Ensam i cyberrymden...

Jaha!!! Hur har dom tänkt sig det här nu då!! Försöker logga in på facebook och det går inte. ????? Fy vad jag känner mig ensam. Har ju ingen att prata med. Jag bara sitter här i min ensamhet medan gubben tittar på hockey... Fy vilken tråkig lördag. Ska jag behöva lyfta baken och åka och hälsa på någon PÅ RIKTIGT!??? Det är ju inte riktigt klokt. Nej hoppas HOPPAS facebook kommer igång igen snart. Annars blir jag tokig!

Idag har vi varit i ishallen med barnen och de och åkt skridskor. Kalle imponerade stort. Tidigare vintrat har han knapp stått på skridskor eftersom vi inte tagit oss tid. I år har han åkt några gånger i skolan och på fritids och han älskar det. Nu förstår jag efter att ha sett hur otroligt duktig han är. Kanske man kan satsa på att bli NHL-morsa nu när NHL-fru chanserna verkar vara borta ;)

Nej nu tillbaka till mina väner i cyberrymden!!

Sol Jenny

Mitt liv, tack vare er! ... så TACK!!

Idag blev min verklighet lite verkligare. Jag lever en dröm just nu känns det som och allt snurrar på så fort att jag inte riktigt hinner med. I så många år har jag knagglat mig fram och varit mellan, mittuppi och härs och tvärs mellan olika jobb. Efter mammaledigheten kämpade jag på ytterligare några år innan stämpeldagarna tog slut utan att jag lyckades få någon ny period. Hösten 2008 var jag på väg att tappa tron på mig själv och jag gav mig själv tiden till jul att riktigt tänka igenom mitt liv för att sen efter nyåret verkligen ta tag i mitt liv. Men tankarna gav mig panik och jag var rädd att jag helt enkelt skulle hamna i deprition. I Januari vändes så mitt liv upp och ner, fast åt andra hållet om ni förstår vad jag menar. En handläggare från arbetsförmedlingen ringde och erbjöd mig en utbildning till frisör. Ett erbjudande som man inte får, ingen får det... finns liksom inte i systemet. En ängel måste ligga bakom mitt flyt.

Nu har ett år gått. Utbildningen har gett mig ett helt nytt liv. Jag har träffat och lärt känna så många härliga människor och framför allt fått en helt ny framtidstro. Bara det här skulle vara mer än nog för att jag skulle somna lycklig på kvällen. Då erbjuds vi tävla om en resa till Australien, en resa som jag går och vinner. Idag har vi fått lite mer information kring vad resan innebär. Under fyra dagar kommer vi delta i IAHS (The international association for hairdressing schools) arrangemang. Det kommer innebära kontakter med elever från frisörskolor i olika länder, kulturutbyten, utflykter och tävlingar mot de andra eleverna. Vi är två elever från min skola som åker och vi får välja en gren innom håruppsättning att delta i och dessutom blir det någon typ av herrklippning/styling som det verkar nu. Det är ju en helt sjuk start på min karriär. Jag fattar nog inte själv vilken erfarenhet det kommer att vara. Jag är så grymt laddad...

Men ett dygns flygresa, ena hållet, är något man måste nyttja bättre än att återvända redan efter fyra dagar. Vi kommer därför anlända några dagar före IAHS:s tillställningar för att aklimaticera oss och sedan stanna ytterligare några dagar för att se oss om. Detta betalar vi dock själva, men det blir ju ändå väldigt billigt för en Australienresa. Sammanlagt blir det en resa på 2 veckor. Kommer sakna barnen otroligt mycket och jag hade verkligen önskat att det var jag och Jon som gjorde en resa med våra guldklimpar, men den här gången blir det inte så. Däremot kommer Anna finnas med som stöd och det känns så himla bra. Förutom att hon är ett stort stöd, och har så varit under hela utbildningen, så vet jag att vi kommer få en underbar resa tillsammans. Att sen även världens bästa Snygg-Tom är med är ju en superbonus.   

Som alla pristagare måste även jag hålla ett litet tacktal:
- Det är igentligen helt otroligt att få en sån här start på sin nya karriär. På ett år har jag gått från deprimerad arbetslös till att göra en rivstart på min frisörkarriär, då jag på ett år nu är på väg ut i världen för att tävla och knyta kontakter. Stort tack till alla underbara lärare, klasskompisar och Frisörcentrum. Stort tack till dig Anna för all inspiration, hjälp och stöd. Utan dig hade jag ju inte varit här. Men det finns många som varit underbara och stöttat mig under året. Först och främst Jon, jag är så glad att du finns och tagit hand om allt här hemma. Jag älskar dig. Och mina barn som fått stå ut med en trött, frånvarande mamma. Ni är det bästa jag har. Sen har vi Mamma, Lasse, Svärmor,Svärfar utan eran hjälp med både det ena och det andra hade jag aldrig klarat det här. Tack även till Sara med familj, Mormor, Mona och Micke, Maria och Marc med familjer, alla vänner och släkt om trott på mig och hjälpt oss. Hoppas ni alla förstår hur tacksam jag är.

