Lilla Orsa i stora världen!

Jaha, så sticker man iväg för att fira svärmor när hon fyller 60 år. Tillsammans med Jons syskon och deras respektive begav vi oss i lördags iväg till Tallin med färja... och allt vad det innebär. Det är ju skönt att ibland uppleva något annat än det som finns här hemma i Orsa. Se nya platser, och möta nya människor. Men det visade sig vara "precis" som hemma, fast annorlunda (på ett bra sätt). När vi gav oss av visar det sig vara fler födelsedagsfirare från Orsa med på resan. Barnens dagisfröken, Ingela; hade lurats iväg av sina barn och hela familjen var därför med på samma båt som vi. Det slutade med en hejdundrade fest i kareokebaren "Wilander" VS "Davidsson". Kanske var det tur att familjen Davidsson stannade en natt i Tallin, två nätter i det tempot hade varit förödande för den fortsatta skolvecka ;)

Gårdagen tillbringade vi således i Tallin. Efter lite shopping besökte vi en medeltida resturang "old hansa" och tog en kanelöl. En suveränt mysig resturang med inredning som förde en tillbaka i tiden. Maten ska tydligen vara sådär, men ett besök är ändå att starkt rekomendera för den som besöker Tallin. Maren intog vi istället på en rysk restaurang, Trojka. Efter fördrinken, stort glas vodka (så klart), smakade maten suveränt. Därefter hanns det med ytterligare ett pubbesök innan vi återvände mot hamnen för att ta färjan hemåt...

   
Wilander och... eller Davidsson!


Vinnare... (nästan) I tävlingen: Vilken familj rockar längst!
Vann gjorde två davidsson pojkvänner!

   
"Old Hansa"

 
Middag på ryska!


...så det kan bli ;)

Go natt!
Sol Jenny

Kommentarer
Postat av: Mona

Ohiii..old hansa..där var vi oxå.. men tamifan att vi råkade missa den "ryska restaurangen" ..shit..

Himla kul att ni hade kul!



kram

2009-04-21 @ 07:14:55
Postat av: Sofia

Haha, ser ut som en härlig resa! Och vad roligt att träffa på the Davidssons. Upplyste Matilda om att de var obligatoriskt med karaoke på öststatsfärja så det är bra att jag här får se bildbevis. Men, vilka vann då, ni eller dom?

2009-04-21 @ 09:45:18
URL: http://sofialiv.blogspot.com
Postat av: Anna

HEJ HOPP!

Tack för en superrolig tripp till alla närvarande.

La strovja!



Ja ja Davidssons lilla söta Lydia vann en ny resa på kareoken...Grattis.



/ Anna

2009-04-21 @ 20:03:25
Postat av: Matilda

Jaha, så skulle man läsa Fias blogg i daglig ordning och vips så hamnade man här och fick lite välskriven Tallin nostalgi, med bildbevis å allt :) Härlig resa med trevligt sällskap - ha det och hoppas det löser sig för dina vänner!

// Matilda Davidsson

2009-04-22 @ 23:15:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0