Jul

Julen kom och gick... tyvärr har det varit fullt upp här och någon tid, och ännu mindre ork, till uppdateringar här på bloggen har inte funnits. Tänkte därför göra ett inlägg med en resume av de gångna veckorna.

De senaste veckorna har det varit fullbokat för både mig och de andra på salongen. Jätteroligt, men någon tid över till annat har det varit dåligt med. Julklappshandeln fick avklaras mer eller mindre på en dag... och det som var kvar fick jag ta en timme före stängning dan före dopparedan Hade någonstans trott att helgen före julafton skulle ge mig tid att shoppa men tänk så fel jag hade. Lördagen skulle Kalle på kalas, och hemma skulle det städas och göras iordning för Kalles födelsedagskalas som skulle gå av stapeln på söndagen. På söndagen kom även pappa på besök för att önska god jul och överlämna julklappar. Dessutom var vi bortbjudna till Tomteland och midvinterblot på lördagskvällen. Midvinterblot var en riktig höjdare. Underbart proffsiga aktörer och musiker, bra musik, god mat och trevligt sällskap.

Midvinterblot.

Kalles kalas löpte på ganska bra, men som vanligt var man ganska slut när sista barnet klev ut genom dörren. Lite skönt att det är ett år tills han fyller nästa gång ;)
Julafton kom precis som vanligt den 24 december, utan hänsyn till om jag hade hunnit med att fixa allt eller inte. Vi började morgonen med att fira vårat födelsedagsbarn med frukost på säng och paket. Bäst var ett nintendo ds, eller "pennspel" som Kalle kallar det.

Efter en lätt frukost for vi till Stackmora där svärföräldrarna hade dukat fram jullunch bestående av gröt och julmacka. Det öppnades julklappar och sen for vi vidare till Sandhed och min familj. Vi bänkade oss framför TV:n för att se Kalle Anka, en tradition som jag ser blekna för var år som går. Näg jag och syrran var små blev vi sura om de vuxna så fnissade så vi missade något. När jag sa åt barnen att det var dags blev reaktionen:
-"Måste vi!???"
Vad har hänt??? 
Efter ett tomtebyte (jag och mamma tomtade hos en granne, som sedan kom till oss) öppnade vi paket och umgicks i vanlig ordning. Innan kvällen blev för sen tog jag och Jon ungarna och begav oss hemåt. Jag såg fram emot en stund för oss själva i soffan med glögg, pepparkakor och ädelost till Hells jingel bells... men SVT idioterna hade bytt sändningstid och slopat programmet på julafton (GGrrrrr). I kväll gör jag ett nytt försök!


TOMTEN. Solbarnen väntar glatt på sina paket!

När så julafton var över var det dags för "min och Jons" dag, juldagen. I år var det 12 år sedan vi träffades och 2 år sedan vi förlovade oss. Grattis till oss :)
Detta firade vi med sparktur från Grönklitt, en av våra favorittraditioner under vinterhalvåret. Tillsammans med ett glatt gäng gled vi nerför backarna med glada sinnen.


Annandagen blev en lugn historia. Idag däremot kände jag att det var dags att aktivera våra barn. Hela familjen begav oss till Grönklitt där jag och Kalle avverkade 1,6 km skidåkning (måste börja lugnt så han inte tröttnar). Därefter tog jag mig en tur runt 5 km slingan. Fästet från förra året dög bra, men glidet måste helt ha regnat bort den gångna sommaren. Diagonala i utförsbackar är INTE kul. Att temperaturen sen låg under -10 grader gjorde inte saken bättre. Trots nyinköpta vantar var fingrarna som istappar och fötterna saknade känsel. Lungorna värkte av kyla och snoret rann... nej, ska det bli fler turer får det bli med högre temperatur ute.
Bbrrr!!

Innan jag avslutar denna sammanfattning måste jag bjuda på en bild på våran nya familjemedlem.
Visst är hon för söt!!


GOD JUL

Sol Jenny

Lusth för rakning!!!

Idag har jag haft en sån där roligt kreativ dag på jobbet. Detta tack vara Trasslet (=Joakim Lusth) Han liksom lockar fram den galna kreativiteten inom mig och får mig att skratta mig igenom arbetspasset. "Gör som du vill", "Det blir bra", "kör på bara"... Tänk om alla kunder vore som han :)

Tyvärr tog jag ingen före bild, men jag hittade en från våran Halloweenkväll i Fjäten som får duga:

Joakim är inte bara bra som modell, han är en utmärkt barnvakt också!!


Resultatet får tala för sig själv. Jag ser fram emot att ta emot näste man för rakning!!!
...och nej, Han är inte hjärtvättad. Även om vi gör allt för att printa in vårt namn hos kunderna ;)
          
    


Sol Jenny

Sankta Lucia

Efter en inte helt lyckad, eller kanske man ska kalla det inte enligt planerna, infirad Lucia hade jag tänkt slå på TVn i morse för att lyssna till Luciatåget. Jag vaknade dock när endast ett par låtar återstod och upptäckte att jag inte markerat att klockan ska ringa på lördag och söndag när jag ställde telefonen igår. För att få lite julstämning "tvingade" jag istället Kalle att sjunga julsånger medans vi gjorde lite julgodis på förmiddagen.