MAMMAS GIFISAR. JAG ÄLSKAR ER!

Kram
Sol Jenny

kärlekstur!

Idag har det varit hemstudier på skolan eftersom lärarna tillbringat dagen i Stockholm, däribland även Anna, varför jag tillbringat dagen hemma. Men helt onyttig har jag inte varit. Jag har vikt och stoppat undan mer än 2 överfulla IKEA-säckar med kläder, dessutom tvättat. Jag har städat, plockat och haft maten färdig på borden när Jon kom hem från jobbet. Kanske en normal dag för många, men jag är ju inte sån... ;)

Efter maten slängde jag ur mig att jag gärna hade tagit en skidtur.
- Då vill jag följa med!!! säger Jon.
Det var bara att ringa mamma, som gärna tog barnen. Tillsammans åke vi upp till Berget. Tillsammans satte vi på oss skidorna. Tillsammans stakade vi iväg. Efter 150 meter stannade vi och Jon vallade om. Jag åkte en bit och vände under tiden. Sen möttes vi igen och fortsatte tillsammans... en bit tills Jons bindning gick sönder. Jag tog 3,4 km spåret medn Jon fick svänga av lite tidigare. När jag åkt runt stod min lilla prisn där och väntade på mig och vi fortsatte sista biten tillsammans...

Nu tror ni kanske jag skriver det här med humor och ironi, men så är det inte riktigt. Det var så underbart att få åka iväg och träna (om en för en kort kort vända) tillsammans. Det var otrolgt tungt. Glidet var obefintligt och halva varvet åkte jag själv. Vinden blåste i öronen så jag fick öronvärk. Ändå tog jag mig runt med glädje i hjärtat. Jag känner mig nästan nykär :)

Idrott är banne mig kärlek när man utför det tillsammans. Se bara på de coola killarna i hockeylaget. De skulle aldrig ställa sig och kramas hemma i vardagsrummet, men efter 15 minuters spel slänger de sig över varandra när någon i laget slår in pucken. Det kändes lite så när vi svischade fram i skogen tillsammans... eller i alla fall i samma skog. Ser fram emot nästa pass... TILLSAMMANS ;)

 


Sol Jenny


Vilken sorts katt... Solkatt???

Till Jul fick vi hem vår lilla katt, en underbart gullig liten tjej. Det har inte vait lätt att bestämma namn. Kalle tyckte si och jag tyckte så... Jon ville ett och Ebba gav sig inte på sitt. Den stackars katten har kallats både det ena och det andra, allt efter vad som passat in i olika situationer. Jag och Jon har ju inte direkt varit kända för att snabbt bestämma namn på våra barn och våra barn verkar inte bli ett dugg bättre. Så n har vi 4 veliga, och lika envisa, viljor. För några dagar sedan enades vi dock om Ninni "Busan" Larsson. Ninni, för att Ebba bestämt att katten bara skulle heta så. Larsson för att jag kallat henne "pip-Larsson" när hon gnällt, och Busan för att det är ett bra namn att kalle henne... :)

Så ikväll satt Ninni "Busan" Larsson med benen spretande åt två håll medan hon tvättade sig på magen. Jag skulle precis till och gosa med henne när jag ser någon liten, rosa och kal "pigg" sticka fram ur "hålet".
"VA I HE-----"
Funderar på om man kan stämma uppfödaren för dolda "fel". Om man kan kräva kompensation, eller åtminstonde få pengarna tillbaka????? Hmmm! Men även om vi löser den biten så är vi tillbaka till ruta ett när det gäller namn. Jag kan inte låta bli att förespråka Loke... men hur tar vi det för barnen i morgon????? Kankse det bara är så med katter. Min första katt hette ju faktiskt Filip och fick flera kullar med kattungar... Härdanefter blir det namn som Kim, Robin och noa när jag döper en katt, då spelar könet liksom ingen roll.


Dennadär...

