riktigt rik på riktigt!

Inför den här kalla hemska hösten har jag ju haft 3 önskningar! (ja ja... nu struntar vi sånt som fred på jorden och oändligt med pengar på banken). 3 "små" önskningar för att få hösten lite mysigare. När sommaren går mot sitt slut blir jag alltid sugen på att göra en eld att krypa ner framför. Vi har i och för sig en kakelugn i huset, men den är placerad i sovrummet och det är ju det sista rummet man vill värma upp!

Nej en kamin i vardagsrummet ska det va så man kan stänga av den där dumburken och istället lyssna på eldens sprakande! MYS. Till det vill jag avnjuta en stor kopp kaffe med mjölk! ...å där kom andra önskningen för höstmysen in. En lattemaskin! Det enda som nu saknas när jag sitter där i soffan framför min brasa och avnjuter en varm kopp är en bra bok. På det här sättet skulle höstmörkret där utanför förnstret var så mycke mer välkommet.

Nu har en av mina önskningar slagit in. Toppen... eller??? Vi har en kamin i huset. Tyvärr är det i form av min dotter som legat brännhet bredvid mig i sängen hela natten. Känns som jag inte fått en blund i natt, men Ebba är glad och pigg. Hur kommer det sig att det är så med barn. De har feber och vips är de uppe och skuttar igen. Själv skulle man varit halvdö i ett par dagar. Hur som haver har mina tre önskningar sjunkit till 1. Att mina barn ska hålla sig friska och krya, det är i alla fall det som är viktigast! ...och en förkylningsdust då och då kan man ju faktiskt leva med!
 
Alla välfärdsprylar i all ära... men vad ska man med dom till om man inte får vara frisk och lycklig! Plötsligt känner jag mig rik som få!

Kram
Sol Jenny

Ingen tröst när det är höst!

Jag som skulle ställa in mig på en bra höst och så känner man sig trött och less innan löven ens har hunnit skifta färg! Känner verkligen för att bara tröstshoppa en härlig höstgarderob med massa stickat, stora tröjor, mjuka byxor, sockor, nya skor och sjalar i alla mönster och färger. För att inte tala om MÖSSOR!

En annan dröm är att renovera hela nedervåningen, då framför allt för att få in en kamin och en lattemaskin. Dessa två detaljer, tillsammans med en bra bok, skulle kunnna göra mina höstar så mycket trevligare.

...Men fattig som en dammråtta på sterillabbet blir det inget av med detta. Nä det är ju bara att tacka och ta emot när höstdepritionen kommer och smyger sig på en med sin negativa attityd. När jag blir rik ska jag ÄLSKA hösten. Då ska jag unna mig allt det där "lilla extra" för att ivet ska kännas underbart och härligt. Men nu.... nu är det bara att stå ut med hösten och hoppas mina nära står ut mig mig...

Inte blir det bättre av att sitta och vänta på pengar från försäkringskassan heller. Hade man inte höstångest innan så får man ångest bara av att se deras gröna logga. Vad är det sär för ställe igentligen. Hur länge ska man behöva vänta. Blir orolig varje gång att jag inte ska få pengar därifrån och 95% av gångerna infriar sig mina farhågor. Denna gång vet jag inte hur det går. De har utbetalning den 26, men samtidigt säger de att handläggningstiden är upp till 30 dagar (de fick mina papper 5 aug). ...om de fått alla uppgifter. För att kunna betala mina räkningar har jag ringt hela veckan. Hade förväntat mig lååång kötid men tji fick jag. Det var för många som ringde för att ens placera mig i kö... Var god ring senare! I torsdags skickade jag därför iväg ett mail med mina frågor men har inte fått svar!

Nej för att slippa ifrån allt det här grubblandet tog jag med mig barnen på eftermiddagen och begav mig ut på en skogspromenad. Jon, som har ont i benhinnorna efter lördagens fågeljakt, stannade hemma och skötte steken. Våra barn är så duktiga att gå i skogen. Kalle letade verkligen både högt och lågt efter svamparna ;)

Nu väntar i alla fall en härlig söndagsmiddag med älgstek och svampsås, med både gula kantareller och trattisar.

