Skitrolig brandytryckning!

Igår när jag åkte från skolan tvingades jag stanna vid brandstationen i Falund eftersom det var utryckning. Tre stora brandbilar, en av dem var den stora stegbilen, gav sig iväg med blinkande ljus och syrener. Nyfiken som jag är, och med ett förflutet som nyhetsjournalist, var jag väldigt sugen på att följa efter för att se vart de skulle. Mitt förstånd stoppade dock mig när brandbilarna svängde av mot centrumhållet i rondellen och jag skulle mot Mora. Idag har jag dock fått förklaringen.... En skitrolig förklaring!

Alla elever och lärare hade samlats på morgonen idag när en av personerna i församlingen kröp till korset och berättade att det var dennes fel att brandlarmet gått av. (Det var alltså till min skola brandbilarna var på väg). Det kanske är lätt att tro att anledningen skulle vara en glömd plattång, kaffebryggaren eller att personen möjligtvis klåfingrigt tryck igång larmet.... men NEJ. Personen i fråga har bokstavligen SKITIT igång larmet. Larmet indikerade brand på en av toaletterna, där peronen precis varit och lagt en kabel, varefter det sprutats med doftspray... vilket utlöst brandlarnet. Gissa om vi skrattade! Numera har vi skitförbud på den toaletten...  HA HA HA HA HA!!!!

    
Tjejer.... Kanske är det den enda doften vi behöver......!!!!

Sol jenny

kass på att kasta

Varför ska det vara så svårt att göra sig av med gammalt skit?
Vi har ett förråd. Ett litet kök som också blivit förråd. Ett datarum som är fyllt med bra att ha saker, och därmed mest liknar ett förråd. En  hall ovanför trappen där fyllda Ikeapåsar fyller golvet och mest liknar ett förråd. Dessutom har vi ett stort garage, en lada och ett härbre... och äverallt är det saker. Våra saker. Andras saker. Saker som saknar ägare...

Jag har konstaterat att här MÅSTE röjas. Jag har t.o.m. börjat genom att fylla en hel släpvagn med skit. En släpvagn som nu står fastfrusen på gården för att någon inte hann till tippen innan den blev översnöad. Idag gjorde jag ett nytt försök och drog med sambon som stöd. Vi stod där, längst in i förrådet, och tittade oss omkring. Jon skulle framför allt hjälpa mig att gå igenom de elektroniska manickerna som står staplade därinne.
Vi konstaterade att det gamla mixerbordet kommer vi nog antagligen inte att använda, den kastar vi. Men så sa Jon: "Man kan ju sätta ut den på tradera". Så den står kvar.
En gammal skrivare behöver vi inte, eftersom vi redan har en till vår dator. "Om inte ungarna ska ha den", sa Jon. Så nu står den kvar.
En överflödig radio, den behöver vi ju inte. "Men den fungerar ju" sa Jon och ryckte på axlarna. Så den står kvar.
Där fanns även ett gammalt, trasigt, dataspel på hyllan. Av någon anledning står det också kvar.
Sen tyckte Jon det var dags att gå och se efter barnen i badkaret.

Jag tittade några sekunder till på de mekaniska manickerna. Sen dök jag ner i två kartonger barnkläder (fast bara stl 86). Efter att ha fått ihop 3 påsar klädar och skor begav jag mig till brorsan, glad över att bli av med lite "skit".

Sol jenny

Lördagsplaneringen klar!

Det blir en härlig hemmakväll i kväll. Hade lite rastlöshet i kroppen tidigare men när jag tänkte igenom saken grundligare kom jag fram till att en hemmakväll är precis vad jag vill ha. Barnen tittar redan på wild kids. SJälv tänker jag ta och städa undan lite så vi kan tillbringa kvällen i skenet från stearinljus. Datorn får vila, lamporna släcks och förhoppningsvis sover barnen när earth hour startar ikväll 20.30. Jag kommer dock att fuska genom att ha TV igång. Jag vill inte missa Robinson.

Var med och bidrag så mycket ni kan!!!!
Och glöm inte att skruva fram klockorna i natt!!!
det är mycket nu....

