Allhelgona, så vackert, så sorgligt!

Ska jag vara lite personlig här så måste jag erkänna att det varit en ganska känslosam dag idag. Jag har setat och tänkt en massa. Självklart har tankarna gått en del till Morfar, kan inte fatta att det gått 2,5 år sedan han gick bort. Saknar honom mycket. Men det är inte så farligt, det känns som en saknad jag kan acceptera. Svårare är det när jag tänker på min vän som fick säga hej då till sin 2,5 åriga dotter i somras. Jag har tänkt så mycket på henne idag. Flera gånger har tårarna kommit och ändå kan jag inte föreställa mig den smärta hon måste känna. Jag vill bara att hon ska få känna lycka igen, kunna skratta, känna glädje... hon är så värd det, hela hennes familj är så värd det.

Jag tänker på er.



Sol Jenny


TV, dagens redskap för ett skratt!!

Har lite tankar kring det jag sett på TV idag. Började morgonen med att titta på Nyhetsmorgon, som sedan naturligt följs av Efter 10. Idag pratade Malou om bröst, ett ämne jag inte tänker gå in på här (skönt va alla vänner?? ...men jag är nykter). Däremot gästades Malou av Berg och Gynning, och dom måste ju bara kommenteras. Jag försöker verkligen tycka att Carolina är en dryg, kass, dum blondin... men det slutar varje gång med att jag stannar till framför TVn och skrattar gott åt hennes kommentarer. Kanske hade jag lyckats bättre om hon inte hade haft Carina vid sin sida (en facinerande kvinna, I like) men tillsammans är dom fantastiska.

Men dom orden var även sista framträdandet i kvällens idol avklarat... HERRE GUD, vad jag skrattade! Lars är ju bara genialisk. Ja ja... vissa jurymedlemmar må tycka det får va färdigspexat, men va då!! Han spexar ju på rätt ställe. I texten sjunger han ju t.o.m "jag är väl lite ding"... konstigt att inte Anders Bagge påpekade likheten mellan Lars och Ugglan Helge, han liknade ju Johan med en sjöhäst....
Men jag tycker nog ändå inte Lars hör hemma i globen. Jag har jättesvårt för att hitta en självklar favorit. Måste jag får det nog ändå bli Robin E (härlig rock-kille, bara det räcker för mig) och Kevin (svärmorsdrömmen... det kan också räcka).

   
  

Nog om kändisvärlden...

Sol Jenny


kusindag på Jäsen

Idag har mamma med barn och barnbarn (dvs, jag, Sara, Kallr, Maja, Ebba och Leo) varit till sommarstugen, Jäsen. Kalle och Maja kämpade med att få ihop en snögubbe av den centimeter snö som fanns gå gården. I komposten hittade de en gammal morot som fick bli näsa. Med alla löv, som följde med snön när de rullade snöbollar till snögubbens delar, såg snögubben ut att ha samma kamoflagemönstrade dresser som barnen :)



När vi hade fått upp lite värme inne i stugan fixade mormor lunch i form av grillkorv med bröd, festis, kaffe och kakor. Jag kan änuu förundras hur såväl korv med bröd som kaffe kan smaka så mycket bättre när man är ute på det här viset.




Vi har helt enkelt haft en mysig kusindag!!!

Sol Jenny

Bloggsnack...:)

Va kul med kommentarer om bloggen... Jag har faktiskt inte tänkt så mycket på det, att ni ser den. Alltså jag räknar ju med att folk läser och ser bilder... men att ni verkligen SER designen. Visst, det är det första jag själv ser när jag klickar mig runt i olika bloggar, men på något sätt tänker jag inte på att andra ska tänka likadant... i alla fall inte om min blogg. Kul är det i alla fall.

Men, inte minst med tanke på kommentarerna, så måste jag göra ett inlägg om detta. Om min design och varför bloggen ser ut si och så.

1. Jag älskar, och då menar jag ÄLSKAR, att sitta och leka med bilder i datorn. Photoshop är ju helt fantastiskt. Mer jag jobbar där, mer upptäcker jag vad otroligt lite jag kan. Varje gång jag hittar något nytt (Läs: får hjälp av någon som vet mer än mig /typ Emelie) så MÅSTE det ju användas, testas, lekas med. Det är helt otroligt vad man kan göra. Bilder blir så snygga när de piffas till, läggs till krumelurer, eller bilder ändras... prova själva så får ni se!!!

2. I och med att jag startat min blogg, och i samma veva tagit på mig att skriva in text på en hemsida, har jag fått upp ögonen för webbdesign (om än på hobbynivå...). Det är otroligt spännande att göra små tryck, en kod bort där en ny kod här "spara"...och vips är sidan ny!

Hade det inte varit för att jag har ett maniskt behov av att skriva av mig, så hade min blogg troligtvis bytt skeponad oftare än det kommit till nya inlägg. Med detta vill jag bara säga att min blogg inte på något vis är "klar"... om den någonsin blir det. Min blogg är min försökskanin och kommer kontinuerligt att utsättas för nya försök... för mina läsare är det bara att gilla läget. Kanske blir förändringen av designen en bit av "sollivets" image.

Tack för reflektionerna, förändringar kommer att ske och jag tar gärna emot nya tips.

Sol Jenny


GOD morgon.

En hel natt, en HEL natt har jag sovit. Somnade när jag la mig, inga barn som väckt mig och jag vaknade först när klockan ringde. Vet inte när det hände sist. Barnen har varit utportionerade, Kalle hos mormor och Ebba hos farmor. Själv tillbringade jag kvällen först med att träna och sedan framför TVn. Det är min stora TV-kväll på onsdagar, bonde söker fru, oskyldigt dömd och sen ett inspelat Efterlyst.

Men nu ska jag kila iväg till ett möta på näringslivskontoret.

Kram
Sol Jenny

...Let it snow, let it snow, let it snow!

Nu är den här... SNÖN! JIIIPIIIII!



Självklart var vi ute och for idag... med sommardäck. Jag och systeryster med barn, dvs fyra stycke, var hem till Sonja och hälsade på. Som vanligt blev vi varmt välkomna och det bjöds på pannkakor till lunch och sen fika. Kalle åt 4 pannkakor, och jag trodde han skulle spricka.

Hemma igen var det ingen idé att försöka få in honom. Istället letade vi fram täckbyxor och innan vantarna var helt på hade han slängt sig ut i snön. Man kan inte undgå att se glädjen som lyser i hans ögon när det snöar. Hade Kalle fått bestämma hade vi även letat fram skidor, pulkor och allt på en gång.

Själv gruvar jag mig för allt slask som detta innebär.... blöta kläder, snoriga ungar. Men samtidigt, va gör det då???

