Skolan den slutar och jag med den...

I januari berikades mitt liv med vetskapen att jag skulle få en utbildning, en utbildning som jag länge drömt om. Jag vågar fortfarande knappt tänka på vilken tur jag haft som fått denna underbart roliga utbildning betald genom árbetsförmedlingen. Visst har jag kämpat, i många år. Hoppat in här och där, slitit och nästan gett upp hoppet om en fast anställning. När jag kände att något MÅSTE ske för att jag inte skulle hamna i en deprition kom räddningen. Jag skulle få utbilda mig till frisör.

Det har gått 6 månader sen skolstarten nu... eller gått och gått, sprungit, rent av rusat förbi!
Idag tackade vi av våran klassföreståndare som nu går på föräldraledighet då hon är beräknad till 1 augusti. Milka har varit  underbar, värsta pedagogen. Jag kommer defenitivt att sakna henne. För att visa våran uppskattning hade vi dukat fram med tårta, bullar, frukt och glass. Självklart fick hon även presenter. En babybody med texten "Jag blev till på första skjutet" och en bild på mumintrollet. (texten hade vi själva lämnat in och fått tryckt efter lite inside information om hur det gått till vid tillverkningen). Dessutom fick Milka knipkulor... rosa. Är inte det den perfekta presenten till en blivande mamma så säg!!?

Några klassisar (Denice, Metahp,Gabbe), och våra härliga lärare "snygg"-Tom (om Tom själv får bestämma namn) och Milkis.

Underbara klasskompisar. madde, Carran, Eve, Denice och Metahp

Förutom att Milka nu slutar så väntar en rolig, spännande men även hektisk tid på skolan. Kära svägerskan ska ju ta över lite av Milkas jobb och blir därmed på skolan 2 dagar i veckan. Dessutom kommer ytterlligare två lärare hoppa in. Det känns bra inför tiden som väntar i höst... men det finns även en smula panik. Om BARA 15 veckor ska vi ha FC prov (som vi kallar lilla gesällen), ett prov som visar vad vi kan och ger oss ett intyg för våran kommande lärlingsperiod. För min del pendlar jag mellan stress och panik över hur jag ska klara allt, till glädje och lugn med stark tro på mig själv. En kombination som säkert är bra....

Nu ska jag i alla fall varva ner och få lite sömn. I morgon väntar en permanent...

Sol Jenny

Lekstugedrömmen!!

Förra året, alltså maj 2008, fick våran dotter en lekstuga i födelsepresent. Lekstugan var då en vision, något som skulle bli.... Släkten hade tappert samlat bidrag och vi skulle skjuta till resten. Min kära sambo, tillika snickare, kom på att han själv skulle spika ihop denna byggnation. Men så kom latmasken och bet honom, varpå han tyckte vi skulle köpa en färdig liten stuga. Men så var gång en annons syntes i Masen, Mt eller någon annanstans... ja då slog snålheten ner och han skulle plocka fram hammaren och spik. Redan i vintras fick jag nog och sa till honom att göra som han ville men till midsommar skulle det finnas en lekstuga på gården. När snön låg vit på marken och helgerna tillbringades i fjällen, tyckte han nog att midsommar kändes låååångt borta och lekstugeprojektet skulle lätt ros i hamn. Så plötsligt, till synes helt utan förvarning, knackade midsommar på dörren. Men inte ens en ritning till ett litet hus syntes till. Den glade snickaren grymtade till och undrade när i hela världen han skulle ha haft tid..... !???

Men så fick han då snällt sätta sig i bilen idag tillsammans med farsgubben sin. Tillsammans har de kört över hundra mil, fram och tillbaka, för att frakta hem en lekstuga till våra små änglar. Det ska bli så roligt att få hem den lilla stugan. Det riktigt kliar i fingrarna att få sätta igång och inreda. Det ska bli mitt lilla sommarprojekt. Här ska byggas kök. fixas till möbler, sys gardiner, dukar och annat som hör till. Åh va roligt jag ska ha med mina små godingar. Kanske lika bra att skicka iväg gubben på en fisketripp på skogen igen så vi får vara ifred :)

Tills dess, tack gubben.
Jag älskar dig!!


Sol Jenny

Sommar och sol

Vilka härliga dagar det har varit (är).Jag älskar verkligen sommaren när solen skiner och man kan få några lata dagar med bad och sol. Jon har varit på skogen och fiskat med kompisar och jag har varit gräsänka med två barn sen i torsdags. Någon nöd har det dock inte gått på mig. Tack vare mina goa systrar och underbara vänner har jag haft det toppen. Eftersom det inte blev några vattkoppor som vi trodde och barnen har mått bättre kunde vi ta en sväng både till sommarstugan på Jäsen och till badet vid Orsa camping med kusinerna. I fredags fick vi (jag och barnen) dessutom följa med Mona och Micke på en båttur till Christer och Kattis på Holmen. Där åt vi middag, drack gott och njöt av den underbara sommarkvällen. Nu har min kära sambo kommit hem och jag ska sjunka ner i soffan med honom. I morgon blir det barnkalas för Kalle vid lekkompaniet och vi övriga i familjen funderar på att besöka någon av Moras Playor under tiden.


