Juletid

I början av december var det många "bloggkoleger" som annonserade om att de skulle ta semester från bloggandet en tid. Då satt jag som ett frågetecken och blev faktiskt lite besviken på dem. Julen när det händer  något hela tiden, det måste vara rena smörgåsbordet för oss som bloggar. Jag kunde inte förstå varför man skulle göra uppehåll just då. Nu förstår jag att det var jag som var oerfaren... Med de få stunder som blir över till att blogga, är det kanske bättre att göra klart för alla läsare att man gör ett uppehåll. Min oförmåga att förstå dessa uppehåll, och istället tro att det skulle bli ner skriva av än någonsin, får jag skylla lite på mitt förflutna som journalist. Yrket gör en skadad. händer något MÅSTE man skriva om det. Tyvärr ser inte min omgivning mitt bloggande som min arbetstid, och inte inbringar det någon inkomst, därför har jag tvingats prioritera bort en hel del bloggtid under julen. Till mina trogna läsare kan jag bara säga: Förlåt, jag ska skärpa mig... även om det kommer dröja ytterligare någon vecka.

Här kommer i alla fall en snabbgenomgång av min jul:
Dan före dan före dopparedan: Jobbade hela dagen. Kl. 18.00 svängde jag in till Stackmora bygdegård för att tillsammans med mina barn, syrran och hennes barn och barnens morfar (pappa) titta på tomtarna i Stackmoraskogen. Årets upplaga hade dock lockat fler besökare än någonsin och när det drog ut på tiden beslutade vi att strunta i tomtevandringen och istället åka och fika hemma hos Sara.

Dan före dopparedan: Jobbade (till 19.00), slog in julklappar och förberedde inför julafton.
Julafton: Grattade Kalle på 5 årsdagen. Stora killen. Därefter åkte vi till svärföräldrarna i Stackmora för julfrukost och julklappsutdelning. Efter några timmar åkte vi vidare till mina föräldrar på Sandhed, där även Sara med familj och mormor befann sig. Efter Kalle Anka blev det lite väntan på tomten och därefter julmiddag. På kvällen kom Tigge och Lotta förbi med deras goa dotter Moa. (ingen jul utan min Tigge).
Juldagen: Barnen lämnades till svärföräldrarna och jag och Jon begav oss till Mona och Micke på middag. Juldagen har ju blivit VÅRAN dag. Juldagen 1997 träffades vi och juldagen 2007 förlovade vi oss. Vi åt otroligt gott. Förrätt: Spisbröd med sallad, rökt älghjärta och ost. varmrätt franskbröd med köttbit, potatis och pepparrotscreamfrech... Smaskens!!! Efter maten dök Roine och Therese upp. Eftersom Roine körde beslutade vi oss för en tripp upp till Untorp där Janne, Jenny, Krister och Kattis befann sig. Efter en mysig stund i deras stuga återvände vi till Orsa och avslutade kvällen på Orsa hotell (samma plats som jag och Jon träffades på för 11 år sedan).
Annandagen: En lugn dag, vilket var behövligt efter juldagens äventyr.
Lördag: Dagen började med några timmar arbete. När jag kom hem slängde vi ihop några väskor och 30 min senare var vi på väg mot Bösjön och Roine och Therese stuga. Barnen stortrivdes och det blev en mysig kväll. Efter maten tog vi en sväng till P-Å och Tins stuga och myste tillsammans med dem framför brasan och körslaget.
Söndag: Förberedelser inför nyår. Jon försvann till Sala med Micke för att köpa en skoter till ungdomarna... en appolo, så klart. Själv sprang jag som en tvättkärring hela dagen och barnen befann sig hemma hos Mona och Michaela.

Nu måste jag se till att sova lite. I morgon är det ett par timmars jobb som väntar och sedan... FJÄLLEN!!!!

Vi ses åter när jag kommer hemåt (2 januari), om inte ungdomarna i gänget dragit med sina laptops med mobilt bredband. Då KANSKE jag knappar ihop ett inlägg tidigare.

Kram och Gott nytt år!
Sol Jenny

PS. Alla tjuvar som tänker att vi är bortresta, gör er inte besväret. Allt av värde stals förra vändan vi var borta. Dessutom kommer huset vara bebott av min syster med familj!!!