Sol Jenny

All around the world

Första gången jag ligger i sängen och bloggar, riktigt nice med en liten dator... :)

En hektisk, fullsmackad och sjukt rolig vecka närmar sig sitt slut. Redan i måndags for vi till Falun fösta gången, då de nya eleverna gick sin första dag. Tisdagen tillbringade både jag och Anna hemma i Orsa och på Hårteamet, men resten av veckan har det varit Falun. Onsdagen började vi som vanligt med träning, och ja träningsvärken kom fast jag bestämt mig för att ta det lugnt. Älskar verkligen att träna på "må bättre". Underbart gym, fräscht och superbra instruktörer.


Torsdag var det dags att lära känna de nya eleverna lite bättre. Liksom tidigare skedde detta genom lekar och stafetter. gren 1 var ballongtornbygge. Varje grupp fick en förpackning ballonger och en tejprulle. Sen gällde det att bygga högsta ballongtornet utan att det rasade. Gren 2 var curlerslalom med hårblås. Med hjälp av en hårblås skulle man blåse en curler genom en slalombana på golvet (hysteriskt kul). Gren 3 potatisskalning. Eni laget fick, utan att veta vad det skulle användas till, välja ett redskap på ett ord. Därefter delades potatisar ut oc det gällde att få ett så långt sammanhängande potatisremsa som möjligt. Däreftervar det dags för ttvärtomfrågesport. Alla fick ställa sig på led och svara på frågor en och en, ja- och nej-frågor. Svårigheten låg i att man fick lov att svara fel för att gå vidare. SKolan bjöd på lunch och därefter gick vi tipspromenad upp till Lugnet för att spela curling. Jag har aldrig tidigare ens  varit i närheten av en curlingsten, men det var superkul. Skulle lätt kunna åka ner och spela igen snart.

Fredagen var det så dags för "the big competition". Alla elever har fått chansen att delta i en tävling på skolan, frivilligt. Tävlingen gick ut på att göra en frivillig håruppsättning men kriterierna "no limits". Vinneren skulle därefter få representers skolan i en frisörtävling för studerande i Melbour, Australien. Ja du läste rätt AUSTRALIEN!!! Va var 7 tjejer som tog chansen. Jag gorde en "firegirl", med inspiration från min syster som gifter sig i februari och då byter namn till "Eld". Precis innan tävlingen satte igång avslöjade våran lärare Tom att de utökat till två platser. Det gav oss nästan 30 % chans till en resa :) Uppsättningen kändes bra, även om tiden rann iväg på slutet. Våra arbeten skulle sedan redovisas på engelska inför de andra eleverna och de nya ettorna hade fått i uppgift att agera domare genom att dela ut poäng efter olika kreterier. Det blev ganska spänt ochnervöst innan Tom kom in och avslöjade resultatet för oss.
The winner is....´



J A G !!


Jag åker till AUSTRALIEN!!!!!




Jag har nog nte riktigt fattat det än, men nu blir det träna av. Kan ju inte åka runt hela jorden för att göra bort mig....
-IIIIiiiiiiiiiiii, IiIIiiiiii, IiIIiIIiiiiiiiiiiiii!!!

Bjuder på några bilder av mitt konstverk:
 




Två kom Therese med denna uppsättning:
 

Övriga bidrag var

   
 

Får inte till det med bild till den andra deltagaren och nu somnar jag snart.

Go natt out there....

Sol Jenny

Sömntuta

Hur kan man sova till 10.30 utan att känna sig utvilad, när man dessutom la sig tidigt kvällen innan ????? (i alla fall tidigt för att va en lördagkväll) Ingen alkohol intogs och den ansträngningen jag gjorde igår kväll var en lugn genomgång på gymet. Jag fattar inte, och GRUVAR mig något SÅ IN I NORDEN för i morgon då det ska faras ner till Falun KLOCKAN 6.30!!!! Hur ska jag kunna leva då??? Mitt hopp står till att jag har sovit så många timmar i natt att jag blir pigg i morgon om jag så skulle va uppe hela natten.... troligt???

Undra om det kan va min lilla nätta förkylning som spökar (därav den skämmigt lugna genomgången på gymet igår). Känner mig ju lite rosslig i halsen, utan att ha ont och en tenens till huvudvärk, utan att det är några större problem. Hoppas i alla fall att den ska ge sig nu så jag och Anna kan börja köra ordentligt och nuyttja våra gymkort. ... jag har fått ett gymkort trala la la la la...!!! :)

Någon annan som ska ge sig är den här fördömda kylan. Jag vet att jag är en fryslort och försöker därför hålla inne på min klagan... men HALLÅ neremot -30 grader så här länge och jag kan inte låta bli. I min favoritvinter kan det va lagom köldknäpp för att få tjäle i marken och isar på sjöarna. Sen massor med snö och en temperatur som håller sig runt -5 ( kan sträcka mig till -10... på natten). Hoppas vi är där snart för jag vill nyttja mitt spårkort!!! kallare än -10 och mina händer och fötter strejkar.