Jag säger det igen: "Let it snow, let it snow, let it snow"
     

Sol Jenny

Idag reder vi ut endel måsten

Idag hoppas jag på en bättre dag... Det är ju ändå så att vad försäkringskassa, arbetsförmedlingen, a-kassa och försäkringsbolag än kan hitta på så är det ändå "bara" pengar och materiella saker. Mina barn mår bra, jag mår bra och mina nära och kära mår bra... det är i alla fall inga större fel. Ibland kommer det över mig att jag bara klagar och klagar, fast jag har det så himla bra... ändå kan jag inte låta bli att slänga galla!

Idag ska vi ta en sväng till svärmor, lämna tillbaka hunden till henne och kanske kan jag smita lite tidigare till jobbet om barnen kan vara kvar hos farmor. Hade varit toppen. Då hinner kanske jag och Malin skriva ut arbetsgivarintyg och jag får iväg alla papper. Det hade varit så skönt.

This is my day!!!

Sol Jenny

Ny dag, nya omöjligheter!

Dagen började ju inte så bra... men nu är det värre!
PISSDAG!
Att jag redan var förbannad över alla papper och myndigheter vet ni som läst mitt förra inlägg. Så kommer jag hem från två timmars jobb och får uppgifter som gör dagens pappersarbete till rena nöjet. Jon har pratat med försäkringsbolaget.

Ingen har väl missat att vi blev bestulna medans vi var borta i spanien, fiskesaker mm + Barnens fyrhjuling.

I alla fall har vi fått besked om att Fyrhjulingen INTE kommer att ersättas, inte en krona vi får. Hoppas den JÄVELN (förlåt men när någon gör mina barn illa tänker jag inte hålla inne med svordomar) som åker runt på den krockar med en ladugårdsvägg och får hjärnskakning. Idioterna som tror det är ok att stjäla i tron om att dom rätta ägarna ändå får ut det på försäkringen: SÅ ÄR DET INTE!!!
Motorfordon ingår inte i hemförsäkringen, men de går inte heller att försäkras enskilt eftersom det inte går att registreras!!! Tänk på det ni som köper stöldgods av det här slaget. Ett annat barn ligger då hemma och gråter!!!

Lika bra jag lägger ner nu innan jag blir för elak... jag vill ju ha kvar mina läsare ;)

EFTERLYSNING



Har ni sett minsta spår efter detta fordon, hör av er PLEASE!
Ni se ju själva hur barnen glädjs åt den...

Sol Jenny

fkng jvl frskrngskssa, rbtsfrmdlng ch nnt lst flk

Nu är det en sån där dag igen... Papper papper papperpar perapapp papa rapp rapparport..?????

Jag har stämplat 2 veckor. För att få pengarna måste jag göra en årsanmällan. Där ska jag skriva i vad min tidigare anställning var....? Vilken anställning!  och varför denna "anställning" upphört. Jag behöver intyg från min anställning. Min situation är ju precis som det "alltid" varit. Ändå måste nya papper in, dvs samma papper de redan har. Dessutom behövs ett intyg från arbetsförmedlingen för varför jag avbröt min inskrivning vid arbetsmarknadsåtgärden under ett par veckor, fast jag var beviljad längre... (anledningen var att jag arbetade 2 veckor heltid så arbetsförmedlingen var dom som ringde upp mig och sa att de skrev ut mig, det såg väl bra ut i deras statestik antar jag). Dessutom behövs arbetsgivarintyg för hur mycket jag arbetat... först står det från ett år tillbaka, men när jag ringde förut har de redan intyg fram till sista juni så jag tänker då bara skicka från 1 juli. Det här gäller 2 veckors stämpling

Sen ska jag ju ha pengar från försäkringskassan (istället för stämpling eftersom jag inte har dagar kvar). För att få det måste jag skicka in papper till arbetsförmedlingen... en krånglig blankett där timmar ska redovisas på de mest knasiga vis. En rad där man kryssar i de dagr man jobbat, och en rad där man kryssar i när man fått ihop en hel arbetsdag dvs 8 timmar...
ex jobbar jag 2 tim månd, 4 tim tisd och 7 tim fred kan jag endast göra kryss fred. Då har jag dock 5 tim kvar som jag måste komma ihåg till nästa vecka. Jobbar jag då 3 tim på måndagen kan jag sätta kryss där med eftersom jag då fått ihop 8 tim.
Denna blankett ska arbetsförmedlingen sen skriva på och skicka vidare till försäkringskassan. Försökringskassan ska sedan handlägga och betala ut pengar till mig.... och med deras förseningar får jag väl pengarna lagomt med min pension.

Sen ringer jag arbetsförmedlingen för att boka en ny tid hos min handläggare (eftersom jag fick lov att avboka förra men då var hon ej på plats så JAG fick lov att ringa tillbaka). När jag ringer har hon telsvarare: den du söker är sjuk!. En telefonist svarar och jag ber att få lämna ett meddelande att hon ska kontakta mig; Nje det kan jag inte eftersom jag inte vet hur länge hon blir sjuk. "nä, och det ska jag veta" fick jag lov att svara näsvist. Jag blev kopplad till en kollega som kunde boka ny tid, enligt telefonisten. Bullshit. Det slutade med att hon fick lämna ett meddelande till min handläggare att boka en ny tid med mig. Skulle inte förvåna mig om det kommer ett brev med en ny tid, en tid när jag jobbar....

BLÄ säger jag bara.
Sol Jenny

Borta bra... hemma igen!


Vi har kommit hem. Skönt att vara borta (speciellt när borta=fjällen), även om det är skönt att komma hem igen. Men helgen har varit helt underbart härlig.

Som jag redan berättat om, var vi ner till Idre på lördagen för att titta runt lite på snöskoterns dag. Efter lunch dök Familjen Roine, Therese, Jonna och Jonathan upp och vi hjälpte dem att elda upp ris på deras tomt. På kvällen avnjöt vi en god fiskmiddag, tittade på dansbandskampen och spelade spel. Många skratt senare kröp vi till sängs. I morse vaknade vi upp till ett underbart fjällväder. Barnen skickades ut för att leka och vi vuxna var inte långt efter för att dra i oss av den ljuvliga fjälluften.



När jag tittar på de här bilderna kan jag inte annat än tycka att mina barn är bortskämda (och jag med för den delen). Visst jag gillar att besöka storstäder med fart och fläkt.... men titta, det här är vackert!!!!

...Jag kan dock inte påstå att det här har varit någon ren hälsoresa. Majoriteten av mina bilder från helgen avslöjar något helt annat :) När vi dessutom skymtade flygande älgar på söndagen började vi verkligen fundera på om vi ska se över våra flytande intag... :)

"HOLY COW"...jag har plötsligt fått en bild för det uttrycket!!!

