En grym värld...


Ofta gnäller jag över småsaker som jag önskar vore annorlunda i livet. Önskar jag hade mer pengar och jobbade mindre. Önskar att jag kunde resa oftare och spendera mer tid med barnen. Önskar att jag slapp städa och tvätta men att huset alltid var nystädat. Saker som i det stora hela är så små....
'
Har en anhörig som ligger och kämpar mot den där dumma dumma sjukdomen cancer. En kamp som hela familjen är med i och som gör en så sårbar och hjälplös. Hatar maktlösheten... önskar och hoppas att allt ska vända och mirakel ska ske. Samtidigt har jag i flera dagar beklagat mig över en förkylning och att det varit jobbigt att jobba med feber och täppt näsa. Hallå NU, fem dagar senare är förkylningen borta... cancern är fortfarande kvar. Jag skäms....
'
Ser nyheterna idag och förfäras över den tragiska händelsen som utspelat sig i Norge det senaste dygnet. När det händer saker så stora och hämska att man inte kan förstå så blir jag helt maniskt informationssökande. Måste söka fram varenda nyhetssida på nätet, se nyhetssändningar och traggla allt fram och tillbaka om och om igen. Vet inte om det ligger i sen min tid som nyhetsreporter... eller om det är just den egenskapen att jag måste få information som en gång tog mig till jobbet som reporter (lite hönan eller ägget liksom). Att någon kan bli så sjuk i huvudet att han först kan spränga en hel byggnad och sen lugnt och sansat kan bege sig till ett ungdomsläger och skjuta ihjäl så många människor. Vittnen som berättar hur lugnt han betett sig visar ju bara ytterligare på hur sjuk i huvudet han är. Och samtidigt som dessa skräckbilder sköler över TVn så bråkar man på barnen för att de stimmar och inte lyssnar... Jag har i alla fall mina barn här hos mig och vi har det lugnt och fridfullt. Vi har förskonats från sånna idioter som han som iår spred skräck i Norge.
'
Visst måste man få beklaga sig, det tycker jag verkligen, det behöver man. Jag behöver det. Men jag vill försöka se mer ljust på tillvaron. Glädja mig åt den härliga familjen och släkten jag har. Skratta mig lycklig över mina fantastiska vänner. Njuta av mitt hem och det liv jag skapat för migsjälv och mina barn.
'
Jag vägrar lägga ut någon bild på händelserna, de är för hämska och inget jag vill ha i min blogg. Väljer istället en bild som visar motsatsen. Kärleken... mina diamanter
'
Jag ska börja redan nu och njuta av mina 2 veckors semester som ligger framför mig.
Var rädda om er därute!
'
/Sol Jenny

Geocaching. så grymt kul! :)

Nu är min semestervecka slut... men den avslutades på ett utmärkt sätt. Jon har haft jour hela helgen vilket betyder att helgen varit lugn och härlig. Jag tackar verkligen vädergudarna för vädret vi har haft och givit mig mer soltimmar än på mycket mycket länge. Kan fortfarande inte påstå att jag är härligt sommarbrun... men jag känner mig i alla fall inte lika genomskinligt kritvit längre. Men framför allt har humöret börja stiga åt rätt håll.
'
Idag söndag har jag haft en superdag. Vaknade ganska tidigt i morse och smög mig ner medan resten av familjen njöt av deras skönhetssömn. Jag hade fått en idé för vår semestertripp! Jag sökte mig in på Geocaching och gjorde ett konto. När sen Jon vaknade visade jag honom och hade enkelt övertalat honom för att vi skulle testa på denna "lek" redan idag för att se om det var kul och fungerade!
'
För er som inte vet vad geocaching är kan jag tala om att det en en modern form av "gömma nyckel" ...fast med hela världen som lekplats och med otaliga "nycklar" att hitta. På hemsidan får man kordinater som man sedan knappar in på en GPS (vi använde mobiltelefonen som GPS). Man tar sig till platsen som tar en EXAKT till den kvadratmetern där "skatten" finns. Det man letar efter är en liten ask, burk, typ filmrulleburk, små askar, rör... innehållet är loggbok/lapp där man antecknar sitt namn och datum. Är det en större burk kan det finnas små skatter man får ta om man lämnar något annat i pant för kommande skattletare (tex sudd, nyckelringar mm)
'
Jag har blivit som barn på nytt. Jag känner hur spänningen som fanns när man var liten och lekte "röda vita rosen" börjar bubbla inom mig och vi springer nästan omkull varandra för att hitta "skatten" först. Vi tänkte åka och leta efter EN, bara för att se om det fungerade. När den var funnen tittade vi på varandra, utan ett ord tittade Jon på telefonen, tittade tillbaka på mig och säger: "det finns en till bara ett par hundra meter härifrån". Vi fick klura rejält på nr2 men när den var hittad blev det nr 3 sen nr 4 och 5. Tänk att dessa skatter har funnits därute så länge och bara väntat på oss... i åratal! Det bästa av allt är att hela familjen har blivit fängslad av denna underbara äventyrslek och vill bara ha mer och mer. Kalle ville att vi genast skulle gå in på datorn och se var det fanns fler skatter.
'
Vårt största semesterbekymmer för ett par dagar sedan var vart vi skulle åka på semester. Nu spelar det ingen roll längre.... vi vet VAD vi ska göra och det finns över hela världen :)
Sol Jenny

