Nu får det vända... :(

Ibland flyter livet på, man har vind iseglena, nerförsbacke och livet leker.... och ibland gör det det INTE.

Att jag i fredags äntligen lyckats ta mig hem till underbara Sverige efter att ha varit strandsatt i Australien 5 dagar för länge har väl ingen av mina läsare missat. Härligt med extra semester tycker nog många, och jag kan inte påstå att vi inte har haft det bra, men ovissheten kring när och nästan om vi skulle ta oss hem hängde som ett ilsket åskmoln över oss hela tiden. När vi dessutom fick höra att det inte fanns några nya biljetter förren några dagar in i maj om vårt andra flyg också blev inställt, fick det att knyta sig i magen. Vi lyckades dock njuta och göra det bästa möjliga av våra extradagar. När vi sedan landade på arlanda var det med stor lättnad och efter att återförenats med barn och sambo kändes tillvaron helt underbar.

Lyckan att vara hemma är fortfarande kvar, men säg den lycka som varar.... Väl hemma får jag höra att Eriks farmor dött, hon var gammal och hade levt klart men det är ändå tråkigt när anhöriga drabbas av sorgen. Har även fått några andra sorgliga besked som jag önskar ordnar sig på bästa möjliga sätt. Så långt var det dock ganska ok om jag ser det rent egoistisk... jag var hemma och allt kändes änd bra. Så igår pptäckte Jon att källaren åter fyllts med vatten, och senare upptäckte han en vattenläcka i det inkommande vattnet. Jag som redan vänt och vridit på ekonomin efter de extra dagarna borta och börjat räkna på en stram ekonomi för att kunna betala tillbaka de pengar jag lånat såg nu hur fler och fler tusenlappar fick vingar och försvann. Lyckan var dock när vattenföreningen visade sig stå för kostnaderna och nu är det bara att hoppas på att det blir bra efter lagningen. staketet och häcken på baksidan kommer dock att ryka.

Men även om pengar förgyller tillvaron är de värdelösa utan kärlek... vilket var dagens stora läxa. När jag var till Sandhed en sväng ringer Jon och beodrar mig hem. Våran lilla Musse hade blivit påkörd och dött, medan barnen lekte ute på gården. Musse var barnens lilla älskling, en underbar katt som barnen fick till jul. Musse lät barnen göra vad som hellst, han låg alltid hos oss i sängen och hälsade oss välkomna hem som en hund. Ebba har tagit det ganska bra, även om hon påtalat att hon är ledsen. "Det var en tråkig dag idag när Musse dött". Kalle däremot har drabbats av stor sorg. Han skrek med hela kroppen, sträckte armarna mot mig när jag kom och grät som det lilla barn han faktiskt är. Han utstråla nästan panikångest. När han skulle somna kom gråtattakerna igen och han grät hejdlöst efter Musse. Det skär verkligen i ett modershjärta att se sitt barn så förtvivlat, samtidigt som både jag och Jon verkligen också sörjer vår lilla katt. Ingen kommer va som Musse, vi saknar dig missen.

<3 MUSSE R.I.P. <3

Sol Jenny

IAHS 2010, en härlig start på en spännande karriär!!!

Efter ett par dagar hemma är det nu hög tid att börja min presentation över vad jag har haft för mig de senaste veckorna. Själva anledningen till att jag kom iväg till Australien var ett event som varje år hålls någonstans i världen av Iahs, international association for hair schools. Under eventet deltar frisörelever och frisörlärare från olika länder för att skapa kontakter och utbyten över gränserna. Ett av programpunkterna är en frisörtävlingar mellan eleverna, jag deltog i klassen "avant garde" och "Herr, look alike". Redan innan avresa skulle frisyren vara intränad, dockan (som frisyren skulle göras på) skulle va infärgad och sminkad. Det var hektiska veckor före avresa kan jag lova, men allt slit har gett mig erfarenheter och kunskaper jag kommer ha stor nytta av även efter tävlingarna.

