Hårteamet... nu!

Då var första dagen i den "nya" salongen avklarad. Det är såååå snyggt!! Det är fortfarande lite "bakom kulisserna" att fixa, men underbart att arbeta när det är så snyggt omkring sig, I LIKE :)

Jag har ju redan gett lite ledtrådar, i form av bilder, i förra inlägget för att ni skulle få en vink om hur det såg ut. Dessutom har säkert en hel del av er kikat in på Annas blogg, men jag måste ändå bjuda på några coola bilder jag tog idag.

Hårteamets skylt "lyste" snyggt i morse mot den annars så grådassiga himlen


Sen några bilder jag snott från Annas Facebook, internet är inte riktigt med mig, det tar sån tiiiiiiid....
(de flesta bilder är trots allt tagna med MIN kamera ;) ...)

     

Men här kommer nog ändå en av mina "favvo"bilder.
Låt mig presentera "SALONGSKULAN"



Sol Jenny

En helg med attityd!!

Om jag trodde helgen var till för att vila upp mig... ja då hade jag fel. Ska bli skönt med måndag i morgon så man får vila upp sig och "bara" jobba. Vad har då hänt i helgen??? En hel del.

Redan i fredags drog vi igång renoveringen av salongen. Det röjdes, rivdes tapeter, kastades, flyttades, städades, och så vidare... ända fram till fem. Då blev det en snabb dusch och smink på för att sedan bli upplockad av Annika. Därefter bar det av mot Rättvik och bowlingen där vi skulle avnjuta årets första julbord till underhållning av Svenne Rubins. Men partybrudar som vi tydligen är nöjde vi oss inte med det utan fortsatte kvällen med ett besök i Limbygården, Grönklitt. Efter en lång natt kom till slut Jon och plockade upp oss 5 på morgonen. Och helgen hade bara börjat....

Efter en powernap begav jag mig åter ner på salongen för fortsatt renovering. På dagschemat stod tapetsering, skyltning, mer städning och skurning. Så höll vi  på tills det var dags att åka hem och äta middag. Lördagskvällen blev, som ni säkert förstår, ganska lugn. Redan 22.00 sov jag och tog igen fredagens sömn...

Söndag morgon gav jag mig så iväg igen för att få klart det sista och se vår nya, coola salong ta form. Shit, jag tror vi får tuffaste salongen ever... VI ÄR GRYMT NÖJDA!
Nyfiken på stilen??? Här kommer några ledtrådar.


     

Se hela bilden    

Vill du se mer?! Välkommen in på Hårteamet, eller kolla in Annas blogg (hon har snott min kamera och skulle lägga ut bilder så fort hon hann). ;)

Sol Jenny


Tomtens pengar

Igår fick jon åka hem från jobbet för att ta hand om Ebba som hade blivit sjuk. Hon skulle vara hos farmor men fick så ont i magen att farmor beslutade att ringa hem pappan från jobbet. Innan pappan och Ebba begav sig hemåt stannade de till på ICA för att inhandla mat och annat som kan vara bra att ha hemma när de små är dåliga. Ebba stannade till vid DVD-stället och började, som vanligt, tjata om att hon ville ha en film. Den här gången stod pappan dock emot och sa att Ebba fick önska sig det av Tomten i julklapp. Ebba tittade på pappan som om just tomten fått henne att komma på något och hon säger:
- Pappa vet du var Tomten får sina pengar ifrån?!!!
- Nej??!! Svarade pappan utan att direkt förvänta sig en fortsättning.
- Han får dom av POLISEN!!


Jaha, så då vet ni!
Undra om det kan vara därför som polisen hade kontroll vi Sandhedskiosken idag?!! Julen står ju trots allt för dörren, så extra intäkter kan ju komma väl till pass. Och om det nu är så, att polisen ger pengar till Tomten, då kanske det är värt att vi ber våra barn att önska sig lite billigare julklappar i år. På det viset kan polisen istället lägga pengar på fler tjänster, så fler poliser blir synliga på våra gator.


Sol Jenny

Inkomster... och utgifter!


Igår kom min kära son och ville att jag skulle öppna hans spargris. Jag försöker alltid undvika det eftersom det alltid blir pengar liggandes överallt och samtidigt tycker jag inte att pengar är något att leka med. Låtsas pengar OK, men inte riktiga. Det är jättebra att han vill "mata" sin spargris och tycker det är kul, men det ska vara de gånger han får en slant extra eller så, inte för att vi öppnat spargrisen och tagit ur pengar som han sen ska mata tillbaka. Nej, sa jag, å så fick det bli.

