För den som tänkte "lyllos Jenny och Anna"...

Australienresan närmar sig.. och dagarna springer iväg. Ska verkligen bli skönt att komma iväg och fylla dagarna med annat än "vardagsbestyr". Självklart är det med en tår i ögat jag stoppar om mina barn på kvällarna nör jag tänker på atty jag inte får se dem på två veckor, men de har ju sin pappa hemma så det ska nog gå bra. Blir nog värst för mig själv som får dras med ett dåligt samvete. Jag försöker dock fokusera på allt possitivt med resan.

Jag och Anna får möjlighet att umgås (tro det eller ej men fast vi är på samma ställe mer eller mindre varje dag så hinner vi inte just umgås).
Jag får komma till ett land och se saker som de flesta av oss bara drömmer om.
Jag blir berikad av erfarenheter, inte bara resemässigt, utan framför allt inför min kommande (fortsatta) karriär.
Redan nu har jobbet med tävlingsbidraget gett mig erfarenhet och kunskap jag lätt bär med mig i framtiden.
Jag ska få se kängrusar och koalor (måste...)

... men så var det ju det där. När jag fick den här drömmen uppfylld och vann denna resa svävade jag på små rosa moln tillsammans med dessa kramgoa exotiska härliga djur. Igår i bilen på väg till Falun lyssnade jag på radio, och dom J---- (förlåt) radiopratarna stack hål på varenda drömmoln och fick mig att ramla pladask ner i ett sementgolv. Där hade de hjärta och sitta och överrösa  mig med information omen annan typ av varelser.

"i Australien har man "döda paddor"-dagen då folk går ut med golfklubbor och basebollträn för at slå ihjäl giftiga paddor som varje år dödar en mängd husdjur"
" i Australien finns ormar vars gift kan döda 1200 vuxna män"
"I Australien finns många krokodiler, sötvattenkrokodilerna är "snälla" men saltvattenkrokodilerna slukar en"
"i Australien blir varje år "X" personer dödade eller attakerade av hajar"

... HALLÅ jag fattar.

Cirka 10 000 paddor dödades under Toad Out Day.


Sol Jenny


make over!

Det är en he del som är kvar att fixas inför australienresan. Jag är själv förvånad över att jag varken känner nervositet eller direkt panik än. Hur jag än vänder och vrider på det så visar sig nervositeten inte ett dugg. Tror hela tiden att imorgon, imorgon kommer det nog. Men inte, jag känner mig kolugn.. på dagen vill säga!

Hela nätterna plågas, och ibland roas, jag av de mest knasiga, virriga och tokiga drömmar man kan tänka sig. Från att min egen mor har varit och piercat sig på det mest tokiga stället till att jag gjort slut med min älskade sambo. I natt handlade den (drömmen) om själva avresan till Australien. Allt var kaos! Anna kom för att hämta mig. Packat hade jag inte ens börjat göra. Kläderna var inte tvättade och resväskan var borta. Allt bara snurrade i huvudet och jag visste inte hur jag skulle få ihop allt... Ja min nervositet och resfeber verkar få utlopp mer än väl i mina drömmar.

Idag har jag i alla fall fått lite gjort. Dockan har fått sig ännu en omgång färg... men det är nog flertalet färgningar som återstår innan resultatet är ok. I morgon hoppas jag dock få till det så pass att vi kan finjustera klart det när jag är i Falun på måndag.

Förutom dockan har jag och Anna, tillsammans med Michaela, varit på salongen och gjort make overs på oss själva. Så:
Klippning/färg: CHECK!

 

Sol Jenny

Leker med dockor.