Kusiner och polare. Ebba och Maja busar runt i bassängen vid Orsa camping!

Glad sommar

Sol Jenny

R.I.P. Michael Jackson!!!

Så konstigt tomt... En av världens stora som bara går ur tiden!!!
Jag tänkte bara stänga av datorn och krypa till kojs, men det som möter mig på skärmen kräver faktiskt en kommentar.
Michael Jackson död!!!!

Hade någon frågat mig innan detta var ett faktum så hade jag inte brytt mig, inte ett dugg faktiskt. Jag har länge haft svårt för denna omänskliga varelse. När jag tänker på det är han faktiskt ett riktigt monster. Oavsett om ALLA ryckten är sanna eller ej så finns där detaljer som räcker för att utnämna denna man ("man") till monster. Kanske är det tur att inte fler läser min blogg för då hade jag kanske fått en rad fans efter mig. Men jag kan inte rå för det. Det finns saker med den mannen som får mig att rysa och verkligen önska livet ur honom. Skulle nu allt visa sig vara onda ryckte... så fine. Jag ska då ta tillbaka all kritik, men den risken känns inte överhängande.

Samtidigt finns det något med Michael Jackson som får mig att beundra honom. Han är ett underbarn... han har gjort en rad bra låtar och rör ju sig verkligen som en gud... (ja, numer som en ängel då...) Det finns en hatkärlek till honom. Jag har till och med önskat att jag fått se honom live, för han är och kommer för alltid vara en legend, levande som död.

Nu måste jag verkligen sova på saken.

Sov gott Michael.
Sov gott

Sol Jenny


vattkoppor... glöm det!!!

Vid 1-tiden idag blev jag uppringd av läkarstationen i Orsa. Vi konstaterade ganska direkt att det INTE var frågan om några vattkoppor som barnen drabbats av... attans. Jag var högst tveksam själv men hade hoppats in i det sista. Förutom att det är sommar och varmt hade det passat bra om det bröt ut NU, om två dagar är det för sent! Men NEJ. Sjuksystern var mer inne på allergi (vilket ju inte är kul) eller (vilket skulle vara bättre....) en reaktion på att han haft en infektion i kroppen som gett nässelutslag. Det senare skulle kanske även förklara febern. Hur som haver blir jag hemma i morgon också för att kunna kontakta BVC och höra om vi kan låta allt bero...

För övrigt har vi spenderat dagen på Jäsen med kusinerna och avslutat med middag hos svärpäronen i Stackmora. Nu sussar barnen i våran dubbelsäng och jag ska varva ner med en stund för mig själv i soffan.

Jon..! Ja han är på skogen med några kompisar och fiskar... eller... när jag pratade med honom sist skrattade han och sa något om att han höll på att bli nerskjuten av en raket.... varför??? ja det undrade jag också och fick till svar att de passade på att fira nyår och påsk och allt på en gång!!! Då tyckte jag att jag inte behövde/ville veta mer.

Go natt!!!

Sol Jenny

Vattkoppor eller...????

Nu blir jag tokig snart!
För drygt två veckor sedan påpekade dagispersonalen att det gick vattkoppor på barnens dagis. Ett av barnen som Ebba och Kalle brukar vara mycket uppi hade fått gå hem med prickar. Inget annat att göra än att vänta in insjuknandet (och bara vi slipper det under de  två veckor jag har ledigt så vore det ganska skönt att få det överstökat). Efter två veckor kom så febern, som på beställning, hos båda barnen. Ebba fick någon enstaka röd prick, men Kalle blossade upp och blev prickig över HELA kroppen. Jag var mest glad att det skulle hinna gå över innan jag blir ledig och vi planerar att dra iväg. Men dagen efter, när jag förväntade mig skorpor och vattenfyllda koppor, ja då var prickarna som bortblåsta...!? Jag åkte tlll skolan och framåt eftermiddagen fick jag ett MMS från Jon med en bild på en åter HELPRICKIG Kalle. Jag såg väl "fel" i morse tänkte jag. Idag hade jag därför planerat att vara hemma med min "vattkoppsjuka" son... men när jag vaknar är prickarna åter igen BORTA!!!! Man kan endast ana prickarna som en gång var där.

