Underfundiga barn

Vaknar upp till en underbar morgon här i Storfjäten. Himlen är blå, snön ligger vit på fjället och kaffet ryker i koppen. Ute på altanräcket står två pumpor som Joakim hjälpte Kalle och Ebba att karva ur igår. Halloweenfirandet kommer visst fortsätta i Räsens stuga. Han berättade igår att han köpt både godis och en svart tårta att fira med... perfekt med männsikor som engagerar sig så jag slipper ;)
I morse satt Kalle och Ebba och la pärlplattor. Mona gick förbi för att se hur det gick varpå följande konverstion utspelade sig:

Ebba: -Vet du, när jag var liten låg jag i mammas mage!
Mona: -Jaaa! Men där skulle du inte få plats nu..?!
Kalle: -Nej, för nu är porten stängd!!!

Hi hi... Den pojken har så bra svar på tal ibland.

Ha en underbar dag allihopa, det ska jag ha.

Sol Jenny

Skrattfest

Under vissa perioder av mitt liv har jag drabbats av riktiga skrattanfall. Då menar jag inte som småtjejers fjortisfniss, killiga grabbflabb eller roliga småskratt. Nej jag pratar riktig skrattsjuka. Det har till och med förekommit upprepade gånger att jag sovit, vaknat av att jag hör någon skratta, lyssnat och upptäckt att det är jag själv som ligger och skrattar. Jag har även kunnat vakna efter drömmar som varit så knäppa att jag inte kunnat låta bli att skratta högt. Att skratta i sig är kanske inget problem, men när jag drabbas av dess speciella anfall är de helt okontrollerbara. Jag skrattar så jag vrider mig, börjar nästan sparka med benen och slår med händerna. Ibland lyckas jag lugna ner mig några sekunder, för att sedan brista ut i nästa skrattsalva. Jag tycker dock att det varit ganska lugnt med dessa anfall under en ganska lång period nu... tills idag.

Jag skulle fixa en kvällsmacka. Tog fram bröd, bredde på smör, tog en salladsskiva, en korvskiva, och la på några gurkbitar. Så ville jag krydda, men hittade ingen aromat, så det fick bli citronpeppar. I vanlig ordning skruvade jag av korken skakade till på kryddburken och ut hoppade halva innehållet i den nyinköpta kryddburken. Då svor jag, men när storyn skulle återges till Jon tyckte jag den lät så dum att skrattanfallet kastade sig över mig och vägrade släppa taget. Jag skrattade och skrattade och skrattade... så tårarna sprutade.

Jon har redan för länge sedan idiotförklarat mig och mina skrattanfall... men det måste ju finnas någon förklaring. Visst ALLA människor skrattar väl, men det här är helt okontrollerat. Kanske är det något ärftlig sjukdom, för mamma är precis likadan. Eller är det så att alla är drabbade men ingen annan erkänner det?????



Sol Jenny

Leksandsspelarna dopade!!!

Hade inte tänkt skriva blogg på några dagar eftersom jag har haft (och har ytterligare några dagar) fullt upp. Men så tittade jag in på aftonbladets sida och retade upp mig.

Leksands läkare misstänks ha lurat till sig vaccin mot svininfluensan, genom att påstå att det var till högriskpersoner, och vaccinerat hela hockeylaget!!!!

JA, JAG BLIR FÖRBANNAD!!!!!

Det hela har igentligen ingenting med Leksand att göra, trots att jag nog innerst inne alltid kommer att hålla på Mora. Och Leksand må ha en underbar hejaklack... men va F-N hjälper det när där finns personer som myglar på det här viset?!!
Här sitter föräldrar och väntar på att få vaccinera sina barn som lider av riktig astma och kanske ännu värre fel. Och så ska dessa så kallade elitidrottare tränga sig före och sno vaccinet från bättre behövande små barn... att dom inte skäms!

Nej, DOPADE är vad de är! Och det är vad de borde dömas för!!!

FY LEKSAND!! FY!!!!

GRrrr

Sol Jenny

Det snurrar på...

