Snöigt värre!!

Började söndagen med ett besök hos syster där pappa huserat några dagar för att hjälpa till med utbyggnaden. Idag skulle han återvända hem till Norge så vi ville passa på att umgås en stund, borde göras oftare... Innan vi återvände hemåt busade barnen runt på gården, och fortsatte när vi kommit hem. Det är helt sjukt va mycket snö det har kommit. Fick för mig att det skulle skottas en gång fram till lekstugan och var helt slut innan det var klart. Nu tar man sig i alla fall fram utan att behöva pulsa i alltför djup snö... får se hur lång tid det tar innan det är igensnöat igen. Jon idiotförklarade mig och förstod inte vitsen, men varför gå till gymet när man kan lyfta tyngder hemma ;)


Härligt mycke snö!!!

Själva snön har jag faktiskt inga problem med. Jag tycker det är riktigt mysigt. Ännu härligare blir det när man ser sina barn leka och busa runt i det vita landskapet. Kalle skulle nog kunna vara ute hur länge som hellst bara han får en snöhög och en spade. Efter att syrran tröttnat på utelekar hade Kalle gott sällskap av Musse, som även han verkar stortrivas i den djupa snön.


Ebba och Kalle på lekstugetaket!


Musse hjälper Kalle att gräva snökoja under bordet.


Musse, snökatten.

Sol Jenny


Sorgsen, men tacksam!

Just nu bubblar en massa känslor inom mig. Tyvärr är det inte glädje och lycka, utan bedrövelse och sorg men samtidigt tacksamhet över det jag har. Har pecis fått ett wake up call... en påminnelse om det viktiga i livet.

Idag har vi haft utbildning på jobbet. Tom kom upp från Falun för att ha people skills kurs (personlighetskännedom för att lättare kunna bemöta och förstå varandra och våra kunder) med oss på Hårteamet. Vi avslutade med ett glas rött och partynerverna vaknade till liv. Väl hemma möttes jag av en sjuk sambo och trötta barn, vilket ganska snart fick mig att förstå att någon fortsatt partykväll inte var att tänka på för min del. Lite irriterad över detta tog jag mig an lite tvätt, diskade undan efter maten, nattade barnen och satte mig i soffan. Då ringer min mor och berättar om ett 2 årigt barn i mora som hastigt dött, troligtvis av hjärhinneinflamation. (Nyheten ligger ute på aftonbladet). En rysning går genom kroppen. Jag tänker på lilla Leia som så tragiskt gick bort i samma ålder. På Jossan och Anders som förlorade sitt lilla barn, och Tyra som blev ensam kvar när hennes lillasyster lämnade jordelivet. Kämpar för att tårarna inte ska börja rinna... Blir irriterad över hur egoistisk jag var för bara några timmar sedan då jag muttrade över att jag skulle tillringa kvällen hemma. En kväll med mina underbara barn och älskade sambo... vaför ville jag missa det, det BÄSTA jag har. Får panik när jag tänker på att jag ska lämna dem i 2 långa veckor för att roa mig på andra sidan jordklotet. Ska jag verkligen lämna mina barn så länge????

Nu kommer jag självklart inte stanna hemma och gå miste om min Australienresa. Jag kommer heller inte att isolera mina barn för att skydda dem mot allt som finns... även om min modersinstinkt gärna skulle vilja göra det för att skydda dom. Däremot bryr jag mig inte så mycket om de kommer och väcker mig i natt, vad gör det om det blir lite trångt?? Barnens kreativitet kanske är bra eller i alla fall inte hela världen. Jag menar, vad gör det att Ebba klippte av sladden till Jons telefonladdare??? Eller att sängen fått bli målarduk!!! Tänk att alla leksaker som ligger spridda runt om i huset och tvätthögen som ständigt växer faktiskt beror på att jag har två underbara barn som jag och Jon har skapat. Två alldeles perfekta barn, vackra, gulliga och fantastiska. Jag skulle inte byta bort dom mot allt i hela världen.


