Landstinget saknar sting, får betyget ingenting!!

Här har jag inte tid att sitta.... men jag måste avreagera mig!

Man kan fråga sig vilken koll läkarna igentligen har... när man som patient blir rättad, för att det sedan ska visa sig att man hade rätt!!! Det finns guldkorn, riktiga guldkorn, bland personalen (jag träffade ett på akuten i lördags) men i helhet har jag inte mycket till över för Mora lasarett. Den enda avdelning jag aldrig stött på problem med (av de JAG besökt) är BB, och de stänger de under sommaren.......???????
Konstigt!

I morse åkte jag iväg till Falun, som vanligt. Bilen skulle in på service kl 8.30, därefter skulle jag till skolan och förbereda med morgondagens vårvisning (hade/har massor som skulle falla på plats). På vägen dit ringde jag ögonkliniken i Mora för att få en tid till Kalle, eftersom han fått remiss dit. Efter ca 20 minuters kö kom jag fram och förklarade mitt ärende.

- Då tycker jag du ska ta honom och åka till Falun!
-????????? VA!
I går trodde jag att jag skulle ta Kalle till Falun, men läkaren protesterade då och sa att Ögonläkare fanns i Mora. Därför åkte jag själv till Falun och Jon skulle hämta upp Kalle och ta honom till Mora. Där stod jag alltså i Bjursås, på väg mot Falun, och borde haft Kalle med mig. Nu skulle ju bilen in på service i Falun så jag fick "glatt" fortsätta till Falun, hoppa in i lånebilen, återvända till Orsa, hämta Kalle på dagis och därefter styra tillbaka till Falun. På min färd ringde jag Falun och fick i alla fall en bestämd tid, 14.15, för att slippa sitta så länge och vänta på lassarettet. vid 15.00 fick vi komma in till en sjuksyster som kollade Kalles syn (perfekt!). Därefter skulle vi tillbaka till väntrummet och invänta läkaren. Jag frågade om väntetiden och fick till svar att han hoppades vi skulle komma in inom en timme. Därför gick jag och Kalle och köpte mellis innan vi återvände till väntrummet. Där blev vi sittande till nästan 17.00.

SUCK!!!

Nu är vi i alla fall hemma igen med ögondroppar mot pollenallergi. Skönt att det inte var något värre. Nu får vi bara hoppas att det hjälper. Läkaren var helt förvånad att han inte har klagat för det såg så "illa" ut. Stackarn.

Nu måste jag coola ner mig.

Tjing
Sol jenny


En festvecka, Bästvecka eller Pestvecka???

Ja, det är verkligen med blandade känslor jag tar mig an den kommande veckan. Det är en hel del festande som står på schemat. Mycket jobb står på schemat. Roliga aktiviteter står på schemat. Mycke tid utan barnen står på schemat...

På tisdag börjar vi med skolans modeshow. Det betyder att jag kommer tillbringa hela dagen i skolan. Med mig har jag Selma och Felicia som ska vara mina modeller. Selma som sommarflicka och Felicia som Brundnäbb. Själva showen äger rum på kvällen och jag räknar inte med att rulla in på gården förren efter 22. (kanske ännu senare).

Onsdag är det bara att återvända till skolan. Dagen börjar med städning, men sen har vi egen hårvård. Dagen kommer avslutas med FEST. Det är dags för treorna att lämna oss, vilket självklart ska firas med en rejäl avslutningsfest. Det blir tacoskväll på skolan och vissa indikationer tyder på att det blir en del lekar och annat spex. Kvällen avslutas på krogen. Självklart betyder detta att jag blir kvar i Falun. Roligt förvisso, men jag har ångest för barnen.

Torsdag har vi kort dag i skolan, men det betyder inte vila. Mikaela fyller 18 år och kvällen ska tillbringas hos henne med grillning och firande. Dessutom hoppas jag att vi ska kunna ta barnen till någon majkase under kvällen. Dom kommer vara mitt prio.