Men ikväll blir det varken gym eller skidspår. Ikväll sitter jag bänkad i soffan för att njuta av de härliga människorna i "en annan del av Köping". Dom är ju helt underbara och jag blir så glad av att se dom. Lindas härliga utstrålning är ju bara helt fantastisk... och sen en kaffedrickande Tobbe på det. Nej det här missar jag INTE. :)
I en annan del av Köping. Foto: Linus Hallsénius/TV4

Sol Jenny

Nice day

Nu är det helg... igen!!! Fast jag har haft ett par arbetsdagar här efter nyår så känns det inte som jag kommit igång riktigt efter julledigheten. På måndag drar det dock igång igen, och det med gasen i botten. Är rädd att det inte hinns med så mycket bloggande då. Redan på måndag bär det av ner till Falun och skolan. En ny grupp börjar då så det ska bli spännande. Dessutom ska det bli kul att träffa alla härliga klasskompisar igen... men jag saknar ju ändå mitt gäng. Tisdagen är det Hårteamet igen men resten av veckan är det faktiskt Falun som gäller. Detta betyder sena kvällar och köriga dagar. Å andra sidan kan dessa veckor ibland va de tider då det faktiskt blir mest skrivet. För mig är det avkopplande att få ur mig dagens händelser glada som tråkiga, jobbiga eller bara knasiga :) Dessutom sitter jag här med en ny dator i knät, en laptop. Det betyder att jag kan sitta bredvid min kära sambo och vara lite social och blogga, SAMTIDIGT. Det är köpet kan nog förbättr vårt förhållande avsevärt... ha ha....!!!

Idag har jag haft en bra dag. Började med ett utvecklingssamtal med min son på förskolan. Som vanligt hade jag inget att skämmas över och det var en stolt mor som lämnade förskolan med sin son i handen. Därefter var det jobb. En bra dag med två klippningar och resten av tiden  fylldes av småplock, fix och doning. Bäst var chefens överraskning som jag verkligen glädjer mig åt och ser fram emot att använda *LER*. Tack Anna!! När jag kom hem väntade två glada barn i hallen med kramar till sin mamma. Kalle (som redan gjort sin mor stolt tidigare på dagen) kom med sin pratande leksakspapegoja på vilken han spelat in ett meddelande;
"Mamma du är den bästa mamman, jag vill bara ha dig som mamma"
Detta sker samtidigt som min kära sambo stoppar in ekskivorna med plankstek i ugnen. Jag fick nästan lov att nypa mig i armen :)

Nu väntar en kväll i soffan med film och mys!!!

Sol Jenny


Sverigegrejer... det är grejer det!!!

Före jul var jag med på en otroligt rolig fotografering till en webbshop. Vi skrattade oss igenom hela fotograferingen som blev coolare, tokigare och galnare alltefter tiden gick. För var outfit vi (jag, Erik Gölén och Cornelia Gölén) fick på oss, desto mer skrattade även fotografen... som är holländare. Han har lovat att inte lämna vårt avlånga land på grund av detta, men nog tror jag nog han funderade en gång extra på vad vi är för ett folk igentligen ;)

Webbshopen består av sverigeprdukter, allt som är gult och blått!!! Produkter som är ett måste vid kommande landskamper... stora som små. Använder själv flera av produkterna, bla väska och mössor. Kan varmt rekomendera "skidmössan", inte minst för skidaktiviteter. Eller "Beanie"-mössan som jag själv använder dagligen :) ...coolt retrosnygg och skön! 

Här kommer några smakprov!!!  

   
   

Njut vidare på hemsidan... Den är BÄST!! ;)

Sol Jenny

Happy new year!!!

Nu lider jullediga dagar mot sitt slut, i morgon sliter man åter på Hårteamet ;) Men det har varit fantastiskt med några dagars ledigt efter de gångna månaderna. Samtidigt är det alltid skönt och komma in i vardagen igen så jag klagar inte så mycket.

Nyårshelgen tillbringade vi, precis som de senaste året, i Micke och Monas stuga i Storfjäten. Och precis som vanligt var det en underbart trevlig helg med god mat och dryck och härligt umgänge. Tänker inte skriva så mycket mer än detta om helgen utan låter istället bilderna tala...

Nice nature...
   

Crazy people...
     
     
   

Cute animals...
   


Good food...
 

Funny traditions...
   

God fortsättning vänner!!

Sol jenny

RSS 2.0