MINA SOLSTRÅLAR! EBBA OCH KALLE, MAMMA ÄLSKAR ER <3

Sol Jenny

Killerwhales


1997 tillbringade jag i Florida där jag arbetade som au Pair. Ett underbart år i ett otroligt roligt land. Jag älskade varje sekund, även de stunder då jag hade hemlängtan (fast det var förvånansvärt sällan). Under det här året besökte jag Seaworld i Orlando 2 gånger. Seaworld är en stor nöjespark med teama hav, vatten och djur som hör därtill. Där fick jag chansen att bekanta mig med Delfiner på riktigt nära håll. Jag lyckades till och med få klappa en av dom på ryggen då den simmade förbi mig. Visst djur i fångenskap... men jag tyckte det var en häftig upplevelse. Parken erbjuder även en rad olika shower. Delfinshower, shower med sjölejon,valrossar och så de fantastiska späckhuggarna. Man kan inte annat än fascineras av dessa enorma, vackra och fantastiska djur. Jag avundades deras skötare som varje dag fick umgås med dessa djur, slänga sig i bassängen och surfa runt på deras rygg för att slutligen kastas upp i luften, liksom pappa gjorde med oss barn när vi var små och besökte badhuset. Jag hade inte tvekat en sekund att hoppa i bassängen för att få busa runt lite...

Igår på nyheterna berättade man att en av skötarna vid Seaworld, florida, hade dödats av en av späckhuggarna. Djuret hade tagit tag i hennes hästsvans och dragit henne under vattnet där hon hade drunknat. Så tragiskt och ofattbart.Plötsligt förvandlas dessa vackra, intelligenta och fantastiska djur till dödsmaskiner, eller som det engelska namnet på djuren faktiskt säger dödsvalar (killerwhales). En forskare sa vid samma nyhessändning att en späckhuggare är smart och gör aldrig något utan avsikt. Han menade att olyckan inte var något som bara råkade hända utan späckhuggaren hade an avsikt. Jag vill ju tro att djuret inte hade för avsikt att direkt döda skötaren... utan kanske mer leka och inte hade koll på att skötaren faktiskt inte kunde andas under vattnet..!? Men vad vet man??

Åter igen frågar jag mig om dessa parker verkligen är "rätt" mot djuren??? Borde inte dessa valar istället simma runt i de öppna haven, i frihet!?? Eller behöver vi dem för att lära oss mer och kunna hjälpa och förhindra utrotning????
   


                                                                                                                                                                                   Händelsen är mycket tragisk men jag kommer fortfarande förundras över dessa fantastiska djur!





Sol Jenny


Crazy days

Idag har jag haft en såndär bra dag. En dag fylld med glädje, roligheter och några (...eller rättare sagt många och långvariga) skratt! Jag vill bara dela med mig av allt detta i förhoppning att ni ska få glädjas och skratta med mig ett tag... men hur gör man det??? En story blir ju aldrig lika rolig när man återberättar den. Men det är ju inte bara det. Jag önskar ibland att jag var den enda knashjärnan som jag hade att göra med. Hade jag varit det så hade jag också kunnat skriva om alla knasigheter utan att någon annan tog illa vid sig, för då skulle det ju bara vara jag själv som gjort dom... eller hur! Nu är det ju inte så. Så även om jag skulle lyckas återberätta dagen , så känns det inte rätt att hänga ut andra i bloggen. Hmmmm...!!!

Kortfattat kan jag ju bara avslöja att jag staplat fram, fixat lite, donat lite, snackat lite...och sett till att det som måste göras blivit gjort! Och som vanlligt när jag drar fram verkar herr humor gå hand i hand. Men är det mitt fel??? Serveras det på silverfat är man ju dum om man inte tar för sig... eller???

Nog om min "icke-förklaring" av en tokcrazy dag. Här kommer en lite mer begriplig händelse. Idag har jag fått lite mer info kring mitt uppdrag i "aussieland". Blev faktiskt lite pirrig i kroppen när jag såg bilder och schemat för våran australientripp. Allt inleds med en stor välkomstshow. Det blir en kulturdag med rundtur till olika turistställen där vi kanske får uppleva både vakra naturupplevelser som möten med olika exotiska djur. Bilderna visar både coalor, kängrur och pingviner. Ser jag ett av dessa dur kommer jag le :) En dag blir det aktiviteter där vi elever från världens alla håll får sätta ihop små shower och tävla i frisyrtävlingar mot varandra. Dagarna avslutas med prisutdelning och kanske nattklubbsbesök. Sen har vi ju våra extradagar då vi gör precis vad vi vill.... Ja, jag ska förska uppdatera under resans gång.


