nu ska vi hem. Idag är det en flock getter...

foto129 (MMS)

nu ska vi hem. Idag är det en flock getter, istället för renar som blockerar vägen för oss. varken jag, jon eller barnen har någon större lust att lämna detta vinterparadis för höstrusket hemma, men vi måste. Hoppas vi kommer tillbaka snart igen


Fjällen gör gott för själen. Såg fram emot...

foto130 (MMS)

Fjällen gör gott för själen. Såg fram emot en avslappnad helg med "familjen" i fjällen, men det här är ju grymt mycke bättre än jag hade kunnat drömma om. Ett par dm tösnö som hittills resukterat i 3 snögubbar å 1 barbord. Solen värmer som under den skönaste vårdagen, björngrytan puttrar på spisen å glöggen är rykande varm. Efter maten blir d tunnbad under bar himmel. Vi är så grymt bortskämda. Love my friends som berikar våra liv med dessa resor. Jag måste ha gjort något storslaget i mitt förra liv... This is to good to be true


vaknar upp i ett härligt vitt vinterland. ...

foto111 (MMS)

vaknar upp i ett härligt vitt vinterland. Barnen studsade upp redan kl 6 för att gå ut och leka. Kul för dom... Mindre kul för 4 trötta vuxna. ;)


det må va tjatigt... Men shit va skoj me snö

foto105 (MMS)

det må va tjatigt... Men shit va skoj me snö


det snöar mera :)

foto100 (MMS)

det snöar mera :)


vinterns 1a snögubbe. Inte illa för att va...

foto093 (MMS)

vinterns 1a snögubbe. Inte illa för att vara september. Barnen är saliga, glöggen varm, brasan tänd. Det bådar gott för helgen.


Valvaka

Sitter här som många andra och följer valvakan på tv. Trots att jag inte är något stort fan av politik tycker jag det är otroligt viktigt att man tar till vara på sin rätt att rösta. Skulle aldrig (även om man aldrig ska säga sldrig) kunna vara en soffliggare när det kommer till valdagen. I år har dock valet varit svårare än någon gång tdigare. Jag har gjort ett val, visst, men jag vet fortfarande inte vad jag hoppas och vill...??? Speciellt gäller detta riksdagsvalet. Jag velar fortfarande fast min valsedel ligger där den ligger och snart är räknad. Men å andra sidan tycker jag det är ok vilken färg det nu än må vara som tar hem valet. Tummarna jag håller är att rösterna till SD blir så lågt som möjligt. Är igentligen pinsamt dåligt insatt i de olika partiernas åsikter inför detta valet. Gjorde mitt val på de grundläggande idiologierna som politikerna har... rätt eller fel??? vet inte men det var mitt val!


När det gäller kommunalvalet har det varit lite lättare tycker jag. Där känns valet lite lättare att "ta på". Som småbarnsförälder har man vissa frågor som ligger varmt om hjärtat och utifrån detta kunde jag ganska snart bestämma mig för vart min röst skulle hamna. Här är vi dessutom ense i vår familj, skönt. Inget tjafs, inga disskutioner :)

Nu är det bara att vänta och se! ...och om bara 4 år är det val igen.

Sol Jenny


tvättkorgen. Bästa sovplatsen.

foto047 (MMS)

tvättkorgen. Bästa sovplatsen.


jaktnyheter!

Läser på dalarnas tidning på nätet att Kalle Moraeus fått lov att ställa in en konsert på Åland. Anledningen var enligt nyheterna på den tidigare nämnda ön att Kalle opererats akut, något som medier i Sverige också tydligen har skrivit om. Kalle lugnar dock MT med att han endast är förkyld med orden:
– "Jag är förkyld som katten. Jag var på älgjakt och frös. Anledningen att jag åkte in till sjukhuset var att jag fick ett sjukintyg."

Jag pratade själv med Kalle på lunchen igår och samtalet gällde just jakt.... men inte riktigt älgjakt! Jag Kalle och Anna har nämligen en annan gemensam nämnare, något vi älskar som våra egna barn. KATTER, och katter jagar råttor, möss, sorkar, lemlar, mulvadar..... you name it! Konstigt är dock att alla verkar vara så oroliga för Kalle, men ingen tänker på den där katten! Katten har ju också varit på jakt och blivit förkyld som det verkar. Kalle säger ju själv att han är förkyld som katten! Hoppas dom båda kryar på sig snart.