Något som gör mig lycklig i den dystra mörka hösten är i alla fall det här:

Våran lilla misse måste vara världens gosigaste. Han lägger barnen så de somnar, och myser själv med kurrmaskinen på högsta volym varje kväll. För övrigt sitter han just nu mellan mina armar på skrivbordet, kurrar (såklat) och tittar på mina fingrar när de slår på tangenterna :)

Nej nu blir det ett reduu (katten) redigt missemys!

Sol Jenny


Roligt jobb!

Ibland undrar jag hur kul man får ha på jobbet! Jag har mina dagar när jag känner mig trött, oinspirerad, inte lika glad som alltid, stressad, på dåligt humör och bara less... men oftast, oftast är det otroligt kul att va på jobbet. Det är till och med kul även när det är träkigt, typ. Ibland beror det roliga på att man har roliga kunder. Ibland beror det på att vi som jobbar där har så roligt tillsammans. Ibland beror det roliga på att man får ska något snyggt. Men ibland beror det roliga på att det bara dyker upp helt tokiga saker eller situationer.

Igår dök en sån situation upp! ...en sån som får en att skratta hysteriskt och vi får lugna oss själva för att inte verka alltför oseriösa. Det är då tur att vi har kunder med humor. hur som haver staplade en kille in på salonen, klädd i beiga byxor och röd träningsoverallströja. (ännu en förklaring till varför journalister blivit utsedda till den sämst klädda yrkesgruppen, sen finns det ju undantag som bekräftar regeln) Han började ställa frågor kring politik och visade sig komma från Sveriges radio, P4. Efter ett kort samtal fick Anna ställa upp som "intervjuoffer", vilket inte var första gången när vi är tillsammans :) Killen säger: "då går jag ut och sen kommer jag in och sätter på dig". Jag höll på att dö av skratt och kunde inte låta bli att upprepa vad han sa "skulle du sätta på henne???" Killenb hade otroligt skön humor och var härligt social. Sen rullade det på. Slutade med att jag fick gömma mig på andra sidan väggen för att intervjun skulle kunna genomföras.

Som jag sa handlade intervjun om politik och det kommande valet. Hans frågor gällde hur man skulle få ett mer levande centrum i Orsa. Vi disskuterar lite tillsammans om just dett, om vart centrum i Orsa är någonstans??? I intervjun pratade Anna om försöket med gågatan i Orsa som nu ekar tom... och hur man ska kunna förbättra orsa centrum. Bla bla bla..... Så var intervjun slut (Dvs, del 1). Killen går ut, kommer tillbaka (han gjorde så några gånger...). Han hade då gått från vår salong och mot Frelins, för er som vet vart vi är, men vänt. Så frågar han vart den där gågatan är som Anna pratat om i intervjun???? Jag DÖR ännu en gång! han har inte ens insett att gågatan är just den har gått på när han letat efter den! Fatta vad fel Orsa är! Anna följer med killen ut och pekar på båda riktningarna av "gågatan". De blir så stående där ett tag innan killen ännu en gång kommer med Anna in... för att återuppta intervjun! Efter ytterligar några frågor avslutar han med att fråga vilken frisyt som är inne i Orsa just nu, och Anna svarar:

- ***** PIP******!

>ASGARV<

Jag tänker inte avslöja här vad hon svarade.... men jag hoppas, jag hoppas dom tar med det under sändningen i morgon (torsdag) mellan 15-16, Valextra från Orsa, Kanalen är P4.

I morgon är Anna på skolan i Falun och sliter med eleverna på Frisörcentrum, men vi kommer ändå "njut" av hennes stämma på salongen. Klockan 15.00 rattar vi in P4s kanal och höjer volymen. ...gör det du också vett jag !


Radioapan. Jag missade fota under intervjun på salongen så jag slänger in en bild från en tidigare "session" istället. Kolla in stilen, frillan, banalskalet och den oknutna skon! Det är min chef det!