Då tittade Kalle på mig och säger bedjande och klokt:
-"Men mamma, spargrisen måste ju bajsa ibland också!"



Sol Jenny

Träningsgrubblerier

När man känner sig frustrerad, och/eller behöver en stund för sig själv, för att tänka eller kanske inte tänka alls. När det mesta känns blä och batterierna behöver fyllas på. Eller när det bara blivit för mycket så man behöver ett brake. Ja då är den bästa akutmedicinen att ge sig iväg och plåga kroppen med ett träningspass. Att skita i allt, om bara för en liten stund, och rensa hjärnan från alla tankar och få svettas ur sig den negativa energin för att samtidigt andas in ny possitiv energi genom sina lungor. Det låter kanske flummigt, men jag vet ju (längst därinne) att det fungerar... i alla fall för mig. Jag blir kanske inte helt "botad", men det blir i alla fall bättre. MEN, det är ju det där med att ta sig iväg, att få tummen ur... Komma över alla de där hindren. "Jag måste tvätta", "jag har inte tid", "vem ska ta hand om barnen", "det är för varmt/ för kallt/ för blött/ för mörkt..." Jag kan hur många orsaker som hellst.

I helgen har jag dock skitit i dessa hinder. I lördags förmiddag klädde jag bara på mig kläderna och gav mig iväg... och vet ni vad! I kväll gjorde jag det igen. Fast det var mörkt, fast det regnade, fast jag hade behövt tvätta, och jag tror banne mig jag ska fortsätte med det varje gång jag behöver den där stunden för mig själv. Den där stunden behöver inte vara lång, idag sprang jag i 30 minuter, och ägnade ytterligare 10-15 minuter till armhävningar och sit-ups. Det är verkligen skönt efteråt och man blir stolt över sig själv. All denna possitva känsla smittar ju sedan av sig på den övriga familjen. Är jag glad, blir jag lättare att umgås med, jag får ökad ork till allt hemma (både till sysslor, sambo och barn). Allt detta gör ju att hela min familj får glädje av min träning.

Men hur blir det nu. Om jag ska ge mig iväg varje gång jag blir frustrerad, trött, behöver fylla på batterierna, osv. Då kommer det bli ganska mycket träning. Skulle jag verkligen ta mig i kragen VARJE gång, skulle det lätt bli (minst) ett träningspass om dagen.
Jag har haft en jobbig kund, det frustrationen springer jag av mig efter jobbet.
Barnen vägrar äta, äh jag tar ett pass på gymet.
Gubben är trött och grinig, tur att det är boxklass på kvällen.
Bilen vägrar starta, bra jag får ta en powerwalk till affären.
Glömde köpa mjölk, med ryggsäck blir mjölkförpackningarna utmärkta extra kilon när jag springer hemåt. För andra gången
Katten tar in en mus, den springer jag uppför hela grönklittsbacken och lägger på toppen. Där hittar hon den garanterat inte.
Jag vaknar mitt i natten och kan inte sova för de där J----a dogsen, Sätter lite älgkött på ryggen öppnar dörren till hundgården och springer för livet.


...Tror ni det är någon risk att träningen går över styr???? Hur skulle familjen ta det om de råkar vakna och se mig hoppa över tuvorna på åkern, med en köttbit stutsande efter mig och med X antal hundar skällandes i hasorna!!! Kan mina barn fara illa av det här...


Jag får kanske tänka mig för innan jag drar på mig träningkläderna nästa gång!

Sol Jenny

-Solen!! *applåd*

Efter en halvkass natt, med barn som fortfarande brottades med sviter från magsjukan, vaknade jag upp till en strålande dag. Jag blir så påverkad av solbristen. Den här tiden på året är riktigt blä även om solen kommer fram på dagarna, men nu när den varit helt osynlig har det varit värre än någonsin. Att se till att nyttja de få timmar den ändå visar sig kändes därmed som ett måste. Eftersom barn och karl låg nerbäddade i soffan och mös, såg jag till att få på mig träningskläderna och gav mig ut på en löparvända. Åh herre gud va skönt det var. När jag sedan kommit ner till campingen var det så vackert att jag hade önskat att jag haft fikakorgen med mig. Fast det är klart, det hade ju blivit lite ensamt att sitta där helt själv. Jag stannade ändå till och bara andades in härligheten. Snacka om meditation.