Mitt liv känns som en virvelvind som snurrar på alldeles för fort just nu. Detta har orsakat stiltje på bloggen, inte för att det inte funnits något att skriva om, tvärtom, utan för att orken varit bortblåst. Tyvärr kommer det nog fortsätta ytterligare ett 10-tal dagar. Skolan närmar sig ditt slut vilket innebär att vi ska utsättas för prov under två dagar. Jag ser inte fram emot det. Har bara lyckats hitta hälften av modelllerna jag behöver och tiden är knapp och orken obefintlig Dessutom ligger en förkylning och lurpassar på mig, ingen bra kombination alls.

Förra veckan klarade vi i alla fall av den stora Grazettevisningen. Anna höll i trådarna och engagerade oss elever i arbetet både som frisörassistenter, sminköser och modeller. Det har verkligen varit skitroligt och otroligt lärorikt, men även tagit enormt på krafterna. Det har krävts några dagars återhämtning men med förkylning i kroppen känner jag mig fortfarande inte helt uppladdad. Ändå hoppas jag få chansen att delta igen vid framtida visningar.

     

 
Nu blir det sängen så jag orkar med den kommande veckan. Hoppas ni, alla mina läsare därute, har överseende med att bloggen inte uppdateras så ofta just nu. Jag ska göra mitt bästa, och om några veckor hoppas jag det blir bättre. Är du sugen på att se fler bilder från visningen?!! Titta in på facebookgruppen "hårteamet show"!!

Tjing för den här gången

Sol Jenny


Stolt mor!

Det var länge sedan jag skrev, och det är mycket jag borde skriva om, men just nu hoppar jag allt som hänt och ägt rum det senaste veckan. Istället tänkte jag stolt berätta om min duktiga son. Jag måste spendera alldeles för lite tid med mina barn för jag överrumplas gång på gång av vad de kan. Just nu står Kalle och skriver handlelista med Jon i köket. Pojken kan ju skriva....

Jon frågar Kalle om han kan skriva något annat än sitt namn. Ebba kan du väl skriva säger jag. Men Jon menar något annat och ber Kalle skriva "ost" Kalle skriver "O" "S" och är på väg att skriva "D" men ändrar till "T" när vi ljudar åt honom. Sen säger Jon "kaviar" och Kalle skriver (utan att vi lägger oss i) "K" "A" "V" "A" "I" "A" "R". Jag står bara å gapar... visst det är inte RÄTT men vem som helst fattar ju. Listan har sedan fyllts på med både "mjölk" och "ris".

Inte nog med det. När jag kommer tillbaka till köket säger Jon. Titta här nu, och skriver "KRAM" på tavlan. Kalle ljudar ihop bokstäverna och läser "Kram".

Och jag som varit orolig att det skulle bli svårt för honom i skolan som är född så sent på året. Jag är stolt så jag kan gråta!

Stora killen!!

Sol Jenny

Förkylningstider!!

Nu verkar den va på G... Förkylningen. Jag står dock beredd att mota den i dörren. Efter att ha vaknat med en klump i halsen och tungt huvud fick det bli en vända till apoteket på lunchen. Stannat hemma?!!! Nej skulle inte tro det. Vi har fullt med kunder och det är inte kul för klassisarna att jobba arslet av sig. Många av dem mår som jag, och till och med värre. Tack vare desamma klarar vi av att kämpa oss igenom även de tunga dagarna, det är tea,work det :) Till lunchen hällde jag i mig två magnecyl koffein brus och en berocca, sen var man "fit for fight". I morgon blir det arbete på Hårteamet med familjen som kunder. Först ut är brorsans fru Helen och sen mamsen, och därimellan Carran... fast hon kan väl få räknas in i "la familia" hon med.

     Magnecyl-koffein brus

På tal om förkylningar så har Ebba fått kallelse till BVC på måndag för att ta vaccin mot svininfluensan. Hon ligger tydligen med i prio1 listan på grund av hennes astma. Jag har tvekat fram och tillbaka flera gånger men jag och Jon har ändå beslutat att vi ska vaccinera barnen. Jag är inte alls uppsjasad över det här med svininfluensan, jag kan inte tro att det är så farligt. Ändå måste jag lita på sjukvården när de rekomenderar mig att vacinera mina barn. Skulle dom mot förmodan drabbas, och något händer dem, skulle jag ALDRIG förlåta mig själv att jag tackade nej. Jag hoppas vi gör rätt!?!