Vad är Earth Hour?
Den 28 mars 2009 klockan 20.30-21.30 inträffar Earth Hour. Målet är att en miljard människor över hela jorden ska delta och släcka ljuset. Earth Hour är en kollektiv handling där varje ljus räknas. Det är en signal till alla styrande i världen som visar stöd för att fatta kraftfulla beslut i klimatfrågan.

(källa: www.rixfm.com)

Sol Jenny

lördags-göra-bekymmer!!!

När jag satt i bilen på väg från Falun i fredags rullade det in aktiviteter för den här helgen. Jag som varit slutkört fick lov att stanna upp i tanken och fundera på hur jag ville ha det. Jag har fortfarande lite ångest över att jag inte tog mig an Systers hår i fredags, vilket vi hoppade över eftersom tiden rann iväg. Istället plockade vi snabbt ihop lite saker och följde med Janne och Jenny till deras stuga i Untorp. Det blev en mysig kväll med god mat, vilket jag gillar. På förmiddagen idag styrde vi åter hemåt eftersom jag lovat syrran och vara barnvakt. Sara (syster) hade dock ställt in den tänkta skidåkningen så istället begav vi oss till biblioteket med barnen på sång- och sagostund. 

Nu är jag hemma och funderar på hur resten av helgen ska se ut. Kalle och Ebba leker med Maja och Jon ligger raklång i soffan. Frågar jag honom vad vi ska göra ikväll blir nog svaret i stil med: "Vadå... Måste vi göra något då???? Är det inte skönt att bara vara hemma!!!" Bakgrunden till detta svar är dock inte att jag skulle ha en osocial tråkmåns till pojkvän. Nej sanningen är att han kom i säng 05.30 i morse...
Vi får väl se vad det blir. Han har i och för sig ryckt sig i kragen förr... men då har det varit något riktigt bra lockbete. Fast det finns fler alternativ. Det är en tjejfest på Born i kväll vilken jag skulle kunna dyka upp på. Eller så gör jag helt enkelt som min sambo, myser i soffan. Vi får se.

Sol Jenny

Självisk dag = energikick!!!

Jag är så glad att jag har varit hemma idag. Efter att barnen hade åkt tog jag det bara lugnt och gjorde NADA. Det är inte ofta man är hemma själv numera så när det händer kan det vara riktigt skönt. Idag var det nog till och med ett måste. När jag reste mig från soffa för att göra något kom obehaget över mig och jag kände mig yr. Nu förstår jag att jag måste ha varit helt slut för jag känner mig som en ny människa nu ikväll. Jag gjorde en broccli och skinkpaj (typ tager vad jag haver variant) och bjöd hit Svägerskan Anna på lunch. Vi ett tiden hämtade jag hem barnen och därefter har vi spenderat hela eftermiddagen utomhus. Bilen har fått sig en duvning invändigt, vilket var behövligt. Utsidan får Jon ta i morgon.

Nu ser jag fram emot en lugn kväll. Kanske tar jag tag i lite tvätt, men mest av allt längtar jag efter att krypa upp i älsklingens famn och se en bra film. Vi får se vad kvällen bjuder på.

Sol Jenny

Skolan, hemma, skolan ,hemma, skolan...????

...nu har jag betämt mig, det blir hemma. Fast det var inte självklart. Jag gick upp, klädde mig och hade tänkt åka. Mår varken illa eller känner mig direkt sjuk utan mer yr!!!! Lite som dagen efter när man inte sovit så mycket och går upp medan man fortfarande är lite full...(någon som förstår vad jag menar??). I alla fall så gruvade jag mig för att åka men tänkte i alla fall göra det. Skulle bara läsa av min blogg, som fick mig att ändra mig. Så tack för hjälpen Emelie och Anna!! Jag tittade även på schemat och vi har telefon och data... vilket jag tror jag kan få genomgång på och lära mig ändå sen. Nu känns det ändå bra att jag är hemma, vilar en dag och tar nya tag i morgon!

Men nu är det dags för lite frukost, fil och flingor, kaffe till nyhetsmorgon!!!
Det var längesen.