Efter lunch ringde mormor och berättade att hon var tillbaka i Mora. Så härligt att höra ifrån henne. Hon är helt otrolig. Glad och possitiv, trots allt hon gått igenom de senaste dagarna. Hoppas jag kan sprida hälften av hennes possitiva energi när jag är i hennes ålder. För att visa hur mycket hon betyder tog vi barnbarnsbarnen och klädde på Luciakläder och tillsammans med Mamma och Lasse begav vi oss till lasarettet för att lussa. Maja som Lucia, Ebba Tärna, Leo pepparkaksgubbe och Kalle tomte. Luciatåget uppskattades verkligen, inte bara av mormor, utan av alla i hennes sal. Tyvärr hade jag ingen kamera men mamma tog lite bilder. Kanske kan jag bjuda på ett eller ett par av dem längre fram.

På tal om bilder. Jag väntar fortfarande på resultaten från våran modellfotografering med Mange... eller modell och modell, inget som skulle passa i "topmodel" men kanske i en "ding ding värld"!!! Crazy beskriver dom nog bäst. Men bevisen kommer bara jag får tag på dem, lovar.

Däremot har jag hittat en annan rolig mediagrej. Tyvärr var jag själv inte med under den här inspelningen men den är otroligt rolig. Skrattar lika mycket varje gång jag ser den. Tror nog en hel del av er känner någon, några eller kanske rentutav alla i denna film. Se hur många ni känner igen innan sluttexten Mycket nöje:

VARNiNG för otäcka scener....

SlasherMora - Watch more amazing videos here

Sol Jenny

en sån dag....

Vilken dag...
Vaknade utan att var det minsta utvilad, vi hade personalfest igår. En mysig tillställning hemma hos bossen med god mat och trevligt sällskap. Det var i och för sig inte speciellt hårt, och jag åkte hem relativt tidigt (klev innanför dörren 00.30... typ), men min förkylning tar musten ur mig. Efter att ha sovit halvkasst och väckts av Jons jourtelefon... tidigt, begav vi oss först till Stackmora för frukost och beskådan av svärmors nya hund. En liten Tussa, Ninni, Hilton, Horton... eller vad det nu blir. Bild kommer säkerligen att dyka upp här senare. Barnen fick stanna medan Jag , Jon och Michaela drog till Mora för att få ihop julklappar. Jag älskar att köpa julklappar, men lika mycket hatar jag det när jag är trött och inte vet VAD jag ska köpa, BlÄ!!! Vi kom i alla fall hem med någon kasse och resten får jag försöka ordna på måndag. Så långt var dagen ändå ganska "lugn".

Kvällen hade jag först tänkt tillbringa i Hansjö bygdegård där årets "monsters of Hansjö" går av stapeln. Fy vad jag hade velat gå... men samtidigt har jag ingen lust alls att vara där just nu. dumma förkylning. Men förkylningen skulle visa sig va det minsta problemet. Innan Jon gav sig iväg tänkte jag gå ner i våran lilla matkällare under köket. Jag öppnade luckan i golvet och tog några steg nerför den stegliknande trappen och upptäckte att hela golvet täcktes av 2-3 dm djupt vatten!!! What a F--K!! Nu blir det pumpar, kanske uppslitning av golv och en massa onödigt arbete i morgon... VI HAR INTE TID, och ännu mindre ork. Nu håller jag bara tummarna att det inte blir en allför dyr historia. Tänk om fukten går upp i köksgolvet å... nej så illa ska vi inte tro att det är. Men det skulle inte va allt. Inte en timme senare biter jag sönder en tand och får ut en bit stor som ett pärlsocker. Tur att tandläkarräkningarna är så billiga då... INTE!! Nu fastnar allt jag äter och tanden skaver mot tungan som självklart måste dit och undersöka det nya hålet.

Försökte dock tänka possitivt och fortsätta min myskväll med syrran och hennes två gosefisar. Men att umgås när fyra barn leker rövare, stimmar, bråkar, kramas, skrattar.. osv runt en är inte så lätt. Till slut bjöds vi dock på en föreställning av våra underbara "änglar". Det skulle vara en "vuxenfilm om den nakna pojken"???!!! Jag och Sara var lite skeptiska men lugnade oss när vi insåg att våra barn bara sprang runt och fäktades på "scenen" och avslutade med flera fina sånger. Men snart fick kvällen ett hastigt slut. Leo fick allergisk reaktion i ögonen (han har ju kattallergi) och mamma fick komma och skjutsa hem mitt sällskap. Vips satt hjag här själv med två odruckna bacardi/cola... å hur kul är det när man är själv!


