08:or

Hallå 
Satte mig framför TVn för att se efter 10 med Malou. Tycker det är bra som "bakgrundsljud". Idag hade dom dessutom orkidétema. Jag älskar okideer. Man fick se hur man bäst planterar om, sköter och vattnar sina okideer osv. Tydligen ska man ta vitmossa och linda runt rötterna, stoppa ner i krukan och därefter fylla på med bark (dom hade en bark och kokosblandning tyckte jag han sa). Vitmossan fungerar som "sjukhus" för rötterna. Smart, enkelt och framförallt billigt tänkte jag och började planera för en skogspromenad. Så kommer Malou: "Var får man tag på vitmossa för det är ingenting som finns i vanliga blomsteraffärer?". Redan här höjer jag på ögonbrynen. Specialisten svarar "dom kan ha torkad vitmossa men det ska helst vara färsk". Jag tittar vidare medan jag skakar lätt på huvudet för mig själv. "Men det kan man kanske hitta i din affär" kommenterar Malou och får ett "JA" till svar. Hallå, tänker jag, skogen, skogen... SKOGEN! Men ingen nämner skogen...
 
Så här ser vitmossan ut...    och här växer den!

Detta får mig även att tänka på när jag följde med Malin på inköpsresa till Stockholm. Säljaren tyckte att vi skulle ta in sand och sälja...!! Jag och Malin tittade skeptiskt på varandra och smålog. Säljaren (som självklart är säljare men ändå) påpekar att det har blivit "jättepopulärt". Hallå!! Vem i Orsa skulle komma in och köpa sand på burk!???? (som dessutom är svindyr) Om någon är intresserad, kom in så ordnar vi det jag lovar. Jag förväntar mig dock ingen rusning...
Men det knäppaste av allt är att säljaren fortfarnade inte kan förstå varför vi inte ville ta in sand, vi ville ju ha sandlådorna.
Sol Jenny

Kommentarer
Postat av: Mona

Halllååååå...man får INTE plocka mossa i skogen! Det finns lite regler om sånt..ajabajja...

2008-10-07 @ 13:36:02
Postat av: Mona

Arch skall väll tillägga.. att fönsterlav..sk vanlig mossa man brukar ha till jul eller i fönster kallas i handeln vitmossa..är EJ fridlyst men får ej plockas hela bitar/bestånd..

Det du har på bilden är nog INTE fönsterlav/vitmossa

förmodligen ngt fridlyst.. fyyyy igen...eller så får jag ta tillbaka det jag nyss skrivit ;)

2008-10-07 @ 15:32:53
Postat av: Sol Jenny

Jo men i så fall stod det FEL på nätet för jag kollade faktiskt. Vissa mossor/lava är fridlyst men, i alla fall där jag läste, stod det att det var ok med vitmossa. Kan det kanske vara så att det är fridlyst på vissa platser????

Detta ska jag kolla!!

Bäst att göra så när man har paragrafryttaren Mona som läser bloggen.... ;)

Sol Jenny

2008-10-07 @ 16:31:49
URL: http://sollivet.blogg.se/
Postat av: Emelie

Haha, jag ser det som en hint att du vill ha lösen?? Klart du får.. skickar via mail.... om jag hittar nån sån på din sida. Annars får du maila mig så skickar jag ett. [email protected]

2008-10-07 @ 16:41:52
URL: http://semlesara.wordpress.com
Postat av: Mona

Mohahahahah....ja..du får nog kolla detta..jag har bara klockren info om vitmossa/fönsterlav..som du har helt rätt om -Ej fridlyst mm mm..men det på bilden ser faktiskt inte ut som "vanlig" mossa..

-oh låt mig ha rätt fast jag inte vet vad det är på bilden ...tihiii :) :)

Själv har jag alltid haft "ågren" när jag plockat mossa och predikat för barnen att det är fridlyst i vissa mått.... jaaa..jag vet att jag ibland blir totalt puckad ..när jag för övrigt inte är så jävla ordentlig på vissa saker som man inte får göra..hum tänker då på glöggfronten,,,å alla andra konstiga saker...nä nu har jag allt flippat på kommentarfronten..nu slutar jag för idag!

Eller som Semlan brukar säga till Beppe W -Fäääärdig!!

2008-10-07 @ 17:28:59
Postat av: iana

Ja, se de däringa stocklaholmarna...

de vet int mycke de!

2008-10-07 @ 18:17:05
URL: http://snostjerna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0