Nu har jag ringt läkarstation för att få hjälp att avgöra vad det kan vara. Kanske är det nässelutslag, men vad uppkommer då det av, och febern?????? Hade det varit Ebba hade det känts mer "normalt", hon är ju prickig jämt, men Kalle har ju aldrig haft något. Eller kan det vara allergi, han reagerade ju på pollen för första gången i år!!!?

Bara att vänta och se.






CHICKENPOX!!!!!
(bilden lånad)











Sol Jenny

Sommarlov

Idag har Jon haft sin första semesterdag. Han och ungarna låg kvar i våran stora säng och sussade i morse när jag fick lov att dra mig till skolan. Gissa om jag hade velat ligga kvar, för att sedan mysa med familjen HELA dagen! Men så bra fick man inte ha det. Nej att solen skiner och sommaren äntligen gör sig påmind har man inte mycket för. För mig har dagen tillbringats innomhus, först i bilen sen i salongen och så bilen, in i affären, in till spisen... och nu 19.30 är det liksom inte lika lockande att jobba på solbrännan....

Att Jon nu har semester betyder också att barnen får sommarlov. I torsdags när jag hämtade på dagis slog det oss att det nog var Kalles sista dag på dagis... tur i oturen skulle jag vilja säga för hade jag vetat det när jag åkte dit hade det kunnat bli riktigt sentimentalt. Vet inte hur fjollig man har blivit sen man fick barn, det blir liksom lite vemodigt. Tur att Ebba fortfarande har några år kvar, det känns bra. 


Sommarfest på dagis 

Sol Jenny

Midsommar

Midsommarhelgen kom... och vips var den över. Vi gjorde en minisemester av det hela. Jodå, vi packade husvagnen, drog den hem till Micke och Mona (inte ens 10 min GÅNG-väg hemifrån oss) och har varit där sedan i fredags. Tillsammans med oss campade även familjen Stenis, bestående av Therese, Roine, Jonna och Jonathan. Eftersom regnet hotade med att midsommarfirandet skulle bli innomhus, hade Roine tagit med sitt STORA partytält. Där tillbringade vi sedan dagen, kvällen och natten. Åt och drack gott, hade en liten femkamp, spelade fotboll och umgicks. När klockan närmade sig två kröp jag dock till kojs. Jag skulle ju trots allt upp och jobba några timmar senare.

Tio i nio kom Anna och hämtade mig och vi begav oss till salongen där jag skulle hjälpa henne fixa en brud och två, vad vi trodde var hennes tärnor. "Tärnorna" visade sig var hennes två döttrar som skulle sjunga i kyrkan. Hur som haver blev de fina i håret alla tre och jag återvände hem till "campingen". Lördagskvällen blev det åter lite grillat innan vi tog båten och tuffade ner till Udden. Där spelade E.M.D. fast vi höll oss i båtarna. Vid midnatt styrde vi hemåt efter en mycket mysig och trevlig båttripp.

Idag, söndag har det mest varit slappande. Jag och barnen gick till ängen och plockade blommor men mycket mer än så har det inte varit. Nu gör jag allt för att ladda för en vecka i Falun. Vi har kunder hela veckan, men jag hade hellre varit hemma och haft semester med min familj. Att det ska bli finväder i veckan gör det ju inte lättare att sätta sig och pendla heller. Men det får väl gå. 2 veckor till i Falun, och en med praktik sen hoppas jag att även jag ska få två veckor med sol... vi får väl se!!!!

Sol Jenny


Furuvik.


Trots hot och varningar om spöregn hela helgen fick vi en mysig dag på Furuvik med hela kusingänget. Visst var det lite blött, men då menar jag verligen lite. Det duggregnet som föll bestod endast av små nätta droppar och vi kunde vara ute HELA dagen utan problem. Första stoppet i parken blev bland de klassiska Furuviksaporna. Vilka coola djur det är. Ebba och Maja stod och tittade öga mot öga med en av chimpanserna på andra sidan glasrutan. Varje gång Ebba vinkade slog han mot henna på glasrutan. Sen tittade han på Maja och gjorde pussmun.... :) Ett riktigt charmtroll!!!!


Visst är den här bilden söt! Titta hur dom kollar in varandra :)

Det blev även en hel del karusellåkning. Eftersom de små fick lov att ha en vuxen med sig när de åkte så köpte vi brudar också varsitt åkband (småttingarna åkte gratis då). Det fick vi ju lov att utnyttja så jag och Maris drog med oss Sara och Helen i en av "vuxenkarusellerna". Sara skrek så jag trodde hela Furuvik skulle stanna upp!

Frågar vi Sara så var det nog bättre förr....
Tyvärr fanns inte tågbanan kvar i år :(

Efter en heldag i parken åt vi middag på Furuviks brygga, mysigt ställe med god mat. Därefter samlades vi vid Orientexpressen där vi hade bokat in oss över natten. Mycket prisvärt boende. En kupé med tre sängar för 600 kr natten, å då ingick 2-dagars inträde till parken för 3 personer. Att det då var lite trångt fick man stå ut med.