GOD JUL

Idag är det fullt upp, dan före dopparedagen. Sitter här, fortfarande med julklappar som inte är inslagna, och eftersom tiden är knapp hinner jag inte annat än att önska från oss alla till er alla en riktigt god jul.


Sol Jenny

PS. Jag har massor av detta julkort som ännu inte blivit skickade, kanske hinner jag få iväg det till er sen. För den som inte orkar vänta... skriv ut!! ;)

dan före dan före dopparedan!

Bäst att passa på och skriva en rad så här på mogonkvisten, resten av dagen blir det nog fullt upp. Om en stund ska jag skjutsa barnen till deras farmor, sen är det heldag på jobbet. Jag hoppas komma dit i tid så jag kan påbörja min julklappsinslagning redan före öppning. Något jag troligtvis får avsluta efter stängning. Dessutom är ju inte alla julklappar inhandlade än.. SUCK!! Ja ja det får ordna sig.

Efter jobbet hade jag dessutom hoppats få till julgranen. Förbereda kläder inför julafton. Hellst skulle det ha plockats och dammsugats, men va sjutton! Skiten ligger väl kvar till annandagen, tror ni inte???

Här bjuder vi på ett riktigt glädjeämne. En av mina favoritfamiljer har ju blivit större.


Sol Jenny

Heljäktig dag... och i morgon blir det värre!!

Morgonen började med panik. Hade magknip som bara den och befarade att jag skulle be tvingad att sjukskriva mig. Efter ett alltför långt toabesök lugnade dock magen ner sig. (Trodde jag hade magsjuka men var inte lös i magen). Nog om skitsnacket. Mycket försenad hade jag fått in barnen i bilen. Eftersom jag lovat Kalle att han skulle få bjuda på glass på dagis, en glass jag inte hade köpt, fick det bli en tur runt Orsa. När jag upptäckte att bilen inte var tankad beslutade jag att glassköpet fick bli på Statoil. Där fanns dock ingen glass, så det blev Willys, innan jag äntligen kunde dumpa av barnen på dagis.

En kvart försenad klev jag dock in på jobbet. Malin inhandlade proviva-dryck och därefter har magen varit tipp-topp, skönt. Kul dag på jobbet. Kunder i en jämn ström hela dagen, vilket fick timmarna att springa iväg. Tio i 6 lämnade jag dock affären för att möta upp Jon, barnen, Sara och barnen och pappa i Stackmora för ett se på tomtarna i Stackmoraskogen. I år var det dock så himla mycket folk att vi gav upp. I stället blev det fika hemma hos Sara och barnen fick öppna julklappar från morfar. Mysigt.

Nu ska jag göra ett mindre ryck här hemma innan sängen och boken får avsluta min dag. Först tänker jag dock bjuda på några fler kort ifrån våran underbara tjejfest i lördags. Dessa bilder säger väl allt...


Nej... Nu har jag inte tid mer!

Kul i Jul

Sol Jenny


Ljusare tider väntar!

Nu går vi mot ljusare tider... JIPIIIIIII :)

Jag tål inte mörker. Visst kan det vara mysigt att krypa upp i soffan med tända ljus, eller ännu bättre sitta i en stuga och elda i en öppen spis/kamin, men det är bara för mycket mörker nu. Myset räcker att ha från 19.00 på kvällen, mer än så har man inte tid att "njuta" av det ändå (knappt efter 19.00 heller för den delen). Men nu är i alla fall vändpunkten här, från och med i morgon blir det ara ljusare och ljusare och ljusare... ända fram till midsommar. Det får i alla fall mig att blicka framåt med ett leende.



Sol Jenny

Lite från helgen

Oj vilken helg.

Ifredags var det fulla kalasförberedelser på Björkbakke, och på lördagen invaderades vårt hem av kalassugna barn. Det lektes i snön, åts korv, lektes fikades och allt avslutades med "pimpelfiske". Vi är lite trötta på traditionelle fiskdammen, så istället täckte vi hålet ner till jordkällaren i köket med en kartong som vi gjort ett runt hål i. Barnen fick sedan "pimpla" upp sina godispåsar... smart eller hur? :)
Kalle var mycket nöjd med sitt kalas till hans mammas lättnad.