...men det var träning jag var ute på så det var bara att springa vidare.

Efter dusch och mat tog jag och Ebba en tur till Lisselhed för att se hur det gick för Mona och Micke på tomten. Det har ju liksom blivit ett hus nu och "skelettet" innomhus börjar komma på plats så man kan urskilja rummen.

Därefter tog vi ett mysstopp hos Anna för att gosa till kattungarna... Jag tror jag tar allihopa. Eller varför inte 2 i alla fall. Nej stopp nu Jenny. Det är fullt upp att klappa Jon medhårs för att få hem en. Vi, jag och barnen, har i alla fall våran "favvo".



Ska avsluta detta blogginlägg med att visa resultatet av mina "gröna fingarar" ;) Se va fint orkidéerna blommar. Enda blommorna jag verkar riktigt klara av, kanske just för att jag är så kass på att vattna. Mig gör det dock inte så mycket för jag ÄLSKAR orkidéer! På den högra bilden kan ni till och med se att det börjar komma blad på en av stjälkarna. Någon som vet hur det kommer sig eller vad man ska göra med det????? hade hoppats att man kunde få en babyplanta av den...?!!! :)


Sol Jenny


Betongbarn!!!

Jag tycker själv det är hemskt med barn som långt upp i åldrarna tror att fiskpinnar simmar i havet och inte vet att mjölken kommer från kossor... Att inte veta exakt hur man går till väga för att sen göra osten eller veta precis hur ett päronträd ser ut, det är väl helt ok. Men lite koll tycker jag ändå att barnen ska ha, en koll som det är upp till oss föräldrar att ge dom. Därför var jag snabb att ta chansen och följa med Kalles klass till bondgården när de skulle dit och ta Ebba med mig. (besöket har jag skrivit om här). Jag tycker också det är viktigt att barnen får vara med i skogen och plocka svamp och bär, följa med Jon på jakt, få fiska och känna fiskelyckan när abborren nappar på metspöt, komma ner till farmor Wivis underbara trädgård.... ja allt det här som de så kallade "betongbarnen" aldrig får en chans att uppleva. Jag tycker själv vi varit ganska duktiga på just detta, men tydligen inte.

För en stund sig kom Ebba in till mig. Tittade på mig och frågade mycket allvarligt och bestämt:
- Mamma!! VISST kommer morötter från kaninerna!!?

:)

Jag kunde inte hålla mig för skratt, men Ebba stod kvar oförstående, tittade på mig och väntade på ett svar. Hur svarar man allvarligt på det?! med ett leende på läpparna fick jag lov att förklara hur det stod till. Vi letade fram bilder på morötter och morotsland på näter så hon fick se hur det såg ut.... innan man ger morötterna till kaninerna!

 Vem kom först??? Moroten eller kaninen!!!

Sol Jenny

Stick som stick... vad var det vi fick!!!

Nu har jag tillbringat mina första två dagar i skolan, utan mina gamla goa klasskompisar. Onsdag började vi med träning som vanligt, jag med Anna som personlig tränare i gymmet (tack för det Anna!! Nästa gång kör vi hårdare...). Eftermiddagen trippade jag efter mina nya klasskompisar in i studion, men bara för att bli utslängd av Tom. Fa......N Jag blev förvisad, inte 1 klass under mig, utan 2! Nog för att det är superhärliga killar och tjejer i den klassen, men på det här viset blir jag ju ALDRIG klar i skolan. Nu berodde det, som tur var, på en uppgift jag skulle redovisa.....