Vår lilla Wille med en "liten" present som Elin tagit in till honom.

vargparÄven Jon befinner sig dessa dagar i skogen i hopp om jaktlycka. Hittills har det inte varit någon större succe och som det verkar nu får vi fylla frysen med annat än älgkött... :( Det har inte varit tomt på djur, tvärtom. Redan första, eller andra, jaktdagen hade Jon en ko med två kalvar vid passet. Nu har de beslutat att bara skjuta tjurar så Jon fick snällt låta älgtrion traska vidare. Idag fick han och P-Å sig en dessto större naturupplevelse, om än mindre lyckad jaktupplevelse. När de sitter på passer kommer två vargar och lufsar förbi dem ett 50 tal meter bort. De verkade inte ha minsta vittring av att två jägare iaktog dem. Häftig upplevelse men hundkarlarna fick genast informeras och sedan dess går de nu med hundarna i koppel. Kanske inte bästa förutsättningarna för en lyckad älsjakt men det blir nog ett minne för livet för två vänner som befann sig där på passet.

ensam, trött, frusen och orkeslös. Tröstar...

foto095 (MMS)

ensam, trött, frusen och orkeslös. Tröstar mig med daimtårta, coca cola, tända ljus och idol. Måtte depphösten tar slut innan jag rullar fram ;)


FOTad misse.

foto061 (MMS)

FOTad misse.


Lycklig... ensam... ledsen... glad... tacksam...

Sitter här i min ensamhet, barnen ligger och sussar i dubbelsängen och Jon är på älgjakt hela veckan. Jag har sett fram emot den här veckan... fram till idag. Idag vill jag bara ha honom hemma hos mig. Är trött, less, ensam.... Har sånt familjbehov just nu. Vill bara krypa upp med mina barn i soffan och läsa sagor, gå på skogspromenader och leta kottar, måla vackra tavlor tillsammans, baka kakor, åka på utflykter, resa, skratta, leka. busa... Samtidigt är jag så lycklig, glad och rik som har just detta! känner mig lustigt ensam och harmonisk på samma gång.....

Satt i sommarstugan med mamma och Sara förra helgen och diskuterade vad vi skulle göra om vi vann 100 000. Då visste jag inte alls... just idag skulle jag tagit ledigt från jobbet och bara vara ledig med mina barn några dagar tror jag. ;)  ok.... kanske man inte hade gjort på riktigt om man nu skulle vinna men just nu saknar jag dom bara de är på en annan våning och sover.... en del kanske ser det som att jag borde klippa navelsträngen, andra ser det som stark moderskänsla. Jag kan bara säga "that´s ME"

Idag har jag i alla fall haft en riktig kvalitetsdag. Vid lunch kom Ulle förbi med barnen och sen kom även syrran och anslöt sig till sällskapet. Barnen lekte och skrattade och ville inte slita sig ifrån varandra... och vi vuxna fick en efterlängtad snackstund om barn, gubbar, åldersnojjor... ja tjejsnack helt enkelt. Därefter har jag och barnen läst böcker i soffan och varit på promenad ner till syrran. Nu väntar en lång arbetsvecka, men jag tror nog det ska gå bra. I morgon sover vi hos mamma eftersom jag inte slutar förren 20.00 och hon ska ta hand om barnen, mysigt. På onsdag slutar jag redan 13, längtar och vips är det fredag :) Sen är det bara en vecka till kvar innan vi åker till fjällen. Vet inte vem som längtar mest, jag eller barnen!

Nu ska jag packa lite väskor och sen krypa ner i sängen hos mina diamanter och titta på TV.



SOV GOTT!

Sol Jenny

BollKalle!