Sov gott världen!
Sol Jenny

Yra hösttankar...

Höst.
Vackra färger på träden, svamp och bär i skogen, sval uppfriskande luft, tillbaka till rutiner... jo visst låter det härligt?

NÄ... jag gillar inte hösten. Har aldrig gjort det. Men för varje år försöker jag vara lite mer possitiv. Det har blivit lite lättare sen jag fick upp ögonen för svampplockning, visst. Men det har också gjort att jag varje höst längtar mig söderut... där skogens guld finns. Ja ja, vi har också våra kantarellställen här hemma men det går i alla fall inte att jämföra med hur det är längre söderut. Jag kan också njuta av vackert höstväder när solen lyser på trädens vackra färger... men samma sak där. Går inte att jämföra med färgerna som skogarna i södra delarna av landet bjuder på. Och en sak till, hur många är dessa dagar... igentligen??? Men ok, NÄR solen lyser och NÄR man hittar det där kantarellstället och NÄR man har tid att njuta av dessa dagar.... ja då kan hösten vara underbar!

...men sen då! Sen när löven fallit till marken och blivit bruna. När solens strålar bytts mot regnmoln och kalla vindar och de sista svamparna murknat... va ska vi med den tiden till?????? Man blir ju deppad bara av väntan på att höstdepritionen ska komma. Det räcker med att det första gula lövet visar sig på björken så stiger depritionen inom mig.

Men i år ska jag försöka att ta hösten med ro. Jag ska försöka njuta av de där dagarna som jag faktiskt gillar. Jag ska se till att ha saker att se fram emot. Jag ska njuta av det lilla, typ en kopp te i soffan med tända ljus när barnen somnat. Brukar det inte komma nya filmer under hösten??? perfekt ju! Jag ska se till att ha en bra bok att fördriva tid med och nu har vi dessutom en gofis till kattunge som kan göra mig sällskap. Jag ska även försöka komma igång med lite träning, ett par gånger i veckan skulle göra stor skillnad för att orka med vardagen, det vet jag. Något jag faktiskt tog tag i idag då jag och Anna tog en promenad runt Hansjö. Jag ska även ta mig tid för barnen, att umgås med mina barn är det som gör mig lyckligast, gladast och lugn i själen.


Den ena sötare än den andra... Något att gosa med när hösttråket sätter in!

         



Jo nu bestämmer vi det! Det blir en bra höst i år!

Sol Jenny

Ville

Jag har varit lite bloggtrött på sista tiden. Kanske beror det på att jag börjat jobba och att dagarna då snabbt rinner ifrån mig. Känns som jag bara vaknar, drar iväg med barnen (ett till dagis och ett till fritids), sen jobbet och kommer hem, äter, plockar och donar, lägger barn... lägger barn, nattar barn, hämtar vatten till barn, nattar barn, sitter på helspänn och hoppas barnen somnat... och ibland kanske jag och sambon får en stund tillsammans med en film! Alternativt lägger jag mig bredvid något av barnen och vaknar någon timme senare, förhoppningsvis sover även barnet då!

Flera dagar har jag tänkt ut saker jag ska skriva om på bloggen. Inte bara dessa vardagliga "dagboksinläggen" som det känns som bloggen endast bestått av den senaste tiden, utan även lite mer lättsamma som djupa tankar och funderingar tokiga som allvarliga... men det kanske jag hinner och tar tag i, en annan gång!

Idag vill jag bara berätta om vår nya familjemedlem! VILLE!
Ville kom till oss förra helgen. Jag hade tidigt bestämt mig för att han skulle komma till oss, men det visste inte resten av familjen om. Jag behövde därför en plan för att det skulle bli som jag hade bestämt. Testade lite lätt med att fråga men fick ett snabbt och klart avslag! Med min kvinnliga list styrde jag dock om det hela och nu är han här :) När jag räknat ut att Jons födelsedag låg nära datumet för leveransen fick det helt enkelt bli en födelsedagspresent från Jons syster Anna till honom, och födelsedagspresenter kan man ju inte lämna tillbaka. Dessutom vet jag att Jon blev jätteglad!