Idag, äntligen, har jag påbörjat infärgningen av min docka som jag ska tävla med i Australien. Det går.... nja, jag har faktiskt ingen aning. Det ska va en färg här, en där, och lite annat mittimellan, sen blir det mörkare mot ljusare och rödare till guldigt. När det är klart ska allt täckas över med skarpare röd och sedan delas upp på sätt sätt. När färgningen är klar är det bara att vrålträna för att kunna fixa de sista klippen som ska vippa till det lite här och där. När allt är klart är det bara att få till det som det ska va på 60 min... klarar jag det så är jag nöjd.

Men det är ytterligare några detaljer som måste fixas med. Dockan ska sminkas och dekoreras, både ansikte och med "kläder". Sitter och letar inspiration för att få lite idéer. Lösögonfransar och lite stenar att dekorera med är redan inköpta, så coola :)

 
(bilder från make up store)

Stenarna är dock mer orange och fransarna gör sig inte riktigt bra på den här bilden. Lägg märke till de små svarta "nitarna" efter fanskanten. I Like :)

Sminken ska, som ni säkert förstår, vara extremt, coolt men ändå med glamourös tuch. Ska bli riktigt kul tt komma igång. Bild kommer garanterat längre fram.

Tänk man blir ALDRIG för gammal för att leka. Det är bara leksakerna som blir dyrare.... jag kan lova att det är så sant som det är sagt och det gäller inte bara för våra kära gubbar. Nej vi tjejer måste väl också få leka vidare och följa samma kostnadsstege. Jag är i alla fall på god väg tycker jag... tur att det finns sponsorer så jag inte behöver göra alla inköp själv.

Från:           till:

Ser inte helt olika ut... ;) men det skiljer några tusen på prislappen! hi hi...

Nu fortsätter inspirationssökandet... och snart sängen.

Sol Jenny

Moraeuskören!

För er som missade Team Moraeus igår, här kan ni se och lyssna till "våran" duktiga kör. Åsikterna kring vilken kör som gjorde bäst ifrån sig haglade fram på facebook under gårdagen (och gör kanske fortfarande). Hårdrocksfan som man är borde kanske team gyllenhammar, som framförde "fox on the run", vara favorit. Men den här gången är patrioten i mig större än hårdrockaren. Men helt hemmablind är jag nog ändå inte, fler än jag måste ha förtrollats av Moraeuskören då de stod med lest röster efter gårdagens program. Lyssna själva och avgör:




Det är nu tredje året som en kör från "trakten" deltar i programmet. Första året sopade Team Cans (Mora) banan med de andra körerna och tog hem segern Lätt :) Förrs året föll Team Stefan (Älvdalen) på målsnöret då de tog en hedrande andraplats. Man kan ju undra vad det är som gör dessa körer så populära. Jag tror det är deras förmåga att vara annorlunda som gör dem till vinnare. När Joakim stod där med sin hårdrockskör var det något ingen annan hade. Idag är det gjort och det krävs något nytt, spelar ingen roll hur bra det än är med hårdrock. Stefan är ju den sprudland sprallkillen som man blir så glad av, vilket förstärktes med dansbandsgengern... tyvärr räckte det inte hela vägen. Men får patrioten sticka fram kan man ju bara fundera hur Ola vann. Varför monterades konfettin upp över hans kör redan INNAN programmet????? Var det en tillfällighet och hade de flyttat Stefan kör om de hade tagit hem segern. Blåst konfettin dit sa man... men var fanns fläkten??? Nu stänger vi ner patrioten. Det fanns säkert ett sätt, vi måste ju ändå tro på rent spel.

Det ska i alla fall bli spännande att följa Orsas kör och se hur långt det räcker...

Jag kommer rösta!

Sol Jenny

En lördag... myslördag!