Kram
Sol Jenny


Beslutsångest

Idag åkte jag ju hem ifrån skolan eftersom jag kände mig hängig. Därefter har jag bara tagit det lugnt. Hämtade Kalle och Ebba på dagis strax före 3. Spelade spel med barnen och läste för dem tills Jon kom hem. Sen har jag sovit och vilat på soffan ett par timmar. Förutom att jag är lite frusen och fortfarande otroligt trött så är jag frisk. Därmed kommer också beslutsångesten. Ska jag stanna hemma i morgon och se till att verkligen vila upp mig?? Eller ska jag åka till skolan så jag inte missar en massa och kommer efter??? Stannar jag hemma, och mår bra hela dagen, kommer jag må såååå dåligt för att jag inte åkte. Men om jag åker och sen blir dålig i skolan IGEN känns ju inte det så bra.

ÅÅÅHHhhhhh!!!

Nej, nu bär det av till soffan och roomservice och sen Efterlyst.

I morgon är en annan dag.

Sol Jenny

Hemma

Nu är jag hemma, helt själv och bara kopplar av. Det är dock inte helt lätt för det dåliga samvetet kommer sakta krypande. Jag brukar inte vara den som ger upp, men idag orkade jag inte vara "bror duktig". Kände mig lite trött redan igår, men trodde det skulle gå över. I morse gav jag mig iväg till Falun, hade ett ganska tufft träningspass på gymet, var sedan till skolan och städade och hade klassråd. När vi satte oss för lunch tog jag helt slut. Kände mig nästan skakis, trött, frusen ja nästan febrig. Funderade länge om jag skulle kämpa mig igenom dagen men beslutade sen att åka hem. Vi skulle ha färgmodeller och det hade inte varit kul att få lov och lämna en kund mitt i ett jobb, även om någon annan hade kunnat ta över. Nu sitter jag alltså här, och det är jag glad för. Mitt dåliga samvete har igentligen inte att göra med att jag åkte från skolan. Inte så mycket som för att jag borde hämta barnen så de får komma hem lite tidigare en dag. Men om jag hämtar dom tappar jag ju liksom själva vilostunden som jag verkligen behöver. Jag ska gå och sätta mig med färg och kemiboken en stund ute på trappen och bara vara så kanske jag kan hämta hem ungarna lite tidigare än normalt i alla fall.

Sooo Long folks

Sol Jenny

Bio... nje, det är nog inte min grej!

Jag har precis kommit hem från bion och kan bara konstatera en sak:
BIO ÄR INTE MIN GREJ!!!

Filmen var bra (Män som hatar kvinnor), jag diggar verkligen Lisbeth Salander. Problemet är bara att oavsett vilken film som visas på den vita duken så kommer de där små myrorna krypande i benen, vilket sker strax efter att träsmaken tagit plats i röven. Därefter börjar en ofrivillig, och inte alls erotisk, lap dance på den stackars biostolen. Jag tror jag tog rekord i antalet ställningar på en biostol idag. Trots detta lyckades jag inte hålla John Blund på avstånd utan väcktes när filmen var slut av Monas: "Men va fan SOVER du???"

Hur fan ska man då??????

Tacka vet jag min soffa, med en film man kan pausa... eller se klart nästa dag.

Nu har jag ju läst boken så jag vet hur filmen slutade ändå.

Sol Jenny

Bio, med en trio!

Ikväll ska jag på bio. Det är hur många år sedan som hellst som jag såg en film på bio så det är verkligen dags. Igentligen skulle vi ha gått i söndags, men det rann ut i sanden. Ikväll tänkte vi göra ett nytt försök. Tyvärr har vi ingen barnvakt men Jon var inte så överdrivet sugen tror jag. Han erbjöd sig snabbt att vara hemma med barnen om jag ville gå. Undra om det är hockey eller något sånt på TV??? Nu blir jag inte själv. Mona ska med, Micke kanske också bangar, men mamma kommer med. Det blir med andra ord en riktig tjejtrio, en från varje årtionde. Så är det någon från 40-talet eller 80-talet som har lust att hänga på så går det bra.... :)
Vilken film vi ska se???? "Män som hatar kvinnor"

I skolan har vi tränat klippning i två dagar nu. I morgon har återigen färgmodeller (förlåt Anna), och återigen har Milka ordnat en modell till mig. Det blir hennes syster eller kompis. Vi får väl se hur det går. Det är i alla fall LITE mindre nervöst att ha modeller som man inte känner nu. Första gången var jag skitnervös... nu är det mest spännande. Inför första klippningen är jag dock fortfarande nervös, men det ska väl släppa det med får jag hoppas.