Sol Jenny

Fjällen

Sitter i familjen Dahlbergs stuga i Storfjäten. Lite frusen och trött efter gårdagen, nej det beror inte på någon fjällvandring ;) .. Men guuuuu va bra jag har det. Vi har precis gjort en sväng till Idre och kikat runt (snöskoterns dag). Nu står Jon vid spisen och förbereder lunch, älgkebab, sen väntas familjen Roine och Therese att checka in snart. Med andra ord kan vi se frem emot en mysig fjällkväll, med god mat i goda vänners sällskap...

Nu kallar kökspersonalen på lite extra hjälp, så jag får återkomma hit senare.

Sol Jenny

Bättre sent...


Snälla mor och Lasse för allt älgkött :)

(Nu känns det lite bättre... )

Sol Jenny

Paketmani

Idag kom jag på hur besatt jag är av paket. Paket i alla former. Det bara kom över mig på jobbet när jag stod och plockade varor. Känslan fick mig att småskatta åt mig själv. Mer jag tänker på det, mer kommer jag på att jag älskar paket. Födelsedagspaket, namnsdagspaket, julklappar, överraskningspaket, tackpresenter, morgongåvor,morsdagspresenter, postpaket... ja t.o.m. resepaket. ;)

Känslan slog mig när jag tog emot varor idag (paket). Jag blir ALLTID glad när et kommer varor (paket). Det är ju jättespännande. Man vet aldrig vad som döljer sig innanför de bruna kartonsidorna. Jag släpper alltid allt annat och springer och hämtar en sax för att skära upp tejpen som försluter kartongerna. Fast Malin har sagt åt mig att låta varorna stå, måste jag ju bara kika lite.

När jag började tänka mer kring paket slog det mig att det faktiskt är jag som är drivande (maniskt) för att vi FORTFARANDE måste köpa julklappar tillvarandra. Vet inte hur många år syrran har frågat om vi ska skita i det.... jag kan inte. En jul utan julklappar???? Hallå!! Men det är inte kravet på fina gåvor, jag gillar ovissheten. Spänningen. Dessutom tycker jag det nästan är roligare att ge än att få. Hellst vill jag hänga över axeln på den som öppnar paket.

Tänk när man går på bröllop, dop eller födelsedagsfester där dom inte öppnar paketen. Jag klarar mig knappt igenom kvällen på grund av min nyfikenhet. Ibland blir man inbjuden på "paketöppning" dagen efter. (vilket jag förstår för det kan bli väldigt uuuutdraget). Men gissa om jag är förste, om inte man, så kvinna på plats. Så nästa gång ni ser mig avsupen på en fest, eller ser mig lämna den alltför tidigt, vet ni varför. Det är enda sättet för mig att förhindra att jag sliter papperen från presenterna.

Trots den paketälskare jag är, hatar jag att öppna paket inför publik... knasigt dilemma!!!

För övrigt har det varit en bra dag. Jag är lycklig idag. Om det så bara är för idag, så känns framtiden lite ljusar ut nu.

I morgon bär det av till fjäten. Huset har vi lånat ut. Skönt, om larmet går..... ;)

Kram och go natt!
Sol Jenny

Kött kött ä gött och mams gör trams :)

Idag har jag haft en bra dag. Först jobbat, hämtat barnen, haft Ulle med pojkarna på fika och tränat. Men bäst av allt är att vi fått frysen fylld med älgkött. Dom stackars karlarna har slaktat hela kvällen, men va skönt det är nu när man får trycka in "super action freeze"-knappen på frysen och köttet ligger där packeterad och stelnar till sig. Lite halvironiskt är det att Jon får samtal om att vårat lamm (Jon har beställt) är slaktat och ska tas omhand, i morgon! Suck... Nu kunde vi dock avstå lammet och få ett i mars istället om vi ville, ett förslag som Jon köpte till min stora glädje. En slakt per vecka räcker. Dessutom kommer det snart en halv gris till oss också. Behöver jag påpeka att vi inte har några planer på att bli vegetarianer det närmaste halvåret i alla fall.


Men så har vi min mor. Hon ringde och bad mig kolla en sida på internet, detta med skratt i rösten... Visst, jag sökte mig fram till "husvagn & Camping"s hemsida... För att se min mor posa i bikini...OCH GUMMISTÖVLAR!!!! Med detta foto har mammas campingkompis från Sundsvall vunnit första priset i fototävlingen. Herre gud säger jag bara. Vet inte om man ska skicka ett datavirus till den där sidan så den stängs ner, eller bara gilla läget och skratta åt "eländet". Men eftersom jag älskar dårfinkar och själv är en riktig dönicke, går jag på det senare alternativet. Jag ska t.o.m dela med mig av min mor till alla mina trogna, otrogna och spontana bloggläsare. Om inte annat kanske det resulterar i lite förståelse för hur jag är....

Följande inslag är taget från: http://www.husvagnochcamping.se/ovrigt/article351445.ece

***************************************************************
Husvagn & Campings fototävling


Tusen tack för alla fantastiskt vackra, roliga och härliga bilder!

Efter mycket velande och många diskussioner fram och tillbaka har vi till slut kommit fram till sju vinnare.


Ett stort grattis till er alla!


1:a pris

Foto: Rolf Nyberg
Fotograf:Rolf Nyberg, Söråker

"Bilden är från semestern på Lundegårds camping på Öland. Majlis Ersson har garderat sig för alla typer av väder - både sol och regn."
(Rolf har vinnut en minidator från Shuttle.)

**************************************************************

Ny dag, nya galenskaper....

Sol Jenny


När ska man bli vuxen?

Jag har funderat på att bli vuxen. Hur gör man? Jag är trött på att inte bli tagen som vuxen. Bara förra veckan fick jag kommentarer från främmande personer att jag inte kunde vara så gammal... och de grundar det baragenom att titta på mig. Grattis kanske ni tänker, men så är det inte.

Situation 1. Jag befinner mig på en plats tillsammans med 2 andra (typ 36 och 39 år). Dom presenterar sig som syskon och jag förklarar att jag "bara" är bekant. Reaktionen från den främmande personen är, "ja jag tänkte väl det, du såg så mycket yngre ut så du kan inte vara syskon med dem." Nähe tänkte jag kanman inte ha syskon som är 3 respektive 6 år äldre??

Situation 2. Jag jobbar och en kund kommer in och tittar på barnkläder. Jag rekomenderar dom varmt och förklarar fördelarna med detta märke. Varför jag själv gillar det. Kunden tittar på mig och frågar, "har du barn??" Ja. "men du ser så ung ut för att ha barn"... SUCK!!! Jag är 32 år, har 2 barn. vad är konstigt med det!!???

