år på plan en vår!
bam bam bam bam
Eldh van sagd du????

Tjing

Sol Jenny


De barnen de barnen...

Idag har kära syster med familj kommit hem från deras semester. Självklart fick jag lov att ta en sväng förbi henne för att umgås och gosa till mosters lilla prins och prinsessa. Kalle skulle iväg på kalas med MC Donald´s besök och bio. Jag och Ebba ville också ha fest och tog därför en sväng förbi konsum och inhandlade kakor och glass innan vi styrde mot Radhusvägen. Kommer alltid på hur mysigt det är att umgås med syster när hon är borta, man saknar liksom inte riktigt kossan förren båset är tomt, så det var ett kärt återseende.

Vid fikat frågade jag Leo om inte moster kunde få sno med tre blöjor från honom, anledningen var att jag inte hade några kvar till Ebba till natten.
-"Nej", svarade han.
Jag blev lite förvånad, vilket han säkert såg på min min, och han fortsatte:
-"...din rumpa är alldeles för STOR!!"



Vad är det man säger: Av barn och idioter får man höra sanningen!!! Så det är lika bra att sätta igång med bantning och träning redan i morgon.....

Sol Jenny

Semesterdrömmar...

Semester verkar vara det stora just nu. Spelar ingen roll om man slår upp kvälstidningar eller surfar runt på FB (facebook). Väder, vind, drinkar, goda vänner och resor ploppar upp överallt. Själv tänker jag bara hänga på. I morgon börjar nämligen min semester "på riktigt", torsdag/fredag tog jag ju mina pluggdagar eftersom Anna gick på semester då. 2 hela veckor ska jag njuta... vädret får bli som det blir, jag tänker njuta. Ja jag ska banne mig se till att dubbelnjuta mina två veckor för att hinna med lika mycket njutning som alla 4-veckors semesterfirare. Det kan inte vara mer än rätt, eller hur???? När jag tänker på det ska jag nog banne mig fyrdubbla njutningen sista veckan, den närmast veckan kommer nämligen fyllas av städning och tvätt parallellt med begravningsförberedelser.  Men på något sätt känns det helt OK, för sen SKA jag njuta, slappa och bara vara med familjen. Då ska jag också avsluta varje dag med ett glas rosé, eller en drink... eller flera. Då ska barnen vara glada, å likaså sambon. Då ska vi äta gott och skratta tillsammans. Då ska vi fara på en liten tripp. Då ska vädret bli toppen!!

För ni vet väl att det ska sluta regna nu....! :)


Sol. Så här skulle jag gära tillbringa några dagar.....

Sol Jenny

segt... men snart kommer pappa!!!

Det är lite segt idag. Efter att ha gått upp 3 på morgonen igår blev vi uppe till samma tid inatt innan vi la oss. Fram tills det hade vi fått i oss X antal glas vin, vilket är anledningarna till att jag idag är väldigt seg. Skulle helst slänga mig på sängen och sova men det fungerar inte riktigt med två busfrön som härjar runt i huset. Dessutom väntas pappa dyka upp här när som helst. Borde ha ställt mig och åtminstonde slängt ihop en sockerkaka, men det får nog bli jordgubbar och glass till kaffet. Orkar inte göra något mer komplicerat än så. Men pappa är som tur var inte så kinkig, en slät kopp duger säkert alldeles utmärkt det med. Ska bli så mysigt att träffa honom och prata med honom, det var ett tag sen nu.


Kalle och morfar. En härlig bild från 2006 då vi besökte pappa i Norge.

Sol Jenny

Hårrible

Så här kom min dotter in och såg ut i håret idag. För det första visste jag inte att hon hade smygit sig ut. Duktig som hon tyckte hon var hade hon i alla fall satt på sig stövlarna, vilket är bra med tanke på vattenmassorna som himlen släpper ner. Några regnkläder, eller jacka i överhuvud taget, hade hon dock inte på sig. När jag hämtade in henne var hon dyngsur och regnet hade gjort att håret tovat ihop sig till en enda stor "dreadlock". Jag bara tittade på tovan och funderade om jag någonsin skulle få ur tovan. Med balsamspray i ena hande och en kam i den andra satte vi oss i soffan för att påbörja mission "reda ut håret". Till min "glädje" lossnade tovan förvånansvärt lätt... men med resultatet att hårtussen inte längre satt fast i huvudet på Ebba utan låg löst i min hand. 

Paletten ramlade då ner. Tidigar idag kom Ebba med min frisörsax och kam och ville att jag skulle klippa henne. Då trodde jag allt var lugnt och tog av henne redskapen och la undan dem. Klippa sig hade hon dock redan hunnit göra. De lösa slingorna låg kvar i kalufsen och när hon sprang ut i regnvädret tovade de ihop sig. Flera tussar är nu bortklippta, en nästan neri hårbotten.

- "Det är väl sånt alla barn gör"  tröstade Jon mig.
Kanske det, men nu var det inte första gången. Ska vi därtill räkna med när vi fick lov att klippa bort en tuss för att hon kladdat tuggummi i hela håret, så var det inte andra gången heller!!!!