Nej nu måste jag fylla på magen innan det är dags att bege sig till biografen!
Hoppas det är lika bra som boken, i alla fall nästan...

Sol Jenny

Dagens klipp

JAHA... Det skulle ju bli före OCH efterbilder på min lilla prins. Men smarta jag tog bara FÖRE bilder, sen var det bortglömt. Leo blev i alla fall klippt. Klippt blev även min lilla dotter.

Nyklippt och självlockig!

Visst är hon för söt. Men när jag sa till henne att hon var söt som en prinsessa så svarade hon:
- Nej som "pippi"!
Ja, jag säger då det. Det är nog bara att ge upp drömmen om en liten tjejig tjej. Tur att jag har Systers Maja som jag får pyssla om med flätor och tofsar ibland.

Tänk världen är full av underbara barn och Jag är stolt över att få vara mamma till två av dom.  

Sol Jenny

Titulerar mig bullmamma för en dag.

Jag har verkligen sett fram emot Robinson. De senaste omgångarna har detta program varit lite uttjatat, men i år har jag längtat. Så igår kväll hade vi myskväll med barnen. Vi gjorde popcorn, hade godis och tittade på Wildkids tillsammans. Därefter bad barnen själva om att få gå och lägga sig. Perfekt, eftersom vi då skulle kunna se Robinson i lugn och ro, jag och Jon. Jag tog Ebba, borstade tänderna på henne, läste en bok.... och 20.45 kom Jon och väckte mig. Det var den premiären det!!

I morse väcktes jag av barnen 6.30. Vilket jag inte visste att hon var förren jag hade klätt på mig och gått ner i köket för att plocka fram frukosten. Medan jag väntade på Kaffet och äggen drog jag fram bakmaskinen och slängde ihop en bulldeg med barnen. Setta har resulterat i mer en en fikastund under dagen, den första före lunch och nu på eftermiddagen ännu en. Nybakade bullar är nog bland det godaste som finns.

Snart kommer syrran hit med barnen. Leo behöver på en "ny" frisyr och Kalle behöver en lekkamrat. Hoppas bara lilla Leo orkar sitta still i stolem medan jag far fram med axen. Kanske jag kan bjuda på en bild av resultatet senare.

Sol Jenny

Permanenten är permanent!

Idag har jag gjort min första permanent. Hela veckan har jag varit nervös, men i morse när jag vaknade kändes det bara spännande. Allt gick bra. Modellen, min lärares mamma, hade dock kunnat tänka sig ett lite krulligare resultat. Dom sparsamma lockarna var dock inte mitt "fel" utan min lärare som var lite feg eftersom mamman först var osäker på att hon i över huvud taget ville permanent sig. Hon pratade i alla fall om att jag kunde få göra en ny permanent på henne om ett par månader, med mindre spolar. Det måste väl ändå anses som ett bra betyg från en kund, eller???

I morgon blir det en avslappnad dag i skolan. Jag kommer vara assistent åt de andra tjejerna som permanentar. När det är lugnt kan jag göra lite vad jag vill. Jag har ju stortrivts i skolan sen första dagen, men när vi fick vårat nya schema blev det nästan ännu bättre. Ibland blir jag lite rädd och undrar om man verkligen får ha så här kul. Ta bara det här exemplet: En dag här i veckan hade vi en stund över. Som extra uppgift la våran lärare in färgning av ögonbryn för de som ville. Oj vad ledsna 10 tjejer blev... INTE!!

Det enda dryga är att jag ÄLSKAR våren. Det här måste vara den bästa tiden på hela året. Fåglarna kvittrar, snös smälter, solen börjar värma och snart kanske de första vårlökarna tittar fram. Nu är det inte drygt att jag älskar våren, utan att jag måste spendera dagarna innomhus när jag går i skolan. Men det får jag leva med...


Sol Jenny

Färgmodeller eller...

Igår och idag har vi haft färgmodeller i skolan. (halva klassen igår, halva idag) Det går ut på att vi själva får ta med oss "kunder". Vi ska sen utifrån kundens önskemål ta ut färg, produkt och besluta hur vi ska gå till väga. Därefter ska jobbet utföras. Självklart har vi våran lärare med oss, men det är bra nervöst ändå. Eftersom jag inte fått tag på någon färgmodell som kunde förlja med, hade Milka (lärare) fixat en modell till mig, hennes svärmor. Resultatet blev bra. Idag, vi som hade modeller igår finnas till hands åt de andra i klassen och när jag hade tid "lekte" jag med hårdockorna. Ganska kul att bara få leka med hår en dag utan att tänka så mycket...

