Semestertripp

Va skönt det är att få några daga borta från hemmets alla måsten, bort från vardag och jobb, bort från städ och stök... och istället få se andra platser, träffa vänner och bekanta som man annars så sällan har tid att besöka och framför allt umgås med familjen!

I fredags körde vi iväg hemifrån för att på kvällskvisten anlända till Anderstrop, Jons barndomsby där han har släkten på sin pappas sida. Jon blir snabbt rastlös där då det är folktomt där på sommrarna (alla drar till sina sommarställen i Halmstad, runt Bolmen, till västkusten... Själv blir jag salig där. Älskar att besöka hans släkt, farmor Wivi och farfar Ingvar och alla de andra. Tyvärr var inte faster Maria med familj hemma (då de var i sin sommarstuga... som övriga anderstorpsbefolkningen) men vi fick låna deras "torp" under vår vistelse

Svarvartorpet! You got to LOVE it.

Jag har svårt att förstå hur en plats som denna kan göra en rastlös. Älskar att gå runt på gården, pula lite i landen åt Maria och bara vara. Just pula i landen fick jag hjälp av barnen att göra. Jon var måttligt intresserad men jag försökte lite lätt förklara skillnaden på jobb och semester för Jon på följande sätt. Semester är när man bara jobbar med EN hand för att kunna hålla en KALL ÖL i den andra... Vet inte om han köpte det men jag och barnen hade kul!
  

Efter endast två nätter i Anderstorp gick jag med på att dra vidare västerut. Lockbetet var Henke och Mia Åstmar (vänner från Anderstorp som... just det ! INTE tillbringade dagarna i Anderstorp). Efter ett stopp vid Anders (Jons Morbror) och Anns nya sommarställe, ytterligare ett nice place med strandtomt, styrde vi så till Falkenberg. Henke och Mia tog emot oss i deras husvagn och efter inköp av luftmadrass tillbringade vi natten i deras förtält. Till gänget anslöt även Mias vän från Gislaved, Emma, och hennes (?) Pojkvän (?). I så många år har vi försökt få till en semesterdate och jag tror vi alla fyra (6) var mer än nöjda med att ÄNTLIGEN få till det. Vi har i alla fall bestämt att det inte ska dröja lika länge till nästa sammankomst.
   
Dopp i havet... innan kvällen avslutades med mys i förtältet!

>Förstår inte varför det inte blev fler kort denna kväll....??? ;) <

Efter Falkenberg begav vi oss norrut igen för att tillbringa några dagar med våra vänner Jenny och Håkan och deras barn Viktor och Ida. Håkan (Pettersson, för er som känner honom) kommer från orsa och när paret bodde i Orsa umgicks vi mer än ofta. Efter deras flytt till Grebbestad blir inte mötena lika täta men när vi ses har vi alltid såååå roligt. Ännu roligare är att deras barn är i samma åldrar som våra vilket gör umgänget ännu lättare. Vad vistelsen kommer bjuda på och hur länge vi blir här vet vi ännu inte. Framtiden får utvisa och uppdatering kommer här tids nog.

Nu hoppas jag bara finvädret återvänder, hade kanonväder igår men sen drog ett åskväder in och idag har det varit mulet men varmt. Skulle vara härligt med en utflykt med båten på havet med picnick, fiske bad och .... kanske en öl ;)

Simma lugnt vänner!

Sol Jenny

Kommentarer
Postat av: Anna Nämd

ser ut som ni har det härligt på eran roadtripp! Hälsa Håkan med familj.Här hemma så har det åskat rejält vill jag lova, men annars är det kanonväder!

Kram på er!

2010-07-13 @ 20:45:17
URL: http://pirateoflisselhed.blogg.se/
Postat av: Mia Åstmar

Super mysigt o det kommer absolut inte att dröja så länge tills vi ses nästa gång. Jag vet varför det inte togs fler kort :-) vi hade fullt upp med att leta efter den osynliga koftan o lika dubbelvikta av skrattanfall under kvällen. Massor av kramar från förtältet i Falkenberg o dess befolkning!!!!

2010-07-13 @ 23:07:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0