Min prinsessa!

Sol Jenny


sömnlöst

Riktigt tji att sova inatt... eller fram till kl 3 gick det alldeles utmärkt! Nu sitter jag dock här och funderar på vad man ska hitta på. Har redan försökt med Stieg Larsson, men den är ju så spännande att man bara får ännu svårare att sova, räkna får fungerar inte heller och sömntabletter är inte min grej. Uppe sover min kära familj som bäst, och så sött. Jag blir varm i hela kroppen när jag tittar på mina barn som ligger där mellan mig och Jon och kramar varandra. Man skulle kunna tro att de är ett litet förälskat par som ligger där.


Det får nog bli en kopp kaffe och macka trots allt... vet att det är HELT FEL, men nu är klockan faktiskt över 5, och jag är långt ifrån nära att somna, så då kan jag lika gärna vara vaken. Dessutom är jag grymt kaffesugen!!!

Sol Jenny

Bättre och bättre... nu osar det semester!

Idag har jag gjort min sista dag på salong under min praktikvecka. Att jag inte ska vara på salongen torsdag och fredag har flera anledningar.
*Jon jobbar och vi har uppgett att barnen skulle vara ledig hela sommaren från dagis. Visst skulle farmor och farfar kunna ha dom men speciellt nu när Selma gått bort tycker jag dom har fullt upp ändå.
*Anna har jobbat sista dagen idag och det känna alltid bättre att störa henne när jag behöver hjälp, även om de andra tjejerna är så duktiga och snälla och alltid glatt hjälper mig. Bara jag som känner att jag stör dem i deras arbete.
*Jag behöver verkligen ta ett par dagar (minst) för att plugga en massa teori. Fick ju lite panik när jag såg hur få veckor det är kvar i skolan. Sen ska vi göra både FC-prov, ett test som visar vad vi kan inför våran lärlingstid, och som det verkar ska vi även klara av teoriprovet till gesällen...

Mina tre dagar med praktik den här veckan har varit mycket givande, lite mer än vanligt till och med. Jag har färgat två par ögonbryn  och ett par ögonfransar. Det här med ögonfärg har känts lite nervöst men det kändes faktiskt lite bättre efter andra gången, några till och det kanske inte behöver kännas så jobbigt :)
Även klippningen känns lite, inte mycket, men lite bättre. Jag klippte kusse idag och körde på bra mycke innan jag tog någon större hjälp (och ja, det blev bra). Klippte även P-Å som faktiskt lämnade salongen UTAN kepa på huvudet!
Det har varit bra sista dagar inför semestern. Nu ser jag verkligen fram emot två lediga veckor för att sedan köra igång igen.

Sol Jenny

Livets olika skeden.

Igår kväll var det över. Jons mormor, Selma, fick lämna jordelivet efter att ha snurrat med 101 varv runt vår sol. Det spelar ingen roll att hon var gammal och att hennes bortgång var väntad (på slutat till och med efterlängtad), det blir ändå en tomhet och saknad när döden är ett faktum.

Selma var grunden till släktens fiskenördar och det är bilden av Selma i fiskebåten jag i första hand tänker på när jag minns henne. När jag och Jon träffades (då var Selma 90 år) tillbringade vi många timmar med selma på olika vatten i och kring Orsa. Selma stod alltid redo med fikakorgen packad med bullar, saft, korvar, smörgåsar, kaffe mm. En gång hade hon till och med tagit med en starköl till Jon (en 7,0) som hon tyckte han skulle dricka. Inte en tanke på att han fick lov att köra bil!

Selma och hennes dåvarande "gubbe" (Erik) var med i båten när jag fick min 1kg aborre. Spöna for fram och tillbaka i båten så jag och Jon fick ducka för att inte fastna på kroken när masken ven förbi oss... Jag tröttnade och slängde mitt spö åt motsatt riktning mot de andra. Då högg det till och spöt vek sig dubbelt. Upp kom enn jätteabborre och minen på Selma gjorde att jag trodde hon skulle trilla va pinnen där och då.

Selma var en krutgumma på fler sätt. När jag jobbade på Mora tidning ringde hon och ville att jag skulle sätta in en kontaktannons till henne, sagt och gjort. Några dagar senare kom några brev som jag levererade till henne. Det här var våran lilla hemlis som jag inte fick säga till någon eftersom många tycke hon var för gammal. Hemska tanke om man skulle kunna bli för gammal för kärlek, det tänker då inte jag bli! Resultatet blev i alla fall att hon träffade en gubbe som hon fram till idag haft kontakt med. Tanken att få ha varit med och hjälpt henne hitta någon att träffa under sina sista år gör mig varm i hjätat, oavsett vad andra tycker.


Selma och Ebba. Tycker det här kortet är så fint. Det är taget på Ebbas dop för 3 år sedan.