Samtidigt som kalaset pågick för fullt, låg Anna på förlossningen och krystade ut en välskapt tjej på 3700g (något sånt). Som jag sa till Anna i början av veckan, bebben kommer på lördag för att vi ska ha kalas då... 
Jag längtar så att få åka dit och gosa med den lilla stjärnan Mmmmmm.
Stort grattis Anna, Mange och storasyster Cornelia!

Framåt kvällen lämnades barnen bort till deras mormor och jag drog iväg till Malin "fru boss" tillsammans med Syster yster, Ulle var redan på plats. Efter en supergod välkomstdrink åt vi julbord, snackade skit och framför allt skrattade, skrattade och skrattade. Malin hade köpt julklappar till mig, som passade mig som handsken. Årsglögg, 03-07, perfekt för en glöggälskare som jag. Små söta blommor i olika färger att sätta på vinglaset, kan det vara för att jag ALDRIG håller reda på mitt vingls, min kaffemugg eller vad det nu kan vara. Man får vara glad om jag håller reda på vilken karl som är min HAHAHA...:) Men bästa julklappen av de tre var nog ändå sällskapsspelet "våghals". Vad skulle man göra utan alla underbara partyspel, I love them. Det här gick ut på att man med flaskans hjälp (snurra flaskan) avgjorde vem som skulle ta ett kort. Personen fick sedan singla slant om hon skulle ta ett "sanning" eller "konsekvens" kort. Därefter fick man lov att göra det som stod på lappen. En hel del Konsekvenser var att skicka sms alt ringa olika personer och säga diverse knasigheter, dumheter och en och annan pinsamhet. Ulle var kanske den som drabbades hårdast... stackara Ulle. Själv fick jag bjuda på min allra sexigaste dans, hoppas ingen vara ute och gick med hunden utanför Malins hus just då!!!!
Efter några timmars spelande tog vi pick och pack och åkte hem till oss. Där tillbringade Jon och Marcus kvällen, tillsammans med en salig blandning av vänner, och hade herrmiddag (+Mona som för kvällen benämnts Börje). Först någongång efter kl 3 kröp vi ner i sängen... och drog oss inte ur densamma förren 11.30 i "morse". Så länge har vi nog inte legat och dragit oss på flera herrans år.


Tack brudar för en underbar kväll...
Ser fram emot nästa kvartal!

Det var verkligen en innehållsrik lördag, med många skilda känslor. Har tänkt mycket på Jossan m familj idag eftersom Lilla Leia skulle ha fyllt 3 år, det gör mig så ledsen. Samtidigt glädjer jag mig så oerhört att Mange och Anna äntligen fått sin lilla dotter. På det har jag haft en otroligt bra dag, och som pricken över i går Larz-Kristerz och vinner hela dansbandskampen!!! NICE.

Sol Jenny

Glad idag :)

Idag har jag jobbat hela dagen, Jon har varit hemma med en hostig Ebba. Hoppas hon blir bättre och inte sämre bara. Jon ska kurera henne i morgon också... sen laddar vi för barnkalas på lördag. Herre min... Kalle alla redan 5 år.

Idag har det varit en bra dag på jobbet. Faktiskt ganska fullt upp ett tag, vilket slutade med skrattattaker när tröttheten smög på. Men jag ser fram emot en, minst, lika hektisk dag i morgon. Det är verkligen skoj att jobba samtidigt med Malin, det är lite ensamt annars. Dessutom får vi så mycket mer gjort, inte minst på lagret. Och med ordning och reda på jobbet blir det, om möjligt, ännu roligare att jobba.

Dagens bästa nyhet har dock INGET med jobbet att göra, inte mer än att jag fick nyheten på jobbet i alla fall. Sonja har blivit farmor, Jossan har blivit faster och Mattias har fått en son. Jag är så himla glad för deras skull. Jag tycker så mycket om dessa människor och har lidit så med dem sedan Jossan i somras förlorade sin dotter Leia. Det finns inget som kan ta bort deras sorg, men de har i alla fall fått något att glädja sig åt. Mattias son var beräknad först till januari, men kom en månad för tidigt. Kanske var det meningen. Kanske kom han för att hjälpa hela familjen att ta sig igenom denna svåra julhelg. Leia skulle ha fyllt 3 år på lördag och hennes födelsedag följd av julafton måste vara otroligt svåra för familjen. Jag tänker så på dem och hoppas att de får en så bra jul som möjligt.

