Melbourne!

Nu har jag varit hemma ett tag och stress, jetlag och tvätthögen efter Australienresan börjar minska. Det ger mig lite tid att istället sätta mig ner och summera vår resa. Tävlingarna och själva frisöreventet har jag ju redan skrivit om här i bloggen, men resan var mycket mer än så...

Melbourne är en mycket trevlig stad. En stadskärna med massa shopping, häftig blandning av arkitektur, snygg skyline, trevliga promenad efter floden med restauranger och pubar, god mat, mysiga parker att slappa i och en fin beach. Det tog inte lång tid innan vi kände oss som "hemma". Nu när jag tänker tillbaka på mina förväntningar innan resan så vet jag inte riktigt vad jag hade tänkt mig... men jag blev förvånad på något konstigt sätt att Australien var så likt USA. Kanske hade varit mer naturligt att tro att Australien skulle vara som USA men jag hade inte förväntat mig det. Kanske är det för att många har svårt för amerikanare och anser att de är falska smilfinkar som ska överdriva, ett land fylld av kriminalitet, en snuskigt rik överklass som slösar pengar på plastikoperationer osv, kommentarer jag ofta får höra... inte minst av de som ALDRIG varit "over there" ...??? och i nästa andetag drömmer de sig bort till landet "down under".  Nu älskar jag ju staterna så för mig var denna upptäkt långt ifrån något negativt :) 

Under våra dagar i Melbourne blev det många kilometer, eller kanske vi ska säga mil, av traskandes... Vi gick och vi gick och vi gick. Det är jättelätt att ta sig runt i stan med spårvagn men vi spatserade på. För att svalka oss såg vi till att fylla våra magar med malt och humlesoppa imellanåt, bland annat på vårat favvohak med eget bryggeri. Våra dagar i stan fördrevs med shopping, god mat, avslappning och lite sightseeing. Just shopping är inte min grej... försöker och försöker men jag är nog mer en strostjej (sitta på en pub/fik titta på folk och ta en latte eller öl och sen promenera runt... like in Valencia Mona). 
         



Speciellt våra "extradagar" fylldes av avslappnat umgänge, gärna med en bok eller öl i handen.... eller/och kameran för min del ;) ...bilderna får tala:
  
   

Något som jag uppskattar när jag besöker storstäder är närheten till en beach, oavsett om det är badväder eller ej. Så var det i Jacksonville, så var det i Barcelona, så var det i Valencia... och så var det i Melbourne. Nu i efterhand är jag så glad att det blev några dagar extra i Aussie så vi hann ner och se stranden. Jag måste ha bott vid havet i ett tidigare liv, tror nästan jag varit sjöljungfru faktiskt, för jag fullkomligt ÄLSKAR havet. Nu blev det inget bad denna resa men fötterna fick lite plask och själen fick sitt.
   

En annan grej vi hann med tack vare våra extra dagar var en vända upp i en av skyskraporna. På 80e våningen väntade oss en fantastisk utsikt över hela staden, eller som Tom uttryckte det " det pirrar i pungen" (...och sedan frågade han om det inte gjordet det på mig?????) Kunde inte annat än att slå en signal till mamma däruppifrån, på samma sätt som jag gjorde från empire state building i N.Y 1997, det var lite "déjà vu".


Hade tänkt få med lite från vårat besök i Melbournes Aquarium i detta inlägg också men det tar sån tid med alla bilder och tiden tickar på. Jag spar det tills jag går in på djurlivet i Aussie. Istället avslutar jag detta inlägg med att hedra en av världens bästa kompisar. 

Mona LOVE U big time:


Sol Jenny
  

Kommentarer
Postat av: Lärardjäveln

...... inte gillar shopping??? Minnesförlust efter hemkomsten? Är förövrigt lite besviken över att inte fått vara med på en endaste bild - men min hatt fick!!

2010-05-12 @ 00:25:45
Postat av: Mona

Härligt att läsa och bilderna talar ju för sig själv..

Anna..du var ju med på den BÄSTA bilden - själv log jag med hela ansiktet !! vilken bild, den gör ju så att det nästan känns som jag var med ändå..förutom att jag missade lite grejjor runt omkring =)..



Kram å hångel!

2010-05-12 @ 06:27:54
Postat av: Bloggerskan svarar:

Mona: Det är Tom som beklagar sig!

Tom: om jag inte helt glömt hur du ser ut så kan jag hitta dig på inte mindre än 3 bilder.... + din hatt! men visst! Ska se till att du syns på fler bilder i nästa inlägg...



;)

2010-05-12 @ 07:37:34
URL: http://sollivet.blogg.se/
Postat av: Mona

Oh shit.. jag glömde bort Dig Tom..hur kunde detta hända?? det är ju oförlåtligt.. av någon anledning såg jag den vackra hatten och förknippade den lite hastigt med Anna..och inser följande: -som om HON skulle köpa något så snygg hatt med karaktär !!haaallåååå.. inser ju också nu att pannband är ett snäpp i lägre "klass"..varpå hon har ett extra behov att vara med på ALLA bilder för att få ett erkännande..varpå en sån belevad, karismatisk, rolig, livsbejakande person som du blir lite ut-mobbad.. sånt hade ALDRIG hänt om jag varit med! :)

2010-05-12 @ 07:48:50
Postat av: Lärardjäveln

MONA min Mona!

Nu är du min favvo Orsa-bo. Gissa vem som hittade Mona-skylten och fick tvinga flickorna att posera fram för den? .....Just det: Snygg-Tom

Jenny, du är bra på att räkna. MEN: Tom är ingen statist och kommer aldrig att bli det. Nästa gång du vill åka till Aussie-land får du inte med den snygge från Falun.



PoK anyway!

2010-05-13 @ 20:25:44
Postat av: Mona

Ohh..glömde nämna att snygg-Tom dessutom har väldigt god smak =D

2010-05-14 @ 11:11:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0