Efter beskedet om Selmas bortgång igår kväll låg vi i sängen och det kändes tomt. Det gick kanske en halvtimme, sen ringde mamma och fyllde en liten bit av detta tomrum. Min barndomsvän, vår "lilla" Emelie hade precis satt en liten flicka till världen. Sorgen lättade och blandades upp av lyckan jag känner för hennes och Joels skull. Tänk vad härligt att livet fortsätter på det sättet.
bf
//Bilden lånad från Emelies blogg: (hoppas det varOK)//

Denna mage är ett minne blott.... och bara en dag över tiden du gått!!!

R.I.P Selma

Nu måste jag till jobbet!!

Sol Jenny

Min helg i bilder!!!

 
Kalle har genomlidit slutfasen av vattkopporna. Jo, visst kom dom till slut, så jag får väl lov att vara glad. Om Ebba drabbats eller ej vet vi inte. Hon har ju haft lite feber men inte överröst av prickar, vilket man ju inte måste bli...?! Ja det är bara att vänta och se. Om hon har det framför sig hoppas jag det bryter ut så snart som möjligt. Om 1 vecka har jag semester och torsdag veckan därpå drar vi på semester... då vill vi inte ha nyploppade koppor, tack! 

************************************************************
Lekstugan har kommit på plats. Nu ska den få ny papp på taket, målas röd (som övriga hus på gården) och sen piffas till... längtar :)


************************************************************

   
Lilla Linnea har döpts och vi fick vara med :)
************************************************************
  
Lördagskvällen, natten och söndagsförmiddagen tillbringade vi på Jäsen tillsammans med våra, och barnens, vänner. Mats, Camilla, Ella och Max. Underbart !!!!!


Sol Jenny

Du lilla ängel!

Idag har det gått ett år. Ett år sedan mina vänner fick uppleva det värsta en människa kan uppleva. Deras lilla dotter togs ifrån dom. Jag gråter när jag tänker på det. Dom är värda att få vara lyckliga. Jag hoppas det vänder nu. Att livet åter ska återvända till dem. Idag är det nog jobbigare än vanligt. En årsdag är alltid en påminnelse om vad som hänt. Jag känner mig så liten när jag inte kan göra något för dom, mer än att finnas här när dom orkar. Dom vet att jag finns här. Det är jobbigt att inte ringa. Jag vill så gärna göra något mer för dom, men jag vet också att dom inte orkar med. Jag satt här och skrev ihop en liten dikt. Mitt sätt att visa att jag tänker på dom och samtidigt samla mina tankar och bearbeta min känslor.

Du lilla ängel

Du lilla ängel så söt och snäll
till dig vi längtar var dag som kväll.
Och när vi sovar vi om dig drömmer
Kärleken du gav oss vi aldrig glömmer.

Du lilla ängel som vi så saknar
ditt glada skratt var dag vi vaknar.
En kram, en puss på våran kind
så varm och mjuk, likt sommarvind.

Du lilla ängel visst finns du kvar.
På våra frågor kan vi få svar.
Jag tyckte mig höra ditt glada skratt.
hos en fårgel som i trädet satt.

Du lilla ängel jag har ju känt
att din kärlek du till oss sänt.
Det är tungt fast tiden går
för vår saknad är ännu svår.

Jossan, Anders, Tyra jag tänker på er!
KRAM

Sol Jenny


semestertider

Nu är det bara en dag kvar i skolan innan sommaruppehållet. I morgon har vi dessutom en soft dag. Det blir klippdemo och sen lite egen hårvård. Perfekt med lite färg på utväxten inför sommaren :)

Sommar ja, vad vore en sommar utan semester?? Jag tycker det är ett måste. Däremot behöver en semesterresa inte var lika med långturer till något flashigt hotell, palmer och paraplydrinkar (även om det skulle vara underbart). Nej semester kan vara något mycket enklare. Det viktigaste för mig är att man får miljöombyte, att man umgås i familjen och gör saker tillsammans utan att behöva tänka på vardagens alla tråkiga måsten.

För oss kommer semestern i år avnjutas med en tripp till småland och därefter till Blekinge, närmare bestämt till Anderstrop och sedan Aspö utanför Karlskrona. Anledningen till valet av semestermål är enkel. Jons pappa kommer från Anderstorp och halva släkten bor därmed där nere. På Aspö har Jons faster ett hus och sommar i skärgården är helt underbat. Jag har längtat dit hur så länge och det ska bli underbart.
 
Ebba och Kalle utanför Jons faster hus... Jag ser fram emot ett glas rosé på verandan, eller vad säger du Anna?!





Här är vårt riktiga smultronställe i småland. Här vid sommarstugan har Jons farmor och farfar sina odlingar, här kan man ta en roddtur på sjön eller ett dopp när solen gassar, här kan man koppla av i hängmattan, här kan man plocka färska jordgubbar till frukost, här kan vi bara vara.


Skärgårdsstugan. Vid havet... Ja tror nog ganska säkert det skulle sitta fint med lite rosé på den altanen oxå... eller Anna, har du andra idéer??!!!! ;)





Utsikten från huset är inte heller helt fel! Den kan jag stå ut med några dagar....

Sol Jenny

RSS 2.0