Fredag åker vi mot Ramundberget och en av årets roligaste tillställningar, After Ski 1000. Jag har längtat tillbaka sen jag lämnade stället förra året. Jag vet att det kommer bli bra när jag väl kommer dit, men just nu har jag sån otrolig längtan efter att umgås med mina barn. Hemmet lämnar vi till goda vänner, enjoy!

I helgen har jag och barnen dock fått en hel del tid tillsammans. Lördagskvällen for jag och Kalle ner till Mange och Anna och hjälpte dem måla om i köket och vardagsrummet. Lite skönt att ta bara Kalle en gång. Han fick vara lite stor och cyklade själv på sin cykel. Jon var hemma med ebba eftersom hon hade haft lite feber under natten och Jon ändå hade jour. Idag, söndag har Kalle lekt med kusinerna Selma och Felicia och jag och Ebba fick lite tid tillsammans.

Men dagen började med att vi fick åka in till akuten med Kalle. Förra helgen fick han ett rött märke i ögat och därefter har det blivit värre och värre. Vi vet dock inte om han fått in något eller vad det kommer ifrån. Han säger att det inte gör ont, men så är han inte den som klagar heller. I alla fall kunde inte AT-läkaren se vad det skulle kunna vara utan skickade oss vidare med remiss till ögon. I morgon ska han in igen så en ögonläkare får titta på det. Hoppas det inte är något allvarligt...
På tisdag ska han på kontroll hos tandläkaren. Jag har lite svårt att släppa dessa besök till pappan. Jag litar på honom till fullo, men som mor vill man vara med sina barn när det är något. Jag kämpar verkligen med att släppa på det när det gäller "småsaker", men ångesten är inte lätt att styra över.
Ebba har dessutom fått sina årliga prickar. Den här gången är ena axeln full med röda "bett" som går ner lite på ryggen. Dessutom har hon några prickar i ansiktet. Blir det inte mycket värre kommer jag dock att avvakta med henne till nästa vecka. Är dom kvar åket jag till hudkliniken med henne då...

Som ni förstår blir det kanske inte så mycket tid över till bloggande. Kanske kan jag skriva en liten rad någon dag... men annars får jag ta igen det nästa vecka.


Världens bästa!!!

Kram på er mina gosefisar
Mamma älskar er!

Sol Jenny

När man inte räcker till...

Ibland får man tänka sig för när man klagar, gnäller och tycker livet känns blä... Jag har haft några dagar då jag åter fått en tankeställare över hur lycklig jag är. Jag har funderat över vad som verkligen betyder något, och de där dammråttorna i hörnen har inte spelat så stor roll. Visst är det skönt att städa ur huset, men det är inget att stressa upp sig över. Visst kan man bli deppad över grå strån och linjer under ögongen, men det tillhör också livet. Visst vill man bara dra täcket över huvudet och somna om när klockan ringer, men det betyder också en ny härlig dag. Och visst kan ens barn reta en till vansinne, men tänk på att de är det bästa vi har.

Jag har en underbar vän som går igenom något som man inte vill ens värsta fiende ska behöva uppleva. Sorgen efter att ha förlorat ett barn. Som om inte det är nog kämpar hon och pappan nu för deras andra dotter inte ska behöva skiljas från sina vänner när hon börjar skolan. Idag började dock solen titta fram bakom molnen och beslutet kommer att omprövas. Jag håller alla tummar jag kan för att det ska gå vägen.

