Dr. sol Jenny... avvaktar!!!

Nu är alla Ebba läkarbesök avklarad

1. Hud (falun). Ingen klar diagnos kunde göras eftersom hon inte har några utslag i dagsläget (suprice). Munsår tyder dock på någon herpes... och utslagen på kroppen en reaktion på samma sak (det fanns ett namn men det har jag glömt). Detta var dock ofarligt, och ingen oro fanns för smittorisk) vilket jag också hela tiden hävdat eftersom Kalle aldrig blivit smittad. Läkaren kändes dock trovärdig och hon förstod vår frustation med att ha åkt hela vägen för, INGENTING! Bra är dock att nästa gång, om det återkommer, finns vi nu med i deras papper och är välkomna raka vägen till hudmottagningen. Inga mer läkarstations AT-läkare för den åkomman :)

2. Barn och ungdom medicin (Mora). Ebbas "astma" skulle kollas upp igen, dock inget nytt. Eftersom det inte varit några större problem, Ebba har ju varken andnöd eller är trött utan hostar bara, så ska vi fortsätta ge medicin vid besvär. Kanske växer det bort, kanske är det ansträngningsastma. Bara framtiden kan utvisa. Om ett år blir vi kallade igen, men händer något, vi undrar något så får vi höra av oss.

3. Öron hals (Mora). Efter flera öroninflammationer ville man kolla upp Ebba ordentligt. Öronen såg dock ut att vara tipp-topp och hon verkar inte höra sämre. Att barnen har öroninflammationer ofta är OK så länge det inte påverkar hörseln, eller om det ligger vatten kvar i örat. Hade det senare varit fallet hade det kunnat bli aktuellt med rör. Nu var det bra så... vi får avvakta och återkomma om det blir sämre.

Med andra ord. Jag ska börja söka jobb som läkare. Det måste vara superenkelt: Besök 1,2 och 3 beskriver man symptomen med ord som ingen människa förstår (hellst med brytning där bara var tredje ord är på svenska) sen ber man patienten avvakta... 4e gången skriver man en remiss till specialist!!! (och då har hälften av patienterna troligtvis blivit av med sina symptom innan de fått tid).

Nej, ironiskt skämtat, det känns skönt att få det här beskedet den här gången faktiskt. Vi finns ju med nu och nästa gång får vi komma på rätt ställe direkt!!! Nu hoppas vi på att det inte blir någon nästa gång!

Tjin tjong... Glöggsäsong
(dags att återuppta riminlägg tror jag)

Sol Jenny

Kommentarer
Postat av: ulle

haha LILLA Jenny du har helt rätt angående att bli läkare:)Kanske vi ska öppna en privat klinik och tjäna storkovan?? Ska vi ha glöggkväll med "pipparkakor" nån kväll hemma hos mig...du,ig Sara och bossen? Om man törs ta hit henne i mitt nyrenoverade vardagsrum hihi! Nej då Malin jag skoja bara ;)

2008-11-20 @ 09:24:08
URL: http://lofvargarden.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0