När får vi tjejer fira, med cigarr och bira????

Halloj. Nu har jag funderat hela helgen på en sak. Det är igentligen konstigt att tanken inte slagit mig tidigare. Jag tar det från början.

Våra vänner, P-Å och Tin, fick i fredags morse en tjej. Stort grattis. Är sååå glad för deras skull. Detta MÅSTE, självklart firas. Därför har killarna i kväll samlats ute i kartnäs med öl, whiskey och självklart cigarrer. Enligt senaste rapporten, sitter de och firar på en båt i den härliga sensommarkvällen. Vilken underbar känsla att få sitta där med sina närmsta vänner och fira att man fått ett barn... en liten krabat som man själv skapat. Det är fantastiskt!

Det här är en fest som vi tjejer, SJÄLVKLART, ska acceptera. Som nybliven mor är det ganska lätt att låta pappan fira av sig medan man själv är på BB (det säger jag med egen erfarenhet). Det är när man kommer hem man behöver pappan. Men till firandet krävs polarnas närvaro.... detta betyder i sin tur att polarnas flickvänner/fruar (dvs bla jag) också snabbt och utan protest måste tycka det är ok att det ska firas. Ok, jag tar det... Herre gud, P-Å är även en av mina närmaste vänner. Det är inte mycke jag inte skulle ställa upp på honom för och jag vill inget annat än att P-Å ska få känna lyckan av att ha blivit far.

// Jag måste ju poängtera att detta inlägg inte har något att göra med just P-Å och Tin. Denna situation uppstår alltsom oftas när en liten krabat kommer till livet. Men det faktum att P-Å och Tin har fått en liten prinsessa har gjort ämnet aktuellt//

*Att bli pappa är STORT. De har haft nio månaders väntan, kanske nervös väntan. De har fått stå ut med en svällande flickvän med vankande gång och öm rygg. En tjej vars humör får värsta PMS-monstret att framstå som rena ängeln. Ändå har de stigit upp mitt i natten för att köpa choklad eller sura äpplen. För att inte tala om all planering och renovering och babyshopping och förlossningsböcker och föräldrakurser och namnförslag och disskutioner hit och dit som den blivande fadrn får utstå under dessa nio månader... KLART MÄNNEN MÅSTE FIRAS SOM STÅTT UT MED ALLT DETTA I VÄNTAN PÅ SITT BARN!!!*

Min åsikt är alltså att killarna/papporna måste få he dessa fester, inte minst när de blir pappa för första gången. Vad jag däremot INTE förstår är varför vi mammor aldrig har dessa fester. Jag vill också sitta i badtunnan med mina vänninor, dricka champange och skåla för de små liven...!!!

* Men det är klart vi mammor har ju redan fått allt serverat på silverfat i NIO hela månader. När, förutom när man är gravid, skulle ens pojkvän sticka till macken halv tolv en onsdag bara för att man är lite chokladsugen??? Orkar man inte får man tvätten upphängd, maten tillagad, sängen bäddad osv. "berusningen" får vi redan under själva förlossningen då vi glatt drar i oss av lustgas tills taket snurrar och vi yrar på som värsta 70-tals hippit.*

KLART KILLARNA SKA FIRA!

Visst kanske är det vårt eget fel, men kan vi ändra på det???? Rent fysiskt skulle det ju inte funka att lämna ungen på BB och sticka ut samma vecka som förlossningen varit... Hallå jag behöver inte ens skriva varför. Men när det där första året har gått... när pappan inte längre kan skylla på att de saknar "mjölkkassar". Borde det inte då vara dags för oss att fira!??
Vi måste också få hyllas och fira med våra vänner. En riktig brakfest med champange, jordgubbar, choklad, bra musik, fniss och snack. Ja banne mej, vi borde röka cigarr också...!!!!

Kom igen tjejer!!!, bjud in till "jag har slutat amma fest", "pappans första dygn med barnet på egen hand fest", "partyprinsessan är tillbaka fest" eller vad ni nu vill kalla det. Jag kommer vara den först som tackar JA :)

Hoppas ni haft en härlg kväll killar... om ett år är det våran tur :)
Sol Jenny

PS. Det bör kanske påpekas att * är inte direkt MINA åsikter utan ironins.... :)

Kommentarer
Postat av: Anonym

Visa mig den karln som serverar mig på ett silverfat under mina återstående 6 månader.......så ska jag ge honom en hedersmedalj:)

Men nästa höst ska jag med glädje bjuda in dig Jenny på en hejdundrande "sluta amma, börja appa-fest"......Och den festen ska ha alla dessa ingredienser som du eftelyste nyss i bloggen:). Kram på dä // Mallan

2008-08-17 @ 18:10:43
Postat av: Pannskrutt

Jepp, jag har hittat hit och: Jepp, vi ska festa! Och jävlar va med rött vin jag kommer att vilja dricka då... Låt mig bara genomlida detta 'ljuvliga och välsignade' tillstånd ett tag till. Och sen säcka till tuttarna ännu lite till. Jag kan ju inte rimligtvis bli tröttare än jag är nu, inte ens när bäbben är flaskmogen. Så då blir det partaj. Jag plockar in och diskar ur gummibåten så länge =o)

2008-08-17 @ 21:12:53
Postat av: Mona

Vid gudarna...låt fler få små bäbisar i vår vänskapskrets så måste det ju bli fler "fått-barn-fester" ...låt mig bara få riktigt med mat innan så skall jag nog fixa alla fester utan problem..hepp

2008-08-18 @ 07:10:13
Postat av: Tin

Inbjudan kommer! Och jag ska vara jättefull och istället för cigarr ska jag nog ta en joint, en sån skulle behövas nu i det här trött ruset. Hoppas ni får det kanon i Spanien, Kramar

2008-08-19 @ 21:05:38
URL: http://cathrineeriksson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0