 Efter några dagar på egen hand (dvs tillsammans med lärarfanskapen, Anna och Tom) var det dags att checka in på Albany hotel, där jag delade rum med Therese (klasskompis). Kvällarna före tävlingarna ägnade vi många timmar till att fila på frisyrerna... ja, jag körde så hårt att brandlarmet gick igång och alla hotellgäster fick evakueras och samlas på gatan utanför. Too bad att personalen sjlva fick stänga av larmet (efter en lååååång tids tjutande) och några snygga brandmän i arbetskläder syntes aldrig till.

När tävlingsdagen närmade sig kändes det i luften att nerverna var på spänn, men ändå var jag förvånansvärt lugn. Min oro låg endast i rädslan att tiden skulle springa iväg och att frisyren inte skulle hinnas med att få klar. När startskottet för tävlingen så gick av rullade allt dock på fint och jag kände mig lugn och sansad.

Tävling. Djup konsentration under tävlingsmomenten.

Aldrig tidigare har uppsättningen gått så fort och smärtfritt och farten jag hade under klippmomentet fick t.o.m. Anna att höja på ögonbrynen... det finns hopp även för mig. (he he...)
När tävlingen var avslutad blev det en spänd väntan inför kvällen då vinnarna skulle avslöjas. Under tiden passade jag på att begrunda de övriga deltagarnas alster och gladde mig åt att jag så långt var nöjd med min insats.

Dockor. närmast kameran mitt alster följt av övriga deltagare i "avant Garde"-klassen.

På kvällen var det galamiddag med presentationer och prisutdelning. Jag hade en bra känsla men att jag skulle gå därifrån med TVÅ medaljer, var nog inget jag hade vågat drömma om. Visst hade det varit kul med två olika valörer, men två medaljer är två medaljer.



IAHS-eventet innebar dock mer än bara frisyrtävlingar och möten. En dag åkte vi rnt och besökte några frisörsalonger i Melbourne. Jag diggade verkligen inredningarna, speciellt i den första salongen där det var lite gammalt, trachig men modern stil....

Den andra var mer stilren, snyggt modern. En herrsalong med mer än bara frisörstolar. Där fanns avdelningar med fotbad, speciellt rum för rakning, rum för andra skönhetsbehandlingar och, så klart, en bar. Första ölen eller glaset med vin ingick alltid i behandlingarna. Skulle vara något att ta efter...

Efter att vi elever efterfrågat och gett förslag på klippdemonstrationer inför kommande IAHS-event ställde ägaren (tillika en av domarna under tävlingarna) upp och visade sina kunskaper. Otroligt kul att se hur han ruffsade till och på ett till synes haffsigt och osystematiskt sätt klippte fram frisyren. Inte minst när han vred huvudet mot publiken för att svara på frågor medans han fortsatte klippa med blicken på allt annat än kundens huvud kunde man inte annat än le åt hans framfart. Resultatet blev en snygg modern frisyr och en lycklig modell!

Men eventet var inte bara hår, frisörer och yrkesrelaterade arrangemang. Vi var även på besök i djurpark, träffades och åt middagar och diskuterade framtida event. IAHS var fyra intensiva dagar, dagar som gett mycket och som kommer vara ett härligt minne för lång tid. 

Sol jenny 

go morgon god morgon... en GOD morgon!

Nu är det morgon i Melbourne, även om ni därhemma säkert precis gått och lagt er. För mig är det dock dags att gå upp för att packa väskorna en sista gång, ta en sista dusch här i Melbourne. För att sen tillbringa en sista underbar dag här i Melbourne för att sen lämna Melbourne. Det känns så bra.

Vi hoppes på lite sol så vi kan lapa D-vitaminer samtidigt som vi fyller på B-vitaminlagret med hjälp av malt och humlesoppa. Kanske tar vi även och strosar runt lite i stans kvarter för att bygga på våra muskelmassor. Jodå det är rena hälsoresan det här!

Med tanken på att vi faktiskt åker snart... på riktigt, känns det också lite vemodigt att lämna den här stan. Jag känner alltid så när jag är ute och reser. Plötsligt dyker allt härligt, underbart och roligt kring resemålet upp. Jag vill hem så det skriker i mig, men som vi och många andra sagt till oss. "Det finns värre ställen att va strandsatta på". I min kamera har jag över 1500 bilder. När jag kommit hem ska jag delge er min resa mer detaljerat och bildligt, om än inte med alla ;)

Nu ska jag ta tag i väskorna. Ses till helgen!
TJOOHOOOO! :) *GLAD*

Sol jenny

Hemma pa fredag.... det ska jag va!