Nu måste jag kila

Soo long!!

Sol Jenny

Här är jag

Jag vet, jag skriver inte tillräckligt ofta. Men anledningarna är flera.

De senaste dagarna har jag haft en förmåga att få kunder som ska göra mer än en sak med sina hår. Det har slutat med övertid, flera dagar. Förra fredagen skulle jag sluta 13.00, men kom från skolan 14.30. Jag skulle ha haft utvecklingssamtal på dagis 15.00, som vi så klart fick skjuta på framtiden. I tisadgs rullade jag permanent på Carran och blev kvar 15 minuter längre, sen fick andra ta över. Detta för att jag skulle på dagisfest. Kom hem 17.00 och 18.00 skulle vi vara tillbaka på dagis, sen var vi inte hemma förren 20.30. Idag skulle vi sluta 15.00, men jag kom inte från skolan förren 17.00. Så är det, hela tiden.

Lite tid har jag dock haft, när jag verkligen försökt ta mig in och skriva. Men två av kvällarna den här veckan har hemsidan jag loggar in mig på varit "ur funktion". Så nej, det är inte bara mitt fel att jag varit borta.

Mer än så får ni inte från mig idag. Jag ska slänga mig på soffan, ta en fika och vila ögonen på TV:n. Sen blir det tidig kväll. I morgon tillbringar jag dagen på Hårteamet. Därefter raka vägen hem för att packa. Lördag morgon drar vi till Furuvik, Jag, Sara, Maria och Marc med våra familjen. Det blir 8 vuxna och 9 barn. Verkar som vi får pissväder men jag hoppas det ska ändras... Trevligt ska vi i alla fall ha!!!

Sov gott!
Sol Jenny


Söndag, hela dagen.

Va mycket söndag det är idag. Hela jag skriker söndag. Är lite trött efter gårdagen (relativt lugn sådan men vi var ändå borta till 01.30 på natten), småplockar här hemma, barnen leker på gården, gubben gör sista (förhoppningsvis) reparationerna på båten och motorn och jag längtar efter en dag till ledigt. Skulle behöva det.

Gårdagen blev en mysig tillställning med grillning, fotboll och sen spel. Sällskapsspel är så kul. Jag undrar just hur många timmar vi spenderat med vänner kring ett bord med alla dessa underbar tidsfördriv. Igår blev det en gammal favorit som åter hamnade på spelbordet, pictionary. Tjejerna, d.v.s. jag och Anna, vann (överlägset) mot våra oförstående sambos. Barnen roade sig så bra hela kvällen och det blev några riktiga höjdarkort på de 4 gofisarna. Eller vad säger ni...

                    
             
                    

Sol Jenny

Vad är väl en bal...

Förra helgen fick jag hoppa in på salongen och göra håruppsättningar till balen i Mora. Passade perfekt eftersom jag skulle vara hemma med barnen på måndagen då dagis var stängt. Måndagen hade vi praktik i skolan, en praktik jag tog igen på tisdagen då vi hade långhårsuppsättning på modeller i skolan. Med andra ord, allt löste sig utan att jag missade något!!!! Va skönt det är när det flyter på så.
Tänkte i alla fall bjuda på några kort av mina alster:

       

       

Idag ska jag försöka mig på att styla syrran som ska på bröllop idag. Kanske får ni se bilder på henne snart också.

Sol Jenny

Storfiskarn talar om...

Den här dagen slutade så bra. Jon och Kalle kom hem med ett lass nyfångade abborrar. Således bestod kvällsfikat av stekt, nyfångad abborre med citronpeppar på knäckebröd... MUMS! Det var inte heller några småfirrar de kom dragandes med. Mosters prinsessa drog upp en baddare som fick de andra tre fiskarna i båten (Kalle, Jon och Erik) att tappa fattningen. Men jag säger bara det, det ska var en tjej till att lura de stora fiskarna på kroken.

49 cm lång och 1,3 kg tung!!!! Det kallar jag storfiskare!

Själv har jag tillbringat kvällen med Ebba och Leo. Eftersom Sara ville träna och Erik var på fiske tog jag våra småttingar, satte dom i cykelkärran och gav mig iväg på en cykeltur. Vi åkte till Orsaskolan där kusin Felicia tränade fotboll innan vi återvände till mormor på Sandhed.

Hade tänkt både skriva och lägga ut bilder från helgen men eftersom jag glömt min kamera hos Mona spar jag alla detaljer till en annan dag. Jag kan dock summera det med: Jobb, kalas, raggarbilar, ffest och båt.

Nu är det dock stor tid för sängen. I morgon väntar praktikdag på Hårteamet!

Sol Jenny

RSS 2.0