Idag, torsdag, har jag i alla fall fått vara med mina nya klassisar. Fattar ni att jag blev välkomnad med både fina ord och kramar. Det värmde verkligen och det känns såååå bra. Kommer aldrig glömma "MIN" klass, men det är toppen med mina nya klassisar också. Idag stod långhårsuppsättningar på schemat, för mig en välbehövlig repetition. Dessutom lär man sig alltid olika saker med olika lärare, vilket betydde att dagen även inehöll mycket nytt. Tack för det Anna :)

Nog om skolan. Måste berätta en rolig fadäs som hände här hemma. Anna hade skickat med mig en liten påse med produkter till mig och Jon. Jon har länge velat ha en deo fråbn grazette, eftersom den är så bra och en av de få som han inte får besvär av (kliar eller eksem). I påsen låg en deo! Morgonen efter gick Jon upp, tog sin deo, strök på under armarna och "släppte ner" armarna efter sidorna. Där satt de... han fick nästan inte upp dem igen, de satt fast. Han tittade på sin nya deo och läste:
"Wax stick"
Deon var ingen deo utan ett wax stift..... Jag höll på att DÖ av skratt när han berättade det. För att inte tala om vad Anna gjorde. Som Tack för nöjet ska han dock få hämta ut en RIKTIG deo på salongen!!!


WAX STICK:  Dare to be... differant. People want to feel your magic!!!

Sol Jenny


Ski 1000, rock´s on!!!

I slutet av april 2008 blev jag och Jon medbjuda till Ramundberget och afterski 1000. Flera vänner har pratat om denna tillställning som den coolaste och roligaste afterskin, ja ja det är säkert kul har jag tänkt. Nu vet jag vad de menar. "Ski 1000 rockar fett". I våras drog vi därför dit igen, utan att bli det minsta besvikna. Självklart står en stuga redan bokad inför nästa års avslutning i "Ramis". Vad är det så som skiljer Ramis från t ex sälen??? Folket skulle jag i första hand säga. Nu gör jag en hård bedömning och den är självklart inte genomgående för alla besökare men ändå min uppfattning. I Åre samlas många "bratz", till Sälen drar resten av 08:orna och en yngre publik. I Ramis kan du va dig själv för en stund :) ...här är norrläningarna, norrmännen och den avslappnade skaran av människor. De som älskar att klä ut sig och spexa. Här får du... eller nästan MÅSTE du ta gummibåten nerför slalombacken för att kraschlanda i baren på afterskin.


En bild från årets tillställning. Ok då vi dricker champange, men mer Bratz än så blir det inte ;)

Hur kommer det sig då att jag skriver om det här nu, när skidsäsongen inte ens kommit igång än??? Jo. I fredags lyckades jag få en invite till Spotify, *tokglad*, :) Gjorde en sökning på Joacim Cans och fick upp en skiva med "Dionysus". Lyssnade och gillade dem, varför jag sökte på dem på nätet. Döm om min förvåning när jag upptäckte att en av bandmedlemmarna var våran "johnny-Rocker" (Johnny öhlin) som vi träffat båda åren i Ramis. Vi satt och drack några öl och han gjorde ett litet Gästspel på scen (2008). Vi pratade om att han spelade, men jag visste aldrig vilket band det var. Kul när man"springer på" honmom på det här viset.
Johnny Öhlin
Johnny "rocker" Öhlin, Snodde bilden från hans sida på "fejjan" ;)

Rock on friends!!!!

Sol Jenny

Spya, spa och sommardäck!!!

Vi har kommit halvägs in i helgen och jag har redan hunnit med både party, avslappning och familjehäng. Vi började med en, alltid lika mysig, tjejmiddag hos syrran. (Tjejerna= Jag, Sara, Malin och Ulle) Som vanligt blev det en kväll fylld av tjejsnack, skratt och en hel del vin... men hur tänkte jag där??? Jag skulle ju ta det lugnt för att orka med jobbmöte på lördagen!!! Helt plötsligt hade klockan blivit 2, glasen hade redan tömts alltför många gånger och det var nog tur att vi bröt då... ja bättre sent än aldrig! 

Hemma i sängen blev det endast några minuter i ryggläge innan spyan kom... nej inte min. Ebba klagade från sitt rum och när jag kom in sa hon att hon mådde illa. vips låg en spya på golvet. Varför??? Ja det undrar vi också för hon har inte varit dålig varesig före eller efter det. Hon måste ha fått i sig något.