"Minnenas jul"

Julen, vi längtar, vi glädjs och vi myser.
Julen, är tiden då juleljus lyser.
En högtid då vi umgås, både gamla och unga.
En högtid då psalmer och visor vi sjunga.
En tid som är fylld med glädje och skratt.
En tid när var gåva blir till en skatt.

Men...
Julen är även en helg då vi saknar.
Julen, är tiden då minnena vaknar
En högtid som ger oss en känsla så svår.
En högtid då vi fäller för de döda en tår.
En tid då vi ska bry oss om varandra
En tid när vi mot framtiden ska vandra....

Sol Jenny

klappar mig hit och klappar mig dit...

Idag var det stora "köpa alla julklappar-dagen". Det gick väl sådär.
Jag hade mer eller mindre kniven på strupen att få klart allt idag. Tanken var att jag skulle dela upp det och få lite gjort igår, men barnens humör när jag hämtade på dagis gjorde att det inte ens var värt ett försök att shoppa med dem. Idag var svärmor snäll och tog hand om barnen så jag, själv, kunde sticka till Mora efter jobbet. Det blev ett fasligt springande, men jag har i alla fall fått ihop lite. I morgon ska jag gå igenom och se vad som saknas... förhoppningsvis är det inte alltför mycket.

Nej borde sova NU. Ska jobba ända till 4 i morgon, sen blir det kvalitetstid i frisörstolen. Har ni tur kanske det blir en bild på "the new me" redan i morgon kväll...

So long folks!!

Sol Jenny

Söndagsbestyr

Min söndag började något kaotiskt, mer bildligt förklarat någont i den här stilen:


Efter många timmars slit hade jag dock rett upp endel och dagen avslutades mer såhär:



Alltså det är inte klokt. Det här rummet har varit husets största skamfläck, LÄNGE. Det är fortfarande mycket som ska fixas...(målas/tapetseras, nya möbler, fotölj ska kastas osv) men allt skit är i alla fall borta :)  Nu finns det många fler skamfläckar som nästan är lika stora, men det är i alla fall EN mindre. Det är jag både stolt och glad för! Något annat jag är mycket stolt över är att jag verkligen har tagit tag i och slängt en massa skit. HamsterJenny har fortfarande kartongvis med skit kvar i sina skrymslen och vrår... men en hel släpvagn står överfull på gården och väntar på att bli tömd.

Nej jag tror jag ska gå och fortsätta rensa i nästa rum....

Sol Jenny

Jag har fler godbitar när jon inte

MMS

Jag har fler godbitar när jon inte är hemma. Den här är dock lite mer kallorisnål... Min gosefis.


När gubben är borta... Äter jag mi

MMS

När gubben är borta... Äter jag mig fet :-P. Det är tur att han oftast är hemma för så här ser det ut på soffbordet mitt i natten när jag är själv. En hel form med tacorester som jag bara frossar i mig. Mums. Får bli sängen och boken innan jag hittar mer mat... Sol jenny


Larz-Kristerz... ännu en i (hur)raden!

LK_grey_mini.jpg

KLART!!!!!
Fy F-N va glad man kan bli :)
Det är så kul när det går bra för "oss" i TV. Fast jag personligen inte har något med det att göra, så älskar jag allt som har med hembygden (läs norra Dalarna) att göra när det sänds på TV. Vet inte om det bara är jag, men det känns som det har varit en hel del av detta de senaste åren:

För det första har vi ju alla dessa tävlingar!
Dansbandskampen: Larz-Kristerz går vidare till final. Nedrans jag är inbokad på julbordsjippo nästa lördag. Hmm... Tur  att man kan spela in på vår TV :)
Körslaget: Genom Joakim Cans tar Mora hem hela skiten... och det överlägset om ni frågar mig. En sak har jag dock funderat på efter det här. Varför skrivs det JÄMT i massmedia att Jocke har "flyttat" eller i alla fall köpt hus i MORA??? Hur är det med det där... Det är ju i Orsa han har köpt hus! Har han köpt hus i Mora, också..??? Eller säger han "Stackmora", och alla halvdöva jornalister tolkar det som att han "stack till Mora"????? Eller säger han själv att det är i Mora han köpt hus??? Det kanske kvittar, men jag retar mig på det varje gång.
Stjärnor på is: Mogren (Numera Morabo) snubblar sig igenom, i alla fall några program. (måste dock erkänna att jag inte följt detta prgram)