Nu är jag så där GLAD. Så coolt att Moraeuskören precis tog hem flest röster i Körslaget. Folk får tycka vad de vill, men körerna härifrån (norra Dalarna) sticker i alla fall ut och är annorlunda... och BRA. Extra kul är det förstås eftersom Hårteamet varit med och sponsrat kören med hårvård och sminktips, så kören sjunger inte bara bra de är så dame snygga också ;)

För övrigt har det varit en bra dag idag. Efter en lugn morgon tog jag barnen och åkte till Mora. Jag är ju gräsänka några dagar medan Jon är på skogen med arbetskompisarna för att fiska och åka skoter (läs dricka öl). Efter en shoppingrunda utan inköp, (förutom tårtbitar, choklad och pannkakor) åkte vi till våran bästaste "gammelalice" (min mormor). Vi myste och drack kaffe ute i vårsolen medan barnen gjorde en snöstruts.


Efter ett par timmar for vi vidare för att göra ett stopp på kappahl och sedan ICA-Maxi. Redan på förstnämnda platsen  hade Ebba fått nog och somnade där hon satt. Den ungen är helt otrolig. Hur lyckas man?!


Efter ännu ett fikastopp (hos Mona och Micke) kom vi till slut hem. Där väntade myskväll med juvelerna, först middag och sen Körslaget. Inget dåligt slut på en bra dag.


Nu är det dags att avrunda och förflytta dessa två guldklimpar till sina sängar.


Go Natt!

Sol Jenny

Det fixar sig

De senaste dagarna har det gått upp och ner, verkligen upp och ner... fast nu börjar hastigheten på hissen lugna sig och riktningen går alltmer uppåt. Jag pratar om förberedelserna för australienresan och då jobbet med dockan och mitt tävlingsbidrag. Tävlingsgrenen jag ska vara med i heter "avant gade" något som inte alls är "JAG", mer än att jag gillar utmaningen och att pressa mina gränser. Jag anser själv att jag valt den svåraste grenen, jag har inte fattat vad jag ska göra, hur jag ska göra det och knappt varför.... kommer bli så stolt över mig själv bara jag får ihop en skaplig frisyr, sen får det gå som det går resultatmässigt. Här kommer några proffessinellt gjorda Avant garde frisyrer så ni får en bild på vad jag pratar om.

 
(Bilder från frisörskablogg)

Idag var mamma så snäll och ställde upp och tog hand om barnen efter skola och dagis. Jon har åkt till skogen med jobbet och jag har varit i Falun. Eftersom barnen varit hemma tills idag ville jag ha en backup om de blev dåliga. Ebba har varit till Lekkompaniet med dagis medan Kalle tillbringat dagen på Orsasjön med skolan. När jag hämtade upp barnen frågade Ebba mig vad luckorna i trappen var (mamma har som vindsutrymmen på båda sidorna i trappen)

- Det är vinden där, svarade jag enkelt.
- Där får man inte öppna, påpekar Ebba.
- Nej, svarade jag... mest för att slippa neka till en titt.
- Nej, för då dör man, säger Ebbba frågande.
Jag funderar på vad hon har för uppfattningar och känner att jag nu måste protestera och ta bort dramatiken.
- NEJ, det gör man inte. säger jag.
Lite lugnare påpekar Ebba då:
- Det bara blåser därinne!!!!!

Så smart, och ändå så fel. Så coolt med barn och deras uppfattningar. Jag hade ju talat om för henne att det var "VINDEN". Vinden för henne är ju blåsten ute, väderfenomenet. Utrymmmet under tacknocken har väl inte hon någon koll på.... SÖTNOSEN.

 eller





Fjällfina

Ännu en härlig helg fylld av "vårkänslor" går mot sitt slut. I fredags åkte vi åter en gång norrut för att bjuta av fjällsluften i Storfjäten. Redan vid tolvtiden lämnade vi Orsa vilket betydde att vi kunde köra in på gården till fjällstugan redan före 2. Barnen hann åka en sväng med skotrarna tillsammans med Michaela, vi njöt på gården, gjorde oss hemmastadda för att framåt kvällen inta en härlig middag. Senare dök även familjen "Roine och Terese" upp. Lördagen bjöd på fint fjällväder och vi packade in oss och på oss och med oss på de skotrar vi hade och begav oss ner på en sjö för att få lite sol. Eftersom diverse sjukdomar drabbat gänget i perioder under helgen begav vi oss till stugan och fortsatte myset där. På kvällen blev det ännu en underbar middag, rött i glasen och bad i tunna för endel lortgrisar ;)


