Skogstur

Igår vaknade vi upp till en vacker höstdag och eftrsom Jon ändå hade planerat in en tur till stugan, för att hämta hem saker till älgjakten, packade vi även ner några svampkorgar och fika. Först en sväng till stugan, där inte mindre än 6 huggormar låg och gassade på grusvägen, alla inom en sträcka av 50 meter. Otäcka, snuskiga och vackra djur det där...

Helt på vinst och förlust stannade vi sedan efter vägen och gick en sväng med våra svampkorgar. Först såg det mörkt ut men snart började trattisarna ploppa upp runt fötterna på oss... och har man hittat en, ja då har man snart korgen full. Det är så roligt nu när även barnen, både Kalle och Ebba, har börjar känna igen svampen. Ebba springer runt och tittar under hattarna och på fötterna för att identifiera vilka hon ska plocka. Så gulligt. Nu ligger svamoen här hemma på tork för att kunna användas till sås och annat.

Svamp är nog det roligaste man kan plocka tror. Jag är helt såld på det! synd att det inte finns mer gula kantareller här uppe bara... å andra sidan blir man desto gladare när man hittar några :) Nu blir det lite hushållssysslor här hemma, sen kanske ännu en tur till skogen, vi får se.

Sol Jenny

Kommentarer
Postat av: Anna Nämd

Har Kalle åkt buss själv än??? Ja det är verkligen kul att plocka svamp, vill ha mer gulisar...

2010-09-08 @ 21:12:44
URL: http://pirateoflisselhed.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0