Nu ska jag gå och ta hand om mig själv. Te med honung och sen mycket sömn...

Sol Jenny


En helg... med tillbakablickar!

Ännu en helg svischar förbi. I fredags var det äntligen dags för middag med Mona och Micke igen. Har gått några veckor nu eftersom Mona befunnit sig på andra sidan...
Därmed fick man "lov" att ta igen de senaste veckorna. Busiga som vi var ringde vi hem ungdomarna från krogen, och dom gick med på det, för att de skulle sitta barnvakt medan vi "vuxna" drog upp till Grönklitt. Där våldsgästade vi herr och Blivande fru (????) Carlsson. För allt detta blev jag liggande med sprängande huvudvärk, 3 uppstötningar och ont i magen halva lördagen.

På eftermiddagen hade jag kryat på mig, vilket var tur eftersom nästa underbara möte då ägde rum. Roine, Terese och barnen kom förbi med sina två valpar. Värsta söta, och det finns ett par kvar i kullen.... VILL HA!!!!
  

Söndagen har varit lugn. Barnen har haft kompisar här, Jon har bytt till vinterdäck och jag har fixat och donat här hemma med tvätt och andra tråkiga måsten. Dagens plus i kanten till mig själv är nog ändå att jag tog en sväng med springskorna. Kalle, min vapendragare vid dessa tillfällen, är suverän att ha med sig. Han fungerar verkligen som "hare" och får mig att springa fortare än vad jag hade gjort om jag var själv. 40 minuter blev det, och det är jag nöjd med.

Jag har även tömt både mammas och mina kameror. Hittade en hel del både roliga och fina kort från den senaste tiden som jag tänkte bjuda på:
 

 
KUSINER. I somras bestämde vi att vi skulle ha ett kusinkalas istället för att springa köpa presenter till alla under året. Alla barnen samlades i sommarstugan på Jäsen och alla fick ett paket var (som vi föräldrar köpt till dem). Så mycket bättre än att skicka till alla. Barnen trivdes som fisken i vattnet. Det blir nog en repris nästa år.


  
ÅKE 50 ÅR. Min kära morbror har gått och fyllt år. Eftersom han inte hade tänkt ha något kalas blev det överaskningsfest istället. Nära och kära hade samlats i en festlokal dit "Mobbo Såke" lurades. En trevlig kväll med god mat och singstar, i alla fall för mig och syrran (vi har lite svårt för att lämna ifrån oss mickarna när vi väl fått tag på dem). Tredje bilden är på min andra morbror, Nisse, och mormor. Världens goaste! Synd bara att han vägrar ställa upp som skäggmodell....


Sist, men inte minst, en bild på min underbara familj tagen på Öland i somras.
Jag är verkligen bortskämd med en underbar familj, en fantastisk släkt och de bästa vännerna.
Jag älskar er så mycket allihopa.

KÄRLEK!

Sol Jenny

Makeup... nu blir vi proffs :)

En tjej från makeupstudio är på skolan under två dagar för att lära oss "allt" om smink. Idag har vi fått gå igenom vardagsmake. Det är så kul att lära sig det här med smink "på riktigt". Visst 2 dagar är inte mycket, men jag tycker det är helt ok och det har redan gett mig såväl nya kunskaper som tips och inspiration. Efter att läraren snabbt gått igenom hur vi ska gå till väga fick vi para ihop oss två och två för att sminka varandra. Jag kände mig inte så snygg när jag dök upp på skolan trött och eländig i morse:



Men efter att Sara gått lös på mitt likbleka och särgade ansikte blev det mycket bättre...



Ska bli spännande och se hur man ser ut efter morgondagen. Då ska vi nämligen lära oss fest makeup, sotning. :)
Ska försöka komma ihåg att fixa bildbevis.

Sol Jenny

Fy f*n va jag ä BRA!





JAG ÄR:


* possitiv
* en rolig person
* en jätteglad person
* en glädjespridare
* omtänksam
* rolig
* en trygghet
* jättesnäll
* har en sjukt snygg kropp.