Skönt, på ett sätt, är att jag har en chef som förstår... för henne är det nämligen precis likadant. En gång när hon jobbade (jag var gravid så Ulle jobbade) kom en kund in för att handla julklappar. Hon pratade med Ulle och Malin och frågade efter butiksägaren. Malin förklarade att det var hon. Kundens kommentar blir då "men har ni ingen vuxen här??"

Så nu vill jag veta, Vad krävs för att bli vuxen??!
Vara egen företagare, ha 2 barn (varav en är tonåring), vara gift och ha hus... ja det räcker ju tydligen inte. Eftersom det är fallet för Malin!! Det hjälper inte ens fast man börjar få linjer i ansiktet, grått hår och bristningar, jag lovar!

Sökte lite på nätet på "vuxen"

Begreppet vuxen innebär att en person är gammal nog att klara sig utan stöd från föräldrar eller andra vårdnadshavare. I västerländska samhällen brukar denna ålder anses vara uppnådd vid mellan 18 och 21 års ålder, vilket också brukar kallas myndighetsålder. I vissa kulturer går gränsen vid yngre år, och är i vissa fall synonym med termen könsmogen.

OK, fattar fortfarande inte vad problemet med mig är...!?

Gjorde ett test på nätet. "Hur vuxen är du"!??

Din ålder borde vara 43.7 enligt Sveriges Vuxenpoängsstyrelse
(Se Mona, vi är jämngamla! Jag har tom gått om...)

Hur ska man kunna vara nöjd med sitt utseende när människor inte tar en för den man är pga sitt utseende????

Sol Jenny

Kalle och hans vänner...

Idag har Kalle haft kompis med sig hem från dagis. Det är inte första gången han leker med någon, men det märks att han har mer och mer behov av att göra det. Huga ligen, han håller på att bli gammal. Nu måste jag verkligen få ordning här hemma så barnen kan vara på rummet och leka. Dom måste få det både praktiskt och mysigt. Jag är på G, alltså jag är på G. Det står en hel släpvagn fullastad med grejer jag har slängt. Jag som inte kan slänga :)

Efter att alla kläder jag vikt ihop igår åkt ner för trappen, tillsammans med halva lådan (jättelådan) med lego, sängkläderna rivits ur sängen och mjukisdjuren slängts ut över hela golvet, tyckte jag det var dags för pojkarna att gå ut. På med massa kläder... för att sedan upptäcka att det SPÖREGNADE!! Men ut var det. Jag beodrade dem att leka i carporten, sedan blev det mellis på bron..... stackars barn!!!

Men jag tror faktiskt inte dom var så ledsna.
Tror ni???



Dagen slut!
Sol Jenny

sämnlöst och kreativt.



Det blev bara en snabb fika i kväll. Jon somnade ändå vid TV:n, och eftersom jag drabbas av en kombination av rastlöshet och sömnsvårigheter så fort det blir mörkt och tyst i huset, så ägnade jag lite tid till att piffa på barnens toalett. Ja... Nu var ju utgångspunkten inte riktigt som på första bilden. Det var ett tag sen vi målade väggarna vita... men jag tycker det är ganska härligt att se den så här, före och efter!!! Det är otroligt vad lite färg och ett vackert motiv kan göra.

Bilden är tagen i början av sommaren på bryggan vid Holens badplats. Syskonkärlek, eller vad säger ni. När jag sedan "lekte" med den i photoshop lyckades jag få till den så den gick att använda på väggen. Jag älskar verkligen den här bilden, och är grymt nöjd med resultatet! 


Två små hjärtan på en brygga,
Tillsammans är ni två så trygga.
Eran mor och eran far,
Är så glada att vi er två har.


Nej, nu ska jag i alla fall dra mig till sängen. Blir nog lite läsning som vanligt innan John Blund hittar mig.

Sol Jenny

Innebandy... värt att beskåda!

Kalle spelar innebandy. Han började på fotboll i somras och när det var slut talade tränarna om att det fortsatte med innebandy för dom som ville. Kalle var med på sin tredje träning idag. Jag, Jon och Ebba passade på att åka och handla, men vi kom tillbaka så vi hann se lite av träningen. Det är ju så roligt att se dom spela. :) Några springer efter bollen. Andra står och leker med klubban. Endel hoppar fram, andra glider....

För mammas lilla stjärna handlade det mycket om att titta på läktaren och styla för mamma, pappa och syrran. Han fick till ett och annat slag på bollen... men vilket håll den skulle åt hade han kanske inte så stor aning om. Jag tycker i alla fall det är helfestligt att titta på. Dessutom tycker Kalle det är kul, vilket ju också är ett plus :)



Nu ska jag fika och sedan mysa ner mig i sängen.
Tjing
Sol Jenny


Ja, se det snöar... på söndag (i storfjäten!)

Sitter här, söndag kväll, och drömmer om nästa helg!

Fredag
24.10.2008

RegnbygerFrisk bris, 9,8 m/s fra sør-sørvest

Regnbyger. Frisk bris, 9,8 m/s fra sør-sørvest. 4 mm nedbør i døgnet.

Lørdag
25.10.2008

SolLaber bris, 5,9 m/s fra vest-sørvest

Sol. Laber bris, 5,9 m/s fra vest-sørvest. 0 mm nedbør i døgnet.

Søndag
26.10.2008

Snø-2°Lett bris, 3,6 m/s fra sør-sørøst

Snø. Lett bris, 3,6 m/s fra sør-sørøst. 5 mm nedbør i døgnet.


... kan det vara dags för vinterdäck måntro!????
Det kanske är lite tidigt, men ska man till fjällen så ska man.

Ser i alla fall ut att bli fint på lördag (ja ja i alla fall om man sitter i lä). Hoppas ev förändringar blir till det bättre för då blir det toppen.

Sol Jenny

Trött, men nästa helg blir det fjälluft!

Oj ojojoj oj oj. Igår var vi bara hemma. Gick och la mig före midnatt, och ändå har jag sovit till NU. 09.30!!!! Det är inte klokt. Hur kan man ligga och sova såååå länge och ändå känna sig trött!??? Får ta en kopp kaffe och hoppas att jag kommer igång.

Idag hoppas jag vi kan få lite gjort här hemma. I alla fall ta en snabbvända ute på gården och få bort sånt som måste bort innan snön kommer. Skulle vara skönt att få klart mitt projekt på lilla toaletten också, sen har vi allt vardagsplock som måste göras. Nästa helg är vi borta, vi ska till Fjäten. Ska bli så skönt. Känns så läääänge sen. Det är så underbart med fjällen, riktiga fjällen. Jag blir mer och mer förälskad för varje gång jag är dit. Tyvärr är det inte snö där än, men har vi tur kan det ju komma några vita flingor när vi är där.



Sol Jenny

Lördagkväll, i hemmets "lugna" vrå.