Vad va det nu Anna sa.... !!!
"det är du som ror din egen skuta...
Du är ditt liv´s kapten!"

Jag har då medvind och hissade segel på min!

Sol Jenny


Bröllopstider...

Det är lite si och så med inspirationen när det gäller bloggandet just nu, samtidigt saknar jag det... Jag älskar att få skriva av mig om stort som smått men när det blir för mycket i livet läggs det ändå på hyllan. Men mitt i min stressiga vardag har det varit några otroligt roliga, härliga och fantastiska veckor som jag nu har bakom mig. Efter månader av planerande har min kära lillasyster blivit gift med den bästa mannen man kan tänka sig. Han är så härligt rolig, omtänksam och bäst...


Bröllopet gick så bra. Kyrkan fylldes av kärlek, vacker musik och massa goda vänner och släkt som kommit för att se det vackra paret skrida fram till altaret. Festen ägde rum i hembygdsgården där det blev middag med roliga tal och dans till bästa partybandet "Woospjuks"




STORT GRATTIS KÄRA SYSTER OCH UNDERBARA ERIK. JAG ÄR SÅ LYCKLIG FÖR ERAN SKULL!

Nu lägger jag bröllopsbestyr bakom mig och tiden "EFTER BRÖLLOPET" är här. Detta innebär nya utmaningar och äventyr.

Spännande :)

Sol Jenny

Bröllopsspurt

En dag kvar innan det bär av mot altaret. Är inte nervös än men det kanske hinner komma. Alltid lika jobbigt när klockorna börjar ringa och man väntar på att dörrarna till en, som det känns, fullsatt kyrksal. Jag är väl inte känd för att göra saker för tidigt, men å andra sidan brukar jag alltid få till det på något vis. Så det kanske inte är alltför många av er som blir förvånade när ni hör att min bukett beställdes först idag, två dagar före bröllopet. Igår köptes mina skor och strumpbyxor. I går kväll bokade jag tid för att fixa naglarna och idag sprang jag in på en "dropin" för att fixa håret. Vilka smycken jag ska ha vet jag fortfarande inte och ikväll tänkte jag leta fram passande underkläder... eller om jag fixar det imorgon. Men först ska det jobbas, några av gästerna klippas, fixas och stylas. Jag ska få lite färg och vi ska ha Grazettemöte. Jag hoppas kunna locka löshåren mellan kunderna, annars får jag ta det efter jobbet... innan jag sticker en snabbis till Mora! I morgon kväll hoppas jag dock kunna släppa taget om ALLT. Kanske ta ett glas vin och somna gott, tidigt, för att vakna utvilad på lördag morgon.

Tiden Före bröllopet är snart slut...å en ny epok börjar. En Eldig sådan. Därefter går vi in i en snabb "lugnet efter bröllopstormen"-tid, kanske 3 dagar. (Hade tänkt bara låta tankar och stress landa i början av veckan). Men när jag åter beger mig nermot Falun framåt onsdagen är det dags att lägga i en högre växel igen för att förbereda inför Australien. Frisyrer ska testas, färger ska fixas och tekniken ska slipas... F-N om det inte ska gå att få hem en medalj ;) ...Måste i alla fall ha den visionen!!!!

Men nu lite sista bröllopsbestyr innan sängen väntar....

Sol Jenny

Musikmetropolen

Stureplan i all ära... men jag undrar om inte Orsa är både kändistätare och mer i etern! Igår var Orsa ett av resmålen i "på spåret". Det bsöktes både fäbodar, Grönklitt, campingen... och "SportfåneJesper" (hi hi)
 
 
Idag tävlar "Orsa" i Melodifestivalen... Ja det måste man väl ändå säga att det är ett rent Orsabidrag när bandet, artisten OCH låtskrivaren är Orsingar!!! Nu blev det ingen rak väg till globen men en andra chans betyder ändå en andra chans. Jag gillade verkligen låten och känner mig stolt över mina "grannar".