Dessutom har det varit en del andra program/inslag som jag med igenkännande och glädje har följt.
Svergie Campar: Min sambos bror drar ett av sina skämt om en upphittad tumme inför hela svenska folket och Fjuppen tömmer hundtoaletter och spyr i buskarna (det senare såg jag dessutom "live" när det spelades in).
Luciafirandet i TV: Ok inte 2008, men 2007 spelades luciafirandet in i Zornhuset i Mora. Luciatåget bestod av bla Orsa ungdomskör (vars ledare ingick i Canskören). Det var dessutom ett av de vackraste, mysigaste och orginellaste luciafirandet på länge i tv.

Jag har säkert glömt något också, eller???
Sen alla idrottsevenemang och idrottare kan man ju inte riktigt räkna dit...

Sol Jenny


Från fredagen till lördag

Så var arbetsförmedlingen avklarad för det här året... JIPIIIII! fast redan något vecka in i Januari måste jag dit igen :(
Besöket gick dock relativt smärtfritt. Jag hatar alltid att gå dit, eller att ha med dem att göra i huvudtaget, men den här gången var det extra pirrigt eftersom jag hade en ny handläggare. Jag visste inte alls hur hon var, men det fungerade bra. Nästa gång kankse det inte känns lika eländigt... eller jo. Men det skiter vi i nu.

Efter arbetsförmedlingen shoppade jag loss lite på H&M innan jag åkte till mormor och fikade. Ganska skönt att var utan barn där en gång. På väg mot Orsa svängde jag förbi dollarstore och därefter parkerade jag mig på jobbet. Malin ville att jag skulle börja lite tidigare vilket jag gärna gjorde.

Fredagskvällen bjöd på tacos och Idol (som jag redan kommenterat här i bloggen). Idag var det åter några timmars jobb och därefter var vi till Anna och Micke och drack kaffe. Nu väntar en hemmakväll med barnen, förhoppningsvis ska åtminstonde den yngra vara nattad före 20.00 då dansbandskampen börjar. Nog för att jag tvivlar på det efter att hon somnade i bilen i dag... men vi får la se. Jon ska på hårdrockskväll i Hansjö bygdegård. Roligt??? ja det blir det säkert. Jag är dock inte speciellt ledsen att vi inte fick barnvakt. Jag är både slut och inte speciellt sugen. Däreomt önskar jag att jag var med Micke och Mona i fjällen NU!!!


Om två veckor och två dagar är det här min vy utanför fönstret...

Sol Jenny

KEVIN.... vilken gofis :)

Ja, så stod han där som vinnar till slut. Jag kan väl inte var annat än nöjd, han har ju läääääänge varit min favorit (även om jag hade ett extra gott öga även till Robin d.ä. Kan bero något på hans rockstil....).

Jag ser fram emot att se Kevin i framtiden. Se hur långt han kan gå. Om han fortsätter briljera. Spelar han sina kort rätt kan det bli hur bra som hellst. Men så kommer frågan... Hur kommer han hantera all framgång????? Jag tror på honom, men frantiden får utvisa det. Fast nu, just nu vill jag bara skicka en STOR grattiskram till Kevin... Han är ju trots allt BÄST, nu.

En tanke måste även skickas till godbiten Alice. Lilla kvinnan med stora rösten. Kevin var bättre, idag som hela hösten. Men vinnarlåten... nja den var nog trots allt Alices. Jag tycker faktiskt den passade henne bättre. Just den gjorde hon BÄST.

Foto: Daniel Ohlsson/TV4

Nu laddar vi för dansbandskampen...
HEJA LARZ-KRISTERZ!!!!

Sol Jenny

IDOL... snart klart!

Vad rolig han är vår Jidhe :)
På lappen står det...... ..... ??? .... ??? Vi är tillbaka efter reklamen!

Ja ja. Dåligt skämt, men jag skrattade i alla fall. :)
 Vad tycker jag annars ... hmmmm. ????
Jag har gillar Kevin rakt igenom. Han hör hemma på de stora, jag menar de STORA scenerna. Men alice kan man inte heller göra annat än bara tykcka om.

Må bästa man/kvinna vinna... för båda är BÄST, på sitt sätt

See U
Sol Jenny

Hela veckan lång.