"Flower power"

I morgon ska vi förbereda för torsdagen och fredagens permanentmodeller. Det ska bli väldigt spännande. Ännu en gång har Milka ordnat en modell till mig, på torsdag blir det hennes mamma. Vi får la se hur det går....

Sol Jenny

"Pay it forward" ...Det lönar sig :)

Vänlighet kommer man långt med. De senaste dagarna har jag fått det bevisat. Igår var jag med barnen på skidtävling i Grönklitt. När jag klev ur bilen låg där en mobiltelefon på marken. Jag tog upp den och hittade ett nummer i telefonboken där det stod "pappa". Tyckte det passade utmärkt att ringa det. En mycket trevlig man svarade och jag förklarade situationen, varpå jag fick namnet på ägaren. Eftersom jag visste vem hon var var det bara att leta reda på henne och överlämna luren. Jag kände mig så nöjd med mig själv och tänkte att den dagen när jag hamnar i en liknande situation eller behöver hjälp kanske det finns en lika snäll människa där för mig.

Idag kom den dagen. Efter en hjärntömmande dag i skolan svängde jag förbi Orsa för att posta två brev, till arbetsförmedlingen och försäkringskassan. I samma sekund som jag såg breven försvinna ner i lådan kom jag på att frimärkena låg kvar i min plånbok. Attans!!!!
Posten var stängd men jag såg någon röra sig där inne. Jag sprang till bilen och hämtade mina frimärken och när jag kom tillbaka såg jag en kille stå på kajen på baksidan av posten. Jag förklarade min situation och den vänliga goa killen följde mig glatt till brevlådan. Låste upp och letade fram mina brev. Jag blev så glad att jag hade kunnat pussa honom där och då. Eftersom breven handlar om att jag ska få min"lön" eller inte hade det varit väldigt drygt att vänta på och se om breven skulle ha kommit fram eller inte. Någon avsändare hade jag ju inte heller skrivit.

När jag kom tillbaka till bilen stod det två förvirrade män där på parkeringen, pekade på mig och frågade om jag kommer från Orsa. "ja" svarade jag (fast först blev jag lite nervös för det stod SVT på bilen och jag hade ingen större lust att hamna i någon intervju...). De visade sig att de var kaffesugna och frågade om kaféet (dvs Frelins) var stängt. Snäll som jag har lärt mig att man ska vara drog jag en vägbeskrivning till såväl källarkaféet som Macken. (Jag visste inte vilka öppettider de hade).

Ska bli spännande och se om min vänlighet bollas tillbaka på mig även i morgon!

Sol Jenny

Minttu, mutation, muttor och mys

ÅÅååh. shit, en sån kväll.

Hur galet kan det bli när fyra tjejer träffas, äter lite gott, dricker lite gott och bara mår riktigt gott. Fast vi började kvällen ganska lugnt drog tiden sen snabbt iväg och innan vi till slut beslutade oss för att gå till sängs vid 4 hade det hunnit bli en rad galna idéer och hissnande skratt. Ibland får vi nog vara glada att ingen hör oss när vi väl kommer igång. Det är helt sinnessjukt...
I morse vaknade jag (kl 8 efter 4 timmars sömn... *snark*) med min syster bredvid mig, Ulle i Kalles rum och med Malin i soffan. Ulle skulle ha sovit på den andra soffan, men tvingades ge upp när snarkningarna höll henne vaken.

Mamma hämtade upp mig vid 9.30 och vi hämtade barnen och begav oss till Grönklitt. Kalle, Ebba och Maja har sedan varit så duktiga och klarat av deras första lopp i Lilla grönklittsloppet. Självklart belönades de med medaljer, godispåsar och korv. Trots att vi spenderat flera timmar ute i Grönklitt kom det inte på tal att gå in när vi kom hem. Det vore en skam att inte ta till vara på det underbara vädret som denna söndag bjöd på. Därför dukade vi upp fika på härbestrappen tillsammans med mamma och Lasse. Därefter byggde jag och Kalle på våran snöborg som nu börjar bli riktigt stor :)

Nu väntar en ny spännande vecka på skolan. Månd/tisd med färgmodeller och torsd/fred med permanentmodeller. Det är lite nervöst men det ska ändå bli skoj att börja lite mer med "riktiga" kunder.
Hoppas det blir mer tid att skriva de närmaste dagarna.