Fjällmys. Till och med Mona kostar på sig en putmun ;)

Det är ganska fantastiskt hur våra barn är. Ebba har ju varit halvkrasslig redan under veckan, hela helgen har hon haft febertoppar på nätterna och även Kalle har pendlat mella kamin och svettningar samt rossliga halsar med hosta. Någon vilja att åka hem har det dock inte varit tal om. Natten till lördagen trodde jag det skulle bli aktuellt att återvända hemåt redan på lördagen men barnen vägrade. Som tur var har de varit pigga och feberfria hela dagarna, medan nätterna varit fyllda av rossliga halsar, skällande hosta och febertoppar. ftersom barnen nästan gråtandes bad oss stanna fick det bli så. Fjälluft kan nog inte skada, stugan har alla bekvämligheter, medicin hade vi med oss och på dagarna var barnen pigga och glada. Enda extra bestyret var att få dem att förstå att bad i tunnan utomhus inte kom på tal, men när alternativet var att sätta sig i bilen och åka raka vägen hem gick det ändå ganska bra.

Nu ska jag avsluta denna helg med lite plock här hemma. Sen ser det ut att kunna bli pizza ikväll och avsluta med godispåse el chips till "Luftslottet som sprängdes". Inte nyttigt, men känner mig värd det ;)

Sol Jenny

Vasaloppshelg!

Vasaloppsveckan kom och gick. Som vanligt avslutades den med att luften bara skrek av VÅR :) Förstår inte riktigt hur det går till... kanske är det all värme som de tusentals skidåkarna utsöndrar som får igång takdropp och fågelsång. Till och med solen lyckas dom locka fram. Ja, så tror jag nog det är.

Roligast på hela vasaloppshelgen (om du frågar mig eller min underbara morbror Nisse) är helt klart barnens vasalopp. Kalle åkte för 3e gången (tror jag det var) och Ebba för 2a gången. Starten går på campingen i Mora och sen skidar de små knattarna hela vasaloppsupploppet och in under det stora vasaloppsmålet. Så underbart gulligt att titta på. Kalle gav sig iväg i rasande fart, jag tog sällskap med Ebba som sken ikapp med solen. Varje vurpa (ja, det blev några) skrattade hon så hon knappt tog sig upp och sen for hon vidare. Ibland bröts hennes konsentration av att hon upptäckte något efter vägen. "Mamma, vad är det som luktar?" stannade hon och utbrast när luften fylldes av rostade mandlar. "Mamma visst är jag duktig", "mamma var står farmor och hejar på mig", "Mamma, var är våran flagga".... osv.


       

Alla solkusinerna var så duktiga och tog sig i mål.... även om Leo körde sin egen variant :) 

Söndagen myste vi i soffan och såg vasaloppet men tog oss en tur runt Hansjö med spark när barnen kom hem från Stackmora. Farmor och farfar hade haft dom under natten så jag och Jon skulle få ut och roa oss med Mona och Micke. Det blev en tur på after ski i Grönklitt och därefter ett försök att besöka öltältet i Mora. Tyvärr slingrade sig kön låååång så vi fick återvända hem till byn.

När måndagen kom var det riktigt skönt med en ledig dag. (i alla fall sånärpå, vi hade ett litet möte om hemsidan på morgonen bara) Älskar dessa dagar med barnen. Vi tillbringade hela eftermiddagen på gården där vi lekte, skottade snö och myste i solen. Till och med lunchen intogs utomhus... lovely :)



Så underbart med våren som kommer nu. :) NJUUUUTER!

Sol Jenny


RSS 2.0