Fy va kass jag varit med bloggandet den senaste tiden. Inte kan jag direkt skylla på att det inte fins något att skriva om heller. Nej anledningen är snarare att det varit fullt upp med både ditten och datten så tiden har inte räckt till, och har jag haft tid har jag inte haft ork. Nu ska jag i alla fall sumera lite av veckan.

Måndag: Efter en sömnlös natt byltade jag iväg med barnen på BVC då Ebba skulle på 2,5 års kontroll. Allt var bra, inget konstigt (skulle vara BVC-sköterskan då...). Därefter hem, ta det lugnt (läs: ligga DÖD på soffan) tills det var dags att laga mat och sticka till jobbet.

Tisdag: Lite bättre sömn... men lååångt ifrån bra. Tog det lugnt på förmiddagen. Packade in barnen i bilen, hämtade Selma och Felicia på fritids och skjutsade hela barnaskaran upp till Stackmora. Åkte och jobbade, hämtade barnen i Stackmora (Jon var hos Sara och Erik och hjälpte dem med gillestugan). påbörjade kvälsbestyren. Hade besök av Unkas och husse Christian, eftersom vi skulle vara hundvakt under onsdagskvällen. SOVA.

Onsdag: Skjutsade barnen till dagis vid 9. Köpte frallor och åkte till Hårteamet och fikade med Mona och Anna, innan jag återvände till dagis för utvecklingssamtal. Inte heller där fanns något negativt att tillägga kring våra barn. Deras frökens kommentar var "Hade alla barn varit som dina hade vi kunnat haft hur många som helst".

Kalle är tydligen en riktig "farbror duktig". Han lyssnar, gör det han ska (kanske inte så mycket mer), äter duktigt av ALLT, gnäller inte. Visst gör det en mamma båda stolt och glad när hon får höra detta om sin guldgosse. Ännu roligar var det dock att Kalle börjat umgås lite mer med de andra "stora" killarna nu. Och framför allt att de andra -03:orna börjar förstå att Kalle är lika gammal. Eftersom han är född så sent, och dessutom lekt mest med Maja och Filip innan, så har alla sett honom som yngre. Känns skönt eftersom det bara är en termin kvar och sedan slutar de ju på dagis och börjar i förskolan. Mamma har varit lite orolig för sin lilla gosse... :)

Ebba fanns det inte så många ord för. Efter all beröm fröken öst över Kalle var det ungefär: "Ja och så Ebba... ja hon är ju bara för härlig!" OK, vad kan man säga. Men jag förstår vad hon menar. Den ungen blir man inte riktigt klok på, men go som få. Ska man beskriva henne med ett ord kan det inte bli annat än "Emil" (i Lönneberga).

Efter dagis blev lite matshopping och sedan hem. Något konstigt måste ha hänt med mig efter all beröm om barnen för jag tinade upp 2 kg köttfärs och ställde mig och gjorde köttbullar av alltihopa. Klar blev jag inte förren det var dags att bege sig till jobbet. När jag kom hem hade Unkas kommit och jag fick mig ett litet hundgos :)


Dagens händelser har bestått i att jobba på förmiddagen, hämtat tjejerna i skolan och skjutsat dem till Stackmora där jag hämtade mina barn. Fikat med barnen hos mona, och sedan varit på julfest på dagis. Det sistnämda får ni höra mer om sen. Nu ska jag gå och lägga mig... och kankse läsa lite.

I morgon väntar arbetsförmedlingen.... öhhhöhööh! :(
Känns som man ska få en "dom".... Undrar just hur det blir med sömnen i natt!!!

Jag går i alla fall och gör ett försök.
Go natt
Sol Jenny

Var F-N är john blund???!

I natt var det total omöjligt.... Efter endast ett par timmars sömn vaknade jag (01.30) och det var helt omöjligt att somna om. Med två barn och en snarkande gubbe i sängen trodde jag först dessa tre var orsaken. Därför tog jag min bok, min telefon och traskade iväg till Kalles säng. 3 kapitel senare var sömnen inte ens nära. Jag satte mig uppgivet en stund framför datorn. Därefter tog jag plats i soffan, till kattens stora förtjusning. Med en kurrmaskin på magen låg jag sedan och glodde på Miami´s ink... När klockan hade passerat 05.30 tittade jag sista gången på klockan innan John blund fick tummen ur, och behagade besöka mig...