(Källa: Mina klasskompisar)


I går hade vi people skills (personlighetsprofiler) i skolan. Vi har tidigare gått igenom fyra olika personligheter och gjort tester för vilken personlighet vi tillhör. Det är verkligen spännande att läsa om och det blir många skratt när vi känner igen oss själva och varandra :)

Igår fick vi börja med att rita av varandra, utan att titta på papperet, därefter fick vi säga en possitiv sak om var och en i klassen, därav listan här ovan. Listan skulle vi spara och läsa om och om igen... allt för att spä på vårt ego!

Idag har vi haft kunder men i morgon blir det people skills igen.... :) Det ska bli så kul men tyvärr är det sista gången vi har det då.

Sol Jenny


Kanelbullar.

Hade en liten idé om att fixa ett träningspass varje helg... det sket sig redan efter en vecka. Ja Anna, jag vet att du försökte igår, men jag var inte alls i form med det. Idag hade jag tänkt göra en tur men det slutade med maratonfika. Började med frulle hos syster, dvs macka och kaffe, som pågick fram till lunchen, korv med bröd och kaffe. Därefter tog vi en snabbvända hem innan vi åkte till Mange och Anna för kaffe och nybakade kanelbullar. För vem kan motstå det??? Inte jag, och kan man dessutom skylla på att det är kanelbullens dag så är man ju tyfri...
Dessutom propagerade Anna för att det är långt kvar till beach 2010, och plötsligt fann jag fördelar med att INTE fira julen 2009 i Thailand :) Men Anna påstod också att med hennes recept satte det sig bara på brösten. Jag klämde i mig 4 stycken så nu är det bara att vänta och se...


/bilden lånad/

Nu ska jag ta dagens sista fika... men den här gången blir det te och smörgås. Jon har dessutom lovat att han ska fixa filmvisning, me like :)

Sol Jenny

PS. Kan medela att jag fått uppgifter angående min USA-kompis. Han har tydligen blivit anhållen för olaglig vistelse i landet..??? Om han sitter inne eller är på fri fot vet jag dock inte. Väntar på vidare information... DS. :(


Possitivnegation!

Sitter här och tänkte skriva ihop ett smaskigt roligt inlägg. Men så var det det där med ämnet igen....

* Ikväll är det Körslaget och jag ska sitta bänkad framför TV:n för att heja fram Äldalens kör med Stefan i spetsen. Extra kul eftersom Annas (min svägerska) svärmor ska vara med. Tjoho jag längtar...

* Har haft en toppendag på jobbet. Vi har haft internutbildning på jobbet och gått igenom både klippning och färg. Så lärorikt och nyttigt. Längtar redan tills jag står på salongen igen....

* Idag har barnen sprungit runt i potaislandet och plockat potatis med pappan, farmor och farfar m.fl. När jag träffade dem var båda ungarna bruna från topp till tå av jord och smuts. Men skitiga barn är glada barn...

*Så skönt med en hemmakväll med familjen. Vi ska göra varma mackor och mysa med barnen. Jag älskar min familj....

* Tänk va skönt..... NÄÄ! Jag ger upp!!

Shit va det ska vara svårt att hålla humöret uppe när hösten kommer. BLÄ!!! Jag stör mig på allt och orkar inte ta itu med det. Försöker börja plocka med det blir bara lite här å lite där.... tvättar, men ändå blir högen bara större och större. Nej nu slänger jag hälften av kläderna för då MÅSTE ju tvätthögen i alla fall bli hälften så hög, eftersom alla kläder ändå verkar ligga där.... Å sen alla papper, räkningar, leksaker, smutsiga fönster.... fy och usch!!!

Måste ta mig i kragen nu... NU!!
Nu gör jag det... gå nu   NU!!! Fort!!
.......... HALLÅ gå då...!

Hej.... då

Sol Jenny


rolig och orolig dag!

Som jag skrivit i mitt förra inlägg har jag vissa dagar svårt för hösten. Har lättare under den här perioden att falla i negativa tankar, bli, trött och bara tappa lusten för allt. Idag har jag dock haft en bra dag :) (i alla fall tills jag kom hem).