Men det slutar ju inte där. Idag när vi skulle och handla på ICA sprang jag ihop med Joakim Cans. Vi växlade några ord samtidigt som jag såg en lapp om audition till Körslaget och team Moraeus. (Det verkar som de tänker gå igenom verenda kommun i norra dalarna) Jag frågar Jocke lite skämtsamt om han är här för att söka till kören... :) Han tittade på lappen och konstaterade att han skulle vara i byn då. Skulle ju kunna bli riktigt bra TV om inte annat, så vi kan ju hoppas han tar mitt förslag på allvar :)
 

Blev lite nostalgisk efter mötet med Joakim och fick lov att leta fram lite gamla bilder från när jag och Sara var till Göteborg och firade Joakim på hans 30 års dag... Det är 10 år sedan och det är därmed dags för 40 års kalas för sångaren i Sveriges bästa band :) Grattis Joakim!!!!

          

Rock on!

Sol Jenny

Hearts on fire, rakat!!

Ja, jag lovade ju lite bilder på Trasslets nya frilla. Kreationen "hearts on fire" a la rakning!!!! Vi har redan en idé till nästa klippning så nu är det bara att vänta och hoppas håret växer ut fort....

Varför finns det inte fler som Joakim! ;)





Sol Jenny

Tärnzilla....

Det är inte klokt vad tiden rinner iväg... och jag som annars tillbringar alltför mycket tid vid datorn har inte ens haft tid att uppdatera bloggen tillräckligt ofta för att ens vara i närheten av godkänt. Men nu är i alla fall syrrans möhippa avklarad. Jag förstår inte varför allt ska va SAMTIDIGT jämt, och det blir bara värre och värre för varje gång fast jag varje gång bestämmer att det ska bli bättre nästa gång. När brorsan gifte sig var det midsommar och alla vet ju hur det är med tid då (även om jag NU förstått att jag då hade "mycke" tid) När Jons syrra gifte sig gick jag gravid genom bröllopsplaneringen, svärmor försökte ta mått till Tärnklänningen när jag var i 8:e månaden ( En klänning som skulle bäras efter förlossningen) och jag planerade förbrilt möhippa med en nyfödd Ebba på armen. Mitt i detta dör min morfar och bröllopsbestyr varvades med besök på begravningsbyrån. Nu återstår två veckor till Syster Saras bröllop. Jag lovade mig själv att denna gång skulle mitt tärnuppdrag inte bli lika kaotiskt... ÖÖööööhhh! Hur nu det ska gå ihop med fullbokat på jobbet, två dagar i veckan i Falun, barn, hus, mormor som flyttar in i lägenhet och morbror tar över huset och på det slår jag till och vinner en tävling till Australien som betyder att jag måste lägga ner en hel del tid på mitt nästa tävligsbidrag. Planeringen till Möhippan kan jag nu i alla fall lägga bakom mig (tack alla underbara vänner till mig och syrran som gjorde den så bra, och extra kram till Syster Maria som fixar och gör mig så lugn, Salla som ordnade den otroligt roliga inspelningen och Tina och Stefan som tog emot oss i Smedjan och på gården) Nu återstår bara två veckor sen är mina och Jons syskon gifta och klara så då ska det kanske vara klart med alla dessa bröllops bestyr ;)

För övrigt har jag gjort ännu en rakning av Joakim... ME LIKE. Ser redan fram emot nästa gång då vi har ännu en rolig idé klar som ska skapas. Tack Joakim för att jag får leka av mig med dig :)

Trött nu men bilder på allt detta kommer senare.

Natti.

Sol Jenny

Vi syns inte bara på bloggen

Det är sjukt dåligt med tid just nu. Fattar inte hur jag ska hinna allt jag måste göra, och tyvärr är bloggen då den som får bli åtsidosatt...

Men det finns ju andra ställen att synas på :)

Kolla dagens MT




Sol Jenny






RSS 2.0