Gissa vem som var "DÖD" när barnen kom ner strax efter 7!!!!!!

Nej, tror det är på sin plats med en kopp kaffe, eller två.

 bild... efter allmän begäran, så skyll inte på mig!

Sol Jenny


Bud Svea Kristina

Idag stod dop på schemat. Som vanligt var jag ute i sista sekunden. Satt framför datorn och gjorde dopkort när jag upptäckte att klockan var alldeles för mycket. Jag slängde mig i duschen, klädde barnen och fort in i bilen. Klockan 12.30 var jag på jobbet och slog in doppresenten. I bilen, på väg till Mora, åkte sminket på och 7 min i 1 körde vi in på parkeringen till Andreasgården... ahhhh 7 minuter till godo innan dopet skulle börja. Inte tidig, men i tid :)

Efter en mysig cermoni, med vacker skönsång av Anna-Karin Bengtar (ja ja hon är gift så jag vet inte om hon bytt namn???), bjöds det på mat och sedan fika. 15.10 lämnade vi tillställningen och åkte tillbaka mot Orsa... i den riktningen var jag ännu senare med tanke på att jag skulle börja jobba 15.00 ...Malin var dock förvarnad på att jag skulle bli sen!

Satte ihop några av korten från dopet, med Sveas underbara doptårta som bakgrund.


Nu blir det lite fika och sedan sängen.
Sol Jenny

arga katter...

Jag har inte kunnat blogga "fullt ut" sista veckan på grund av att jag inte har velat skriva allt som hänt. Vi hade en insident med hunden och katten förra söndagen men eftersom jag inte ville göra Jenny och Janne oroliga på deras semester, och dessutom ville vi tala om det för dem, har jag låtit bli att ta upp den på bloggen (jag visste ju inte om de skulle få för sig och läsa min blogg).

Hur som haver. I söndags (1 advent) gick Jon med katten i famnen. Rotax fick syn på ett "mumsigt" kattben som hängde ner och "SMACK!". ....hunde hoppade upp och blev bokstavligen hängande i kattens ben medan katten skrek för sitt liv. Jag fick tag i hunden och stoppade fingrarna i munnen för att försöka bända upp käken, men den hade han låst. Det var stört omöjligt. I panik sa Jon åt mig att hålla katten så han fick ta i käken. När Jon släppte på greppet, och jag tog över, fick Elin (katten) möjlighet att attakera mig och högg mig i handen med såväl tänder som klor. Jag fick dock grepp om henne och med min hand i hennes mun, som ett tuggben försökte Jon öppna Rotax käke, men inte heller han hade kraft att få isär den. Till slut gav Rotax upp, bara sekunder innan Jon var redo att sticka kökskniven i hunden.

Katten pep iväg upp, hunden fick sig en omgång innan han placerades i sin bur och jag försökte koncentrera mig på att inte svimma medan handen var placerad under kranen med kallvatten. Min hand bara pulserade och blodet rann. När jag hade lugnat ner mig ringde jag hit Mona så hon kunde ta barnen medan jag och Jon besökte akuten. Trots att jag hade handen inlindad i is svälde den upp rejält. Det blev stelkrampspruta och en veckas pencillinkur.

Katten tog vi till vetrinären dagen efter och det blev planerat att tån skulle amputeras. Efter några dagar haden foten dock läkt bra och vetrinären tyckte inte amputering var nödvändig. Vi förlängde dock hennes pecillinkur, och med en katt som VÄGRAR ta tabletter har Jon nu fått lära sig ge sprutor, en om dagen.

Slutet gott allting gott.

Jag måste poängtera att vi inte har något emot den här hunden. Situationen som uppstod var inget annat än en olycklig situation. Många anser att hunden är en stor bov, men det är djur vi pratar om här. alla djur är djur och vi måste lära oss handskas med dem på rätt sätt. Gör vi inte det och då inte är beredda att det kan uppstå otrevliga situationer ska vi kanske hålla oss till mjukisdjur. Uppfostran är jätteviktig, men även den mest väluppfostrade hund kan, när den ställs inför nya situationer, reagera instinktivt. Jag hoppas alla som läser detta istället får sig en tankeställare om vad som kan hända med djur, när vi människor inte är försiktiga.

