HALOWEEN!

Det är Helloween!
När ja var liten var detta endast en tredition som tokiga amerikanare höll på med... trick or treat! deras motsvarighet till påskkärringarna! Nu är traditionen här och har nästan blivit viktigare än påskens högtid för våra barn. Visst skulle det vara kul att gå runt och busa för grannan om man inte fick sig något gott. Jag tycker det är väldigt oskyldigt med små barn som klär ut sig till skelett, häxor, liemän... eller vad det nu kan va. Men jag kan även känna för den äldre generationen som inte vuxit upp med dennna tradition. Att den infaller skrämmande nära allhelgona gör det hela problematiskt. Tänker på de som kanske blivit änkor/änkemän det senaste året. För dem är denna helg jobbig nog. Att det dessutom ska komma en miniform av liemannen och tigga godis när mörkret faller på kanske inte är så kul... Visst oskyldigt, men ändå onödigt. Jag skulle inte skicka iväg mina barn på trick or treat om det inte var till nmänniskor vi känner och som varit beredda på att de kommer.
Hur gör du?????

Annars tycker jag att Halloween är riktigt KUL!. Få slänga på sig häxkläder. pynta huset (med plusset att detta faktiskt är den enda högtiden där du med FÖRDEL kan skita i att städa huset), skratta rått... härligt! mmooohhhahha.....

I veckan skar jag och barnen ut ljuslycktor av pumpor. Det är en tradition som jag gärna håller på. Roligt och fint! Så härligt i väntan på att julstöket ska igång. (köpte för övrigt den första julklappen idag, rekordtidigt för att vara mig. Jag är obeskrivligt nöjd!).




Ha en härlig HALLOWEEN där ute!

MMMMOHHAAAHAHHAHAA........

Sol Jenny


morgonmys. Vaknar man i det här läget är d...

foto323 (MMS)

morgonmys. Vaknar man i det här läget är det lika svårt att somna om som att ta sig ur sängen.


Barnrik och jultankar.

Den här veckan har Jon jour. Detta betyder att helgen oftast är lugn och ägnas åt annat än party, fart och fläkt. Därmed passade det även utmärkt att ställa upp som barnvakt till syrrans små diamanter. Detta medan syster och hennes man roar sig med vänner i sälen, de är så värda det. Eller ställa upp och ställa upp, jag är berikad med äran att få ha dessa två härliga ungar här i två hela dygn. Därmed sitter jag nu här i soffan, bredvid mig ligger kärleken i mitt liv (jo det är jon som ligger där...) och på övervåningen har jag den största rikedom man kan tänka sig, 4 underbara barn.


Jag har kommit på att det inte står på förren julen är här. Varje år tänker jag att jag ska börja med julförberedelserna i tid... å varje år står jag där och ljusstakarna lyser mest av sin frånvaro ända till 2a advent, och saknar sedan hela lampor till 3e advent. Julklapparna planeras att inhandlas när lönen kommer i slutet av november, men de sista två åren har jag suttit på golvet i leksaksaffären på dan före dopparedan och rotat fram de sista leksakerna på hyllorna till mina barn. Julmaten räddas av att min kära mor gör ALLT. Kanske är det denna förmåga till planering, eller rättare sagt brist på planering, som gör att även min son kom till världen på självaste julafton... något som de sista 7 åren inneburit att även ett födelsedagskalas ska fixas och hinnas med dessa dagar.
I år ska jag göra ett nytt försök att bli klar med julstöket i tid. Jag har ingen aning om hur bra det kommer gå, men huvudsaken är väl att man gör sitt bästa? att jag gör mitt bästa! I år ser det faktiskt redan bättre ut än förra året. Idag har jag städat rent på farstubron (nästan) Kollat ljusslingorna (2 av 5 fungerade, så det får bli lite inköp av nya). OCH satt upp de som fungerade! Det betyder att när första advent kommer är det bara att koppla ihop kablarna och VIPS är farstun upplyst av en inbjudande ljusslinga. ...om inga lampor gått sönder innan dess!
Nu sitter jag här och hoppas på att humöret, orken, vädret och barnen ska vara på rätt humör plats för att morgondagen ska bjuda på en sväng till skogen. Skulle gärna få hem lite material till blomlådan... å kanske ett å annat julpynt! För att riktigt komma igång med julstämningen har jag även korkat upp första flaskan med årets blossaglögg. Saffrandoften spred sig snabbt i rummet och glöggen smakade helt ok om du frågar mig, den manliga delen av familjen kommer nog dock inte ha några problem med att låta mig ha min flaska ifred. Favoriten bland glögg står dock kvar, blossa starkvinsglögg ska det va!
(bilden snodd från mosterfi.blogspot.com)
Sol Jenny

här tillbringar jag dagen. Vid kvarnen och...

foto287 (MMS)

här tillbringar jag dagen. Vid kvarnen och maler älgkött till färs.


Patriks combo lite här och där.

Men vad jag har varit dålig på "riktiga" inlägg den senaste tiden. Har liksom fuskat till det med korta inlägg och bilder från mobilen. Nu är det så dags för ett längre inlägg direkt på datorn... luren får ligga där den liggar ;)

Ligger nu i soffan och vilar ögonen på TVn och dansbandskampen. På gränsen till pensionärspoäng kanske men ganska lagomt när man är lite "dagen efter" och laddar för en tidig söndagsmorgon vid slaktbordet. Bara några band har hunnit göra sina framträdande, och det har faktiskt varit förvånansvärt bra, men jag har redan en favvo och dom har ännu inte spelat. Hur jag kan bestämma mig utan att ha sett alla???? Jo, förra helgen hade Lars och Mange gemensamt 40 årskalas där mitt "dansbandskampsfavvolag" (så det ordet ni....) spelade. Kanske sista spelningen innan deras STORA genomslag. Bandet är Patriks combo. Ska bli spännande och se hur de klarar sig mor konkurransen men dessa underbara killar ler jag bara jag ser :)



Tyvärr har JOn flyttat runt lite sladdar och våran andra dator (där vi spar bilder) ligger lite nere. Därför blir det inte bättre bilder än så här från festen idag. Jag ska dock slänga ut en och annan bild bara kameran blivit tömd!

Nu ska jag hålla tummarna för mina tre killar i Patriks combo så det blir lite svårt att skriva mer...

Tjing tjing

Sol Jenny


Kvällsmys. Kvällsmackorna är klara, ljusen...

foto262 (MMS)

Kvällsmys. Kvällsmackorna är klara, ljusen tända, barnen nattade och jag har själv makt om tv-dosan. Ibland är d härligt med egentid.


alla behöver någon att kramas med...

foto275 (MMS)

alla behöver någon att kramas med...


min familj kl. 4.30 en helt vanlig onsdagm...

foto185 (MMS)

min familj kl. 4.30 en helt vanlig onsdagmorgon. Någonstans där mellan katten och ebba ska jag få min skönhetssömn är det tänkt... Får nog förlita mig på sminket idag! Men attans va goa de är.


gammelalices barnbarnsbarn. Se vilka härli...

foto174 (MMS)

gammelalices barnbarnsbarn. Se vilka härliga barn som man hittar i senaste allers!


RSS 2.0