Idag har jag haft praktik och således tillbringat dagen på hårteamet. Började med att gå igenom vagnarna, men kom inte långt innan jag fick en kund inbokad. En herrklippning, vilket jag efterfrågat för jag känner att jag behöver träna. På skolan klipper vi oftast med sax över kam för att vi ska träna på det, idag körde jag dock av nacken med maskin. Klippningen gick jättebra och jag fick till och med till det med kammen bakom örat (detta har varit ett moment som inte riktigt fallit på plats för mig tidigare). Såväl jag och kunden, som Anna, var mycket nöjda. Dessutom var jag klar på 1 timme :)
På eftermiddagen permanentade jag Mona, som fick underbara lockar och därefter klippte jag syster yster. På vägen hem inhandlades tomater, bönor, bacon och bea. Ingridienser som Jon sedan förvandlade till en plankstek. Tack för det älskling.

Mitt stora bekymmer denna dag kom när jag satte mig på Facebook. Plötsligt ploppade chatfönstret upp med ett meddelnade från en kille i Englad (jag umgicks med hans far, Peter, när jag var i USA. Han hoppade fallskärm med mig). Han undrade om jag hört något från Peter för han var försvunnen. Jag gick in på Peters sidan och blir inte klok av vad jag läser. Han verkar varit "borta" flera veckor. Barnen vet inget och många vänner är oroliga och skriver till honom;

"Peter!!!!!!!!!! I am very concerned!!!! Where the hell are you? I love you!"

 
"Peter, I'm really concerned about you and am giving serious consideration about driving up there to come find your ass."

"peter.... come out, come out whever you are...! it's disturbing to see how many folks are also calling to you... for quite some time now, luv. i really hope there is a silly reason for your silence... and look how you're loved and missed! puh-leeze come back soon, darlin'!!"

"Can anyone who knows what has happened to my Dad please have some respect and let me know!!!!"

Men det finns meddelanden som indikerar att han är Ok, men jag blir inte klok på dom heller. De gör mig bara orolig för något verkar inte vara helt OK.
Exempel på svar som oroliga anhöriga har fått är:

"Peter's fine. He's not injured or anything but will be away for a little while. It's not really my place to say more but he is alive"

"Hey Laura. I sent you a friend request with a message. I'll tell you what I know but I don't want it to be posted. accept my friend request and we can chat"


Jag har inte träffat Peter på många många år, men vi har haft kontakt med varandra då och då genom mail och FB. Känns olustigt att så många söker honom, och de som verkar veta NÅGOT inte vill prata om det... Jag har mailat några andra av våra vänner för att se om någon av dom hört något, hoppas på possitivt svar snart.


Kram till dig Peter, kom fram nu! ...om inte annat så för dina barns skull.

Sol Jenny

 


Höst, bäst eller pest...?

Grönt, gult, rött.... färger överallt! Frisk luft, härliga skogspromenader, rykande tekoppar och levande ljus. gosiga stickade koftor, eld i öppna spisen, soppor, nyplockad svamp och nystart av tv-serier...

Hösten är härlig!



...eller????

Jag försöker å jag försöker.... det ÄR fina färger och det ÄR mysigt med höstpromenader i skogen. Visst men jag kan inte gilla faktumet att det är höst, det går bara inte.

Frisk luft och skogspromenader... visst. Sitter inspärrad i skolan och förpestas av sprayer, permanentvätskor och misslyckade frisyrer. Å den enda svampen man kommer i närheten av är de som växer mellan tårna... :S När man sen rullar in på gården är man så trött att den enda promenad man orkar med är den in ifrån bilen. Och skulle man mot förmodan ha ork till en promenad, har det ändå blivit för mörkt. Kanske hinner man med en kopp te, men de nyastartade tv-serierna kan jag glömma eftersom det även är andra serier som tydligen MÅSTE kollidera med dem, Elitserien!! Borde kanske avnjuta min kopp te i en mysig kofta framför en sprakande eld... men varken öppen spis eller kamin finns instalerad (kakelugnen i sovrummet får jag inte eld i pga värmen... å parkettgolvet är ingen bra eldstad tycker Jon), å en härlig höstkofta har jag endast råd att fönstershoppa.

OK... jag gör ett sista försök. Jag letar fram IKEA-värmeljus, kokar en kopp te, letar fram en gammal lusekofta och rabblar mantrat en vända till:
"det är härligt med hösten, det är härligt med hösten, det är härligt med hösten...."

Hoppas det fungerar...!!!

Sol jenny


RSS 2.0