Ändå känns allt detta som världsliga saker. Det enda jag vill just nu är att min älskade mormor ska bli bra och få komma hem. Sedan i Onsdags har hon varit på lasarettet på grund av hjärtat. Idag har de försökt gå in och spränga men inte fått bort allt, trots att de försökt i två timmar. Mormor är fortfarande kvar i Falun men kommer nog tillbaka till Mora efter helgen. Skulle så gärna vilja åka till henne men kan inte nu när jag är så förkyld. Läkarna säger att hon ska få komma hem till Jul så jag hoppas det vänder och att hon blir bra så fort som möjligt. Kanske måste hon in och spränga igen men det visar sig. Krya på dig mormor. jag älskar dig så mycket.

Sol Jenny

Hells Jingle bells!

Någon mer än jag som tycker att julen kommer närmare i alltför snabb takt. Blir lika förvånad varje år att den här sista månaden bara rusar iväg. I år fick barnen börja sin klappadventskalender först den 3:e december. Jag hann liksom inte med att december redan var här. Lika med klappar. Tänker varje år att jag ska börja i tid... i tid. Jag har inte ens påbörjat mina funderingar över VAD jag ska köpa än. Jon har bokat en födelsedagspresent till Kalle, det är allt. Och det har ju igentligen inget med julen att göra ens (förutom att han fyller år på julafton). Nej spark i baken på migsjälv. Har i alla fall en dag ledigt före jul, Min julklappsköpardag!!! Alltihopa!!! Något har jag i alla fall planerat. När julfrukosten i Stackmora har avnjutits, Kalle Anka är slut, Tomten delat ut alla klappar, magen fyllts med julmat och jag och Jon lagt barnen att sova. Då... då ska vi ha vårt eget hejdundrande till julfirande.
Plats: Soffan
aktivitet: Tv
Kanal: svt2
Tid: 22.00

Måste ladda med glögg, nötter och levande ljus. Föreslår att alla ni hårdrockare där ute gör som jag!!



Sol Jenny
 

 


Trevlig helg.

Känner ingen trötthet alls, fast klockan är 23.19 söndagkväll. En tid då jag vanligtvis sussar gott i sängen, i alla fall nästan. Känns dock meningstlös att ens försöka så jag passar på att skriva lite i bloggen först...

Helgen har varit riktigt nice. Fredag kom jag hem till dukat bord (plankstek i världsklass) efter en hektisk dag på jobbet. 5 minuters rast (inklusive lunch) och den fem i fem på kvällen. Om jag var slut??? gissa!!  Det hindrade mig dock inte från att ha en toppentrevlig kväll med två av de bästa, Micke och Mona. Klockan blev efter 3 innan vi kröp ner under täcket och sov. 
 
På tal om Micke och Mona så lyfter de nu i skrivandets stund för att bege sig till Thailand, 2 veckor. Men jag är inte bitter... ;)


Lördagen blev mycket lugn med mycket vila. Jon hjälpte mamma och Lasse att få hem deras nya soffa och jag tillbringade hela dagen med barnen. Barnen som förövrig var sååå goa. Kalle tog hand om sin syter hela dagen, fixade frukost, lekte, gjorde snögubbar och bara var underbar. Det värmde verkligen i modershjärtat och fick nästan tårarna att rinna. Han är bara för bäst.

Idag, söndag, tog vi en kaffe med Mona och Micke för att säga hej då. Därefter skulle barnen på kalas och jag åkte ner på salongen för liten egentid och hårvård med Anna. Så skönt att vara där helt själva och fixa håret på varandra. Snygga blev vi också!!!

Ja ja... det är en kass bild å vi är jätterufsiga i håret, men snygga är vi ändå!!! ;)

Hoppas bilderna blir bättre i morgon... vad det blir visar jag i ett inlägg längre fram :)

Sol Jenny


så är det... eller tvärtom!!

Skrev en kommentar till en FB-vän nyss och kunde inte släppa den tanken utan ett inlägg!

Inlägget handlade om körning med släpvagn. Jag kan inte... kan inte ens försöka. När det gäller pärlplattor, sticka, måla, smycka, pyssla... eller bara nysta upp en trådhärva, ja då kan jag sitta hur länge som hellst. Men när det kommer till maskiner, inte minst med släp, är mitt tålamod som bortblåst. Ingen logik alls. Värst är när sambon ska instruera. För mig låter det:

"sväng bara höger när du ska vänster, å sen vänster när du ska höger. Men när det börjar rulla åt vänster ska du sluta svänga höger och byta till vänster för att det ska gå till vänster"...????

What a F--K!!!!
Om nu killar (som oftast verkar vara sjuhejare på släpvagnskörning) tycker det är så himla enkelt att förstå. Ska det då va så tört OMÖJLIGT för dom att lära sig förstå sig på oss tjejers "tvärtomspråk"??!


Sol Jenny

RSS 2.0