semestervecka

Det är inte klokt vad jag älskar varma soliga sommardagar. Njuter av de strålar som når ner på min lakansvita kropp och får den att skifta färg... nog för att jag hade önskat mig en lite mer brunton än den grisrosa som jag nu besitter, men så länge solen och värmen är här så kan jag stå ut med det. Jag är verkligen solberoende. Mår så piss av att behöva stå inne och jobba när sommaren leker utanför fönstret. Får DAMP när någon kommer in på jobbet och beklagar sig över den kvava luften och svidande sönderbrända axlar. "åh, va ni har det bra som får stå här i AC:n!" Nä.... gå och dra något gammalt över er.... Det är väl bara att sätta sig i skuggan med en svalkande dryck om det är så hemskt! Solen är min drog, så är det bara!
'
Den gångna veckan har jag dock knarka i mig lite av denna stark beroendeframkallande drog. Jag känner att energin sakta men säkert återvänder till en nivå som är tillräcklig för att existera. En veckas semester har varit underbar, även om det nog är som det sägs att minst 3 veckors sammanhängande semester krävs för att man ska hinna gå ner i varv, njuta och ladda om.
'
I fredags började jag min ledighet med att åka till Göteborg tillsammans med Jon, Anna och Marcus för att gå på Iron Maiden. En härlig tripp blev det som började med champangefrukost för att fira Annas födelsedag och avslutades efter konserten med pizza och öl! På vägen hem stannade vi till hos min kära morbror Nisse för att återlämna Kusin Heidis lägenhetsnyckel (eftersom vi bott i hennes lägenhet i Göteborg). Älskar att komma dit och njuta i deras härligt blommande trädgård.
'
För att ta vara på min semestervecka på bästa sätt bestämde jag mig för att den skulle tillbringas med barnen. I måndags tog vi därför en tripp till Gesunda och besökte tomteland. Det var den bästa dagen på länge. Barnen njöt för fulla drag och hela jag fylldes av lycka när jag såg deras glittrande ögon, även om Ebba tyckte både häxan och trollkungen var lite i läskigaste laget... Det kan nog inte finnas något bättre än att ha heldagar med sina barn.
Jag och mina älskade diamanter
'
Även om måndagens tomtebesök varit höjdpunkten så har även resten av veckan bestått i härligt umgänge med barnen. Vi har (eller i alla fall barnen har) badat, lekt med kusiner och kompisar, vi har varit iväg på kvällsfiske hela familjen och bara njutit... Hoppas på fortsatt någon så när fint väder så vi även resten av veckan kan bjuda på några utflykter.
Sol Jenny

iron maiden med dagens födelsedagsbarn. Ka...

foto016 (MMS)

iron maiden med dagens födelsedagsbarn. Kan det bli bättre...


RSS 2.0