På onsdag ska vi vara hundvakt åt nästa Jack Russel..... :)

Sol Jenny


Mysvovve. I drygt 2 veckor har ja

MMS

Mysvovve. I drygt 2 veckor har jag haft en egen sängvärmare, en riktig kelgris. I morgon ska han hem, så jag får passa på att njuta. Go natt! Sol jenny


Tack för det adlibris, ni får mitt vänlighetspris!

I söndags beställde jag böcker på nätet. Igår levererades dom i min brevlåda, betalda och klara, snabbt och framför allt enkelt... tills jag öppnade paketet och upptäckte att en av böckerna blivit fuktskadade! SUCK! DRYYYYGT.
Lagomt grinig ringde jag idag upp adlibris och berättade vad som hänt. I min negativa hjärna hade jag förväntat mig en grinig kärring i andra änden som skulle säga att jag fick retunera boken till självkostnad, eller ännu värre ta det med posten... Istället möts jag av en ängels milda röst som med den största förståelsen talar om att hon genast skickar en ny bok till mig. Tillsammans med den kommer kartong och returlapp så jag kan lägga den "förstörda" boken på lådan, på deras bekostnad. Dessutom ber hon om ursäkt på företaget vägnar. Tänk vad ett vänligt bemötande kan göra. Jag kommer defenitivt beställa fler böcker från dom.

Sol Jenny

Snö, mera snö... inte tö!!

Snö snö snö... åååh vad jag är glad att vi har fått så mycket snö :)
För många kanske det är detsamma med en massa snöskottning, men inte ens det bekymrar mig. För det första var våran gård redan plogad när jag kom ut i morse, och den lilla biten närmast huset skottar jag gärna. Jag älskar att skotta snö. Jag blir glad av att skotta snö. I och för sig var det lite drygt vintern när jag gick gravid och skulle hålla hela gården snöfri... men nu är jag inte gravid och jag behöver ju bara skotta en liten bit. Resten kommer en traktor och fixar, det är vår lyx i vardagen!
Hoppas det snöar i natt igen :)

Annars är det TV-kväll ikväll. Bonde söker fru är precis avklarat och nu väntar oskyldigt dömd. Helst hade jag velat se Efterlyst samtidigt men det blir att sappa lite i reklamen (den korta stund reklamen på 3an och 4an inte sammanfaller). Därefter ska jag fortsätta på min bok, flickan som lekte med elden. Började igår... och det verkar vli bra :)

Sol Jenny

När mor ska bort... blir resan kort!



Vet ni vad det här är...??!





Det är så långt jag hann på årets pysselkväll, MIN kväll, min ÄLSKADE pysselkväll... innan den fick avbrytas. Precis när det började dofta kaffe, och smaskigt fikabröd hade plockats fram, kallades jag hem. Katten var försvunnen! Vinterstormen härjade. Gubben traskandes runt i gårdarna med ficklampa och bjöd på sitt allra vänligaste lockläte: "kissekissekisse... MAO... komsi komsi... ELINmao... snuttan.. kom till pappa... MAO!!!!" ,  Och under tiden röjde barnen loss ensamma inne i huset. Men andra ord: mamma måste komma hem. Jag tog mig dock en snabbfika, hann krama om Pia ("alla våras svärmor") innan jag beställde hämtning av lilla mor.

Jag får väl pyssla för mig själv någon annan dag. /Ulle, om det blir töväder och torrt på vägarna kanske du kan komma ner och joina mig :)/

Hemma blev det rundtur på gården, rastning av hunden, mer lockande... och plötsligt var hon bara där, HEMMA!!! :)
Så kunde barnen nattas och jag såg fram emot ett avsnitt av "House", ett avsnitt som det visade sig att jag redan sett så det blev att bänka sig framför dator istället. Nu ska jag dock gå och lägga mig och göra något jag lääääänge sett fram emot. Jag har inhandlat andra boken i Milleniumserien "flickan som lekte med elden". Syster yster hinner inte läsa, (jag skulle ha lånat den av henne bara hon blev klar) och när jag hittade boken för 40 kr på dollarstore tyckte jag det var en bra investering. Är den nu bara hälften så bra som första boken är jag nöjd :)

Får be om ursäkt att det inte blivit skrivet på några dagar. Det kommer uppdatering för de senaste dagarnas händelser senare...

Sooo long friends!

Sol Jenny

RSS 2.0