Bästa födelsedagspresenten!

Ville är en bedårande liten beigeröd kattunge, med extra tår, stora öron och snälla ögon. I maj blev våran, då 6 månader gamla, kattunge "Musse" ihjälkörd utanför vårt hus. Speciellt Kalle tog det mycket hårt och grinade länge efter honom. Lyckan i hans ögon när han förstod att vi hade fått en ny kattunge var enorm. Han vårdar nu Ville som sitt lilla barn. Han har byggt en stege till honom så han kan ta sig upp i hans säng och det första han frågar efter på morgonen är Ville, och jag tror Ville är lika förtjust i Kalle som Kalle är i honom.

 
Bästisar.

   
Visst är det ett riktigt charmtroll!

Nu ska jag ta de där minuterna med min "man" i soffan innan vi förflyttar oss till sängen. Eller det blir nog sängen direkt!

SOV GOTT!

Sol Jenny

yra

Funderade länge på yra eller icke yra... men när Jon tog plats under gräsklipparen (nej jag körde inte över honom den gick sönder så han mekade), ja då beslutade jag mig för att ta mina små guldklimpar och åka ner en sväng. Ganska mysigt att komma dit i tid, riktigt se musikerna innan det går över styr och "slippa" trängas i kön till baren i öltälten. Men med två barn som ville åt olika håll, köpa ditten och datten och INTE stå still och bara lyssna... ja så kände jag mig yrare än vanligt en onsdagkväll på sommaren i Orsa.

Efter att ha lyssnat på "rälsbussen från Östersund..." smet vi in på skoaffären och inhandlade nya springskor till Kalle och stövlar till Ebba. ÄNTLIGEN! Sen blev det en rundtur på byn innan vi avslutade med lite lek i den nya lekparken vid biblioteket. En park som för övrigt är väl värd ett besök för att roa barnen för er som har!

På vägen hem ville Ebba till Micke och Mona men jag talade om att de hade åk till Stockholm.
- "men ÅH! DÅ KOMMER JU JAG ATT SAKNA DOM!" gnällde Ebba, blev kinkig och kunde inte fatta varför i hela friden de hade åkt dit!

Så söt!


Ebba och Micke i Fjäten. Nyår 09/10

Sol Jenny

jobba..dabadooo!

Nu är man på gång på jobbet igen, i full speed! Vid halv fyra hann jag få in maten i micron... man kan ju undra vad den smakade??? Men vad gör det när man får släppa loss kreativiteten på underbara kunder. Brukar inte lämna ut mina kunder i bloggen, åtminstonde inte utan att de blivit tillfrågade, men idag gör jag ett undantag. Det får bära eller brista.... Min favvo idag var nog A.S. Man får ett litet extra smile när kunden är öppen för ALLT, more or less... Som A.S. som kommer in med guldblont hår, halvlångt uppklippt. När man frågar hur hon vill ha det så svarar hon, gärna lite längd kvar men ta absolut bort det slitna. Sen vill jag ha någon färg/sling effekt. Måste bli lite nytt.lite mer rocken roll... inte så sött (tror till och med hon sa tantigt... ).

När förslaget blev att jag skulle klippa kort på ena sidan, klippa upp ordentligt uppepå och göra osymetrisk frisyr för att sen bleka upp och nyansera åt den gråa tonen, lägga mörkt på det korta på sidan och en röd effekt med en mörk effekt intill på det längsta partiet och en lika effekt i luggen... ja då hängde hon bara på :=) Eller igentligen visste hon inte helt och hållet vad jag skulle göra.. HA HA, men hon gav mig fria händer utefter vad jag sa. Hon hade ju haft chans att protestera, det sa jag till henne att göra. Är Joakim min manliga crazymodell där jag får använda min kreativitet till max, ja då får nog A.S. bli min kvinnliga motsvarighet. Ni gör mig sååå GLAD! Det är synd att jag inte hade tid att ta en bild på resultatet för det blev riktigt coolt! Gillar speciellt effekten bak med det röda och det mörka... MMmmmmm!