Sol Jenny


Shopping med topping

Vet ni vad det här är?????

...Det är något jag måste ta tag i innan Jon kommer hem. Blev tagen av shoppingdjävulen i veckan... he he he he!!!
Den här högen är dock för under 1000-lappen och då är det ett par jeans för 500 kr där, med andra ord ganska bra köp om jag får säga det själv. För "normala" tjejer (ja ja, kvinnor/tanter) i min ålder är det kankske inte något konstigt att shoppa lös någon gång i månaden. Jag är dock inte så van med det... vilket dock beror på att pengarna inte brukar finnas. (Jag tycker nog det är minst lika roligt som alla andra)

Hur som haver är jag ganska nöjd med den här högen. Fast det hände något. Mitt i min shopping kom den lilla kreativa djävulen i mig fram och övertalade mig att köpa en klänning. Den var inte bara billig.... den var trasig också, fast riktigt cool. Och den lilla djävulen var envis.
-"Den klänningen MÅSTE med oss hem" 
I bilen på väg mot Orsa kom en ny liten försynt röst upp inom mig. Ni vet den där lilla förståndiga (ja den är liten). Rösten viskar lite försiktigt:
-"När hade du tänkt att du skulle få tillfälle att använda klänningen, även om du lyckas laga den???"

Var F*N var den rösten när jag slängde fram kontokortet?????

Nu hänger kläningen i alla fall här på en galge och väntar på att bli lagad... och använd!

Cocktailparty på G någon??????

Sol Jenny

Full vecka... full i helgen

Det har inte skrivits mycket den här veckan.... nu igen. Fy skäms på mig.

Får som vanligt skylla på att jag har haft fullt upp och att tiden runnit iväg. Skolveckorna går otroligt fort. Ingen av oss i klassen kan nog riktigt fatta att vi redan gått en fjärdedel av tiden (jag kommer dock att gå längre eftersom arbetsförmedlingen kräver det, men ändå). I måndags hade vi egen hårvård, vilket innebär att vi får fixa till oss själva. Det är verkligen olika grad av förvandling, men alltid mysiga dagar. Jag passade på att få utväxten färgad. Annars har vi fortsatt med färgningar och färglära, haft klippteknik och tränat yoga... :)
Tisdagskvällen stannade jag kvar för att gå på Wellavisning. Fast vi har börjat gå igenom färgkoderna så är det fortfarande svårt att riktigt hänga med. Att vi får vara med på dessa visningar tycker jag däremot är otroligt bra. Även om en visning är "sådär", är det alltid något man bär med sig därifrån. Natten tillbringade jag hos morbror Nisse och Maire i Torsång. När jag klev innanför dörren stod bordet dukat med smörgåsar, kex och ost... och vin. Man blir alltid behandlad som mobbos lilla prinsessa när man kommer dit, en känsla som jag aldrig tröttnar på oavsett hur gammal jag blir.

Idag har Jon åkt upp på skogen med arbetskompisarna. Jag och barnen har hjälps åt med maten och haft det riktigt mysigt. Även om jag saknar Jon när han är borta så älskar jag de här kvällarna när jag och barnen får vara tillsammans, ensamma. Kalle blir så stor, han är ju liksom mannen i huset då. Det betyder självklart även att han sover bredvid mig i dubbelsängen på natten....

Nu lär jag packa, plocka och börja förbereda helgens tjejkväll. Det ska bli så skoj :)

Sol Jenny

Hur tänkte han nu..????

Nu ska jag göra ett inlägg som kommer att låta som rena gnället... och det kanske är just vad det är. Men jag furundras alltid av detta fenomen. Fenomenet män (läs pojkar).