 Vi hade middag här hemma igår. Janne, Jenny och deras dotter Klara var här och vi åt panerad torsk, pressad potatis och romsås. MUMS. Jag tror ALLA, inkusive barnen, åt så vi skulle spricka. Till efterrätt hade Jenny gjort en pecannötpaj som var supergod. Det bästa är att mycket är kvar eftersom alla var så mätt efter maten. (receptet kommer i nästa reklamblad från Konsum, kan rekomendera alla pecannötälskare att prova den).

Idag har jag jobbat några timmar och därefter tog jag en tripp till Mora. En tripp som visade sig bli riktigt trevlig. Syster Sara dök upp i affären precis innan jag skulle stänga och följde glatt med mig. Vi var till Kapahl, ICA Maxi och avslutade med happymeal, kaffe och chokladmuffins på "donken". Inte ofta vi kan sticka iväg sådär barnlösa helt oplanerat. Kvällen var tänkt att vi skulle spendera med Janne, Jenny, Krister och Cattis men eftersom Jon inte mått så bra avbokade han. Jag kände mig lite besviken men vi har haft en ganska skön kväll här hemma med barnen, och det är inte fy skam.


...Plötsligt när jag satte mig vid datorn tjöt det från trapphuset. "BRANDVARNAN" Jon rusade upp ur soffan... och jag efter med hjärtat i halsgropen. Famme i hallen var allt frid och fröjd, förutom att brandvarnan fortfarande tjöt rakt ut. Ingen rök, ingen eld, ingen fara! Ja ja det har väl bara gått hett till här hemma...


Sol Jenny


Festlig torsdag!


Oj vilken torsdag det blev. Började dagen med att baka en cheesecake med barnen, varpå vi bjöd in svärmor och svärfar på fika. MUMS va gott det var. Svärfar åt så jag trodde han skulle spricka :)
På eftermiddagen var det dags att jobba två timmar (stackars mig va!!??) Därefter åkte jag hem, bytte fordon och cyklade ner på Orsa på föräldraråd. Gårdagens föräldraråd avslutade vi med bowling... därmed har ni anledningen till att jag var hem och bytte fordon! Jag och Mange hade sen läääänge bestämt att vi skulle ta en öl. När vi bowlat färdigt vid 9 gick jag och Mange ut för att cykla hem. När vi satt oss på cyklarna tittar Mange på mig och säger: "dom stänger 10!". Ok, vad gör man!? Bara att parkera cyklarna, återvända in, ta plats i baren och beställa in mer öl!!!

Alltså ibland är jag bara föööör bortskämd!
Alltså, ha en gubbe här hemma som städar och möblerar om, och en killkompis som man kan gå ut och dricka öl med en torsdag. Busigt värre...

...törs jag tala om att Jon ska ställa till med middag ikväll!! :)
Sol Jenny

Plötsligt händer det..!!!!

Idag lämnade jag Kalle på dagis, han hade 5-års grupp. Därefter åkte jag och Ebba vidare till Malin (eller rättare sagt Maling mamma). Där bjöds det på kaffe och bulle, samtidigt som vi fick chansen att prata lite. Hade önskat att det blev oftare men men... Jag får se till att de flyttar hemöver :)


Vid lunch hämtade jag upp Kalle och vi begav oss hemåt. Därefter har Kalle haft en riktig femårs-trots-dag!! PHU!!! Han hade ett utbrott där han slängde upp alla små barnstolar i soffan. En stor hink med pärlor hälde han ut på golvet, för att sedan "simma" i dom. Mitt i det här skulle jag försöka få till en lasange. Jag var helt slut. Jon kom hem och jag fick bege mig till jobbet utan att ha ätit (eftersom maten blev försenad...). Jag behövde verkligen jobba lite, ränsa huvudet. När jag sedan kom hem hade min underbara sambo, inte bara städat vardagsrummet, han hade även möblerat om. Hur många där ute har en sambo som möblerar om hemma!!?? Det var supermysigt. Så nu ska jag sätta mig i soffan och kramas med honom :)



PÖSS PÖSS!!
Sol Jenny

Te-mys och gamla minnen.

Efter några hektiska dagar känner jag mig lite lugnare idag. Barnen har sovit bättre, men är fortfarande förkylda. Hade värsta behövliga tekvällen hemma hos Mona igår. For dit direkt efter jobbet och blev bjuden på varma mackor, MUMS! Åkte inte hem förren barnen sov... Snacka om kvalitetstid :)  (Tack för det Jon.... och Mona såklart).

Idag har jag påbörjat väggmålning på barnens toalett. Skissen är klar, nu ska det dit färg. Jon tog på sig att handla hem färg... vilken!!!?? Ja det visar sig :) Kommer med en bild på resultatet bara jag blir klar.

Så länge får ni kolla in mina nyvunna kunskaper inom photoshop. (Fattar inte hur mycket det finns att lära). Nu kan jag i alla fall få till en extra tuch på bloggen, nice!! Det är inte mer än rätt att Emelie får vara del av första inslaget, det är ju hon som har lärt mig (och jag är trög....). Glad att hon inte gav upp, utan hittade lösningar för att lära en dumsnut som mig, och över msn dessutom... :)



Emelie är den där lilla skiten i sin pappas famn... själv är jag i centrum!!!! Det är länge sen vi träffades "på riktigt" nu. (springa på varandra på stan är inte "på riktigt"). Jag är så glad att jag hittade hennes blogg. Det har väckt många minnen.

Sol Jenny

Lite sömn... ZZzzzz ZZz zz z!

Blev inte många timmar som man fick sova i natt. Det är mycket som snurrar i huvudet när man funderar kring jobb och studier mm. Sen allt annat som händer omkring en. När jag väl somnade (efter att ha läst ut min bok) gick det bara ett par timmar innan Ebba vaknade och hostade. Hon har haft en sån rethost en vecka nu. Ska nog ringa läkarstationen och höra om man kan ge henne något. Hon vaknade i alla fall vid 3 och sen låg vi vakna till 5. Då tog jag med henne ner och satte oss i soffan och åt skorpor och oboy. Efter ytterligare någon timme lyckades hon i alla fall somna, och sen sov jag med... fram till 7. Då kom Kalle ner och väckte oss. Sen är barnen hur pigga som hellst. Hur gör dom???

Nu blir det en STOR balja kaffe!

Ny dag, nya möjligheter!
... ja vi får tro det! :)

Sol Jenny

Sorry... no blogging today, tjohej!!

Nä... orkar inte idag!

Men vänta ni bara. Bara jag får lite tid så ska jag piffa till lite här.