Min sista kund var också lite speciellt att klippa. En tjej på 7 år som ALDRIG hade klippt sitt hår i hela sitt liv! (bortsett från när hennes mamma klippt luggen för några år sedan men håret bak var aldrig, ALDRIG klippt!) Pappan kom med mobiltelefonen och fick lov att knäppa kort. Jag tror det blev ett bra första möte med frisören. Både tjejen och henns syster fick en färgslinga i håret och såg nöjda och glada ut när de lämnade salongen.

Sol Jenny

Allt är inte guld som glimmar...

Min sista helg av semester är över... och jag har inte ens varit ledig! ;)

Idag har vi haft en riktig familjedag med utflykt och allt. Jon slet upp mig ur sängen, där jag själv hellst hade stannat med min huvudvärk och trötta ögonlock (trots en lugn lördagkväll och många timmars sömn). Upp kom jag och med lite kaffe i magen for vi ut i skogen för att leta guld. Av någon anledning blev Ebbas regnbyxor kvar hemma, något vi andra tydligen också saknade, men ut i skogen och regnet bar det. Både Kalle och Ebba knatar på riktigt bra när vi är i skog och mark, även om de ibland kan tycka det är lite jobbigt. Klagan försvinner dock snabbt när de hittar sig ett blåbär, en spindel, en älgbajs... eller vad det nu kan vara. Efter ett tag kom vi till vår guldgruva och fyllde vår hink (ja... jag måste inhandla en korg) med skogens guld. När vi kom tillbaka till bilen var vi både trötta, genomblöta och kalla. Barnen klagade dock inte lika mycket som vi vuxna. Kalles stövlar kunde vi hälla vatten ur och mina och Ebbas jeans droppade det om. Det var bara att klä av hela familjen på underkroppen, fylla magarna med kaffe, festis, kaka och bullar och styra hemåt.


På eftermiddagen tog jag mig en tur ut på gården för att fota garageväggen nu när den fått färg. Jag lovade ju att återkomma med bilder på resultatet tidigare här i bloggen... om det nu är någon, mer än jag, som bryr sig om en gammal garagevägg...
 
Visst är det lite skillnad!

Tog även en bild på ladan som jag nu börjat måla. Hur mycket mer som blir målat denna sommar, om ens något, vet jag inte. Har gjort klart de lodräta plankorna, timret hoppas jag få hjälp av Jon att få färg på. Han har nämligen lovat att fixa en färgspruta till det. När, var och hur återstår att se...

När jag gick min lilla trädgårdsvandring ;) kunde jag inte låta bli och fota blomsterlandet vi har på gården. Det fanns där när vi köpte huset och jag har inte gjort mycket mer än att försöka hålla bort lite ogräs. Har verkligen en dröm om en trädgård full med blommor och växter, men det får väl bli när man blir pansionär eller så... tills dess får jag njuta av det jag har :)

Ebba följde med mig runt och fotade och ville självklart att hennes land också skulle vara med på bild. För övrigt är barnens land det jag gillar mest. De har själva sått fröna och sprungit och vattnat ( det lilla man nu har behövt vattna denna sommar). Visst är det fint...

...om än lite "spretigt" ;)

Ser man till det lilla är det däremot gudomligt! avgör själv:
   

Ser ni solen i mitten av blomman? ...så coolt, mina solbarn odlar solblommor, å snart hoppas vi deras SOLrosor slår ut!

Måste avsluta detta inlägg med att skicka de STÖRSTA LYCKÖNSKNINGARNA till helgens brudpar, Terese och Linda och deras män. Hade den stora äran att klä (bokstavligen) dessa två coola brudar i lördags. (jag gjorde Terese och Mikaela gjorde Linda). Eftersom jag var med ända till kyrkklockorna började ringa och portarna slogs upp så passade jag på att ta lite bilder i "förbifarten". Det här var min bästa bild, som Tyra B skullle ha sagt ;)



I morgon är det tillbaka till jobbet som gäller, så sängen here I come!

Sol Jenny

RSS 2.0