Nästa helg ska min kära sambo till skogen med arbetskompisarna. Fine. Jag har ju beslutat att ha tjejmiddag här hemma. Detta kräver dock att jag får barnvakt, vilket säkert inte blir något problem. Min irritation ligger i att barnens far slänger  ur sig kommentaren: "Men annars gör det väl inget om barnen ligger uppe och sover"
Visst det var säkert med all välmening och som ett sätt att middagen skulle kunna ordnas även om barnvaktsbiten inte löser sig. Men jag irriterar mig. Har vi en träff en gång i kvartalet så ska jag väl inte behöva tänka på och ta hänsyn till barnen. Hur avslappnat blir det då????? Det kanske inte gör något att barnen ligger och sover i någon säng i stugan på skogen heller??? Varför kommer det alternativet ALDRIG upp????? När männen (återigen pojkarna) ska göra något, åka någonstans eller umgås så passar det inte att dra barnen med sig.
"Ska jag ha barnen med mig kan jag ändå inte fiska så då kan jag lika gärna vara hemma."
"Jag kan väl inte ta med barnen till stugan när vi ska dit, man vet aldrig vilka turer det blir. "
"Hade det bara varit jag så hade det gått bra, men nu är vi ju ett helt gäng och ingen annan har barnen med"

Nu är vi fyra tjejer som ska träffas... och nej, jag vet faktiskt inte heller vilka turer det blir, och ingen annan har barnen med sig så utan barnvakt kan jag lika gärna skita i det!

Nu ska jag gå och mysa med världens bästa kille, mina barns far och världens bästa sambo.
Jag älskar honom
Sol Jenny

i vänners närvaro är frånvaro OK.

Det blev till slut två dagar hemma från skolan, torsdag och fredag. Ebba spydde i och för sig "bara" en gång, i onsdags kväll, men på natten hade hon feber och en dag extra hemma kändes som behövligt. Eftersom vi varit förkylda, sjuka, konstant här hemma sedan nyår men de senaste veckorna börjat återhämta oss, vågade jag inte heller chansa. Bättre vara hemma och bli FRISK. Även jag själv behövde verkligen dessan dagar "off". Man känner inte efter hur slut man är när det går i ett och allt är kul, men ibland behöver man stanna upp.

Förutom att jag och barnen fick mer tid tillsammans igen, så kunde vi göra ett besök hos mormor, gammelalice, i fredags. Det jobbigaste med att vara i Falun hela dagarna är att det aldrig blir tid över att hälsa på sina nära och kära. Därför kändes det så bra att göra en tripp i fredags.

Kvällen spenderade vi hemma med tacosbuffé tillsammans med Jenny och Janne, dessutom hade vi Selma och Felicia här. Stor familj, I like :)
Senare fylldes huset med ännu mer folk, Micke, Mona, christer, Kattis, Kolan, och Carlsson. Så himla roligt och trevligt.

Även under lördagen har jag lyckats pricka in välbehövligt socialt umgänge. Kalle och Maja var bjuda på kalas på Leklandet och under tiden åkte jag, Ebba, Sara, Leo och Erik in till Mora och fikade. Länge sedan jag hade en lördag med syster så där. Men nästa helg verkar det bli av igen, hoppas jag i alla fall. Jon drar upp på skogen med arbetskompisarna så jag tänkte passa på att bjuda hem Sara, Malin och Ulle till våran "kvartala" tjejkväll. Vi säger alltid att vi måste ses oftare, men tiden räcker aldrig till. Därför har vi beslutat att försöka träffas en gång i kvartalet. Det började med att Ulle bjöd hem oss i höstas och till Jul var vi hos Malin. Det är alltså min eller Saras tur nu i Mars... så jag tar på mig det. Enda problemet är nu bara att fixa barnvakt, vilket jag hoppas ordnar sig.

Sol Jenny

Första frånvarodagen

Idag är jag hemma från skolan, för första gången. Anledningen är att Ebba blivit sjuk och eftersom Jon går på jouren idag skulle det vara extremt kostsamt för våran ekonomi ifall han hade varit hemma. Dessutom tror, eller åtminstonde hoppas jag, att det inte är någon större katastrof om jag missar dagens lektion. Ytterligare en anledning till att jag tog på mig dagens VAB är att jag själv känner mig ganska slut. Igår gick jag sista timmarna på skolan med huvudvärk och jag känner mig fortfarande tung i huvudet. Det här är dock ett dilemma som jag brottas med. Jag ska alltid vara så himla duktig och inte missa en enda dag. Spelar ingen roll hur jag mår så ska jag fixa allt. Jag var den enda som stannade kvar i skolan för att vara med på säljkursen, jag var en av fyra som gick på visningen och då bor de flesta, utom jag, i Falun.  Hade t.o.m. ångest för jag begärde ledigt EN dag när vi ska iväg och fira svärmors 60 årsdag. Varför är det så???? Får ta och skärpa mig :)

Sol Jenny

Snö, snö så kul när det är tö!!!