I expressen kan du följa deras kamp:
http://www.expressen.se/Nyheter/1.1538989/leia-2-dog-av-bakterie
http://www.expressen.se/Nyheter/1.1538994/rektorn-jag-maste-folja-lagen

http://www.expressen.se/Nyheter/avslojar/1.1539842/barnexperterna.-andra-beslutet
http://www.expressen.se/Nyheter/1.1540793/nytt-hopp-for-tyra-5

Även nyhetsmorgon i tv4 tog idag upp ämnet, då Mamma Johanna och Pappa Anders intervjuvades:
http://www.tv4.se/1.283438?videoId=1.953132

Det är inte lätt att sitta och läsa dessa repotage, och ännu mindre se nyhetsklippet, när det gäller ens vänner. Vi får hoppas politiker och de som bestämmer tar sitt förnuft till fånga och visar att de inte helt saknar hjärta.

Ta hand om er där ute alla vänner! Ni är värdefulla!

Kramar
Sol Jenny


Lilla Orsa i stora världen!

Jaha, så sticker man iväg för att fira svärmor när hon fyller 60 år. Tillsammans med Jons syskon och deras respektive begav vi oss i lördags iväg till Tallin med färja... och allt vad det innebär. Det är ju skönt att ibland uppleva något annat än det som finns här hemma i Orsa. Se nya platser, och möta nya människor. Men det visade sig vara "precis" som hemma, fast annorlunda (på ett bra sätt). När vi gav oss av visar det sig vara fler födelsedagsfirare från Orsa med på resan. Barnens dagisfröken, Ingela; hade lurats iväg av sina barn och hela familjen var därför med på samma båt som vi. Det slutade med en hejdundrade fest i kareokebaren "Wilander" VS "Davidsson". Kanske var det tur att familjen Davidsson stannade en natt i Tallin, två nätter i det tempot hade varit förödande för den fortsatta skolvecka ;)

Gårdagen tillbringade vi således i Tallin. Efter lite shopping besökte vi en medeltida resturang "old hansa" och tog en kanelöl. En suveränt mysig resturang med inredning som förde en tillbaka i tiden. Maten ska tydligen vara sådär, men ett besök är ändå att starkt rekomendera för den som besöker Tallin. Maren intog vi istället på en rysk restaurang, Trojka. Efter fördrinken, stort glas vodka (så klart), smakade maten suveränt. Därefter hanns det med ytterligare ett pubbesök innan vi återvände mot hamnen för att ta färjan hemåt...

   
Wilander och... eller Davidsson!


Vinnare... (nästan) I tävlingen: Vilken familj rockar längst!
Vann gjorde två davidsson pojkvänner!

   
"Old Hansa"

 
Middag på ryska!


...så det kan bli ;)

Go natt!
Sol Jenny

Det snurrar i skallen.

Just nu är det väldigt mycke.

Skolan.
Vi har en vårshow på G, och det känns sådär. Blir nog bra men det är lite svårt för oss "ettor" att veta vad vi ska göra. Det löser sig säkert men det är många funderingar kring det just nu. Dagen efter showen däremot blir det FEST, och den ser jag verkligen fram emot.
Däremot har jag fått lite mer klarhet i hur min skolgång/praktik och ev framtida jobb ser ut. SKÖNT, och det är sååååå BRA!

Hemma.
Fullt upp. Åker på färja på lördag med svärmor och gänget då hon fyller år. Inga kläder har jag.... ja alla tjejer ni förstår dilemmat!!!! Dessutom måste barnens väskor packas eftersom de ska vara hos mormor under tiden.
Dessutom har vi mycket annat planerat före sommaren: Ramundberget och ski1000, Mormor fyller 80 år och helst ser jag att vi hinner en tripp till Stockholm (troligtvis inte), men kanske en tripp till furuvik.

Det fixar sig!!

Sol Jenny


Ja må jag leva....

Påsken flög förbi som en påskkärring på väg till blåkulla... med andra ord i full fart och med en massa tokigheter.