Tack tack Emelie, du är ju bäst!!!!
Problemet är bara att nu blir jag nog sittande i photoshop och leker så jag får väl inte tid att skriva he he he....
(Åh va mycket det är man inte kan.... å som är så skoj)

Go Natt!!
PÖSS!
Sol Jenny

Sista natten med katten!

Fy. idag vaknade jag med huvudvärk igen. Nej inte fyllsjuk :) kl är "bara" 8.30 och Jon har stuckit iväg till Stackmora för att hjälpa till hemma hos hans föräldrar. Jag ska dra mig in i duschen, äta frukost och sen åka till Sandhed. Maria och Jonas med barn är där. Vad som händer sen vet jag inte, får ta dagen som den kommer.

På söndag tar Maria o co med sig lilla selma hem = Vi blir utan kattunge :(
Trodde inte det skulle vara några problem, men katten är så himla go. Barnen får kånka med den hur mycket som hellst och dessutom känner inte Jon av någon allergi alls!! Jon börjar nästan jämt klia i ögonen när han träffar nya katter, speciellt kattungar, men inte nu. Så det hade varit perfekt katt till oss. Tur att jag vet var katten ska, det gör avskedet lite (lite) lättare. 



Sol Jenny

I Polisens händer...

Ibland är det riktigt kul att läsa tidningen. När man dessutom får en koppling till polisen, jag gillar ju att klaga på polisen, så blir det extra kul (. Var in på Dalarnas Tidningars hemsida och klickade in mig på upphittade stöldgods. Vem vet våran fyrhjuling och fiskesaker hade ju kunnat finnas där, men NEJ. Däremot hittade jag lite annat smått och gott.

Se den här bara. Vem har snott mina vitaminer, åh tur att polisen lyckats hitta dem. Skulle vara kul och veta hur man kom fram till att det var stöldgods!! Finns säkert en bra förklaring men jag roade mig åt det i alla fall.
 
Falun. Burk vitaminer, inkom till polisen 14 augusti. Tros komma från förrådsinbrott.

Den här är ännu roligare. Undrar om Polisen gått runt och frågat hos frisörer om det är någon som saknar den här "hårblåsen" hi hi hi... Snacka om att man skulle känna sig blåst om man använde den.. ha ha ha!! Ååååå va kul! Om polisen provkör alla stödlgods de får in så har vi nog svaret här varför så många poliser är flintskalliga... he he he...!!
 
Falun. Hårtork i kartong, inkom till polisen 14 augusti.

Vill ni se det med egna ögon http://www.dt.se/brottsplats/stoldgods/article284416.ece

Nej nu har jag varit rolig nog för idag!!!
Sol Jenny

PS. Vill bara förtydliga att jag INTE har något emot polisen. Jag vet att de gör sitt bästa men att resurserna inte räcker till. Det är den punkten jag driver med... Fattar inte varför vi inte kan få ha en ordentlig polisstyrka!!! Fler poliser till folket! Och tack till de Poliser vi har. DS.

Dagen slutar bättre än den börjar

Det var en dryg dag idag. Kanske var det för att man själv inte orkade som det speglade av sig på barnen. Det brukar ju vara så. Till slut fick jag sätta mig ner och prata med Kalle i lugn och ro. Vi bestämde att han skulle få sitta själv på sitt rum och titta på film, 30 min senare sov han. Ebba la sig med mig på soffan och somnade hon med. Själv fastnade jag i boken... kan inte sluta läsa (män som hatar kvinnor).

Mellan 16-18 har jag haft Saras barn här. Så mysigt med massa barn i huset. Fast 4 hade varit lite mycket att ha jämt kanske. Men ibland är det underbart :)
Mamma lämnade hit dem eftersom Sara jobbar sent, Erik är borta med jobbet och mamma skulle klippa sig. När mamma kom så hade hon en underbar Orkidé med till mig. Blev så glad. Älskar Orkidéer, älskar presenter, älskar mamma... Tänk vilken bra avslutning det blev på den här dagen i alla fall!
 


Sol Jenny

En skvätt tvätt

När vi hade möhippa för min syster en gång i tiden (oj vad det känns lääänge sen) så bad vi henne svara på en rad frågor, samma frågor ställdes även till hennes då blivande man. En av frågorna var om de hade några ovanliga smeknamn på varandra. Maria berättade att Jonas brukade kalla henne för "strumphögen" (ja, ni kan sluta skratta nu). Detta var en kärleksförklaring, inget fult smeknamn från Jonas sida. Jag som är född på 70-talet och uppväxt med Staffan Westerbergs "syster yster och lillstrumpa" har allt annat än lätt att hitta det gulliga i det smeknamnet! På någotvis har jag i alla fall lyckats acceptera det och t.o.m. lärt mig gilla smeknamnet.

En sak  jag aldrig, ALDRIG kommer att finna något vackert, sött eller kärleksfullt i är detta:


Det här är ingen gullig liten strumphög! Det här är en trist, tråkig, oändlig tvätthög! Jag hatar tvätt. Visst kalla mig negativ idag. Kalla mig vad ni vill (Strumphög!). Men ni får mig inte att gilla tvätthögar.

Men likt förb..... ligger den där på golvet och väntar på mig så det är bara att sätta fart.

Vad sa du Mona! Ny dag, nya möjligheter... är det i morgon??? :)

KRAMIZAR
Sol Jenny

Trött och arbetslös... så är det!

Nu ska jag bara kasta av mig lite skit. Man ska få ur sig sina känslor för då känns det bättre sen. Det är precis vad jag ska göra nu. Läs om du vill, men det är ingen munter läsning:

Hur kommer det sig?
Att barnen kan ligga och vara dödssjuka hela natten. Roslar, grinar, klagar på ont i halsen och hostar tills de nästan spyr. Som mamma ligger man mer eller mindre vaken för att "vaka" över dem. Sen när det är morgon har man inte sovit en blund, men på barnen märks inte ens en gnutta av nattens sjukdom...!??
Borde man inte i alla fall kunna kräva en liten lättare feber under dagen för att få lite lugn och ro, och kanske få en tupplur?

Nu tror jag inte detta är något unikt i vår familj, tvärtom. Jag har dessutom inget emot att ta hand om mina barn, även när de är sjuka. Men just nu är jag helt slut själv.
Så trött på att söka jobb, jobb man ändå aldrig får.
Så trött på alla påtryckningar. trött på pappersarbete papper som inte ens dom som ska ha dom vet hur de ska fyllas i. Trött på alla frågor om jag har fått jobb.
Trött på frågor vad jag ska göra.
Trött på frågor om jag gjort ditten och datten.
Trött på att folk verkar tro att jag inte vill jobba.
Trött på att aldrig kunna slappna av.
Trött på att vara nervös varje gång jag hämtar posten ifall det ska ligga ett brev från arbetsförmedlingen där.
Trött på att varje månad behöva fylla i papper efter papper för att i huvudtaget få pengar.
Trött på alla som klagar på att de håller på att jobba ihjäl sig... sjukskriv er!