Jaha.... annu en nerrakning infor hemresan har borjat. Tva natter och tre dagar kvar i Aussie. Hoppas jag.....

Det har ar nog den knasigaste resan jag gjort. Tank att sitta i ett land dit de flesta bara drommer om att komma till och det enda jag drommer om ar att komma hem!!!

jag forsoker dock vara possitiv. Vi har biljetter hem pa torsdag och installningen ar att flyget da ska ga. Gor det inte det kan det droja anda in i maj innan det finns lediga flygstolar.... ett alternativ som bara inte funkar!! Var dag har betyder en dag av forlorad inkomst. Vara visum har dessutom gatt ut och jobba har far vi sa klart inte heller. Nej... possitiv sa jag ju att vi skulle vara. Vi kommer hem pa fredag och tills dess ska vi njuta och slappa for att vara utvilade och glada nar vi kommer hem.

Pontus var sa gullig och la in ett klipp pa Ebba pa FB. Har inte haft tillgang till ljud pa datorn forren idag... gissa om det blev tarar.
http://www.facebook.com/video/video.php?v=1380950956536

hoppas lanken fungerar. Annars kan ni hitta den pa min FBsida.... klicka fram tidigare handelser!

Nej nu ska jag kolla av lite nyhetssidor innan min timme ar slut.\

Saknar er alla.
Kramar
Sol Jenny

Fast i underlandet!

Nu skulle vi ha setat pa flyget och snart narmat oss sverige.... men schi fick vi. Men igentligen borde jag inte va forvanda. Inget har ju riktigt blivit som det var tankt pa den har resan.... heller. Efter en snabb tripp till flygplatsen igar fick vi atervanda och forsoka boka om vara biljetter, torsdag fanns de forsta platserna. Dumma dumma vulkan. och dumma dumma vind som blaser allt ner over europa. Det har ar ju helt sjukt. Tur att vi blivit vanner med tva av busschauforerna pa utflykter vi varit med pa sa vi fick sova hos en av dem i natt. Idag tar vi ater in pa "varat" hotell i stan.

  

JAG VILL HEM.

  

Innan min avrea forstod jag inte riktigt hur jag skulle sta ut med att vara utan barnen i 2 hela veckor. Inte for att de inte skulle ha det bra utan for att jag sjalv inte klarar det. Under vara "sista" dagar sag jag verkligen fram emot att packa resvaskan for att atervanda hemat.... Men allt har blivit bortslaget. Torsdag fanns de forsta lediga platserna ldiga pa ett plan, sa nu ar det bara att hoppas luftrummet klarnat och flygplatserna ar oppnade da, annars vet man aldrig nar nasta biljetter finns. For var dag som gar och flyg talls in blir det ju allt fler passagerare som slass om platserna. Ma vadergudarna och vulkangudarna och allt vad det nu kan va vara med oss.

Sa vad gor vi?????
Melbournne ar en underbar stad sa det borde inte ga nagon nod pa oss. Men resebudgeten tryter ganska snabbt nar det blir extra veckor man inte raknat med, speciellt da priserna ar jamforbara med hur det ar hemma. Idag har vi tagit en promenad i hamnen, tittat pa batar och forsokt njuta av tillvaron. Foljande dagar kommer troligtvis se ut pa liknande satt. En tur till beachen for en strandpromenad, sitta och lasa en bok och prata... ja visst ar det underbart. Jag forsoker verkligen njuta, och lyckas riktigt bra, men HEM ar sa hogt uppe pa min onskelista just nu.

Sol jenny

Tavlingarna avklarade och nagra dagar kvar...

Nu ar tavlingarna och aven eventet med IAHS avslutat och vi har nagra semesterdagar innan det ar dags att aka hemmat. Tanker skriva lite mer ingaende och lagga ut bilder nar jag kommit hem men en liten snabbrapport ska ni fa sa lange.