Sen blev det några timmars sömn innan klockan ringde. å ringde, å ringde. Shit va trött jag va, dessutom kände jag mig fortfarande berusad! Skickade sms till mona:
Jag: "Skulle du med idag?"
Mona: "Japp..när åker du-jag åker gärna me dig:-D
Jag: "Like i could drive? Åker gärna med dig... El ska vi ta taxi.Jag ä dö"
Mona: "Shit.."
Jag: "Vad menas med d.?"
Mona: "Jag blåser just nu..d va länge sedan jag varit så på g..hum väck jon :-D" (Mona blåser 1,7)
Jag: "Shhhiiiit...
Mona: "Det snöar.."
Jag: "Jag spyr" (vilket jag dock INTE gjorde, även om det snurrade just då).
Mona "Jävla förebilder vi blir... typ luktar illa"
Jag: "Vadå ska vi va förebilder?"
Mona: "Oj..du är en dååålig människa.. Jag ringer strax"

Till slut kom Micke och räddade oss och vi tog oss så ner till salongen där vi förvisades till två bilar. Jag skulle åka med Tina vilket var ok, trodde jag. Turen gick mot Fryksås (vi viste bara att vi skulle ha baddräkt med oss). Redan på stora vägen började Tina prata om sommardäck. SSHHHHIIIT! tänkte jag för typ 5e gången den här morgonen. Efter en slirig uppfärd står Anna still i korsningen Fryksås/Grönklitt vilket betyder att Tina måste sakta in och losar all fart hon så väl behövt för att ha minsta chans att ta sig upp till Fäboden. Svordomarna haglade ikapp med det snöblandade regnet utanför och för att se vevade Tina ner ALLA rutor på bilen. Jag skrattade hysteriskt åt situationen (och av räddsla) medan Tina envist hasade sig fram och tillbaka på vägen. Efter ytterligare ett misslyckat försök att nå Fryksås fick vi ställa bilen neranför backen och Anna kom tillbaka för att ta oss sista biten upp. Där väntade dock belöningen. 4 timmar i spamiljö. Jobbsnack varvades med behandlingar, bad, bastu och lunch. Jag valde en ansiktsbehandling med massage.... otroligt skönt och avslappnande. Skulle kunna tänka mig att tillbringa alla jobbmöten på det här sättet.



Sol Jenny

Brors dag idag!

Vad är det för en dag. Är det en vanlig dag. Nej det är ingen vanlig dag, för det är världens bästa brorsas födelsedag. HURRA HURRA HURRA!!!

Grattis Marc.
Hoppas du har en toppendag!

"old Man"

Kramiz på dig

Syrran

Tjejgäng.

Jag får väl passa på och tokblogga en dag som denna när jag är ledig, vädret är kasst, barnen leker och lusten till alla andra borden (städa och tvätta) bara vägrar infinna sig.  Dessutom känns den här veckan som ett riktigt mellanläge mellan två perioder i mitt liv. Sedan Januari har skola, eller rättare sagt SKOLAN, dominerat mitt liv. Jag är fortfarande inte klar, men situationen kommer ändå förändras framöver. Från nu är det hälften praktik och hälften skola som gäller. Jag inbillar mig att det ska bli lite lugnare. Alla dessa dagar i bilen, morgon och kväll, kommer nu endat bli 2 dagar i veckan istället för 5. Dessutom kommer jag ha sällskap av Anna varje gång, det är skillnad det! Den här veckan har jag fått välbehövlig vila. Måndag, torsdag och fredag har Anna gett mig ledigt. Fast igentligen är det väl övertidstid jag tar ut... och dessutom ska vi träffas med jobbet imorgon, lördag. Nästa vecka börjar mitt "nya liv", på riktigt. Ska bli spännande och roligt. Vi har endel på G och jag ser fram emot att vara en del av det. Här bjuder jag på en bild på vårt härliga gäng på Hårteamet (Jag har snott bilden från Annas blogg kolla in den).


HÅRTEAMET. Jag, Mikaela, Anna, Tina och Linnea

Men ikväll ska jag stråla samman med ett annat härligt gäng. Jag, Sara , Malin och Ulle ska ha tjejträff hos syrran. Det började med en julmiddag förra året då vi kom överenms om att göra något åt att vi aldrig träffades. Vi vet att det inte skulle bli av om vi inte hittade något konkret sätt att boka in dessa träffar. Resultatet blev att vi beslutade att ha en tjejmiddag, vi 4, en gång varje kvartal! Det kanske låter sällan, men tack vare det ser vi också till att det blir av. Det är alldeles lagom ofta ändå när man har familj, hus och hem att sköta. Ikväll är det alltså Sara som står för middagen och vi får äran att inviga deras nyrenoverade gillestuga. Det är supermysigt vill jag lova. Kanske jag ska ta med kameran så ni får se :)


BRUDARNA. Ulle, Sara, malin och jag.