Idag har sonen gjort premiär, fotbollsmatch premiär! ...och jag är en mycket stolt mamma :)
Redan förra året började Kalle lite smått att vara med på träningarna men det har varit bra där. Matcher har nog känts lite för skrämmande. Jag skulle aldrig pressa mina barn att vara med på något för att de ska bli proffs och vara mycket bättre än alla andra, aldrig. Det tycker jag är hemskt. Däremot kan jag känna att lagsport ger så mycket mer än bara träning. Barnen lär sig det sociala spelet. Att hjälpa och att kämpa, tillsammans. Jag är också övertygad att detta även bidrar till ökat självförtroende hos barnet, för att inte tala om kompisrelationerna det ger. Hur som haver kom Kalle springandes efter förra veckans träning med en lapp om MT-cupen, "Jag ska va med" ropade han. Chockad ( han har verkligen inte velat vara med tidigare och jag har varit glad att få honom att va med och spela den sista stunden på träningarna) sken jag upp. Dagen efter hämtade Jon hem en febrig Kalle från fritids och någon match blev det inte den helgen. Idag var det dock andra bullar och han spelade med hela matchen utan att tveka. Visst var han nervös innan, men han gjorde en jättebra insats. Synd att det var sista matchen för säsongen, samtidigt som jag är glad att han hann testa en match innan det var slut för i år. Nästa år blir det kanske fler helger vid sidan av fotbollsplanen för en viss mamma <3



Sol Jenny

Skogstur

Igår vaknade vi upp till en vacker höstdag och eftrsom Jon ändå hade planerat in en tur till stugan, för att hämta hem saker till älgjakten, packade vi även ner några svampkorgar och fika. Först en sväng till stugan, där inte mindre än 6 huggormar låg och gassade på grusvägen, alla inom en sträcka av 50 meter. Otäcka, snuskiga och vackra djur det där...

Helt på vinst och förlust stannade vi sedan efter vägen och gick en sväng med våra svampkorgar. Först såg det mörkt ut men snart började trattisarna ploppa upp runt fötterna på oss... och har man hittat en, ja då har man snart korgen full. Det är så roligt nu när även barnen, både Kalle och Ebba, har börjar känna igen svampen. Ebba springer runt och tittar under hattarna och på fötterna för att identifiera vilka hon ska plocka. Så gulligt. Nu ligger svamoen här hemma på tork för att kunna användas till sås och annat.

Svamp är nog det roligaste man kan plocka tror. Jag är helt såld på det! synd att det inte finns mer gula kantareller här uppe bara... å andra sidan blir man desto gladare när man hittar några :) Nu blir det lite hushållssysslor här hemma, sen kanske ännu en tur till skogen, vi får se.

Sol Jenny

4 barnsmor <3

Idag testar jag på livet som fyrbarnsmor! Hur det går??? Toppen! :)
Jag skulle gärna ha en stor skara barn här hemma... men det finns vissa saker som krävs för att det ska fungera, ungefär samma sak som krävs för giftemål! -Man måste vara TVÅ om det! Att lura den andra parten in i en sån situation, som att bli gravid, finns inte i min värld. Det är en aldeles för egoistisk handling. Att däremot "låna ihop" lite ungar här och där... utan att mannen har en chans att protestera, tycker jag däremot är helt OK ;) Vadå, det är ju bara för en natt. (jag har dock inte fått några klagomål från mannen i huset).

I natt har vi lånat Jons systers barn Selma och Felicia. I första hand för att de ska åka buss med Kalle till skolan i morgon, men även för att Anna är i Falun i natt och för att kusinerna tycker det är mysigt att va tillsammans. Känns lite tyggare för både Kalle och mamman att någon "större" är med första gången. Jag hoppas att han sedan ska kunna åka själv de dagar jag börjar 10 så jag slipper hålla på och skjutsa fram och tillbaka.

Att ha många barn här hemma är verkligen inte avskräckande på mina önskningar om en stor familj. Visst har man många barn och tätt blir det förstås fullt upp. Har man däremot någon sladdis måste det va så lättsamt med äldre syskon. Ser ju bara på Kalle hur han gullar och leker med små barn, på samma sätt som Selma och Felicia tar hand om Kalle och Ebba och på det sättet underlättar för mig som mamma. Visst blev det lite extra skjutsande eftersom Felicia hade fotbollsträning, men samtidigt kunde jag lämna Kalle hemma med Selma vilket underlättade det hela avsevärt!


Selma, Elin Felicia, Ebba, Kalle och Johan. En härlig barnaskara, å 4 har jag här i natt :)

Nej många barn - inte mig emot!

(Men NEJ, det blir inte fler här!)

Sol Jenny

RSS 2.0