Jag har också haft jobb med hård press på mig. Ett ex är när jag jobbade som journalist. Jag kom aldrig hem i tid och ofta skrev jag på mina repotage även hemma. Ofta var det under tidspress, ofta fick man lov att intervjuva personer som inte alls ville svara på frågor, men frågorna måste man få svar på. En gång blev jag tom mordhotad när jag skrev om en gubbe. Han var kompis men "Flink och grabbarna" som han uttryckte det och han kunde få dem att sätta en kula i pannbenet på mig. Men vet ni tom då, ensam på redaktionen med denna man med bar överkropp och ölmage, så mådde jag bättre än vad jag gör nu. Att vara arbetslös är ett helvete.

Hade jag haft ett jobb och mått så här hade jag troligtvis blivit sjukskriven, med anledningen som det så fint heter numera: Hon har gått i väggen. När man är arbetslös fungerar inte det. Dessutom skulle det inte vara någon medicin för mig utan ett steg i fel riktning. Min medicin är när "bossen" ringer och vill att jag ska jobba. Även om det bara är för en timme.

Som arbetslös brottas man hela tiden med samhällets regler, påtryckningar och måsten. Man är ett offer som det sparkas på från höger och vänster. Man kämpar och kämpar, men frågor och krav gör en tokig. Man blir mindre och mindre för varje dag som går. Men tag tag i ditt liv och gör något, kanske du tänker. Javisst!! Lätt! Grattis! Men jag gör vad jag kan och mer kan jag inte göra. Kan du det så grattis men då är vi olika.

Nu ska jag gå och mysa med mina barn, ta en kopp kaffe och njuta av att jag får vara hemma och ta det lugnt.

Kram
Sol Jenny

Skogen gör gott



Idag gott folk jobbar jag. Bra, jättebra faktiskt. Men just nu (8:15) känns det lite tungt för jag har huvudvärk, inte bra. Hoppas det går över. Å andra sidan kan det vara mer avkopplande att jobba än att vara hemma ibland så det blir nog bra. 2 tabletter och lite kaffe så är jag nog igång :)

Ikväll är det åter dags för träning, också bra. Känner att kroppen faktiskt börjar komma igång lite mer nu, innan var jag ju helt förslappad så hämta posten utan bil hade ju varit ett framsteg bara det. Visst för att vara riktigt duktig borde träningspassen ökas ut med inte bara ett eller två utan helst fler varje vecka. Men, bättre lite än ingenting.

Igår fick jag en liten skogspromenad i alla fall. Tillsammans med barnen plockade jag 1 liter trattkantareller. Fick lov att komma ut även om barnen inte är helt krya (mest Ebba som är krasslig).

      

       

So loooong folks
Sol Jenny

08:or

Hallå 
Satte mig framför TVn för att se efter 10 med Malou. Tycker det är bra som "bakgrundsljud". Idag hade dom dessutom orkidétema. Jag älskar okideer. Man fick se hur man bäst planterar om, sköter och vattnar sina okideer osv. Tydligen ska man ta vitmossa och linda runt rötterna, stoppa ner i krukan och därefter fylla på med bark (dom hade en bark och kokosblandning tyckte jag han sa). Vitmossan fungerar som "sjukhus" för rötterna. Smart, enkelt och framförallt billigt tänkte jag och började planera för en skogspromenad. Så kommer Malou: "Var får man tag på vitmossa för det är ingenting som finns i vanliga blomsteraffärer?". Redan här höjer jag på ögonbrynen. Specialisten svarar "dom kan ha torkad vitmossa men det ska helst vara färsk". Jag tittar vidare medan jag skakar lätt på huvudet för mig själv. "Men det kan man kanske hitta i din affär" kommenterar Malou och får ett "JA" till svar. Hallå, tänker jag, skogen, skogen... SKOGEN! Men ingen nämner skogen...
 
Så här ser vitmossan ut...    och här växer den!

Detta får mig även att tänka på när jag följde med Malin på inköpsresa till Stockholm. Säljaren tyckte att vi skulle ta in sand och sälja...!! Jag och Malin tittade skeptiskt på varandra och smålog. Säljaren (som självklart är säljare men ändå) påpekar att det har blivit "jättepopulärt". Hallå!! Vem i Orsa skulle komma in och köpa sand på burk!???? (som dessutom är svindyr) Om någon är intresserad, kom in så ordnar vi det jag lovar. Jag förväntar mig dock ingen rusning...
Men det knäppaste av allt är att säljaren fortfarnade inte kan förstå varför vi inte ville ta in sand, vi ville ju ha sandlådorna.
Sol Jenny

Från det ena... till det andra!!

OK. Var jag full av energi igår, så känner jag mig helt slut idag. Kommer att tillbringa, i alla fall förmiddagen, framför TVn med en kopp kaffe och min bok. Hoppas gårdagens energi kan infinna sig även idag, men nu tvivlar jag. Fast det är väl så det är... någonstans kommer ju uttrycket "upp som en sol och ner som en pannkaka" ifrån.

Pannkaka ja, tro vad man ska lägga på faten idag??? Jag inhandlade kycklingklubbor igår, för jag var sugen på kyckling igår. Idag vet jag inte vad jag är sugen på!!

Sugen??!! Dammsugen!! :) Välkommen hem till mig. Här skulle det verkligen behövas en duvning med snabeldraken idag. Ja en liten promenad med den kanske det blir senare. Bara jag har fått "vila" mig igenom morgonen ska jag se om jag kan dra mig iväg och köpa blomjord. Alla pelargoner behöver jord innan de tar plats i matkällaren. Måste ju fylla mina hyllor som Jon satt upp :)

På tal om hylla! Tack för alla som skrev och hyllade mig igår!

Tjing
Sol Jenny

Grattis Jenny:)

Idag har jag namnsdag!!!

För att fira mig själv idag så bestämde jag mig för att fixa lite kvalitetstid, ...utan att fråga!
Efter maten, när barnen satt och tittade på TV, gick jag till Jon som stod och mekade med bilen och sa:
- Nu åker jag en sväng...
Jag visste att det skulle ta ja lite drygt en timme. Jag åkte till Willys, inhandlade lite mat, popcorn, frukt, mm. Så skönt att ha något hemma till morgondagen ifall man inte orkar göra några större utsvävningar då. Därefter for jag vidare till elljusspåret och piskade mig själv runt 3,4 km slingan. Ett träningspass på drygt 20 min.
Inte för att Jon protesterade när jag sa att jag skulle åka, men jag kände mig så stolt att jag bara sa det utan att fråga.