Sol Jenny

shopoholic!! ...jag vet vad som menas!

Jag älskar att shoppa, älskar snygga kläder och älskar att fixa iordning mig, sminka mig, fixa håret (...bra va, annars skulle det vara som att utbilda sig till förskolärare när man hatar barn!). Jag älskar alla dessa "tjejgrejer"...så länge det inte finns några måsten, tidsbrist, pengabrist och folkmassor. För mycke av dessa punkter gör att testosteronet börjar pumpas ut i min kropp och jag ratar varenda modeshop för att istället leta rätt på närmsta pub och beställa in öl!! Detta får mig genast och tänka på min och Monas "shoppingtur" i Valencia förra sommaren. Killarna spenderade dagen på F1 banan och vi skulle spendera våra "biljettpengar" i någon hipp modebutik (vi tyckte vi var värda shopping eftersom killarna köpt F1-biljetter för 3000kr var). Vi började strosa runt i några butiker men vem vill spendera semestern med att springa runt i butiker när uteserveringarna står där och bara väntar. Jag tror inte vi köpte så mycket som ett linne ens. Ölen däremot smakade toppen!!!


Vi var duktiga på att hitta pubar...








...å lite annat också ;)







Men tillbaka till mina shoppingproblem. Jag MÅSTE hitta en klänning. En klänning till Syrrans bröllop. Än så länge är det ganska kul, men med an blandning av panik. Tänk om jag inte hittar någon. Jag vet ju liksom inte riktigt vad jag vill ha. Var ett tag inne på brun men nu känns mörkgrå mer aktuellt (passar bättre till färgerna i temat). Tänkte vara lite kall och vänta till nyårsblåsorna kommer, men tänk om det skiter sig. Har surfat runt lite men ännu inte hittat några bra. antingen är de för uringade, för korta, för långa, för dyra, för fina, för tuffa, för fula.... ja ni hajar. Någon som har bra tips!!! hemsidor!! affärer!! Risken finnas att jag köper ut ett ölflak från systemet och super ner mig snart... ;)

HJÄLP!

Sol Jenny


kossor och svin


Idag har jag och Ebba följt med Kalles förskoleklass på utflykt till en bondgård här i Hansjö. Bonden tog emot oss på gården och berättade om arbetet med djuren, hur mycket mjölk varje ko producerade, vad djuren användes till, vad man tillverkade av mjölken osv. Jag blev snabbt imponerad av "bondfamiljens" kärvänliga bemötande och engagemanget kring vårat besök. När barnen fått lite information fick vi besöka ladugården med alla kossor, både fullvuxna kvigor och små kalvar... såååå söta! De barnen som ville fick till och med prova på att mjölka :) Efter rundturen hade bonden gjort en tipspromenad med frågor om korna, snacka om att lägga ner energi för barnen. Både Kalle och Ebba var saliga över förmiddagens upplevelse och fast det var kallt var det endast mamman (dvs jag) som klagade...

  

Efter skoldagen var det dags för Kalle att få sin första vaccinspruta mot svininfluensan. Jag följde självklart med honom, liksom Ebba eftersom hon var hemma. Jag såg att han var nervös men vi pratade lugnt med honom och berättade att det inte var så farligt, vilket Ebba (som redan fått sin) också påpekade. Vi gick in till skolsyster, satte oss på rad i hennes soffa. Ebba, jag och Kalle och sen sjuksystern. Kalle tog av sig tröjan utan att krångla, fortfarande inte med förväntan, men klokt och duktigt. Skolsystern tvättade rent armen visde vart hon skulle sticka, pratade lugnt och pedagogiskt innan hon stack till i armen. Sakta och försiktigt sprutade hon in vaccinet. Jag kände hur Kalles arm spändes och han ryckte till lite, men han sa inte ett ljud.... inte något, inte ens en andning. Andas....
 "oj" sa systern, han svimmar nog av....
Öh... jaha tänkte jag och vi fick lägga honom ner försiktigt. Stackarn krampade lite lätt men piggnade snabbt på sig, tittade förvånat på mig... sen log han och ville gärna upp på benen igen. Efter 10 minuter fick vi lämna väntrummet och Kalle skuttade iväg med ett glatt "hej då", till skolsysterns stora glädje.