Jag tror den här frisörutbildningen håller på att gå mig åt huvudet. Jag vet att flera av tjejerna i klassen, liksom jag, numera tittar på frisyrer och funderar om det kan vara lika längder eller ökade längder. Kanske en gradering i nacken och till det en helform (detta är de 4 klippsätten som finns). Men idag kom jag på mig själv att klia katten på huvudet medan jag funderade på om hon (d.v.s. katten) inte har lika längder på huvudet som sedan övergår till ökade längder ner över nacken...

Om det inte är skolan så kanske det är all lek i snön som gjort mig knäppt. Jag har haft en toppendag med mina barn idag. Eftersom vi slutade tidigare än normalt åkte jag och hämtade barnen på dagis (vilkett vi ändå inte skulle ha gjort eftersom Milka glömt berätta att våran förkortade dag åter blivit förlängd. Men eftersom de flesta planerat annat idag fick vi sluta 12.30 som hon sagt). Väl hemma klädde jag och barnen på oss och begav oss ut i tösnön för att bygga. Finns det något roligare. Jag blir som barn på nytt och kan bara inte sluta. Först blev det en snögubbe, som tur var hade jag köpt morötter idag och Kalle hittade en gammal trasig hink till hatt. Men snögubben var lite ensam så han fick även en snöhund. När Ebba kom på att hon skulle rida på hunden byggde vi en stor snöhäst som bättre passade att sitta på. Här hade jag fått upp ångan och vips rullade jag och Kalle snöbollar till höger och vänster som vi fogade samman till en jättelik snöborg. Plötsligt stod Jon på gården och undrade varför middagen inte var färdig...


Sol Jenny

Vasaloppshelgen

I lördags gick ju, som jag tidigare påannonserade, barnvasaloppet av stapeln. Jag är mäkta stolt över mins små juvelers prestation i skidspåret. Kalle gav sig iväg för tredje gången, men den här vändan gick det rejält fort. Jon fick springa som en dåre för att hinna med bort till målet och Gustav Vasa (dvs min kära morbror) hann inte ens med att se honom. Lite mer träning och så är det dags för "riktiga" skidtävlingar för den pojken. Ebba hade jag inga större förväntningar på. Jag tänkte mest åker hon så åker hon, men vägrar hon är det väl bara att gå ur. Vid start stod en skylt med rekomendatiner från 3 år. Ebba har ju inte fyllt 3 år än, men för det första fattas det bara 3 månader och så är hon envisare än de flesta i hennes ålder, tro mig. Bortsett från backen vid Zornmuseét knatade hon också på hela vägen in i mål. Visst fanns det stunder då hon tappade "spåret" och lockades av annat i hennes omgivning. 
- "Mamma, titta en helikopter!"
- " Mamma där är en hund!"
Men på något sätt lyckades hon komma tillbaka till skidåkningen. De sista 200-300 meterna hade hon dessutom sällskap av Gustav Vasa, vilket förevigades av en rad av åskådare efter upploppet. 

"Yngst och äldst" Sol Ebba Wilander och Gustav Vasa (Nisse Nyström) på upploppet.

Lördagskvällen bjöd vi in oss själva till Malin och Kratzen tillsammans med Pär och Angelika. Vi hade så roligt. Kul att umgås med lite folk som man inte brukar umgås med, speciellt när det är så trevliga. Hoppas verkligen att det blir fler gånger. Eller det vore dumt om det inte blir det. För det första för att vi bor så nära varandra och för det andra för att vi har barn i samma åldrar. Tror jag får ta och planera in en middag och bjuda hit dem :)
Jon gjorde allt för att roa. här spelas det "luftsaxofon" ( det blev även "luft stå-bas" "luftmunspel", "luftpiano" mm).
Därefter bjöd han upp till dans.
Men när klockan började närma sig 3 tyckte vi det var dags att promenera hemåt.

Sol Jenny


RSS 2.0