Annars har jag mest varit duktig idag. När jag tänker efter måste jag ha varit full med energi. Barnen har varit hemma eftersom både låg med värsta hostan hela natten och klagade på halsont. Eftersom jag ändå inte kunde sova, och för att jag är så snäll.... Bad jag Jon hämta Kalle till våran säng, och sa till JOn att lägga sig i Kalles. Så låg jag där själv med mina hostande barn på varsin arm... MYSIGT :S

Öh... energin!! Trots dålig sömn var vi uppe strax efter 7. Den första tiden fixade jag äkta kvalitetstid genom att sitta i soffan och plöja mig igenom X antal sidor i min bok... NICE. Sen satte jag fart.
Plockade ihop 2 påsar med kläder som Johannes ska få ärva.
Skurade duschen + tvättade draperiet.
Rensade i Kalles rum
Sorterade ur babyleksaker ur leksakskistan.
Tvättade.
Torkade kiss efter Ebba, som sprang runt i trosor, 4 ggr. (hon kissade på golvet 4ggr, inte sprang runt i trosor 4 ggr)
Rensade ut lite skräp ur förådet.
Lagade mat (stuvade morrötter, korv och bacon).

Dessutom hade jag såklart två barn att ta hand om. + en kattunge!
Tycker det var en bra dag för att vara mig.

Så kommer Jon hem och fixar upp hyllor åt mig i matkällaren också. Snacka om överraskning på min namnsdag. romantiskt......!


Sol Jenny

...och så var det även fler katter i huset

 
Idag hade familjen Höjer fått nog. Eller kanske var det igentligen den stackars kattungen...
Min syster Marias familj ska ha den lilla sötnosen. Men eftersom dom planerat att komma upp (från Stockholm) när det var dags och slakta älg... En älg som vi fortfarande inte fått... så har det dragit ut på tiden. Nu har kattmamman fått för sig att hon inte längre vill ha sitt barn och hennes uppförande mot den lilla katttjejen har därför varit allt annat än moderligt. Vi har därför tagit på oss att vara "fosterfamilj" till nästa helg.

   

Katten, som är döpt till Bimbo av "uppfödarna" men som enligt de kommande ägarna ska få heta Selma, är så underbart go. Vet inte hur man ska kunna lämna henne efter en vecka. Det är nästan så man hoppas att hon ska riva ner en blomkruka eller börja klättra i gardinerna... det hade blivit lättare på söndag då.

 
Myser hos fosterpappa                                   Storasyster klappar snällt

Sol Jenny


Fler barn i huset :)

Vi har fullt hus här hemma, härligt. I natt har nämligen Selma och Felicia (Kalle och Ebbas kusiner) sovit här. Mysigt att få låna dem igen, det var ett tag sedan nu. När flickorna var små tog jag och Jon dom ganska ofta. Då bodde ju inte svärmor och svärfar här (Det var när Lennart jobbade i Västervik) så dom kunde inte ställa upp lika ofta som nu. I samma veva som Ann-Marie och Lennart flyttade hem fick vi ju även Kalle och det bidrog väl också till att vi inte tog tjejerna lika mycket. Kul att ha dom här igen i alla fall :)



Idag ska Jon iväg och hjälpa Erik med vedboden.... Kanske, kanske kan jag även få honom att fixa hyllor till min matkällare i köket (under en sån där lucka i golvet för er som inte vet att vi har det ). Jag ska stoppa ner mina pelargoner där hade jag tänkt. Dessutom får jag pelargoner av mormor eftersom hon alltid får nya varje år. Brukar i alla fall få hälften att klara sig...

Nu ska jag hjälpa barnen att stryka deras plattor.

Sol Jenny

Mora IK världens bästa gäng...

Jon ska iväg på Hockey ikväll. Det lämnar mig och barnen hemma... hos MONA :) Helt plötsligt längtar jag efter att sluta jobba. Tänker höra med Mona om vi inte ska ta och fixa lite käk, lite vin och ha en liten mysig stund... utan grabbar. (Hörde du det nu Mona, bara att börja fila på menun....)

Hockey, jag älskar i och för sig hockey, och Mora är ju "mitt" gäng. Men det kan inte jämföras med en stund med sina vänner.....

 + 
VS
 +

Valet är biff!!!

Sol Jenny

Måsten, borde... och verkligeheten!

Jag borde vika tvätt
Jag borde leta efter en räkning som är borta
Jag borde packa barnens dagisväska
Jag borde skriva in text på hemsidan
Jag borde rensa ur garderoben
Jag borde städa
Jag borde duscha
Jag borde borsta tänderna
Jag borde gå och lägga mig

Men jag sitter här och ödslar tid... hum...
Jag har redan bestämt mig för att skita i ganska många av dessa måsten. En liten stund till ska jag sitta här.
Sen ska jag borsta tänderna.
sen ska jag gå och lägga mig....

Jag ska ligga och bara mysa, läsa min bok och bara skämma bort mig själv. Jag måste, för det behöver jag idag. Har jag tur får jag sällskap av Elin. Hon har blivit så där "vintergo". Våran katt fungerar så. När det är sommar ser man knappt röken av henne... mest spår av inälvor efter råttor hon drar in. Men när temperaturen börjar närma sig 0, då fylls hon av "goshormoner".  Jag tror jag pyser iväg genast!
 

Kram och go natt

Purrr purrr purr kurrr kurrr kurr.
MMMMMMMM
 Sol Jenny

Jag har en egen Ängel här på jorden :)

Igår var jag åter och tränade. Känner mig så stolt som håller i det. Var inte så sugen igår men gav mig ändå iväg, vilket gör mig ännu mer stolt över mig själv. När man väl är där är det kul. Fortfarande en härlig blandning av människor... nog talat om det... Jag och Sara skrattar åt Ola Hassis kommentarer, något varje gång. Det är såååå härligt, få skratta och få träning, SAMTIDIGT :) Me like!!!! Fast jag känner att man borde utöka träningspassen med ett till i veckan (minst). Har inga STORA visioner, men en promenad i veckan... ja det hade varit bra!! Få se hur duktig jag är framöver ;)


ÅTER IGEN TACK TACK TACK MIKAELA SOM SATT BARNVAKT SÅ JAG FICK TRÄNA. DU ÄR EN ÄNGEL.

Barnen har varit så mysiga på morgonen. Titta bara:
 
Kalle sitter och läser för lillasyster Ebba.

Nu är jag på väg till jobbet :) GLAD!!!!
Här hörs vi senare... Kanske blir det mer barn/hund tankar.... ha ha såååå kul när vänner engagerar sig!
Anna, vagnen finna här. Vi spar den dock tills det närmar sig ifall vi ska ut på nattliga promenader med våra barn....!!

Kram alla

Sol Jenny


RSS 2.0