Han är visel den pojken. Han var så rädd att han svimmade, men så förståndig att han förstod att det var ok. Många barn skulle nog ha vägrat prata med den "elaka systern", men Kalle protesterade inte ens när jag berättade att han skulle få en till om några veckor. Hoppas det går lite bättre då... för hans skull.

Sol Jenny

Skolavslutning! ...och fortsättning

Det har vart några väldigt påfrestande veckor i mitt liv den senaste tiden. Men allt har varit sååååå lärorikt, spännande, minnesvärt och fantastiskt roligt. Det började med Grazettevisningen som jag redan tidigare skrivit om, den tog en massa ork men gav det dubbla tillbaka i form av roliga minnen och kunskap. Därefter har skolan gått mot sitt slut... eller slut å slut. Inte vet jag för jag fick då inget diplom som de andra i klassen ?? ;) (återkommer till det)

Förra veckan gick klassen de sista dagarna av vår utbildning på Frisörcentrum. Även om alla kommer tillbaka några veckor innan gesällen, för att förbereda oss för detsamma, så var det liksom slut... Under måndagen och tisdagen fick vi göra ett avslutningsprov. Ett test för att se vad vi kan och vad vi behöver träna mer på. Lärarna hade valt ut några delar ur gesällprovet som vi skulle genomföra. Det var väldigt nervöst men, efter att jag satt mig ner i djup disskution med migsjälv, genomförde jag dagarna med inställningen att göra mitt bästa och se det som en träning... resultatet skulle jag endast se som en erfarenhet. Med den inställningen får jag vara nöjd. Jag hade inte tagit de lättaste modellerna för alla moment men gick ändå därifrån med godkänt på allt. Fick t o m ett mvg och ett vg. Största dosen av ökat självförtronde var ändå inte betygen, utan känslan att jag kunde lämna ifrån mig alla modeller och själv känna att jag fått ett ok resultat.

På onsdagen var det så dags för den stora avslutningsfesten. Dagen tillbringade vi på skolan med egenhårvård, som avslutades med en drink blandad av bästa Bert (en av våra lärare). Därefter tog ettorna över festfixet... å vilken fest sen. Jag hoppas av hela mitt hjärta att de får en lika bra fest som vi fick... vi är såååå tacksamma!! I Studion hade de dukat upp tacobuffe, därtill några lekar, tipspromenad och ett underbart bildspel från vårat år (typ som idolerna får när de röstas ut). När maten var uppäten blev vi förvisade på våra platser och in kommer en brandman... Å STRIPPAR!!! Fatta vilket jubel!!! oväntat, sjukt kul och så mitt i prick!! ;)
För er som har facebook finns bilder i gruppen "titt i fitt" (vars namn her en helt egen historia).


Torsdagen var så sorgens dag. Det var dags för klassen att splittras, var och en skulle åt sitt håll, kvar stod jag ensam... å va vi grät!!! Jag kommer sakna mina underbara nya vänner och ser fram emot att vi ska ses igen. Själv blir jag kvar på skolan ytterligare några månader. Anledningen är inte att jag kuggat mig, utan att arbetsförmedlingen kräver fler studieveckor för att de ska stå för utildningen (vilket är en otrolig fördel för mig). Jag kommer gå med klassen under mig två dagar i veckan och övriga dagar ha praktik på Hårteamet i Orsa. Min nya klass har dock varit supergoa och verkligen påtalat att jag är välkommen, det känns jättebra. Ser fram emot att lära känna ännu fler underbara tjejer och blivande frisörer.

Mitt liv känns ganska bra just nu... framtiden känns ljus. Tänker jag tillbaka ett år så var jag på väg ner i ett djupt svart hål, men precis när jag skulle falla kom en ängel och räddade mig.
Var det du morfar?!! Älskar dig!


Sol Jenny

Ung och dum.... ;)

Jag har verkligen varit "anti-bloggerska" ett tag. Jag ska ta tag i det igen, det är inget avbrott som ska vara för evigt jag lovar. Men tills vidare får ni hålla till godo med detta klipp som jag hittade på tvplaneten.se. Jag säger bara det:

- HUR TÄNKTE HAN DÄR!!!?

Vem???
Belive it or not, men självaste Anders Bagge :)

:)

Tjing
Sol Jenny


RSS 2.0