Vi tillbringade den (så klart) i "vårt" underbara Fjäten. Barnen börjar tro på allvar att det är våran stuga nu... Hoppas Mona och Micke tar det som en komplimang :)
Som vanligt gick vi in för att ta det lugnt första kvällen, och som vanligt sket det sig. Tillsammans badades det tunna och festades. Fredagen var halvmulen men vi begav oss ändå ner till slogboden några timmar. Vi skulle ta det lugnt och ladda för min födelsedag på lördagen, men som vanligt sket det sig... i alla fall lite. Lördagen var vi ändå uppe tidigt och for iväg till sjön för att pimpla och mysa tillsammans med en hel rad andra glada påskfirare. Jag räknade till över 30 personer på isen, majoriteten från Orsa. Man kan undra om det har ekat hemma i byn... Det var en härlig blandning av folk, i skiftande åldrar. Yngst var P-Å och Tins Svea med sina 8 månader. Sen Ella, Ebba och Kalle som alla är i dagisåldern. 3-4 barn i skolåldern, 4-5 tonåringar, ett gäng 20-30 åringar, ett till gäng mellan 30- 40 åringar, några glada 40+ are och ett par tappra 50+ are. Jag gillar verkligen när det är spridda skurar på åldrarna :) Efter 2 dagars festande skulle vi mest mysa runt på lördagen, med som vanligt sket det sig och slutade med rajraj.... men va sjutton jag fyllde ju faktiskt år!!!

"Jag och Tyson"

Ska försöka ta mig tid att lägga in lite fler bilder senare.... och om någon kan förklara hur jag ska göra kanske det hade kunnat bli ett litet filmklipp!!!


Sol Jenny

Tiden flyger iväg, och jag med den!

Varje gång jag sätter mig här och ska skriva lovar jag mig själv att jag ska bli bättre på att uppdatera, men varje gång sviker jag mig själv. Jag hinner inte med när tiden rusar förbi. Dessutom dyker det hela tiden upp saker vi ska iväg på... vilket i och för sig kan vara riktigt possitivt.

Förra helgen skulle Jon jobba. På fredagkvällen ringde dock familjen han skulle hjälpa och de hade fått magsjuka. Så när vi vaknade till ett strålande väder på lördagen slängde vi ihop en väska och begav oss upp til Storfjäten. Vi fick en underbar dag (och natt), med skoteråkning, utelek och senare bad i tunna med goa vänner. Men vips var helgen över.

Skolveckan har bjudit på mycket klippteknik, vilket är bra. Det är verkligen mer än en sak att tänka på när man ska klippa till, men ack så kul. Dessutom har vi så kul tillsammans, får passa på att hylla mina underbara klasskamrater med ett stort påskägg!!!!

Eftersom det nalkas Påsk är denna skolvecka redan slut. Vi har hemstudier idag, vilket betyder att vi kan ge oss av mot blåkulla redan på förmiddagen :)

Flyg försiktigt alla kärringar!!!
Se hela bilden

Sol Jenny

April april....

Snart kan man slappna av... snart är dagen över, skönt!
Jag blev själv lite lurad i dag. Trött som jag var satte jag mig i bilen i morse, skruvade upp radion och lyssnade på nyheterna. Ett inslag var om en ny undersökning från Danmark där man upptäckt att jorden snurrar saktare på grund av den utbyggda vindkraften.... Jag ruskade på huvudet och tänkte att det kan inte vara sant, men utan att förstå att det faktiskt inte var sant, eftersom jag ännu inte kommit på att det är 1 april. Efter det inslaget har jag dock klarat mig (vad jag vet).

Själv skickade jag iväg ett sms till min närmsta familj:
"Nu är det gjort, i hemmets lugna vrå. i helgen åker vi och barnen på minibröllopsresa. Ja må vi leva många lyckliga år..."
Jag tror flera blev lite fundersamma, men värst lurad blev nog min stackars syster. Det var ju inte riktigt meningen, hon om någon hade ju vetat om det var så att vi skulle gifta oss. Fast kanske just därför reagerade hon också så chockartat.

Nu blir det efterlyst i sängen.

Kram på er där ute.

Sol Jenny

RSS 2.0