Tavlingarna har gatt bra. Tva bronsmedaljer kammade jag hem... glad, ja, fast det hade ju setat fint med en hogre valor.... :)

Se artikel i MT

Under tva dagar har vi varit pa utflykt. Forsta dagen for vi runt och tittade pa djur, koalor, kangrur, ormar, wambats... och mycket mer. Andra dagen var det vandring. Vi besteg en bergstopp och fick en fantastisk utsikt. Darefter gick vandring nr 2 till en beach. tyvarr ar det host har och alldeles for kallt for bad men det ar otroligt vackert och saaaa harligt med havet.

Nu ska jag dela min datatid med Anna sa jag lar sluta.

Kram pa er darhemma.



Sol Jenny


Snabb rapport fran Aussieland!!!

Antligen internet!!!
Liten snabbresume av mina dagar sa har langt.
Resan= har gatt bra. Gick battre an jag trodde att befinna sig i luften 22 timmar. Med egen tvskarm dar man kan valja bade filmer musik och spel hade man fullt upp... he he.
Melbourne= en mysig stad full av varerande arkitektur, mysiga matstallen och trevligt folk. Vi har strosat pa stan tagit nagon ol och haft det bra.
Aqvarium= Vi besokte Melbourne aquarium i onsdags dar vi roades av pingvinernas roliga "lekar" och beundrade rockor, hajar, skoldpaddor mm som simmade ovanfor vara huvuden.... lackert.
Great ocean road= igar, torsdag, gjorde vi en heldagarstripp med buss langs great ocean road. Pa vagen sag vi koalor, kangrur (om an pa laaaangt avstand), vackra klippformationer mm.

Idag blir det nog ett besok i fangelset.... oh....!!!!

Ikvall borjar sjalva eventet och pagar till mandag darefter vet vi annu inte vad vi ska hitta pa. Vi ska bestamma oss under dagen.

Hoppas kunna uppdater igen langre fram under resan. Bilder kommer efter hemkomsten.

Saknar mina nara och kara dar hemma. Nasta gang ska jag ha familjen med mig, sa mycket lattare. Saknar dom sa.

Snart bara en vecka kvar. Mycket man har kvar man vill gora, men det ska bli skont att komma hem.

Kram
Sol Jenny

Packat för Australien.

Nu står väskan där i hallen, packad och (förhoppningsvis) klar. I morgon hämtas jag upp av Anna och Micke för bilfärd till Falun. Därifrån blir det tåg till Arlanda och sedan flyger vi iväg, nej inte till Blåkulla, men till Australien.

Man skulle kunna tro att livet därmed skulle vara så där härligt, underbart och bra det bara kan just nu... men riktigt så känns det inte. Jag har haft min jobbigaste dag på mycket länge. På förmiddagen sa jag hej då till Jon och barnen (och Mona, Micke och Annika) uppe i Fjäten. Tårarna rann... Hemresan gick dock bra, kanske tack vare Michaela som var snäll och fäljde med och gjorde mig sällskap. Hade blivit två riktigt jobbiga timmar annars. När jag kom hem och började packa började det dock igen. Känns inte lätt att lämna sina kära barn i två hela veckor för att vara så långt borta. Kanske är det separationen som förstärkte packproblemen. För packa har inte varit lätt. Vad tar man med när temperaturen ligger runt 18 grader dagtid, kallare nattetid. Det kan förekomma regndagar och man inte riktigt vet vad vi ska ut på???! Det blir både långbyxor, kjolar, klänningar och kortbyxor. Dessutom måste vi räkna med såväl naturutflykter som casinobesök. Resväskan får max väga 20 kg. halva går till hårprodukter saxar kammar mm som krävs för tävlingen. Handbagaget är mer än överfyllt då två "huvuden" ska i och dessutom ett stativ till dem. Men jag ar i alla fall nu fått ihop min packning, bara hoppas det är "rätt".

Nu ska jag försöka få lite sömn innan klockan ringer och jag ska upp för morgondusch. Ska försöka uppdatera under resan bara jag får tag på någon dator. Ha det bra så länge alla vänner.


Kommer sakna dessa diamanter så otroligt mycke. *PUSS*

Kram
Sol Jenny

RSS 2.0