Potatis, surströmming och rött vin!!!

     
Idag har det varit en sån där härlig höstdag... och det kommer från mig som bokstavligen HATAR hösten. Hatar mörkret, hatar kylan, hatar att löven faller av, hatar frost... Men idag har det varit så där härlig som bara hösten kan vara. Vackra färger i träden, härligt väder och frisk luft. Helt perfekt för en dag i potatislandet. Vilken tur att det var just idag det stod potatisplockning på schemat. Vi började i Hansjö där det var potatisplockning till dagis. Jag gillar den här dagen. Mysigt med alla små knattar som rultar omkring i jordfårorna med sina stövlar och letar de små knölarna. Allt avrundades självklart med fika.

Därefter for vi vidare mot Stackmora där det var dags att sluta upp med nästa gäng potatisplockare. Här var det dock modellen äldre... och allt tog betydligt lääääängre tid. Inte för att det var mycket mer potatis, och inte för att de var sämre på att plocka... men alla dessa fikapausar, ölpausar, drickapausar och värst av allt pratpausar!!! Hallå kan vi jobba först och sen umgås, mysa, ta en öl och snacka. Till slut lyckades jag dock sparka den där traktorbonden in i traktorn och de sista fårorna kördes upp och potatisplockningen kunde slutföras. Därefter öppnades de där förfärliga burkarna med stinkande rutten fisk, jo det skulle bli surstömmingslunch. phu!! Jag överlevde dock på vanlig inlaggd sill.
   

Nu är vi bjuda upp till Jenny och Janne Olsson på ett glas rött... en bra avslutning på en bra dag.

Tjingalong
Sol Jenny

Kommentarer
Postat av: Mona

Åh..ni ser ut att haft en mycket bra familjedag..va härligt..

Åh dessa äldre människor.. :)



Kram

2008-09-21 @ 10:32:02
Postat av: karin

härlig dag :)! tack för inlägget på bloggen ..:')kramar

2008-09-21 @ 11:25:29
URL: http://kajinkarin.blogg.se/
Postat av: Angelica

Ååååh, vad härligt! Detta är livskvalitet! Men vi har inte heller haft det så dumt i helgen. Vi hänger i Klövsjö nu =)

Knepigt med min inloggning. Tror det ligger kvar på datorn, inte så säkert. Men blogg verkar inte vara så vanligt bland småungarna, konstigt! Det är vår generation som lägger tid på det =)

Kram

2008-09-22 @ 17:00:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0